Šta je novo?

Benchmark biciklistička sekcija

Rockrider ST100 je za mene prilicno dobar bicikl.
Mane (meni bar) sto su gume bucne za po gradu (neke city bi bile top), losije sediste koje dolazi uz bicikl (zamenio iz Linde medikusom), lose gumene rucice na volanu (+nedostatak rogova). To je sve.
Od operme (nov) se dobije prednje i zadnje svetlo (nije neko ali se dobije), ne ide nozica .
Vozim ga kao da je "firmin" ako me razumete :D
Kako mi rece jedan majstor, to je kopija nekog KTM rama...
Ni ja nisam neki ljubitelj one vrste menjaca, bar sam mislio da ce mi biti nezgodni, ali sad vec i nisu.
Kocnice i menjac su za sada jako dorbi, koci kako nastelujem, menjac ne preskace niti ima neke zvukove.
To je za godinu dana, od maja do oktobra skoro svaki dan voznja po BG-u.

Sta mislite o servisu planet bike na novom beogradu kod gigatron megastore-a?
Mnogo mi skripi kad kocim prednjom kocnicom na ovom scottu sto mi je stigao,bukvalno ne mogu da vozim

Zamenio bih odmah i gume, ove su neke bajate. A nisam do sada menjao sam pa iskreno ne bih da se zezam. I da ga malo podmazu i doteraju ako treba.

Da ti ne skripe kocnice verovatno samo treba malo osmirglati pakne i obrisati kocionu povrsinu na felni. A za zamenu guma i to odnesi gde se najmanje ceka, jer verujem da je sada vec svuda red od par dana

Ja sam odneo u PB u bulevaru kralja aleksandra u subotu i sreda (danas) je najraniji rok. Možda i dan duže, rekao sam da ne žuri jer mi treba tek za vikend.
nbg je verovatno u sličnoj sitaciji, a možda i goroj

Iskocio par puta muski i sad ne skripi. Ma nije mi zurba za gume ionako ce biti lose vreme narednih dana, odnecu pa nek menjaju, ove su mi bas gadne sto su sad na njemu. Inace cemu sluzi ona plastika iza zupcanika na zadnjoj osovini i kako se menja? Upravo sam je polomio
I kako da guglam da je kupim ako uopste ima da se kupi?

I jos jedno pitanje, narucio sam neku opremicu za bicikl tipa pumpe, led bljeskalice itd, uzeo bih i neki brzinometar i drzac za telefon, sta je ok za neki srednji budzet, ne treba mi nista specijalno?

dork disc :D

Video sam dork disc na 12 brzina 51 zuba kaseti. Kao tanjir izgleda 🤮🤮

I jos jedno pitanje, narucio sam neku opremicu za bicikl tipa pumpe, led bljeskalice itd, uzeo bih i neki brzinometar i drzac za telefon, sta je ok za neki srednji budzet, ne treba mi nista specijalno?
ne treba, gledaj shodno vrednosti bicikla, da ne bude da ti sve to bude skuplje od bicikla :D

https://planetbike.rs/brzinomer-echowell-bl-8-grey-brz-104-c.html

Koristim 2 primerka, prvi koji sam kupio je već 5 godina u upotrebi na starom bajsu (uz 1 zamenu baterija). Korišćen u svim vremenskim uslovima i odlično se pokazao, mnogo bolje od starog Cateye Velo 8 koji je riknuo posle otprilike 2 godine.
BL-8 ima i ''amber'' osvetljenje (skromno, ali bar ima tu funkciju), a i malo je jeftiniji od Velo 8, tako da je jasno da se više isplati.

https://planetbike.rs/biciklizam/oprema/rasveta/bljeskalica-zadnja-cateye-omni-3-red-1.html
Takođe 2 komada u upotrebi (5+ godina), preživeli sve moguće padavine i temperature, za svaku preporuku, po toj ceni.

Sad vidim da si već naručio svetlo, ali nema veze, ostaje preporuka.

