E svašta… Da li ima neka alternativa za Stravu, tj negde gde mogu ubaciti rutu pa je koristiti? Konkretno .gpx da ubacim i da koristim kao navigaciju?
ne (i tako treba i da ostane)Zanima me za ovih par godina koliko ja vec ne vozim biciklu da li je uvedena obavezna kaciga prilikom voznje iste ?
70km/h može biciklom ali kao što si rekao u specijalnim uslovima i ti koji tako voze nose kacigu i bez da ih neko primorava.Pa ja znam da nije bila, ali eto on nesto izgleda pobrkao..
Dotakli smo se teme, jer sam negde nacuo da ce predlogom novog zakona o saobracaju ( izmena koja treba da stupi sada negde na prolece valjda ), za elektricne trotinete biti obavezna kaciga.. onda mi je nerealno da to ne uvedu i za bicikle, jer ono sokocalo ne mozes da teras vise od 30 km/h ( sem ako nije nesto budzeno itd ), a bicikla moze da ide 70 km/h nizbrdo a drumasica jos vise, pa nema mi logike da uvedu obaveznu kacigu za nesto sto ide 30 km/h a ovo sto moze do 3 x brze nista..
Bicikle obično voze sportisti, ljudi koji iole znaju da se ponašaju u saobraćaju i svesni su okoline, trotinete obično voze loši pešaci, znači neko koga mrzi da hoda, a ne pada mu na pamet da vozi biciklu, jer je to teško i nepraktično, tako ja barem profilišem bicikliste i trotinaše. Naravno ima izuzetaka i na jednom i na drugom mestu, ali moj lični utisak je da su većina vozača trotineta u stvari loši pešaci, pa valjda zakon hoće da ih zaštiti da se ne povredePa ja znam da nije bila, ali eto on nesto izgleda pobrkao..
Dotakli smo se teme, jer sam negde nacuo da ce predlogom novog zakona o saobracaju ( izmena koja treba da stupi sada negde na prolece valjda ), za elektricne trotinete biti obavezna kaciga.. onda mi je nerealno da to ne uvedu i za bicikle, jer ono sokocalo ne mozes da teras vise od 30 km/h ( sem ako nije nesto budzeno itd ), a bicikla moze da ide 70 km/h nizbrdo a drumasica jos vise, pa nema mi logike da uvedu obaveznu kacigu za nesto sto ide 30 km/h a ovo sto moze do 3 x brze nista..
70km/h može biciklom ali kao što si rekao u specijalnim uslovima i ti koji tako voze nose kacigu i bez da ih neko primorava.
Mislim da je problem kod trotineta veće ubrzanje i generalno lošije raspoređeno težište.
Što se tiče obaveznog nošenja kacige u gradskij vožnji, ja sam protiv. Holandija ima verovatno najveći broj biciklista po glavi stanovnika pa nisu uveli obavezno nošenje.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari