Šta je novo?

Benchmark biciklistička sekcija

Pumpu ću da vidim neku mini, sa crevom. Nikako na struju za ovakve stvari.

Montirači Decathlon. Pa ću da probam na starom MTB.

Unutrašnja - videću koja mi je potrebna.

Alat za lanac - sledi Youtube edukacija... Da vidim kako se to zapravo radi.

Ja sam do sada vozio ili sam ili sa ljudima gde ću pre ja da budem support, nego da se oslonim na njih 😬

@PJ
Ma ne treba ti alat za lanac, osim ako ne planiras sam menjati lanac i kasetu. Ali ti onda treba i alat za kasetu.🤭

Pumpu, gumu, i montirace to sve ima jeftino u Decathlonu verovatno i u PB

Bilo je ranije da se kupi Kontinental torbica sa gumom i montiracima kao komplet.

Čini mi se da je neko hvalio, sada su na solidnom popustu
pumpa
mini alat

ja koristim ovu, mislim da sam vec kacio link ovde, ali davno

Ево мало да се похвалим.

До сада сам три пута возио по 100км (све овог пролећа), сваки пут мало брже него претходни (последњи пут 3:20, илити ~30km/h). Пре тога сам пар пута возио 50ак.

Прекјуче сам први пут отишао преко стотке.

Још као мали сам хтео возити друмаша, ал тада је Capriolo од 150е био једина опција коју су моји могли да приуште. И као клинац сам ишао с краја Новог Београда до Авале назад.
Возио сам 3.5 године трибан RC120 ког сам узео кад је почела корона (зајебао величину успут, и то ми је био максимум који сам могао приуштити). Био ми је бајс за све.
Летос сам се преселио на други крај града, а пошто идем на посао искључиво бициклом, и желео сам да возим чешће и дуже, одлучио сам узети нешто боље.. У питању је Canyon endurace.

Елем, било нас је петоро (укупно око 3000 учесника), њих троје се спрема за неки триатлон, другар који је дошао потпуно неспреман и ја. Ја сам се надао да ово може да се спичи за испод 6 сати, имајући у виду своје време, плус група... Међутим имали смо две бушне гуме, једну подужу паузу, и још две краће... Све у свему, укупно време без тих паузи је било 6:40, с тим што сам их оставио на последњих пет км и ишао пун гас.

Следећи циљ ми је 200км.

Prilozi

• 20240406_113650.jpg
    20240406_113650.jpg
    542.5 KB · Pregleda: 184
  • Screenshot_20240527_184007_Strava.jpg
    Screenshot_20240527_184007_Strava.jpg
    132.9 KB · Pregleda: 125
Pumpu ću da vidim neku mini, sa crevom. Nikako na struju za ovakve stvari.

Montirači Decathlon. Pa ću da probam na starom MTB.

Unutrašnja - videću koja mi je potrebna.

Alat za lanac - sledi Youtube edukacija... Da vidim kako se to zapravo radi.

Ja sam do sada vozio ili sam ili sa ljudima gde ću pre ja da budem support, nego da se oslonim na njih 😬
novi clan torbice ispod sedista :) DynaPlug cepovi za tubeless :)

tubeless_repair_kit.jpg

i ceo sadrzaj

viber_image_2024-05-28_19-35-09-249.jpg

viber_image_2024-05-28_19-35-09-023.jpg

Poslednja izmena:
A što se tiče pumpice, moja druga kupovina iste. Odlična je. Preko novčića izašlo nešto niže, džabaka.
100x sam je gledao i nikako da je kupim jer se bojim da je debeljuskasta da bi je stavio na drumasa...
Jel to aluminijum ili neki drugi metal?

Na Aliju zapravo nema mnogo vrsta mini pumpi svega nekoliko koje se vrte, ima i ona još manja metaln tanka ali crevce ide posebno i nije teleskopska, pa se brinem da li ona može drumsku gumu naduvari.