^ hvala puno, ovaj brzinomer cu definitivno uzeti, gledao sam na kp ali tamo mi je sumnjiv kvalitet, 1000 dindzi brzinomer sa 365 funkcija.
A sto se tice dork disc-a gde to da jurim?

dork disc se skine :)
nema potrebe da stoji, jer ako ti lanac i padne sa zadnjeg zupcanika (sto bi trebalo da se sredi sa limit srafovima da nikada ne moze da se desi, osim ako ne iskrivis nosac zadnjeg menjaca) ta plastika nece nista pomoci, najverovatnije ce je lanac pokidati i svakako zaglaviti izmedju kasete i zbica

Nigde, ne treba ti on. To je ako je menjac lose podesen da lanac ne sklizne u zbice.

^ hvala puno, ovaj brzinomer cu definitivno uzeti, gledao sam na kp ali tamo mi je sumnjiv kvalitet, 1000 dindzi brzinomer sa 365 funkcija.
Ja bih za brzinomer preporucio VDO. Ne kazem da su ostali losi, ali mi se vdo uvek svidjao.
Jedna stvar ih dodatno izdvaja, a to je nacin osvetljavanja ekrana. na suncu se ekran vidi bolje. Nije standardni lcd vec reflektuje sunce unutar uredjaja i vraca kao backlight sto znaci da ces uvek videti brzinu. Obican lcd se ne vidi.
I inace su kvalitetni i elegantni.

od tih jeftinih ima sunding i inbike

Od malo skupljih / boljih magene, bryton, xoss

Ja bih za brzinomer preporucio VDO. Ne kazem da su ostali losi, ali mi se vdo uvek svidjao.
Jedna stvar ih dodatno izdvaja, a to je nacin osvetljavanja ekrana. na suncu se ekran vidi bolje. Nije standardni lcd vec reflektuje sunce unutar uredjaja i vraca kao backlight sto znaci da ces uvek videti brzinu. Obican lcd se ne vidi.
I inace su kvalitetni i elegantni.
Kvalitetni VDO su skupi, pa ne znam koliko takva kupovina ima smisla za rekreativce koji ionako gledaju ciklomastere u klasi 1500-2500 din. Plus činjenica da takav VDO model moze da kosta kao trećina ili čak pola bajsa, u ovom slučaju.
Za BL8 mogu da potvrdim da je displej čitljiv u svim svetlosnim uslovima, pa i na najjačoj dnevnoj svetlosti. A za slabe svetlosne uslove tu je amber osvetljenje, koje je relativno slabo ali itekako upotrebljivo i nije veliki potrošač baterije.

"rekreativac" je vrlo sirok pojam...

Rekretaivac biciklista je onaj koji sedne tek nekad na bicikl do radnje i onaj koji vozi 20 000km godisnje iz cefa
Obojica voze koliko im prija, motivi su im razliciti.

Za brinomer cateye najeftiniji 2 komada koristim 4 godine. Dobra stvar namesti se precnik gume u cm i tacan bude full.

1.Meni je kod tih jeftinijih kineskih modela OK sto imaju termometar, koji znaci i kad je jako toplo i kad je hladno.
Vazno je i da je veliki font za brzinu, odnosno da nema 5 istih velicina fonta za 5 razlicitih stvari, vec veliki font za brzinu i usput nesto malim fontom i kraj.
Backlite mi nesto nije preterano vazan, cak i kad ga ima, ja ga ne palim da ne trosi bateriju.

2.I posle uzmes i smart sat i to je to ;)

Ja brzinomer koristim da vidim koja mi je maksimalna brzina i koliko sam ukupno prešao kilometara, ni za šta drugo. Imam neki Cateye od 2000 dinara, dobar mi je.

brzina nije bitna, mnogo je bitnije HR i power

brzina zavisi i od mnogo spoljnih faktora da se ona prati

Meni bi takodje sluzio za trenutnu i ukupnu kilometrazu, za sve ostalo imam pametni sat.

pa mozes i to na satu :)

koji je sat?

Nazad
Vrh Dno