Šta je novo?

Benchmark test: Huawei Ideos S7 Slim

Bench admin

Administrator
Administrator
Učlanjen(a)
01.07.2000
Poena
619
Test: Huawei Ideos S7 Slim

Kao što smo najavili prethodne nedelje u testu Samsung Galaxy Tab P1000 tablet-a, nastavljamo sa testiranjem ostalih modela iz Telenorove ponude, a na redu je najpristupačniji od tri ponuđena modela - Huawei Ideos S7 Slim tablet. Sa ovim brendom ste najverovatnije upoznati time što naš ADSL provajder Telekom ima potpisan ugovor sa njima, pa svojim korisnicima deli Huawei opremu. Ovaj proizvođač, kao i mnogi drugi u skorije vreme, odlučio je da se okuša u tablet kategoriji, izdavanjem cenovno pristupačnog modela Ideos S7 Slim. Imajući dosta nižu cenu od konkurencije, ostaje pitanje koliko on zapravo pruža, tako da stavljamo kvalitet i performanse ovog modela na test, koji možete naći u nastavku...

IMG_9411.jpg

Huawei Ideos S7 Slim, sa svojom dijagonalom od 7 inča spada u kvalitetnije kineske tablet računare, uzimajući u obzir da je njegova cena baš tu negde oko 300 evra u slobodnoj prodaji. Ipak, koliko je on zapravo kvalitetan i isplativ sa tom cenom ostaje da se vidi u nastavku ovoga teksta. Pre svega osvrnućemo na njegove karakteristike, kako bi videli šta nam on tačno nudi od hardvera, kako bi se reklo, šta mu se to krije "ispod haube".

Huawei Ideos S7 Slim pokreće Snapdragon procesor, tačnije Qualcomm QSD8250 Snapdragon čipset sa frekvencijom rada od 1GHz, dok je za grafiku zadužen Adreno 200 GPU čip. Adreno 200 GPU ne nudi baš najbolje performanse i dosta je inferiorniji od PowerVR SGX540 čipa kakav se nalazio u Galaxy Tab P1000 modelu koji smo prethodno testirali. PowerVR SGX540 pruža performanse od 90 miliona trouglova u sekundi i važi za jedan od najbržih čipova u jednojezgarnim rešenjima, dok je Adreno 200 GPU dosta lošiji sa samo 22 miliona trouglova u sekundi. Količina RAM memorije koju Ideos S7 Slim model poseduje je 512MB. Što se tiče interne memorije, postoji samo jedna verzija tableta sa 8GB, mada je moguće proširiti ovu memoriju microSD karticom kapaciteta do 32GB. Ekran koji tablet poseduje ima dijagonalu od 7 inča, kapacitivan je, TFT tipa sa 256K boja i rezolucijom od 480 x 800 piksela, koja je mogla biti veća. Aspekt ekrana je 16:9 i pomalo je nestandardan, jer većina tableta poseduje 16:10 aspekt, pa će samim tim uređaj izgledati izduženije od konkurencije. Nije prisutan Gorilla glass, kao kod Galaxy Tab P1000 modela, tako da morate pripaziti na eventualne padove i ogrebotine.

http://mobile.benchmark.rs/tableti/test_huawei_ideos_s7_slim

Ja koristim ovaj Tablet uzeo sam ga pre nedelju dana za sada nisam pimetio nikakvo krckanje plastike a filmovi i spotovi (720p) lete nema seckanja niti bilo kakvih problema
Sto se tice ekrana ja sam zadovoljan nema nikakvih problema sa kucanjem texta sva radi glatko

Huawei sa uzeo u Telenoru pa sam imao prilike da ga uporedim sa Samsungom i HTC-om jer ni sam nisam znao za koji cu da se opredelim dok ih ne probam
Na kraju sam se ipak odlucio za Huawei iz prostog razloga duplo niza cena a ima sve opcije kao i skuplji modeli

Realno ja sam zadovoljan

Ja sam ga video u telenoru i bio razocaran ekranom. Jednostavno, kada stoji pored Galaxy Taba i Flyera, njegov ekran ne izgleda bas najsrecnije. Da sam ga gledao samog, verovatno bi bila druga prica. Ovako, naginjem ka Galaxy Tabu WiFi...

Ja sam ga video u telenoru i bio razocaran ekranom. Jednostavno, kada stoji pored Galaxy Taba i Flyera, njegov ekran ne izgleda bas najsrecnije. Da sam ga gledao samog, verovatno bi bila druga prica. Ovako, naginjem ka Galaxy Tabu WiFi...

