Šta je novo?

BenQ G2420HD

• Začetnik teme Začetnik teme Raynor
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Pozdrav ekipo....moja odluka je pala na viewsonic vx2433 wm, medjutim danas sam bila u prilici da vidim sliku na benku, fenomenalno, nema duhove, nisam primetila ni probijanje na crnoj podlozi....lepe boje, a dizajn ma fenomenalan, jos sta me je iznenadilo to je, da je on veci od viewsonika 1 cm...a izgleda duplo veci, ogroman...i to je jos jedna stvar koja me je odusevila....tako da uh kako teska odluka za kupovinu, do sada me nista nije ovako namucilo....a da cena smesno...15 990...😀

Pa sad su aktuelna 3 modela bar za mmonitor od 24". Benq G2420HD, Viewsonic VX2433WM i Asus VH242H.
Pa nemoj u tom razmisljanju da ostanes bez ijednog monitora. 😀

Pa sad su aktuelna 3 modela bar za mmonitor od 24". Benq G2420HD, Viewsonic VX2433WM i Asus VH242H.
Pa nemoj u tom razmisljanju da ostanes bez ijednog monitora. 😀

U pravu si, to su extra modeli....ma necu ostati ima ih koliko hoces, mogu da se naruce svuda, samo jos znati koji....xexe😀, aj nek neko ubaci jos malo slika benka, filmova, worda, neta.....

jedno pitanje da li se isplati prelaziti sa 2232bw na Benq od 24"

Ima li neka alternativa za ovaj monitor. Dakle, da je celih 24", 16:9 i ima DVI? Jedino mi smeta nemogucnost podesavanja nagnutosti i sjajnost finisa, pa ostaju otisci...

Ima li neka alternativa za ovaj monitor. Dakle, da je celih 24", 16:9 i ima DVI? Jedino mi smeta nemogucnost podesavanja nagnutosti i sjajnost finisa, pa ostaju otisci...

Ko kaze da ne moze da se podesava nagnutnost. Naginjanje nazad je ako se dobro secam iz specifikacije 20 a napred 5 stepeni. Ovi podaci su slicni za vecinu monitora. Ako su ti to jedine zamerke a ne neke gore spomenute onda mozda treba i da razmislis o njemu. A alternative sam napisao u prethodnom odgovoru (istina oni su 23.6" a ne 24")

Kako mislis "nemogucnost podesavanje nagnutosti"??? monitor ima regularno podesavanje nagiba. A sjajnost finisha pod neki uobicanim osvetljenjem ne dolazi do izrazaja, jedino kada sunceva svetlost padne direkton na njega ali onda mi vise smeta prasina koju vidim nego bilo kakav sjaj.
P. S. Imam ga vec skoro mesec dana i iskreno neznam sta bi neko mogao vise da trazi od kucnog monitora (igrice, filmovi, net).

Mislio sam da ne moze uopste da se podesava nagib ali sada vidim da ima. Valjda vredi tih 5 stepeni kada se iz kreveta gleda, da se koliko toliko popravi ugao. Ovo je sledeci monitor, nema sumnje 🙂...

Mislio sam da ne moze uopste da se podesava nagib ali sada vidim da ima. Valjda vredi tih 5 stepeni kada se iz kreveta gleda, da se koliko toliko popravi ugao. Ovo je sledeci monitor, nema sumnje 🙂...

Podrzava vesu tako da uz neki nosac mozes napraviti cudo

Sasvim je ok i za naginjanje. Ja gledam iz kreveta filmove i definitivno sam ispod donje ivice monitorA. Tih 5 stepeni nagiba je sasvim dovoljno ako se uzme u obzir da moram biti bar 2m odaljen od njega. Jos ne mogu da se nacudim koliki je svaki put kad udjem u sobu 😀
Sve mi je draze sto sam ga kupio

Kada smo kod cudjenja sto se velicine tice. Danas sam bio kod drugarice koja ima neki 19" wide monitor. Kada sam ga video posle 24" izgledao mi je kao oni monitori po raznim terminalima ili tako nesto. Jako malo 🙂 Sto ti je moc navike 😀

Ma nije to strasno sto je navika vec se covek odmah navikne na dobro :d

Pa sad, nemojte da me optužite da trolujem, ali meni, pošto radim na 2343NW, ne deluje ogroman uopšte. 😛 To što mi je kod kuće zauzeo ceo ovaj mini-sto je do stola, a ne do monitora. :d

BTW, nakačio sam ga konačno na DVI i slika je bolja nego preko VGA, e, sad dal' je do druge grafike (DVI sa desktopa, VGA proban sa laptopa), do OSa (win7 prema win2003) ili nešto treće, pojma nemam, kad nađem vremena, zavući ću se iza da prikačim ovaj isti sistem i na VGA pa da uporedim onda.

