Šta je novo?

Benchmark forum kompromitovan - update

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Da l' je realno da ljudi ne mogu 2 dana da sačekaju da im stigne mail za promenu šifre, već otvaraju novi nalog koji posle 2 dana žele da ugase
Ne pravi se pametan, ne moze nikad da stigne mail kad vise nema maila ili pristupa mailu. A ako u obavestenju pise "budiste strpljivi i sačekajte sat ili dva" zasto bi neko cekao 2 dana?! I to ne radi kako treba ni za nove naloge a ne reaktivaciju starih...

Ne pravi se pametan, ne moze nikad da stigne mail kad vise nema maila ili pristupa mailu. A ako u obavestenju pise "budiste strpljivi i sačekajte sat ili dva" zasto bi neko cekao 2 dana?! I to ne radi kako treba ni za nove naloge a ne reaktivaciju starih...
Svakako nema potrebe da otvaraš novi nalog. Mogao si, kao što je i napisano, da pošalješ mejl na [email protected] ako postoji određeni problem.

Interesantno.
Uradio sam update macOS-a, restartovao comp, posle logina startovao Firefox, ali ne mogu da se ulogujem na forum, traži mi potvrdni kod koji mi naravno ne stiže, jer sam čekirao “verujte obom uređaju narednih 30 dana”.
I šta sad da radim?
Logovan sam i pišem sa telefona, preko compa stativa.

Interesantno.
Uradio sam update macOS-a, restartovao comp, posle logina startovao Firefox, ali ne mogu da se ulogujem na forum, traži mi potvrdni kod koji mi naravno ne stiže, jer sam čekirao “verujte obom uređaju narednih 30 dana”.
I šta sad da radim?
Koristi drugi browser?

Da koristim drugi browser zato što mi ne radi samo benchmark forum?

edit: isključio sam 2-faktorsku autentifikaciju i tako rešio login preko compa, ali to nije pravo rešenje

Interesantno.
I šta sad da radim?
Nesto tu ne stima, to mora instant da funkcionise aka automatika.
Provericemo sta je.

Da koristim drugi browser zato što mi ne radi samo benchmark forum?

edit: isključio sam 2-faktorsku autentifikaciju i tako rešio login preko compa, ali to nije pravo rešenje
Imas u podesavanjima autorizovane uređaje. Izbriši autorizacije i aktiviraj 2fa

Ukoliko dobijate grešku nakon što ste kliknuli na link za reset lozinke, to je znak da je link istekao. Istekao je jer ste email dobili sa zakašnjenjem, a kašnjenje je posledica rate limita od strane provajdera (99% slučajeva su korisnici Yahoo i Hotmail servisa, pošto smo poslali jako velik ibroj poruka u maloj količini vremena, a Yahoo je jako osetljiv na to). Ovaj problem je pogodio dosta korisnika u prva dva dana od momenta kada smo svima forsirali izmenu lozinke.

U slučaju da i dalje imate problem, pišite na [email protected], vas 543. je već pisalo i svima sam odgovorio.

Poslednja izmena:
Da budemo precizniji, svi email-ovi koji su ukradeni tokom hakerskog napada 2019 godine su prosleđeni administratoru sajta HaveIBeenPwned.com, te je sada tamo moguća provera/pretraga vaše email adrese. Ako nađete vaš email u pretrazi, to znači da hakeri imaju vaš email, šifrovanu šifru, korisničko ime i IP adrese sa kojih ste pristupali ovom forumu.

1.jpg

Jel moze malo pomoc???

Po resetu sam dobio obavezu da resetujem...
No, kako i KAD sam se na benchmark prijavio, zaboravio sam koju email adresu sam koristio.
Pokusao sam sa ovom "novijom" ali nije uspjelo.
Sto ce reci da sam to uradio sa jednom "prepoptopskom" koju sad ne mogu koristiti jer se domain ugaiso a nisam je koristio vise od 10 godina.

Te sam otvorio novi nalog sa nadimkom "CDG2".
No forum je ne znam na koji nacin ovaj nalog spojio sa "cdg2".

Preko Benchmark stranice gdje stoji "kontaktirajte nas" gdje bi htjeo da izbrisem jedan od ovih naloga, prosto ne funkcionise!!!
Nista se ne desava, samo provrti stranicu!!
Nigdje nema nijedan drugi nacin da vas kontaktira!!!

Maloprije je mi je palo na um da probam kroz "inkognito", sto vidim, kako mogu da pisem poruku i uspjelo.

Pitanje bih postavio, sta i kako?
I sa kojom email adresom sam napravio ovaj nalog?
Jel moze malo pomoc???

Po resetu sam dobio obavezu da resetujem...
No, kako i KAD sam se na benchmark prijavio, zaboravio sam koju email adresu sam koristio.
Pokusao sam sa ovom "novijom" ali nije uspjelo.
Sto ce reci da sam to uradio sa jednom "prepoptopskom" koju sad ne mogu koristiti jer se domain ugaiso a nisam je koristio vise od 10 godina.

Te sam otvorio novi nalog sa nadimkom "CDG2".
No forum je ne znam na koji nacin ovaj nalog spojio sa "cdg2".

Preko Benchmark stranice gdje stoji "kontaktirajte nas" gdje bi htjeo da izbrisem jedan od ovih naloga, prosto ne funkcionise!!!
Nista se ne desava, samo provrti stranicu!!
Nigdje nema nijedan drugi nacin da vas kontaktira!!!

Maloprije je mi je palo na um da probam kroz "inkognito", sto vidim, kako mogu da pisem poruku i uspjelo.

Pitanje bih postavio, sta i kako?
I sa kojom email adresom sam napravio ovaj nalog?
Upravo sam usao u svoje opcije, email adresa je ona prepotopska.
Htjeo sam je promjeniti ali dupli nalog neomogucava.

Malo mi je cudno ovo, da li je dupli nalog nesto sa jedne email adrese ili sa ip adrese???

No kako god, da li bi bio neko ljubazan od admina da izbrise "CDG2" kako bi ovaj acc. brebacio na email adresu ovog duplog acc.-a?

Poslednja izmena:
Izbrisan je dupli, adresa ti je free.

Čisto da obavestim, verovatno večina nije upoznata ili nije primetila.

Ovo ste uradili u pravom trenutku

Od pre neki dan pojavilo se masovno spamovanje na gomili domaćih i inostranih foruma, koriste se nalozi koji su stari par i više godina kod kojih lozinke nisu menjane od isusa hrista.

Poslednja izmena:
I na stranim forumima ista priča. 15 godina stari nalozi spamuju gluposti za crypto i NFTs.

Ne postoji pravi trenutak.
Cim smo potvrdili leak, preduzete su sve mere koje smo mogli.
Ako je toliko spamera svuda, to znaci da je puno foruma "palo".
No ne treba se cuditi, kada je Tweeteru otislo 200 miliona accounta u etar...

Ja cu samo da kazem da su na eBayu pre oko mesec dana pojavilo brdo hakovanih naloga koji su prodavali povoljnu tehniku. Svi nalozi su dosta stari sa mnogo ocena, nekad i po 500, sve 100% pozitivno. Oglasi su pravi sa pravim slikama. Dal su scammeri cuvali neke legit slike, ne znam, ali su odlicno to uradili. Ako to tamo uspevaju, plus da prodaju i posalju UPSom sa sve tracking number koji ostave, onda ovo za forum nije nista cudno.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno