Šta je novo?

Benchmark test: Dell UltraSharp U2312HM

0/88

Moj je imao toliki glow da je to bilo nepodnosljivo. Ne na cetvrtini ekrana, ne u cosku vec na 3/4 ekrana. Sramotno. Kada pustim film crna traka ispod je bila belo siva bez ikakvog preterivanja.
Iz koje serije su bili ovakvi primerci..mozda cela serija nije ok?
Ja sam moj uzeo pre jos malo pa 2 god. i monitor je EXTRA!

Bas sam to hteo da pitam. Moj je revA00 novembar 2012 i nemam problema.

Odlican monitor, uzeo ga moj brat za svoj desktop.

Naravno morao sam da testiram rame uz rame sa mojim BenQ G2420HD. Tek tada sam primetio razlike u bojama i konstrastu.

Jedina prednost mog je velicina to jest 1 inc vise. Apsolutno sve ostalo je na strani Della u2312hm.

brightness/contrast - 15/75

Da li je neko proucavao Dell-ovu garanciju za mrtve pixele? Juce dobijem ovaj novi monitor (starom otisao panel skroz) u PINu i ima mrtvi pixel, zvao ih kazu dell ne mjenja monitor ako nema na crnoj povrsini, te ako ima onda ovoliko pixela, bla bla... kod mene se vidi na svim pozadinskim bojama osim cne... na crnoj naravno probijaju sub pixeli...

Ja sam takođe prvi dan kada sam kupio ovaj monitor primetio mrtav piksel, radnja u kojoj sam ga kupio je davala garanciju od 90 dana na mrtve piksele i sutradan su mi bez reči zamenili monitor. Međutim nešto nemam sreće sa Dell-om i posle 5 meseci mi se desio kvar i na ovom novom zamenjenom monitoru, monitor je stigao do generalnog uvoznika i oni su ga servisirali. Već sam se žalio o tome na ovom forumu ali napisaću ponovo da ne moraš da tražiš šta sam pisao i da znaš sa kim imaš posla. Naime pošto je kvar bio ozbiljan monitor nije servisirala prodavnica u kojoj je kupljen već generalni uvoznik, monitor sam čekao 43 dana iako je jedan dan bio dovoljan da se ustanovi šta je problem jer je crkao panel. Posle 43 dana mi javljaju da je monitor sređen i da mi vraćaju isti monitor, dakle ispada da su čekali da stigne novi panel i da ga zamene na mom monitoru što baš ne znam koliko je ekonomski isplativo. Preuzeo sam monitor i kući ustanovio da jer reč o drugom monitoru jer je imao različit serijski broj, znači lagali su me da mi vraćaju isti monitor i dali su mi drugi koji nije nov. Da stvar bude još žalosnija i ovaj poslednji monitor ima problem sa paljenjem koji sam opisivao isto ovde ali mi se ne isplati da se žalim jer problem nije konstantan i više ni nemam poverenje u njih uopšte, imam još više od dve godine garancije pa ako se desi nešto ozbiljnije odneću ga u servis. Jako su me razočarali i jako su neprofesionalni, da ne upotrebljavam neke druge reči, sve ovo sam ti napisao da znaš sa kim imaš posla i kako da se postaviš i zaštitiš svoje interese ako je to uopšte moguće...

Hvala na odgovoru.

Da pogledao sam tvoj problem i lose iskustvo sa servisom... Cemu se ja onda mogu nadati sa jednim mrtvim pixelom :)
Citam na netu kako ljudi napolju odnesu uredjaj posle 45 dana u radnju i kazu meni se ovo ne svidja zelim pare nazad. Ako nije fizicki ostecen niko ih nista ne pita! Ovo je treci monitor koji mjenjam od februara i sa svakim sam imao problema.

Stvarno nemam ideju sta ja mogu u ovom trenutku uraditi da mi zamjene monitor :(

Pojavila se neka senka u desnom uglu, ne znam sta bi moglo da bude.Ne vidi se samo na crnoj boji i gledao sam nema fizičkog oštećenja.Ako neko ima neko slično iskustvo....ili zna šta je?!

http://imageshack.com/a/img34/8862/woeq.jpg

To nije senka, a nisu ni pikseli. Monitor je tu udaren (može i tupim predmetom te nema ništa na površini), i oštećena je matrica tj. neki od slojeva.
Nema pomoći tome..

znaci da ne ubijam muve pesnicom :)

Hahaha, ali zato čekićem obavezno! :d

Kakva su iskustva ljudi koji imaju ovaj monitor u igrama? Da li ima ghosting-a, i ako ga ima da li mnogo smeta? Razmišljam da uzmem ovaj monitor pa bih molio za vaša iskustva. Kakav je u odnosu na DELL P2312H?
Unapred hvala.

Nema ghostinga u igrama, ali nema ni smisla uzimati ga naspram P2312H.

I ja potvrđujem da nema ghostinga a što se tiče P2312H tu nesam stručan... :)

Interesuju me iskustva korisnika koji imaju ovaj model,
kaki su vasi utisci u vezi zamaranja ociju ...
Zainteresovan sam za kupovinu,ima odlicne karakteristike....
ali to mi je najveca stavka na koju pazim prilikom ovog odabira.

Nazad
Vrh Dno