Šta je novo?

Benchmark Lan Party-stha mislite?

Septimus je napisao(la):
Nemam neonke u machini, ali cu da povedem neke ribe... ( dodushe malo starije, ali niko se nece buniti, posebno jaksa )

Ultimo je napisao(la):
Ma bre ja cu povesti nesto mladje(nadam se da nikom to nece smetati).

Vidim ja da niste shvatili poentu LAN party-ja ali zbog krajnje dobrih namera vam je oprosteno :d

Sledeće godine za CPL World Tour u Beogradu jedna od naših obaveza je i da obezbedimo i BYOC prostor za 300 posetioca=kompjutera tako da ćete moći tada da ostvarite vašu želju. A nakon toga ako bude bilo interesovanja organizovaćemo češće LAN Party-e.

Masni Ludak je napisao(la):
Sledeće godine za CPL World Tour u Beogradu jedna od naših obaveza je i da obezbedimo i BYOC prostor za 300 posetioca=kompjutera tako da ćete moći tada da ostvarite vašu želju. A nakon toga ako bude bilo interesovanja organizovaćemo češće LAN Party-e.
A mi bi pre toga...

Pa do tada ako treba bilo kakva pomoć u organizaciji ili krimpovanju :d tu sam. Trebalo bi iscimati nekog da isponzoriše switcheve i kablove.

Jedno pitanje: a sta sa memberima izvan BGa? :trust:
Ne donosi mi se komp iz KGa ili NSa, a rado bi prisustvovao
i naravno ucestvovao. :D

offtopic:
Moto (ili cak himna) tog dogadjaja moze da bude "LANe moje"
:-devil-: :d :smoke: :bottle:

Oni van Beograda, ako im je problem da donesu comp... neka zajme laptopove i ponesu njih... a ako ne... neka dodju sa hardovima... sigurno ih nece dzabe donositi...
Ja se prvi necu igrati ni 50% vremena... i naravno da bi u vreme dok ja nisam za compom mesto ustubio bilo kome...

Ima li neko ideju ko bi mogao da nas sponzorishe???
Treba nam neko ko ima FR iskustva!

Ja bih isto doshao(mada nisam iz BG-a).
Samo vreme je da se neshto organizuje. Ima i srednjoshkolaca koji bi doshli, a uskoro se priblizava ono najgore - 1. septembar pocetak shkolske godine. Grrrrr

Niko nije pomenuo shta cemo sa monitorima. :) Aj za mashinu sredicemo nekako ali ko ce da nosi monitor od 17"(nije TFT-tj. nisam mislio War3:TheFrozenThrone) iz Vrsca???
I josh neshto ako neko nije iz BG-a a taj "LANe moje" traje 2-3 dana gde ce da se spava???
Pozdrav i sretan rad

Citao sam u SK od pre 2 godine kako je jedan tip umro za kompom posle 72(ili 74 ne znam tacno) sati neprestanog igranja, pa ne bih i ja njegovim stopama!
poz

Pa preko se monitori na komercijalnim LANEovima iznajmljuju a na nekomercijalnim svako donosi svoj. Uostalom za Beogradjane ne verujem da bi predstavljao problem da svako donese svoj monitor.

Evo i ja sam za, samo ko ce da pakuje komp u kuciste i da trazi neko normalno hladjenje (ovako ne moze da ide nigde sa stola :D :D :D)
@Ultimo: Piva ce biti, ako ga doneses.
@Immortal SurvivoR: kada bi imao postavku komponenti kao ja, monitor bi ti bio najmanji problem
A zasto svako ko ima ne bi doneo po jedan switch i resen problem, dileri da donesu vise i to je to.

E, da ja sam u BG-u, tek od polovine septembra, sada sam u USA, tako da bi molio da to bude tamo krajem septembra.

Samo da bude vikend kada nije skola,i ja mogu obezbediti jedan ili 2 switch-a,samo su posle kablovi problem.A i meni nije bas lako spakovati vodeno ali nista nije nemoguce.

Pa je NEMAM kuciste.

milenkoc23 je napisao(la):
E, da ja sam u BG-u, tek od polovine septembra, sada sam u USA, tako da bi molio da to bude tamo krajem septembra.

:wave:
Alo, polako... :)
Za sada je sve u stanju ideje, ništa nije dogovoreno (ni delimično)... Ako se ja pitam, LAN Party nikad (mi / neko od nas) ni neće organizovati. Nije da sam pesimista, ali bez organizatora (finansijera) nema ništa od toga. ;)

BTW, najbolje bi bilo recimo za zimski raspust (ne verujem da bi došlo mnogo osnovaca ali srednješkolaca sigurno bi). Tada škole ne rade i sale su nam na raspolaganju. Jedino je zimi malo teže doći do termina (ne može fudbal / basket da se igra napolju...) ali to nam ne bi bio problem da imamo organizatora (finansijera :D )...

Najveci problem je ispaljivacka pridoda ovih ljudi.
Kad god se pravi neka akcija, 50% ispali, sto iz opravdanih sto iz neopravdanih razloga.
Svi se pale dok ne dodje vreme delanja, ali tada druga velika osobina Srba dolazi do izrazaja, lenjost.
Tada ih sve mrzi, svi su nesto, ma nisam ja ni hteo tako.. bla bla.. i na dogadjaju se pojavi jedva pola od planiranog broja.
Uostalom, na Benchmarku je nekoliko akcija dogovarano, ni jedna nije u potpunosti uspela.
2x majice, 1x za onu decu u Zvecanskoj bese, nekoliko Zalman akcija.
Uvek se nadje par debila koji naprave ****** + veliki broj onih koji "tiho" odustanu.