Brightness sam smanjio na 30 pa je i probijanje manje izraženo, a color shift sam rešio tako što sam ga maksimalno udaljio od pozicije na kojoj sedim - u svakom slučaju, moja glavna zamerka (kvalitet slike) je otklonjena, tako da može da dobije preporuku i od mene.

Pa sad, nemojte da me optužite da trolujem, ali meni, pošto radim na 2343NW, ne deluje ogroman uopšte. 😛 To što mi je kod kuće zauzeo ceo ovaj mini-sto je do stola, a ne do monitora. :d

BTW, nakačio sam ga konačno na DVI i slika je bolja nego preko VGA, e, sad dal' je do druge grafike (DVI sa desktopa, VGA proban sa laptopa), do OSa (win7 prema win2003) ili nešto treće, pojma nemam, kad nađem vremena, zavući ću se iza da prikačim ovaj isti sistem i na VGA pa da uporedim onda.

Brightness sam smanjio na 30 pa je i probijanje manje izraženo, a color shift sam rešio tako što sam ga maksimalno udaljio od pozicije na kojoj sedim - u svakom slučaju, moja glavna zamerka (kvalitet slike) je otklonjena, tako da može da dobije preporuku i od mene.

Gde mu se u meniju nalazi podesavanje toplote boja?
Nema nigde, a bez toga boje ko da su isprane vanish-om...😀
Odradio sam ovo preko drajvera ali ne mogu d averujem da nema na meniju monitora.
I definitivno ima problem sa svetlijim pozadinama a to me strasno nervira.

Ok... nadjoh malo vremena da prenesem moje utiske...
Imao sam dilemu izmedju ova 3 monitora...
Samsung P2350 - Oko 210 evra
Viewsonic VX2433wm - Oko 230 evra
i na kraju BenQ G2420HD koji sam na kraju uzeo za 170 evra...
Prvo cena mi nije bila najveći prioritet, ali stvarno nisam našao razlog zašto bi dao 50-60 evra više!!!
1.BenQ je najveci ima vidljivu dijagonalu od punih 24 inča a ne 23.6 lično sam ga izmerio, znači dijagonala mu je veća za 1 cm, i čitavih 6 cm od modela sa 22 inča odnosno 21.6!!!
2.Kvalitet slike je savim ok nemam veće zamerke (obavezno DVI prikljucak i manuelna podesavanja, fabrička su očajna, sa malo igranja u podešavanjima daje stvarno dobru sliku)
3.Ima sve potrebne prikljucke Analogni, DVI, HDMI, i 3.5mm audio izlaz, i nema glupe integrisane zvučnike kao kod Viewsonica...
4.Nema mrtvih piksela, ovoga sam se najviše plašio jer ga pre kupovine nisam isprobao i to je jednini razlog zbog koga sam i razmatrao Viewsonic zbog zero dead pixel garancije ali za 60 evra više spreman sam da rizikujem...
5.Zbog priče o duhovima i probijanju svetlosti na ovom forumu na to sam stvarno obratio pažnju i stvarno nisam primetio neku razliku u odnosu na monitore i panele iste klase... e da, ja duhove nisam primetio ali probaću jos malo da ga testiram... ali stvarno mislim da je ta priča malo preterana!!!
6.Kvalitet izrade je meni na sasvim ok nivou... tu baš nemam nikakve zamerke...
7.Za 30.000 sam kupio 2 monitora BenQ G2220HD(ćaletu i uzeo mu Leadtek TVPRO1920 Standalone) i sebi G2420HD i mislim da je to super cena, smatram da su ovi monitori definitivno Best Buy!!!
8. 24", Full HD 1920*1080, VGA, DVI,HDMI sa ovim monitorom sam miran barem jedno 2 godine!!!
9.Jedina zamerka je što uz njega ne ide i DVI kabal, znači računajte 500 dinara više! 🙂
Toliko od mene, svima koji traže novi monitor za filmove,igrice i internet BenQ G2420HD stvarno toplo preporučujem.

