Šta je novo?

Benchmark test: HTC Desire S

Izaci ce update i to najverovatnije u ponedeljak posto ih HTC obicno ponedeljkom izbacuje i posto je to poslednja nedelja jula. Update je izasao jos pre mesec dana ali za kinesko trziste, tako da nema sanse da ne izbace za ostatak sveta. Ono sto se najvise ceka je kernel source, pa igranka moze da pocne.

Mislim da postoji sansa da izadje ICS i za HD, ali kao poseban update, a ne OTA, ali to tek ostaje da se vidi. Steta za taj telefon.

mislim da je apdejt najavljen za danas? :) javljajte ako izadje (ja sam na One X, ali se radujem sto ce biti dobrih romova za DHD, koji jos uvijek koristim)

Izašao je apdejt na 4.0.4 i Sense 3.6 na htvdev.com još pre tri dana. Ja ga instalirao i još ga testiram. Malo je sporiji pri otvaranju nekih aplikacija i hoće da mi brljavi oko kontakata i poruka. Ima još neko da je odradio apdejt? Utisci?

Izašao je apdejt na 4.0.4 i Sense 3.6 na htvdev.com još pre tri dana. Ja ga instalirao i još ga testiram. Malo je sporiji pri otvaranju nekih aplikacija i hoće da mi brljavi oko kontakata i poruka. Ima još neko da je odradio apdejt? Utisci?

Koliko sam čitao kažu da je bolje sačekati zvaničan OTA update jer će svi bugovi navodno biti ispravljeni....

koliko sam ja citao, nece ni biti OTA, i ovo je zvanicno???

gdje si ti to citao?

Negde na ovom threadu http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1858482&page=23
Ne znam tačno na kojoj strani....

Elem instalirao sam ICS update i za sada ono što mogu da primetim je da ima malo laga ali ne smeta toliko.
Takodje koliko vidim baterija mi se sporije prazni iako na xda kukaju da im cedi bateriju kod mene je obrnut slučaj potpuno...

Ono što mi se najviše svidja je da mi je slobodna memorija uvek ~230-250 mb dok mi je na 2.3.5 verziji uvek bilo slobodno oko ~110-150mb

Takodje fabričke aplikacije sada mogu da se disableuju i da ne troše resurse...

Jedini bug koji mi se za sada desio da mi se telefon sam resetovao iz čista mira...

Videću da li će nastaviti to da se dešava....

Jel neko rootaovao desire s posle updatea na ICS i kako?

Ja probao sa superoneclickom ali ne radi...

a sta se tacno desava sa telefonom? :-/

znacajno je sporiji,a nikakav boljitak nisam dobio

Jel se desilo nekom da mu fail-uje eMMC .. ?

citam po forumima da je to uzasno veliki problem, i da se desava bukvalno na bilo koju funkciju telefona: update makar dve aplikacije odjedanput, vadjenje baterije upaljenog telefona ...

ako se nekom desilo pregorevanje telefona/chipa molio bih da mi kazete sta ste radili u tom slucaju .. ?

To nije samo kod ovog modela. Pa sta drugo da se radi osim zamene eMMC chipa koji nema taj bag.

Ok, do sada sam radio JTAG ali nisam nikad lemio BGA, iako sam uspeo sa hot-reflow da popravim tri uredjaja do sad. (sto ovde nece da pomogne jer je spaljen chip) mozes li mi reci da li je proces izvodljiv, sobzirom da sam nasao online za jako male pare eMMC sa sve pripremljenom memorijom za Desire S (boot bez flash-a iz momenta) ?

imam jako skupu i kvalitetnu lemilicu za ovakve potrebe, nego na YT nema bas puno klipova za lemljenje BGA, to jes ima ali su u pitanju uzasno velike matrice za razliku od telefonskih.

U sustini, izvodljivo je ako imas znanja, vestine i alata. Olaksava ti ako taj deo koji si nasao ima napravljene "nozice", ako nema... opet ti treba jos alata. :D

I sta bi na kraju sa zvanicnim update-om na ICS? Jel' izašao? Ako jeste, kakvi su utisci i može li link? Ili da čekam OTA update?

izasao, OTA nece biti...

Jel se desilo nekom da mu fail-uje eMMC .. ?

citam po forumima da je to uzasno veliki problem, i da se desava bukvalno na bilo koju funkciju telefona: update makar dve aplikacije odjedanput, vadjenje baterije upaljenog telefona ...

ako se nekom desilo pregorevanje telefona/chipa molio bih da mi kazete sta ste radili u tom slucaju .. ?

Moguce je, evo ovaj lik sa XDA je uspeo to da uradi:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1543310
Mozda ti bude od pomoci. :)

Ako imas problema sa bilo kakvim S-off, spalio si emmc :) nazalost.

proveri preko ADB komande, kada je telefon prikljucen na komp ugasen ili u Recovery, u CMD-u kucas ovo (potrebni su ADB i HTC drajveri instalirani, prvi dobijas preko ADB.exe nadji na netu, drugi preko HTC Suite install pa odma uninstall jer drajveri ostaju)

adb devices (izlistava serijski broj telefona koji je povezan - NECE da radi ako je telefon u HBOOT, jer se onda kuca Fastboot devices umesto adb devices)
adb shell (potrebno je da je telefon pre toga root-ovan, i kada se ukuca ova naredba, sve ostale naredbe dolaze sa tarabom # ispred)
dmesg | grep mmc0

ova poslednja naredna treba da ispise krdo stvari, ako je ispisano bilo sta od sledeceg:

mmc0: failed to get card ready
mmc0: reinit card
mmc0: Starting deferred resume
mmc0: Deferred resume failed

otisao je EMMC i telefon vise ne moze da radi bez popravke odnosno zamene EMMC-a.