Pozdrav!

@SuperStarr: Ne znam kako ce biti za zimski raspust oko grejanja, mada kad pochne nekih 80-100 o/c-ovanih kompova da upali tople procesore i gpu-ove nece biti toliko hladno.
@Sasa: za ispaljivache si u pravu, al bar da se nadamo da ih nece biti puno
Od srednjoshkolaca evo dolazim prvi i pocnite vec da sastavljate listu clanova

p.s. ja imam mreznu karticu integrisanu na AN7 - da li je ona ok za igranje?(poshto je nisam lichno probao) ili treba da kupim drugu?
Za swicheve ne mogu da pomognem, a koji metar kabla mogu da nadjem

Sasa je napisao(la):
Kad god se pravi neka akcija, 50% ispali, sto iz opravdanih sto iz neopravdanih razloga.
......

U potpunosti se slazem sa tobom, ali mislim da ako u startu racunamo da nece doci 30% prijavljenih, organizacija nece proci loshe... onda ce onih dodatnih 20% koji se ne pojave biti zanemarljivi...
Po mojoj proceni, neki minimalac da bude zanimljivo je oko 30 ljudi sa racunarima i josh po koji bez comp-a...

Poslednja izmena:
jox je napisao(la):
U potpunosti se slazem sa tobom, ali mislim da ako u startu racunamo da nece doci 30% prijavljenih, organizacija nece proci loshe... onda ce onih dodatnih 20% koji se ne pojave biti zanemarljivi...
Po mojoj proceni, neki minimalac da bude zanimljivo je oko 30 ljudi sa racunarima i josh po koji bez comp-a...
Ja ipak mislim da ce nas biti vise...A kablove mogu pocupati iz igraonica ali samo ako mi Mladen pomogne. :d

Mladen uskaci u pomoc!!!
Znaci ideja postoji, Ljudi koji bi da dodju postoje, kablov cemo naci, swicheve isto i sta josh fali? I da josh za hranu i pice: Da se dogovorimo da svako ponese nekoliko stotina dinchi, sve pare zajedno(kod moderatora) i da zajedno kupimo sendvice, pljeskavice, sokove i pivo :-devil-:
Treba samo naci slobodan termin za salu za fizicko vaspitanje(ako treba nesho platiti) i to je to.
Pozdrav :type:

Poslednja izmena:
Sasa je napisao(la):
Kad god se pravi neka akcija, 50% ispali, sto iz opravdanih sto iz neopravdanih razloga...

Nismo loodi da ne računamo na to. :D

Immortal_SurvivoR je napisao(la):
Ne znam kako ce biti za zimski raspust oko grejanja, mada kad pochne nekih 80-100 o/c-ovanih kompova da upali tople procesore i gpu-ove nece biti toliko hladno.

Za to ne bi trebalo brinuti, svaka OŠ u centru ima "centralno (gradsko) grejanje"...
BTW, mnoge imaju i "prijemnu salu".
kox je napisao(la):

Bilo bi podnošljivo ali ispod toga ne. Za takav broj bi se mogli organizovati i u "privatnoj" izvedbi tačnije ne bi nam trebao sponzor (znači nema limita :d ).
Ali i dalje su nam potrebni kablovi & svičevi, to možemo iznajmiti i od neke igraone (jače), neko može poneti od kuće šta ima...

Mislim da kablovi i switchevi nece biti toliki problem...
Moj predlog je da Party bude sredinom oktobra, kad se zavrshne ispitni rokovi ( i prodje sinergija), jer u sluchaju pravljenja laneta pre toga, izgubili bi sigurno dosta ljudi. A i nema potrebe da zurimo.
Znachi ono shto je za sada poznato je: Skolska sala, vikend, <30ljudi(minimalac)...
Ja sam za varijantu da svi daju po neku odredjenu sumu nedelju dana pre laneta, za koju ce se kupiti pice i gric-stuff... Tako bi imali preciznu informaciju ko dolazi... jer sumnjam da ce neko ko da pare odustati od dolaska, ukoliko razlog nije 100% opravdan.

Ovo za placenje unapred za sokove i grickalice je super osmisljena stvar. Bravo!!!

jox je napisao(la):
Moj predlog je da Party bude sredinom oktobra, kad se zavrshne ispitni rokovi

A sta cemo mi koji smo apsolventi i imamo rokove svakog meseca? :)

Studenti nek propuste rok!!! :d
Nama obicaj da se skupimo kod Falcona i razvalimo od igranja...
Nema kuntanja. Tako da sam ja za definitivno i ako bude nesto siguran sam ucesnik. Donosim makinu a znam jos par ljudi koji bi dosli sa svojim.
Ideja je odlicna, samo... Ko ce da se otvori da sponzorise to?

Imao bi nase simpatije!!! (ovo je shliht) :D

[SAJ]ber Kurajber je napisao(la):
Studenti nek propuste rok!!! :d
Nama obicaj da se skupimo kod Falcona i razvalimo od igranja...
Nema kuntanja. Tako da sam ja za definitivno i ako bude nesto siguran sam ucesnik. Donosim makinu a znam jos par ljudi koji bi dosli sa svojim.
Ideja je odlicna, samo... Ko ce da se otvori da sponzorise to?

Imao bi nase simpatije!!! (ovo je shliht) :D

Poz m8 :D :guitar:

Najbolje bi bilo da se unapred ljudi prijave i plate ufur, pa ako ispale posle neka oni budu na trosku a ne organizatori. Evo, ja mogu cak i da donesem svoj 16-portni HUB. Ne bi bilo lose na nam sponzor bude neki proizvodjac energetskih napitaka ;)

Nazad
Vrh Dno