Ja sam ga poredio sa NetCat2, cak je i u tom duelu njegov ekran znatno losiji. Bas su ustedeli na tome nazalost.

Za pare koliko košta odličan je! Naravno da će oktavija biti lošija i skoro svim aspektima od bmw-a, ali treba ocenjivati u aspektu cene, naročito na našem, ipak siromašnom tržištu sa prosečnom platom od 300-350e.

Ja ne sporim da je odlican za pare, ali kada sam u istom trenutku probao Galaxy Tab i Flyer koji su stajali odmah pored, ostao sam malo ravnodusan. Razlika u rezoluciji i osvetljenost se primete na kilometar, uglovi gledanja su znacajno losiji, osetljivost na dodir je skoro u rangu resistive ekrana. Moguce da mi misljenje ne bi bilo tako lose, da nisu sva 3 bila izlozena jedan do drugog, ali stvarno se primeti.

U Srbiji je jedan od glavnih kriterijuma cena, čast izuzecima koji razmišljaju drugačije. Na žalost, većina Tabova koji se prodaju u Srbiji su znatno lošijeg kvaliteta od neke, da kažem, entry level klase. To je šteta, jer funkcionalnost tih uredjaja je na neuporedivo nižem nivou od uredjaja koji koštaju 2x više, o kvalitetu izrade da ne govorimo.

To je i razlog zašto se u Srbiji prodaje više nekih apsolutno no-name uredjaja nego originalnog iPad-a, Galaxy-a, ili Transformera.

Na žalost.

Pa koliko ljudi moze da se ispruzi do velikih brendova. Zato su uredjaji poput ovog Huaweia sjajni za nase trziste. Ali ja licno bih ipak ili morao da sacekam neku sledecu generaciju sa bojlim ekranima, ili da ga probam samog, bez prisustva Samsunga i HTCa, da bih mogao realno da vidim da li zadovoljava moje potrebe. Ali za ovu lovu 3G uredjaj sa Cortex A8 procesorom je svakako najsposobnija sprava koja moze da se nadje. Posebno kada se uzme u obzir velicina, koja je retka...

@Johnny: tačno moje gledište; naravno da su Galaxy ili Flyer bolji, u nekim aspektima i dosta bolji, pa to se od njih i očekuje kada koštaju 50-100% više para. Da li će ti boljici prosečnom korisniku u Srbiji toliko nedostajati u ovom trenutku - neće mnogo... I sa Huawei S7 Slim će se slatko nasurfovati, poslati email-ova, odigrati igrica i još štošta što do skoro nisu mogli ni na dosta skupljim uređajima. A za godinu-dve, kada cene padnu a tehnika napreduje, prosečan Srbin će za tih istih 30.000rsd da si priušti i bolji uređaj od današnjeg Flyer-a... treba samo malo da sačeka, da se strpi...

Dakle Flyer i GalaxyTab treba zbog ekonomske situacije u Srbiji više posmatrati kao ekskluzivitet, tj. "šta donosi sutra", a S7 Slim je ono što je danas koliko-toliko realno i aktuelno. Osim fanaticima, koji će gladovati i mesec dana, kinjiti i otimati džeparac mlađima od sebe samo da se pred društvom pokažu sa najnovijim GalaxyTab-om... Bilo bi jako lepo da svi imamo dovoljno para da si možemo priuštiti dobre i skupe gadget-e, ali to nije tako ni u Americi, a kamoli Srbiji... Zato će se S7 Slimova i prodati nekoliko puta više od HTC Flyer-a bez obzira što je ovaj drugi kvalitetniji.

Poslednja izmena:
Da i ne, slazem se da je Samsung preskup, zato sam se skoro pa odlucio za njega, ali WiFi model. Kosta oko 300 jura, necu ga prakticno ni osetiti (da, skupljanje jeste malo potrajalo, ali sta da se radi), a najskuplja stavka koja najsporije napreduje, ekran, je svakako daleko bolja. Jednostavno, mislim da je S7 sasvim OK uredjaj za onog ko ne zna za bolje, ali pomalo promasen za onog ko je probao kvalitetnije.

+1

Pošto sam pisao oba testa i samim tim imao oba tableta nedelju dana kod sebe, jednostavno ne možeš da se otreseš činjenice koliko je Galaxy Tab bolji kada se poredi sa Huawei S7 Slim-om. Ja sam razmišljao da dovučem manji Tab iz Nemačke za 300e, ali se opet lomim da li da uzimam 10.1v kod Vip-a, ili čak ovaj tanji 10.1 kod Telenora.

