Šta je novo?

Benchmark biciklistička sekcija

Svakome je neki drugi podatak bitan, i to treba razumeti.

Koristio sam jedno vreme i amazfit stratos on ima jako lep ekran, moze on dosta toga da zavrsi kome ne smeta cimanje sa satom.

bezicni brzinomer ide kada imas vise od jednog senzora.

Ako ima samo 1 senzor na tocku i pri tom kupujes neki kineski brzinomer kupi zicni, laksi ce ti zivot biti

Znao sam da ce tako biti,a meni je lepsi Bull!:)Mada ako su kvalitetniji delovi onda se zna sta cu uraditi!Hvala puno!

pa Scott je zenski model :)

Da, i ja sam hteo da napisem da je zemski, ali reko sta znam mozda ima i muski model

Odmah sam trazio taj Scott da vidim o cemu se radi i stalno mi izbacuje Contessa sto mi se nije bas svidelo😁!Eto sad znam zasto me vuce ovaj Bull!Cak sam popunjavao i onaj upitnik o visini i na kraju kaze da mi ne odgovara taj model!:ROFLMAO:

Slična je veličina koliko vidim. Scott ima XCR amort, Bulls NEX. XCR bi trebalo da je bolji, mada zavisi i koji je XCR, a koji NEX. XCR može da bude i vazdušni, mislim da su svi NEX sa oprugama.

A nisu bas ni za gradsku voznju :) Bulls je, bar po slikama cross mtb - to je da si stalno u niskoj poziciji sa opterecenjem na zglobove saka.
Ja bi za grad pre gledao neki treking sa uzdignutom pozicijom i da ima blatobrane i gepek.
Mislim cross nije uopste losa varijanta kad ima kvalitetne komponente (xt/deore) i bas to ti treba, ali nije prvi izbor za grad.

pa realno nijedan mtb nije za gradsku voznju :)
ali moze da se vozi, ne optimalno, ali moze

Meni MTB odgovara za vožnju po gradu zato što se stalno penjem po bankinama, šinama, prelećem preko ležećih policajaca... Kapiram da onome ko vozi normalno više odgovara treking sa blatobranima i gepekom, ali ne vozimo svi tako. :D

pa realno nijedan mtb nije za gradsku voznju :)
ali moze da se vozi, ne optimalno, ali moze

Koja je ovo pogresna percepcija realnosti kada se radi o 80% gradova u Srbiji (koji su prepuni poluraspadnutog asfalta,rupa,previsokih bankina i ivicnjaka,blata,zemlje,sljunka,kojekakvih gradilista,zemljanih staza itd)

Tj cak bih rekao da je MTB idealan za gradsku voznju u Srbiji :)

MTB sa nekim gumama bez krampona je idealan za Beograd.
Vise rupa, sljunka, sahti, ivicnjaka od 10+ cm itd itd.
Moze i drumas ali oprez s njime kao po jajima :D

Meni MTB odgovara za vožnju po gradu zato što se stalno penjem po bankinama, šinama, prelećem preko ležećih policajaca... Kapiram da onome ko vozi normalno više odgovara treking sa blatobranima i gepekom, ali ne vozimo svi tako. :D
Postoje vise podvrsta mtb.
Moj post se odnosio na cross mtb, gde napred ima ravnu stanglu i posle 20km bolu ruke. Barem da ima rogove.

Pozdrav, došlo vreme da je bebonja dovoljno porastao da ga mogu početi voziti bajkom, pa mi treba par saveta.

Ja vozim single speed sa tankim gumama pa "naskačem" na ivičnjake, pretpostavljam da nema smisla ni razmišljati o korištenju tog bajka, što nas vodi do dva pitanja:

1. svi mi preporučuju sedalicu koja ide napred, da je tako zabavnije detetu da gleda svet umesto mojih leđa. Jel imate iskustva sa ovim i slažete li se?

2. pretpostavljam da mi treba neki bajk sa prednjim amortom i debelim gumama, ne treba mi ništa posebno kvalitetno, ali imam oko 120kg, pa ipak mora biti neki "jak" bajk. Šta da gledam. Dao bih koliko treba novaca, ali naravno da sam sretniji sa što jeftinijim rešenjem.

Vozili bi se verovatno 80% vremena po gradu, a 20% okolo po prirodi, bez uzbrdica po nasipima i slično.

Jel ima smisla ovako nešto:

Hvala!

Pozdrav, došlo vreme da je bebonja dovoljno porastao da ga mogu početi voziti bajkom, pa mi treba par saveta.

Ja vozim single speed sa tankim gumama pa "naskačem" na ivičnjake, pretpostavljam da nema smisla ni razmišljati o korištenju tog bajka, što nas vodi do dva pitanja:

1. svi mi preporučuju sedalicu koja ide napred, da je tako zabavnije detetu da gleda svet umesto mojih leđa. Jel imate iskustva sa ovim i slažete li se?

2. pretpostavljam da mi treba neki bajk sa prednjim amortom i debelim gumama, ne treba mi ništa posebno kvalitetno, ali imam oko 120kg, pa ipak mora biti neki "jak" bajk. Šta da gledam. Dao bih koliko treba novaca, ali naravno da sam sretniji sa što jeftinijim rešenjem.

