Šta je novo?

Benchmark biciklistička sekcija

• Začetnik teme Začetnik teme mige
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
naravno retko ko ima ovakav alat, samo pros 🙂 zato ce da preskoce ovu bravu i da nadju bicikl koji je vezan sajlom koju preseku malo vecim klestima koje nose u rukavu jakne 🙂

I sad kada gledam ovaj video moze svako ko ima ovakav alat i ko je izverziran da skine bravu. Opet mora da mi bicikl bude na vidiku.
Nece se neko takav slucajno naci pored tvog bajsa. Takvi ciljaju na nesto ozbiljnije. Ovi sto idu okolo da merkaju random, nose samo klesta i srafciger.
Ali da, mora biti na vidiku u vecini slucajeva, kao sto rekoh, pogotovo uvece.
Preko dana nema toliko sarenog sveta na ulicama i promet ne dozvoljava bas svasta, mada je i dalje rizik.

Sto se tice zgrada, tu takodje nema garancija. Drugaru ukrali u potkrovlju. Njegova komsinica nepokretna baba, tako da ima 2 osobe koje idu do tamo. Jedno jutro, nema bajsa.
Da li su cistaci tipovali nekoga ili sta je bilo niko ne zna, ali garancije nema.

Jel ima neko preporuku za krstene letnje rukavice sa nekim gel uloskom (da su pristojnog kvaliteta i da mogu da se uzmu kod nas )? Do max 5k

ja nosim rukavice samo zimi 🙂

ono sto mogu da preporucim (njih koristim) Dakine, kupio na ebay, ultra breathable, nema gel, ali veoma udobne
ovakve neke imam uzeo davno, pre jedno 5 godina, sad ovo je neki noviji model vidim da ima gel 🙂

imas i u Planetbike ako neces da cekas

Simple analog solution for digital problem 😊

I meni je taj deo ostao upečatljiv.

nedelja 10:30

U istoj sam dilemi kao kolega sa prethodne strane, klinac poceo da vozi bajs i ja bukvalno vise ne mogu da ga stignem pa otud i ideja da ja uzmem nesto sebi 😀

Naravno, odmah sam krenuo u diskusiju sa drugarima i posle milijardu kombinacija i guglanja dosao sam do toga da jurim nesto sto ima Shimano Cues i da batalim Deore i ostale starije varijante.

Da li je za normalnu voznju po gradu i to bitna razlika izmedju Cues U4000 i U6000 (1x9 i 1x10) i da li to kvacilo koje ima U6000 ima uopste nekog smisla?

Zanima me sta vi mislite o tome? Na cikloberzi ima jedan Cube koji mi se uklapa po specifikacijama ali mi vizualno nije bas nesto, sta znam...

da, ako ides na 1x sistem onda menjac sa kvacilom (teze spadne lanac po losijem putu), bolje 1x10 veci raspon zupcanika

Ludost, ludost.. ali i hrabrost.

I na gore,
i na dole.

Bubreg i dve litre krvi...

za ovo mora i deo jetre pored bubrega

i da se pozuri ima samo 72 komada

kinezi nasa braca 🙂 jos da neko sklopi deal sa njima...

Imate li slika sa vaših avantura..?

IMG_20200627_150435.jpg
IMG_20210505_112751.jpg
IMG_20200319_123008.jpg

Ja sam se bio ozbiljno naoštrio da ponovo krenem putem čim prestane moja obaveza loženja vatre kod kuće..
.. i kako to obično sudbina ume da okrene - počinjem da radim u firmi od ponedeljka.

Ostaje mi da do neke, sada već ređe prilike, gledam svoje izlaske samo iz arhive, haha.

Imate li vi slika?
Umeju putovanja i usputne pauze da budu posebno zanimljivi, viđeni iz bajkerskog ugla posmatranja..

Dobar dan, zanimaju me vasa iskustva sa kupovinom mtb (Downhill enduro) bicikli u srbiji. Gledam da uzmem neki od gore pomenutih, gledam kp i 2 bike, kada uporedim cene sa bike si (slovenia) ili sa nekim od sajtova iz nemacke primecujem da je kod nas dosta dosta jeftinije sto mi je nelogicno npr. sto kod nas moze da se kupi za 1500e u sloveniji kosta 2000e+. Pa me zanima da li ovi preprodavci sa oglasa u srbiji, kradu bicikle u inostranstvu ili kupuju na veliko srede pa prodaju?
Ko je kupovao bike u sloveniji austriji ili nemackoj zna jos neki sajt sem (buycycle nemacka) i (bajk si slovenija)

Da li se moze proveriti ako je bicikla ukradena i ako moze kako?

Realno je da kupuju kradene u inostranstvu, otud i cene takve....

ako bicikl ovde kosta 1500eur a isti takav u Nemackoj 3000 onda je 101% ukraden, jer kako mu se isplati?

e sada da li hoces novo ili polovno?

Nije toliki procenat kradenih, ima kupljenih na veliko, starijih modela (za koje pise da su noviji ), bajsevi koji su se iznajmljivali po centrima i sl.

Baci pogled na OLX, solidna je ponuda, uglavnom BiH i HR.

Da li imas neku preporuku u kojoj zemlji gledati koj sajt ?

Iskreno ja nemam problem sa time sto je neki svaba ili svajcarac ostao bez njega, jeste surovo al dok jednom ne smrkne drugom ne moze da svane.. Msm to su ljudi koji uzimaju na veliko od nekog ko ih prenese preko granice, nisu oni nista licno uradili ali svi svesno sudeluju u tome.

pa ako tamo zivis ok, ako zivis ovde, ceka te carina.

naravno nije sve kradeno, ali ako vidis neki model iz 2025. i duplo jeftiniji.... its to good to be true.
naravno nemas nikakvu garanciju, a downhill (pa i enduro) se ne stedi prilikom voznje 🙂 pa kada kazu presao samo 300km... yeah right....

pa ako tamo zivis ok, ako zivis ovde, ceka te carina.

naravno nije sve kradeno, ali ako vidis neki model iz 2025. i duplo jeftiniji.... its to good to be true.
naravno nemas nikakvu garanciju, a downhill (pa i enduro) se ne stedi prilikom voznje 🙂 pa kada kazu presao samo 300km... yeah right....
Znaci ako uzmem u inostranstvu iako je POLOVNO idalje ide carina ?

Ili samo kažeš da je tvoj bajs, da se seliš i sl.
Retka je situacija da se bilo gde upiše da si prešao granicu sa bajsom kada si izlazio iz zemlje, pa samim tim ne obraćaju mnogo pažnje ni kada ulaziš.

Nazad
Vrh Dno