Šta je novo?

Benchmark biciklistička sekcija

Od skretanja za Sisevac iz pravca Ćuprije, nekih 200m uzbrdo. Nekada se rečica nije videla od šume.

Evo neki biciklisti krenuli na duži put, dnevni vlog ovog momka iz komšiluka...

voziti ovako u jaknama, trenerkama, sa rancevima na trenerkama... 1400km? :sneaky:

To ce vetar natenane sve da naplati.

Medju njima ima i pravih biciklista cudi me da ih nisu malo organizovali i posavetovali, ovako neko moze i da nastrada.

Da, već im se javljaju bolovi, a mladi ljudi. Trebalo je malo više edukacije i podešavanja samog bajsa / bike fitting.

Vec par klipa se pojavilo kako su se na nekoj stazi sudarili, bice tu na zalost dosta povredjenih i ozledjenih.
Samo mi nije jasno da li je onaj sto vozi bajs na "sprat", kako on misli da neku iznenadnu prepreku na putu predje/zaobidje a da ne izgubi ravnotezu i ostane na bajsu...

Da, već im se javljaju bolovi, a mladi ljudi. Trebalo je malo više edukacije i podešavanja samog bajsa / bike fitting.
ja razumem mladost, euforiju, entuzijazam...ali fizika je surova.

Samo mi nije jasno da li je onaj sto vozi bajs na "sprat", kako on misli da neku iznenadnu prepreku na putu predje/zaobidje a da ne izgubi ravnotezu i ostane na bajsu...
prosto "ne misli" 😂
da sam ja organizator on bi morao da leti iz grupe, jer moze da povredi i sebe i druge, a isto vazi i za ove sa leprsavim prslucima, koji usporavaju grupu, umaraju bicikliste i lako mogu da ulete u tocak... ali izgleda niko o tome ne misli.
kada se vozi u tako velikoj grupi pravila su stroga jer svako od njih moze da povredi vise ljudi.

Sin on kolege posao, decko na bajs nije seo 3x u zivotu, sam to kaze, evo prica kolega da vec ima probleme sa delovima tela i naravno sa samim bajsom.

Pa rekli su da ce proci neke provere,tipa zdravstvene,kondicione. Izgleda to palo u vodu.

Nisam pogledao ceo video, nemam strpljenja za te vlog varijante.

Imali su jedan dan test, pregled bicikala i procena fizičke sposobnosti. Provera je verovatno bila na časna reč, a svi znamo kakav smo narod i koliko loše procenjujemo i sebe izazov pred kojim stojimo.

Pregled i procena su rađeni, jer su na prethodne vožnje dolazila deca sa rentalima sa Ade i bez ikakvog vozačkog iskustva. Kada smo ih pratili od BG do NS u januaru, skupljali smo im usput delove, opominjali da će jakne da upadnu u zadnji točak i slične besmislene stvari, na prvoj jačoj uzbrdici, bar njih 100 je sišlo da gura bicikl. Ali ću ponoviti i da sam bio fasciniran njihovom energijom, kulturom, pa i elokventnošću, sa kim god sam usput popričao više od nekoliko reči.

Ovo sada je ipak mnogo ozbiljnija priča, da bi pustili takvo zezanje, video sam snimke kada su kretali, bajsevi su delovali uglavnom vrlo ozbiljno, ali eto, izgleda da ih opet ima nespremnih.

za 100k svaki dan dve nedelje treba ozbiljna priprema, ozbiljna oprema, hrana... ozbiljno je ovo da se ide ovako na slepo.
imaju pratnju, ali videcemo kako ce ici kada krenu planine

Baš tako, većina ne zna na šta su krenuli.
Nekoliko klinaca su ozbiljni vozači, ali u ovom slučaju grupe zavisi od najslabijih karika.