Vozili bi se verovatno 80% vremena po gradu, a 20% okolo po prirodi, bez uzbrdica po nasipima i slično.

Jel ima smisla ovako nešto:

Hvala!

Rockrider ST100 je za mene prilicno dobar bicikl.
Mane (meni bar) sto su gume bucne za po gradu (neke city bi bile top), losije sediste koje dolazi uz bicikl (zamenio iz Linde medikusom), lose gumene rucice na volanu (+nedostatak rogova). To je sve.
Od operme (nov) se dobije prednje i zadnje svetlo (nije neko ali se dobije), ne ide nozica .
Vozim ga kao da je "firmin" ako me razumete :D
Kako mi rece jedan majstor, to je kopija nekog KTM rama...
Ni ja nisam neki ljubitelj one vrste menjaca, bar sam mislio da ce mi biti nezgodni, ali sad vec i nisu.
Kocnice i menjac su za sada jako dorbi, koci kako nastelujem, menjac ne preskace niti ima neke zvukove.
To je za godinu dana, od maja do oktobra skoro svaki dan voznja po BG-u.

Moze i drumas ali oprez s njime kao po jajima :D
velika je zabluda da je drumas nezan, nije u opste.

ja ne bi preporucio dete na bajs, ako bas mora bolje je pozadi vezano.

Imao sam 2 puta nezgodu da detetu upadne noga u tocak, strah me samo kad se setim toga.
Tu ces bez loma ostati samo ako imas mnogo srece.

I kada budes vozio (posto me neces poslusati) strogo lagano jer cete se previse opustiti i ti i dete i eto belaja.
Svi predpostave da bajs ide 5km/h a ide bar 30km/h a to je vec opasna brzina za dete.

Uze gume su najbolje za grad, ako iole vise vozis sam shvatis.

Poslednja izmena:
Koja je ovo pogresna percepcija realnosti kada se radi o 80% gradova u Srbiji (koji su prepuni poluraspadnutog asfalta,rupa,previsokih bankina i ivicnjaka,blata,zemlje,sljunka,kojekakvih gradilista,zemljanih staza itd)

Tj cak bih rekao da je MTB idealan za gradsku voznju u Srbiji :)
onda imas pogresnu percepciju mtb bicikla. inace svaki mtb ima flatbars, crsscountry, trail, enduro, downhill

mozda mislis na gravel, sa dropbars i malo sirim gumama od cisto road bicikla, mada noviji road idu i sa 30mm gumama, gravel vec ide i sa 40-45mm sirokim gumama jer se sad prave sa vecim klirensom.

moze road bike da se vozi po nasim putevima, naravno neces namerno uletati u rupu, mada to nije dobro raditi ni sa mtb biciklom i 2.4” gumama :)

Drugarica moja vozi klinca sa sedištem na kormanu i jeste detetu zanimljivije tako, ali je lula duga, podesiva i podignuta gotovo uspravno pa klinja ne može nikako nogama da dodirne točak. Naravno, full oprema, kaciga štitnici za kolena i laktove,... i lagana vožnja.

onda imas pogresnu percepciju mtb bicikla. inace svaki mtb ima flatbars, crsscountry, trail, enduro, downhill

mozda mislis na gravel, sa dropbars i malo sirim gumama od cisto road bicikla, mada noviji road idu i sa 30mm gumama, gravel vec ide i sa 40-45mm sirokim gumama jer se sad prave sa vecim klirensom.

moze road bike da se vozi po nasim putevima, naravno neces namerno uletati u rupu, mada to nije dobro raditi ni sa mtb biciklom i 2.4” gumama :)

Znam da u teroiji (ili negde po zapadnoj Evropi) MTB nije za grad i njegova namena je za planine i brda,ali ja pricam o uslovima i kvalitetu puteva po gradovima Srbadije.....tako da ne znam da li si procitao i razumeo poruku koju si citirao

Znaci napisao sam bilo koji MTB sa bar 2.2 gumama je odlican za voznju po srpskim gradovima koji su najcesce prepuni poluraspadnutog asfalta,rupa,previsokih bankina i ivicnjaka,blata,zemlje,sljunka,kojekakvih gradilista,zemljanih staza itd...

Vecina puteva po srpskim gradovima je zapravo light offroad voznja (zbog svih onih nabrojanih karakteristika) za koju je bilo koji MTB savrsen.....nekada i onaj za downhill :)

procitao i odgovorio :)

nije teorija, siroke gume, deblje a samim tim i teze sa jedinjenjem koje nije predvidjeno za asfalt se mnogo brze trose ako se koriste tamo gde nije predvidjeno.

niko ne kaze da ne sme da se vozi, samo nije optimalno, plus sto ces se vise umoriti zbog profila koji nije za asfalt. vozio ja mtb po gradu i svuda 5000km pa kad sam seo na road video koliko je “los” mtb za asfalt

nisu ni u Zapadnoj Evropi svi putevi odlicni da nema rupa, slljunka i light offroada.

zato i postoji gravel bicikl :)

Meni se baš ne ide na stari most kod autobuske stanice biciklom sa tankim gumama.

Nazad
Vrh Dno