Johnnny ja verovatno uzimam u skorije vreme Asus Transformer 10" tako da znam za bolje

Ja sam samo napisao kako se meni uredjaj pokazao i da sam zadovoljan naravno Samsung je bolji ali kosta i 25000 dinara prema tome vec sam ustedeo pola para za Asus

Sto znaci 7" 3G i internet u celoj Srbiji za nosenje a Transformer za kucu (u stvari za krevet) internet i filmovi

Poslednja izmena:
Pa koliko ljudi moze da se ispruzi do velikih brendova. Zato su uredjaji poput ovog Huaweia sjajni za nase trziste. Ali ja licno bih ipak ili morao da sacekam neku sledecu generaciju sa bojlim ekranima, ili da ga probam samog, bez prisustva Samsunga i HTCa, da bih mogao realno da vidim da li zadovoljava moje potrebe. Ali za ovu lovu 3G uredjaj sa Cortex A8 procesorom je svakako najsposobnija sprava koja moze da se nadje. Posebno kada se uzme u obzir velicina, koja je retka...

Ne bih se u potpunosti složio. Prvenstveno jer je TAB sam po sebi neki 3-4 mobini uredjaj koji korisnik kupuje, što će reći, da ga sigurno ne kupuju oni sa najmanjim primanjima ili tehnički neobrazovani, jer njima po redosledu prvo ide nešto drugo. Ako Tab posmatramo kao multimedijalni prenosni uredjaj za surf, angry birds, social networking, i povremeno neki foto, video clip - muzika i slično, onda zaista ne mogu da se složim da je zadovoljavajuće rešenje neki uredjaj poput testiranog. Jer sam imao prilike da se poigram sa sličnim, a sa druge strane naravno da sam se malo duže zadržao na "pravim" uredjajima. To jednostavno nije isti svet. Naravno da razumem cenovnu razliku, ali sa druge strane, TAB koji ne radi kako treba je sasvim neupotrebljiva stvarčica, da ne banalizujem ali nešto poput kolača od peska i blata. Meni stvarno neupotrebljivo, i neinteresantno. Znam nekoliko ljudi koji su pokušali da uštede, kupili tako neki &/*gio ili nešto, igrali se par nedelja i ostavili ga negde u nekom ćošetu, i ne znaju više ni gde je.

Lično, uvek bih štedeo da kupim iPad ili Galaxy, Transformer ili slično - mada, opet, to je samo moje lično mišljenje.

Ja sam uzeo ovaj tablet isto preko telenora i za nedelju dana koliko ga koristim veoma sam zadovoljan krckanja plastike nema preciznost i osetljivost ekrana je veoma dobra bez problema pokrece sve igrice sa gamelofta jedino fast five malo secka ali je igrivo. Filmovi rade super ali jos nisam probao HD film, zvucnici su perfektni kvalitet zvuka kao na kompu... Svako ko ga bude uzeo bice veoma zadovoljan 🙂

@alekssBGD; razumem tvoje stanovište, ali po toj istoj logici svi bi kupovali Audi-je, BMW-ove i Mercedese, a oni koji nemaju dovoljno para za njih ne bi trablo da kupuju ništa? Ili sa mobilnim, svi bi trebali da kupe HTC Sensation ili Samsung Galaxy SII, jer su jeftiniji android telefoni mnogo lošiji? Jesu nešto lošiji po karakteristikama, ali su i dalje dovoljno dobri za veliku većinu korisnika, naročito kod nas...

Poenta je da za kupce i sa plićim i sa dubljim džepom treba da postoji ponuda, nikog ne treba ignorisati. Gledište na stvari se menja u zavisnosti od dubine džepa.

Ne vidim zašto misliš da S7 Slim ne radi kako treba? Radi sasvim OK ono za šta je predviđen u kvalitetu koji odgovara njegovoj ceni. Kao i Dacia Sandero ili Fiat Punto. Nisu pravljeni da budu najbolji niti po pitanju performansi, kvaliteta, udobnosti i sl. ali se i dalje na našem tržištu prodaju u najvećem broju, bez obzira što se za koji evro više može kupiti i30, pa za koji evro više nova Astra, itd. KOLIKO PARA TOLIKO MUZIKE.

