Šta je novo?

Benchmark Computing for Research - Folding@Home

Vidim da nam su se juce pridruzila jos dva clana pa da ih pozdravim, i da , ukoliko im treba nesto slobodno pitaju, kao i svi ostali koje nesto zanima.
Usput sam napravio i tim za F@H pa ko zeli moze da se pridruzi , broj 198696.

Kao sto je M_M rekao, polako ali sigurno bi mogli da zavrsavamo ostale projekte i da prebacimo sve na HCC.

Moj GPU radi sve i svasta vec odavno :)
Inace, ako ovako nastavimo vrlo brzo cemo doci u prvih 500 :)

Bilo bi dobro da moze i cell iz PS3 da malo odradjuje posao.

Moze, uz Folding@home

Thuban X6 1055t mi odradjuje posao. Pokusao sam da ukljucim GPU (5850) ali nece da radi.

Sto se tice ati kartica, jedino moze Folding(slabo) , a od BOINC projekata DNETC, Collatz i Milkyway gde rasturaju nVidiu.

Neka ga onda samo na CPU-u, ionako mi je soba pretopla, necu da pravim furunu.

Momci, peti smo na challengu!
Samo tako nastavite, posto nas sustizu dva tima.
Palite te kalorifere na turbo!!! :)

Jel HCC u pitanju opet?

Ok, to mi i stoji u profilu, ajd da suspendujem ostale projekte, samo WCG/HCC ostaje.

Bice gusto, sad ulazimo u zavrsnicu, nadam se da cemo uspeti da povratimo to 5. mesto!

Uh konacno mi je proradila masina :) 10 dana sam bio u zestokom leru.
SSD, svez sistem - 20 minuta manje za HCC WU!

Da li je moguce da ssd toliko utice na HCC?
Video sam da ima poboljsanja sa Clean Energy Projectom ali za ovo ne mogu da verujem!!
MOzda se ipak treba isprsiti za neki Excelram ili neki slicni 64gb model.

Ne može SSD ili "čist sistem" da toliko utiče na proračune, pa CPU je taj koji računa... Eventualno ako je sistem bio toliko opterećen da je nonstop koristio pagefile...

Možda je pao još neki upgrade?

Zavrsili smo 7. ovaj HCC challenge.
Zelim svima da se zahvalim sto su ucestvovali u ovom mini-challengu, bili smo dobri! :)
Sad se svako vraca na neke svoje projekte, a ukoliko bude bilo zanimljivih obracuna, sigurno cu vas obavestiti.

Ne može SSD ili "čist sistem" da toliko utiče na proračune, pa CPU je taj koji računa... Eventualno ako je sistem bio toliko opterećen da je nonstop koristio pagefile...

Možda je pao još neki upgrade?

Nope, sve je isto kao i pre... umesto 2h za 1 WU sada mi treba 1h 40m.

Kad se neko upgrade-uje na SB, molim da se pohvali i prilozi vremena za HCC WU... bas bih voleo da ga uporedim sa Gulfom... ;)

Evo i mene u timu. :D

Za sada ce samo jedan Q6600 na 3.6GHz-a da krcka, a uskoro dodajem jos jednu i7 masinu.

Ipak je SB van moje lige.
Osim ako ne dobijemo regres u visini 13. plate drzavnih sluzbenika :p
Shomy, dobrodosao, za sada svako radi projekte po zelji, ali sam nas prijavio od 1. februara na HCC challenge.

Pa najmanje treba da se zavrsi WU, a i trebamo da jurimo znacke :p

Pozdrav drugari :)

Od pre par dana, tacnije od 11. januara, poceo sam i ja da krckam pomalo. Poceo sam sa Collatz-om i to najvise sa grafickom odradjujem.

Za pocetak, par pitanja :)
Da li je moguce iz istog BOINC menagera kotrolisati WU za Collatz i WCG recimo? ili je potrebno za svakog poseban BOINC klijent?
Takodje, da li je WCG optimizovan za GPU ili je samo CPU orijentisan?

Za sada toliko od mene...

WCG je za sada samo CPU... Naravno da je moguće da iz boinc managera odrediš da WCG koristi CPU a Collatz ili neki drugi projekat GPU. Nije baš ovako pravolinijski ali nije teško podesiti....

moze Collatz da se kontrolise i preko BOINCa
dodaj project pored onog koji ti vec postoji u BOINCu

Prilozi

• collatz.png
    collatz.png
    300.2 KB · Pregleda: 48
Hvala na pomoci :)
Snasao sam se sada vec. Ako trebam jos nesto bitno da podesim kazite sta bi to bilo.

P.S. Zasto nema neki GPU benchmark u BOINC-u kad vec ima za CPU? Cisto informativno pitam, hteo sam da proverim koliko je brza graficka...

:) Nema GPU benchmark, ali ti daje okvirni procenu, npr
clipboard01eo.jpg

Nažalost, pokazalo se ti GFLOPS-ovi peak nisu baš skroz korektni kada se porede kartice različitih arhitektura. Takođe ne uzima u obzir (over)klok kartice... Dakle printout postoji manje-više čisto da se proveri da boinc korektno pronašao GPU-ove...

Da dam komentar i da se pohvalim novom igračkom...
clipboard01vkx.jpg

Po BOINC-u i njegovom GFLOPS benchmarku, nova karta je 4.5x brža od stare, a u praksi je to oko 2x... provereno sa SETI@Home i Folding@Home

Nazad
Vrh Dno