Na beloj pozadini, prilikom laganog skrolovanja teksta nekog, duhovi su jasno vidljivi. U igrama se to ne primećuje. Meni realno to ne smeta uopšte.

Nemam ni 1 bad pixel.

Obavezno ručno podešavanje.

Obavezno DVI.

Poslednja izmena:
Gde mu se u meniju nalazi podesavanje toplote boja?
Nema nigde, a bez toga boje ko da su isprane vanish-om...😀
Odradio sam ovo preko drajvera ali ne mogu d averujem da nema na meniju monitora.
I definitivno ima problem sa svetlijim pozadinama a to me strasno nervira.

Picture > Color

Ohoho. U PC Centru monitor sada kosta 22.567,92 Din.

Ali stvarno ne znam da li neko iole malo pametan i upućen daje 5 iljadarki više za isti proizvod?

Imam i ja jedno pitanjce, ako se odlučim za taj monitor, da je bolje priključiti ga preko DVI ili HDMI, pošto na grafičkoj imam oba izlaza, znači nikakvi adapteri i gubitak, nego da li je bolje DVI - DVI, ili HDMI - HDMI ?

Ne bi trebalo da bude razlike između DVI i HDMI.

Mislim da je identicno, samo sa i bez zvuka u jednom kablu...

Mislim da je identicno, samo sa i bez zvuka u jednom kablu...

Kako mislis nema zvuk, aj malo pojasni.....s obzirom da ja nemam HDMI na grafici, da nista onda ne petljam sa tim, da povezem dvi na dvi i to je to? A videla sam da ima i neki kablic hdmi - dvi...znaci nista se ne dobija bolje? A i kosta 1150 din...

Kako mislis nema zvuk, aj malo pojasni.....s obzirom da ja nemam HDMI na grafici, da nista onda ne petljam sa tim, da povezem dvi na dvi i to je to? A videla sam da ima i neki kablic hdmi - dvi...znaci nista se ne dobija bolje? A i kosta 1150 din...

Ne mozes da koristis izlaz za slusalice na monitoru ako ga povezes preko dvi kabla.

Kakve veze ima IZLAZ za slušalice na monitoru, sa ULAZOM koji ide iz kompa. Nije valjda da jedna "rupa" služi i kao izlaz i kao ulaz?

Hvala na odgovorima, znači, kvalitet slike bi bio identičan, samo kroz HDMI kabl ide i zvuk. E sad, da li moja grafa "vuče" zvuk, i "šalje" ga preko HDMI-a, to verovatno negde u podešavanjima treba malko naštelovati.

Kakve veze ima IZLAZ za slušalice na monitoru, sa ULAZOM koji ide iz kompa. Nije valjda da jedna "rupa" služi i kao izlaz i kao ulaz?

Hvala na odgovorima, znači, kvalitet slike bi bio identičan, samo kroz HDMI kabl ide i zvuk. E sad, da li moja grafa "vuče" zvuk, i "šalje" ga preko HDMI-a, to verovatno negde u podešavanjima treba malko naštelovati.

Postavio si pitanje i sam sebi si odgovorio u drugom pasusu.

Isto. Oba izlaza su ti digitalna tako da koristi sta ti je zgodnije 😉
I nije 5 hiljadarki nego 8 u odnosu na njihovu prvobitnu cenu i 6.5K vise nego u Megastores. Suludo, bezobrazluk. Toliko vec nebi dao za njega sigurno.

Isto. Oba izlaza su ti digitalna tako da koristi sta ti je zgodnije 😉
I nije 5 hiljadarki nego 8 u odnosu na njihovu prvobitnu cenu i 6.5K vise nego u Megastores. Suludo, bezobrazluk. Toliko vec nebi dao za njega sigurno.

Jako mnogo je poskupeo... Ja sam ga ugrabio po 15999 u megastore-u, a kazu da ce biti skuplja nova posiljka kad stigne. U pc centru svaki dan druga cena. Sad je 23999, zvao sam. Monitor je dobar ali je nova cena nerealna. Ima u tehnomaniji za 17000, ko hoce ali nek pozuri!

Nazad
Vrh Dno