Jel ima neko ovakvu pumpu?
Just found this amazing item on AliExpress. Check it out!
US $3.96 15%OFF | Mini Bike Pump Cycling Hand Air Pump for Bicycle Tire Inflator Bicicleta for Shrader MTB Mountain Bicycle Bike Pump

Mada ova deluje najbolje

Just found this amazing item on AliExpress. Check it out!
US $14.04 55%OFF | WEST BIKING Bicycle Pump With Pressure Gauge 160PSI Road MTB Cycling Pump Presta Schrader Hose Tire Air Inflator Accessories

Evo namestio sam danas sve.
Naravoučenija su, za e bike treba duzi lanaca od obicnog bicikla, ne ići na test vožnju sa slusalicama u ušima, lanac spajati sa pinom namenjenim za to ili quick linkom, pri kupovini lanca obratiti paznju na broj linkova koji piše na kutiji kupovini (nisam ni gledao da je x8 kod nas 114 mislio sam da je 116) 🐒

Prilozi

• IMG_20240601_113856.jpg
    IMG_20240601_113856.jpg
    70.6 KB · Pregleda: 41
  • IMG_20240601_113849.jpg
    IMG_20240601_113849.jpg
    69.2 KB · Pregleda: 36
  • IMG_20240601_101705_edit_627632726896937.jpg
    IMG_20240601_101705_edit_627632726896937.jpg
    122.2 KB · Pregleda: 35
  • Screenshot_20240601_131133_com.microsoft.emmx_edit_627907360272937.jpg
    Screenshot_20240601_131133_com.microsoft.emmx_edit_627907360272937.jpg
    98.5 KB · Pregleda: 39
  • Screenshot_20240601_131957_com.microsoft.emmx_edit_628302668048398.jpg
    Screenshot_20240601_131957_com.microsoft.emmx_edit_628302668048398.jpg
    92 KB · Pregleda: 54
Juče jedna fina vožnjica do izvora, Grza. Ka tamo jaki usponi, nazad ipak tranzitnim putem, blagi pad, fino se kotrljalo :). Jedina zamerka je jak saobraćaj, puno teretnjaka, nekih 15ak km.

Pogledajte prilog 444397

Pogledajte prilog 444396

Pogledajte prilog 444395

Jel Grza i dalje ima odmaralište? Bilo je ranije nešto kad sam putovao sa kolegama, mogli bismo da repriziramo na leto. Taman imam krštenje u Paraćinu, da pobegnemo gore i odmorimo. :D

Baci oko na Booking, za svaki slucaj da ne ostanete bez smestaja tog dana. ;)

Upravo sam shvatio da imam Presta ventil na gumama 😕

Hteo sam da proverim pritisak u prednjoj gumi, ali sada ispade da nemam način ni da ga proverim, ni da doduvam gumu.

Imam električni kompresor za automobilske gume, da li će ovaj adapter da mi završi posao?

Pošto crevo adapter u Decathlonu ima napomenu da je samo za ručne/nožne pumpe.

Ili uzeti ovakvu ručnu pumpu, ima odmah adapter i manometar?

Uzmi pumpu,nema leba od tih nastavaka. Probao i rucnu i kompresor,uvek pusta vazduh,ne mozes napumpati precizno,samo odokativno.

Moje iskustvo je da su nastavci/adapter OK, uzeo sam najjeftiniji metalni koji sam našao. Lepo se našrafi, ima gumeni prsten iznutra.
Pumpam i na benz. stanicama i onom pumpom iz Lidla, nisam primetio da je nešto neprecizno.

E sad, ako nemaš pumpu, možda da uzmeš neku sa izmenljivim vrhovima. Ili isključivo namenski.

Adapter je potreban kada se pupma guma sa presta ventilom, sa kompresora sa auto nastavkom, na benzinskim pumpama neces moci da napumpas gumu bez nastavka.

apslolutno uzmi adapter. Super je kada odes na pumpu.
Bici pumpe uglavnom podrzavaju oba tipa tako sto se sam nastavak rotira, ali negde postoji samo auto ventil.