Poslednja izmena:
Jedno obavestenje u vezi skype-a

Na Huaweiu moze da se koristi prednja kamera za video poziv treba samo
u podesavanju tableta namestiti prednju kameru kao primarnu i treba instalirati
naj noviju verziju skype-a

Kod mene radi

Od juce sam vlasnik ovog uredjaja i nisam nasao bitnih zamerki na isti. Plastike su kompaktne i solidne, baterija od silnog njakanja juce i danas jos drzi i ekran je prilicno ok, precizan je, ali sam pored nekog samsunga naravno primetio da je slabiji ekran. Iskreno, nije mi smetalo, meni je dovoljno dobar. Imao sam bug sa android marketom ali je reset uredjaja resio taj problem. Ocena 4 od 5 za upotrebljivost i odnos cena/kvalitet.
Hajde recimo, da stavim kao zamerku, to sto bi u nekoj guzvi i buci tesko culi nesto sa tableta. Eto... najrealnije, to mi je najveca zamerka do sada.
Naravno u home/office varijanti, sve se dobro cuje.
Hteo sam reci, da bi mogao biti za 50% glasniji.

Postoji li neki hard case ili gumena navlaka za ovaj uredjaj i gde se moze nabaviti? Hvala!

Pazario bih ovaj tab u Telenoru po ceni bez ugovorne obaveze. Da li je tablet zakljucan na njihovu mrezu ili mogu da se koriste kartice ostalih operatera?
Videh da je Telenor objavio info da je moguce otkljucati telefone nakon isteka ugovorne obaveze, ali da li to vazi za tablete?

Iznenadjujuce za Telenor, nisu zakljucali S7 koji prodaju za koriscenje samo sa njihovom karticom. Barem ovaj koji sam ja probao.

Poslednja izmena:
Hvala na odgovoru...

BTW, sad sam bio u njihovoj radnji, rekose mi da jeste zakljucan. Pritom, cak i ako necu sa ugovornom obavezom moram jedan mesec da uzmem paket Surfuj 🙂

Ili su ovi neupuceni ili im je krajnje apsurdna ponuda. Ako platim punu cenu, valjda onda ne moram da koristim njihove usluge...

Ima li neko jos sa informacijama?

Zapravo, ovde nema nista cudno. Telenor je operater a ne prodavac, mobilne uredjaje prodaju samo da bi svoju ponudu ucinili zanimljivijom i privukli kupce.

Tako je, ali ako vec prodaju uredjaje po punoj ceni onda je logicno da budu sim free.

Da budu sim free, da. Ali da ti prodaju bez paketa, ne. Verujem da za sim lock nisu znali da ti kazu ispravno.

Paket je najmanji problem ako vec moze da se ugasi. Pozvao sam se na njihovu odluku o otkljucavanju telefona bez ugovorne obaveze pa cemo videti da li moze...

Samo kratak info za sve... I ovaj moj primerak je otkljucan, ali i da nije mogao sam odmah da trazim kljuc i posle nekog vremena bi mi poslali...

Inace uredjaj je ok, osim sto na njihovom punjacu brljavi i ponasa se kao da je pritisnut donji desni ugao ekrana pa se sam igra.
Na bateriji i na mom punjacu sve radi ok...

Verovatno je negde odgovoreno na ovo pitanje pa se unapred izvinjavam što ponavljam pitanje:

Kad se kaže da je tablet 3G, može li neko da mi pojasni šta to znači po pitanju SIM kartice?

Da li se komunicira (razgovor + SMS/MMS) isključivo preko 3G mreže (koja se koliko znam kod nas naplaćuje poprilično za prenos podataka) ili
može se komunicirati kao i preko standardnih mobilnih telefona bez dodatnih troškova?

Hvala unapred!

Pominjano je vise puta u vise tema.

Kada se kaze 3G na tabletima, misli se na 3G internet. Koriste istu mrezu kao i mobilni telefoni, ali za internet.

Kod retkih uredjaja, kao sto je ovaj, imas i mogucnost da ga koristis kao obican mobilni telefon. Naravno, za ovo ti trebaju slusalice, ali mogu da telefoniraju na potpuno isti nacin kao i mobilni telefoni.

Kod retkih uredjaja, kao sto je ovaj, imas i mogucnost da ga koristis kao obican mobilni telefon. Naravno, za ovo ti trebaju slusalice, ali mogu da telefoniraju na potpuno isti nacin kao i mobilni telefoni.
Zapravo, kod S7 Slim ti ne trebaju slušalice 😉, probao lično, mada 7" na uvetu podseća na devedesete i pojavu prvih cigla-like mobilnih 😀

Edit:
Sad razmišljam, ne znam da li sam pričao na loudspeakeru, ili ne, ali znam da je bilo bez slušalica...

S7 Slim ima speaker, tako da ne moras da ga drzis uz glavu, samo je fora sto svi oko tebe slusaju.

Mada, bolje se cuje preko speakera nego na BT headset, mozda je do headseta a mozda i nesto drugo...

Nazad
Vrh Dno