Šta je novo?

Benchmark Computing for Research - Folding@Home

Ma nek ga uposli bar na 40 posto. To nece da oseti masina.

Kod mene je na 60%, tako da se ne oseti dok radim, kad mi bas zatreba CPU power, kliknem Snooze;)

Evo mojih rezultata sa i7 860 na default:

Prilozi

• Screen shot 2012-02-11 at 9.06.49 PM.png
    Screen shot 2012-02-11 at 9.06.49 PM.png
    125.7 KB · Pregleda: 43
WCG challenge 11 dan

wcg11.jpg
Momci , neka upali ko sta ima jos, fali nam 50 dana do 10 mesta!

Rushko odma si skocio da branis Mac, a kad su mene prozivali kutija i illidan za 24/7 AMD gde si bio? :d

Ne nasedam na provokacije, pogotovo sto je iMac prerasli laptop. Ko bude vrteo na laptopu ceo dan pod 100% opterecenjem, a da mu ta masina sluzi za posao, onda cu i ja ovo moje upregnuti isto tako :)

:) btw nisu provokacije, gomila ljudi hvali Apple kompjutere kako su najkvalitetniji, znaci da moraju da rade 100% 24/7/365 da se ne pokvare. ako se pokvare sta je onda tu kvaliteno?

znam ja dosta ljudi sa XS kojima i laptopovi crunchuju full speed

btw kompjuteri su pravljeni da rade posao, CPU non stop na 100% ne sme da ne moze da radi jer je napravljen da to radi. koliko se secam u iMac je Intel cpu i to ne neki social edition :)

Pogledajte prilog 84257
Momci , neka upali ko sta ima jos, fali nam 50 dana do 10 mesta!

Rushko odma si skocio da branis Mac, a kad su mene prozivali kutija i illidan za 24/7 AMD gde si bio? :d

Verovatno nisam pratio forum u to vreme, izvini, reagujem na svaku nepravdu ;)))))

Samo nek masine krckaju, sta bi drugo radile inace.

Sto se Mac-a tice, ne mislim da je kvalitetniji, zato sam se i odlucio za hackintosh varijantu.

WCG challenge 12 dan

wcg12.jpg
JOs samo 15 dana momci!
Crunch on!

Ne znam dal ste primetili jednu slucajnost danas, ali imamo 62 clana i 62 godine runtime, sto znaci po donatoru godinu dana :p

ptomic je bas raspalio, svaka cast!

WCG challenge 13 dan

WCG13.jpg
Najzad 10. mesto!
A usput, po freedc smo presli juce Gay UK :p

Fala, rushko. Razmisljam se da uposlim jos neki servercic. :)
Imam jos nekoliko, sve Xeoni u njima, steta da ne greju na ovu zimu. :D

Drugari hocu da Vam se pridruzim i da uposlim svoju masinu.
E sad da nebi citao temu od pocetka, interesuje me, gde, sta, kako?

Bilo bi lepo skupiti sve bitne informacije i da moderator edituje prvi post u temi jer je JAKO nepregledno i novi ljudi ne mogu da se snadju.

Poslednja izmena:
Na WCG.org izabereš projekte koje ćeš da radiš.

Zatim u BOINC Manageru ideš na Tools -> Add project or account manager i pratiš uputstva. Treba da dodaš World Community Grid sa liste ponuđenih.

Otprilike je to to. Ako zapneš, viči :).

Dobrodošao.

Samo da prijavim da sam pre neki dan bezuspesno pokusavao da OC-ujem moj i7-860, nece cak ni na 3.6GHz, nisam imao vremena da se mlatim mnogo, ali koliko vidim, rezulattai na def vrednostima su mnogo slabiji od core [email protected], na zalost, mada sa i7 obradjuje 8 task-ova istovremeno zbog hypertreading-a :(

@mirza82 Dobrodosao !

Hvala, kada dodjem kuci detaljno cu se baciti na posao.

Hvala. Nadam se da cu pomoci koliko toliko da nas tim bude sto bolji.

EDIT:

Evo, namestio sam Bionic, jel ovako to treba da izgleda i da li sam sve dobro uradio?

Prilozi

• bonic 2.JPG
    bonic 2.JPG
    92.6 KB · Pregleda: 49
Skinuo si stariju verziju BOINCa ( ne BIONICa :)). Na ovom linku imaš sve verzije, skini 6.12.34.
Inače, to je to.

Ok, hvala.
Pogresi covek :D
I kada se naziru neki rezultati?

Rezultate možeš da gledaš recimo na ovom linku. Stavi ga u bookmarks i to je to. Rezultati se osvežavaju recimo 2 puta dnevno.

Jos jedno pitanje, kako da izaberem koji cu projekat da radim, ili je to vec izabrano kada sam pristupio benchforum timu?

Izabrao sam, e sad kada ce neke brojke da se pojavljuju, meni konstanto stoji kao na prvoj slici?
Na drugoj slici u task mi izbacuje neke greske?

Prilozi

• Capture3.JPG
    Capture3.JPG
    162.8 KB · Pregleda: 45
  • Capture2.JPG
    Capture2.JPG
    83.9 KB · Pregleda: 44
Možda si malo preterao sa overklokom pa izbacuje greške... ili smanji klok malkice, ili malkice povećaj voltažu procesora...

ne mozda nego jeste preterao :)

btw danas je dan borbe protiv Childhood Cancer

Dear the.illidan,

As someone who has an interest in providing technology to researchers so they can make the world a healthier place, you might be interested in joining a World Community Grid project seeking to find childhood cancer treatments.

Participating in this exciting and important endeavor couldn't come at a more appropriate time, as Wednesday, February 15, 2012 is International Childhood Cancer Day. International Childhood Cancer Day was established in 2002, by the International Confederation of Childhood Cancer Parent Organizations, to raise public awareness throughout the world about childhood cancer. Sadly, each year 175,000 children worldwide are diagnosed with cancer, of which an estimated 90,000 will die from the disease.

World Community Grid is running a project designed to help find a treatment for childhood cancer. It is called Help Fight Childhood Cancer.

The principal investigator for the Help Fight Childhood Cancer project is Dr. Akira Nakagawara from the Chiba Cancer Center Research Institute in Chiba, Japan. Dr. Nakagawara is also the President of the International Society of Paediatric Oncology - Asia, one of the driving forces behind childhood cancer awareness.

We encourage you tell your friends about this important day, and ask them to join World Community Grid to participate in the Help Fight Childhood Cancer project.

To find out if you are set up to receive work for this project, please click here.

If you are no longer contributing, you may download the software again here.

Thank you,
The World Community Grid Team

Juce su kod mene u firmi prodavali liciderska srca, za decu obolelu od raka. Davalo se nekih skromnih 100 dinara, a srca su rasprodata mislim za sat vremena. Zao mi je sto to nije obelezeno jos negde u gradu(kazem obelezeno ,mislim jos neka akcija pomoci tim porodicama), i mislim da bi drzava trebala malo da to pogura. Ako su mogli da prodaju solje 2 meseca za bebe Beograda, mogu i nedelju dana srca za ovu decu.

Nazad
Vrh Dno