Dobio sam na jednoj grupi plan puta i instrukcije za studentsku vožnju do Pazara i Kraljeva.
Vidi se da je pravila pisao neko ko je svestan problema sa kojima su sretali, ali i da su neke stvari opet zanemarili. Oni kojima je lako da voze, stignu na vreme na pauzu i generalno im je potreban kraći odmor. Oni sporiji stižu naknadno i automatski imaju kraću pauzu, a njima je zapravo ista potrebnija.

Nije im lako sigurno a biće im samo još teže.

Juče prelep dan a danas drugo godišnje doba ali bilo šteta ne iskoristi priliku da se skokne do Fruške g.

20250406-170706.jpg
I kod mene pripreme za sezonu se privode kraju
U međuvremenu promenjeni točkovi, prešao na DT Swiss x1900
Prešao sa novim točkovima i na tubeless sistem. :) (posle 7 probušenih guma za 5 meseci sam se smilovao)
Promenjene pločice i ulje u kočnicama.
Ostaje jos da odradim servis prednjeg amortizera i to bi trebalo biti to.

Ista meta isto odstojanje... Nije bilo baš za vožnju, dosta vetra i hladno, ali sam morao kad videh malo sunca, ne vredi :)
Mnogo znači promena na 36T pozadi (11-36T) po ovakvim terenima. Planiram napred da nabacim 48T, trenutno je 50-34T. Kombinacija 50-11 je gotoco neupotrebljiva za mene i terene gde vozim.

SGCAM_20250408_170917965.jpg

SGCAM_20250408_164045680.jpg

kada ovo u pozadini sve ozeleni uskoro :)

evo, ne treba gravel :D

Prelepo je tamo. Dođe ti da voziš svakog dana i nikad dosadno. A biće brutalno kad budu spojili dva izletišta - Sisevac i Grzu. Radi se neki put, sa povremenim zastojima. Čista netaknuta priroda, nešto više od 15km ako se ne varam. I sad može da se vozi na toj relaciji, verovatno budem sa ekipom provozao, samo da se još malo povuče vlaga...
evo, ne treba gravel :D

A Safa budala... :)
Gledamo sam jednu vožnju, čini mi se nešto novije, kad se zakucao u krivini, skliznula prednja, dobro ostao čitav... Usro se bio.

pakovacu ja sator izgleda :)

vidi se :D

hvala :)

ovo je grub nacrt, na putu se to malo sara levo desno :)

hvala :)

ovo je grub nacrt, na putu se to malo sara levo desno :)
Ja bih možda posle Banje Ždrelo skrenuo prema Despotovcu i do Sisevca došao preko Ćuprije i Senja .Jer kada kreneš preko manastira Gornjak i Krupaje to je ubistvo
Tom rutom bih možda išao u povratku ,pošto je najteži deo na početku

Kod Despotovca, posle Sladaje, imas skretanje za Strmosten, posle njega ti je jos jedno prelepo mesto za obici, Lisine, kad vec tuda prolazis.
Nek skokne i do Resavske pećine kad je već tu :)

Kontaktiraću te ovih dana vezano za vožnje...
Ja bih možda posle Banje Ždrelo skrenuo prema Despotovcu i do Sisevca došao preko Ćuprije i Senja .Jer kada kreneš preko manastira Gornjak i Krupaje to je ubistvo
Tom rutom bih možda išao u povratku ,pošto je najteži deo na početku
Ovo je tačno, već smo komentarisali tu rutu :)
Svakako da se prođe tim krajevima, Pasuljanske livade, Ravna Reka... može u povratku, taman i do Lisina i Resavske pećine :)

Nema na cemu.

Naravno, ali eto nije
Nek skokne i do Resavske pećine kad je već tu :)

Kontaktiraću te ovih dana vezano za vožnje...
Da, može i do nje da svrati, sve je to usput, i ovo što je Alex035, dosta toga za posetiti u našem kraju.

Što se vožnje tiče, uvek za dogovor, samo da znaš, više od godunu dana nisam seo na bajs. 🙂

Sutra je jedna laganija vožnja od Ćuprije do Svilajnca, pa ako je neko zainteresovan može da se pridruži. Kreće se oko 9 sati od silosa.

Nazad
Vrh Dno