Moje iskustvo je da su nastavci/adapter OK, uzeo sam najjeftiniji metalni koji sam našao. Lepo se našrafi, ima gumeni prsten iznutra.
Pumpam i na benz. stanicama i onom pumpom iz Lidla, nisam primetio da je nešto neprecizno.

E sad, ako nemaš pumpu, možda da uzmeš neku sa izmenljivim vrhovima. Ili isključivo namenski.
SGCAM_20240601_203334204.jpg

SGCAM_20240601_203304497.jpg

Guma sa oko 5cm ventil da bi pistolj od kompresora mogao da lepo ustine.. i da mozes da napumpas. Cim je onaj manji to su muke. Unustrasnja bar trayal jer je koliko toliko gumena i moze da se zakrpi kod vulkanizera za 100 djunti :D

Uzeo sam adapter u Planet Bike, 100 dinara. Izgleda isto kao ovaj što je @r!sc! stavio. Sa gumicom.

Ako se zaštitna kapica na ventilu ne odvrne/podigne skroz, pa se navrne adapter, onda pušta.
Ako se odvrne skroz, adapter lepo legne i mini kompresor za automobilske gume radi posao. Na gumi piše 2.8-4.8 bara, stavio sam na 4.2, po dvorištu deluje OK, videću kada izadjem na put.

Cepas ti koliko primecujem velike kilometraze dosta i po brdskim terenima. Mozda mozes da pitas nekog doktora da li je rizicno

Nije to ništa. Ja vozim za svoju dušu, malo sam više od rekreativca. Rizično nije, bolno ponekad.

Elem, mislio sam da ću još prošle nedelje da vozim ali za malera, ukočio sam se. Sva sreća, znam recepturu za brz oporavak tako da sam do ove subote, vratio svoje telo u prvobitno stanje.

No, za svaki slučaj, namazao topli gel na lumbalni deo.

Vožnja 86 km, za 4 sata i 36 minuta.

Osetila se malo ova pauza od tri nedelje ali jedna zanimljiva situacija, kada sam bio u formi pre povrede stopala, par brda a jedno tek mi baš zadavalo muka, danas, sve ih sredio bez problema ali se pad snage osetio kasnije. No, kao što obično biva, što si bliži kući, to jače pedaliraš.

Prošle godine ako sam se jednom vratio po mraku, ove godine više puta. Sreća što su to manje prometni putevi.
Iskusni biciklisti, šta radite kada se ovako nešto desi daleko od kuće?
Zoveš nekoga da dodje po tebe? Guraš, pa koliko traje da traje?

Interesantno mi je, pre svega, da čujem kako je prošlo u nekoj realnoj situaciji. Lično ili iskustvo poznanika.

Meni se jednom desilo da mi se izbuši guma pa sam gurao biciklu 15 km do kuće. Posle toga kupio torbicu gde sam smestio nekako dve gume i alat za skidanje/nameštanje i još jednu torbicu gde sam smestio Xiaomi pumpu.

Poz svima. Mali doprinos biciklistickoj temi. Uzeh Capriolo 9.4 (L) i odradih elektrifikaciju na 1KW. Dodata oprema na njega za voznju klinaca. Danas testiran. Nikada bolja investicija. Klinci odusevljeni. Sto bi rekao Djordje Cvarkov iz Drzavnog posla: "Pa to je fantazija!". Elektropogon dosta olaksava polazak sa klincima kao i odrzavanje dobrog tempa. Preporuka svakako.

Prilozi

• Capriolo 9.4 - modded to 1KW + extras.jpg
    Capriolo 9.4 - modded to 1KW + extras.jpg
    293.3 KB · Pregleda: 139
  • Capriolo 9.4 - modded to 1KW.jpg
    Capriolo 9.4 - modded to 1KW.jpg
    338.3 KB · Pregleda: 125
  • Capriolo 9.4.jpg
    Capriolo 9.4.jpg
    354 KB · Pregleda: 164
To je 29"? koliko je kostalo da se ugradi E-motor?

Pa ono nije da je jeftino.. zabravih da napisem jesu hidraulicne kocnice? pozz

po "kablu" deluju da jesu :cool:

Vrh Dno