E sad, s ta sam ja uradio:

Uzeo sam spaljeni EMMC Desire S. platio sam ga 3000 dinara, telefon nov :d

narucio sam EMMC, ali dok stigne, telefon radi, O da :)

naime, kao sto se lane Nandroid image prebacivao na HD2, tako sam ga stavio i na Desire S. Telefon podize Android sa SD kartice, na kojoj se nalazi .img i JEDINI problem je taj sto se telefon mora paliti preko PC-a preko komande:

fastboot devices
fastboot boot /path_to/bootsd.img - - - - - gde je **path_to** potrebno zameniti sa lokacijom bootsd.img fajla za pokretanje sistema kojise nalazi na PC-ju.

Ukoliko se telefon ugasi, a nema se komp pri ruci, jedan clan sa XDA je napravio update.zip koji se pokrece iz Recovery-ja ali kada se tako upali nece da pokrene WiFi. Sto i nije neki problem jer ja retko kad dozvolim Android telefonu da se ugasi.

Sve u svemu, ja sam zapravo odusevljen. uzeo sam karticu class 10, i ja odma mogu da vam kazem - kakve gov*o chipove stavljaju u telefone, SVI komplet, to je za nevericu. Telefon kada umesto interne memorije koristi SD karticu class 10, telefon LETI. Korisnost telefona u aplikacijama koje koriste telefonski ekvivalent Northbridge-u, a vuce sa class 10 kartice umesto emmc chipa je bolesna, ja cu morati da odradim neke masivne benchmarke da proverim, jer mi ovaj Desire S radi bolje od Sensation-a.

...
E sad, s ta sam ja uradio:

Uzeo sam spaljeni EMMC Desire S. platio sam ga 3000 dinara, telefon nov :d

narucio sam EMMC, ali dok stigne, telefon radi, O da :)

naime, kao sto se lane Nandroid image prebacivao na HD2, tako sam ga stavio i na Desire S. Telefon podize Android sa SD kartice, na kojoj se nalazi .img i JEDINI problem je taj sto se telefon mora paliti preko PC-a preko komande:

fastboot devices
fastboot boot /path_to/bootsd.img - - - - - gde je **path_to** potrebno zameniti sa lokacijom bootsd.img fajla za pokretanje sistema kojise nalazi na PC-ju.

Ukoliko se telefon ugasi, a nema se komp pri ruci, jedan clan sa XDA je napravio update.zip koji se pokrece iz Recovery-ja ali kada se tako upali nece da pokrene WiFi. Sto i nije neki problem jer ja retko kad dozvolim Android telefonu da se ugasi.

Sve u svemu, ja sam zapravo odusevljen. uzeo sam karticu class 10, i ja odma mogu da vam kazem - kakve gov*o chipove stavljaju u telefone, SVI komplet, to je za nevericu. Telefon kada umesto interne memorije koristi SD karticu class 10, telefon LETI. Korisnost telefona u aplikacijama koje koriste telefonski ekvivalent Northbridge-u, a vuce sa class 10 kartice umesto emmc chipa je bolesna, ja cu morati da odradim neke masivne benchmarke da proverim, jer mi ovaj Desire S radi bolje od Sensation-a.

Свака част!!!

Имаћу те у виду ако настану неки такви проблеми, а имам и један Дизајер ХаДе па... ;)

Иначе, са hboot 2.00.0002 сам преко htcdev-а урадио S-Off, инсталирао Sabsa Prime v8.5 са http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1926640 и телефон ми се никад (али НИКАД) више није рестартовао, а сумњао сам на свашта, па чак и извикани EMMC чип!

Ovo je jako kvalitetan telefon, mozda i najbolji u rangu 3.8 inch telefona, i velika je steta sto tako lako crkava EMMC, mada ponekad cuvene greske:

E:Can't open /cache/recovery/log
E:Can't open /cache/recovery/log
E:Can't open /cache/recovery/last_log
E:Can't open /cache/recovery/last_log

ne znace da je u pitanju fried EMMC, vec treba proveriti sa komandama koje sam okacio gore ( dmesg | grep mmc0 )

Obrati paznju na sledece:

1. nikad ne vadi bateriju ako telefon zaglavi. ako hoces force shut down, povezi telefon na kompjuter i ugasi ga preko komandi:

adb reboot (pa ga ugasis preko volume tastera)
fastboot reboot (ako je zaglavio u boot-u, pa opet preko tastera )

2. ako nisi S-Off i root, nikako ne radi update sa marketa vise aplikacija simultano

ove dve stvari su poznate kao najveci uzroci emmc sprzenog chipa. Postoji medju Dev-ovima glasina da chip zapravo nije sprzen cak i kada prijavi "Deferred resume failed", vec da je Cache particija unistena, ali za sada niko nije uspeo da je povrati bez fizichke zamene chipa, zato je opste prihvaceno da je "fried"

sto se tice tog HD-a, jel ti pokvaren .. ? ako jeste, rado bi ga izotvar'o da vidim sta je :d

Vrh Dno