Šta je novo?

Benchmark biciklistička sekcija

jel ovo whistler? koja godina i koliko si dao?
Focus Raven, uzeo sam ga pre 3-4 meseca pa je i cena bila zimska. Oko duplo jeftinije nego recimo ovde:

To je valjda model za 2021.

kakve su te double fighter po mokrom u gradskoj vožnji? jel klize, ako si imao prilike da ga vozis u takvim uslovima

Iskreno, jos ga nisam lepo provozao, a i tih par puta sto jesam bilo je suvo vreme.
Njih sam uzeo jer su bile jedine "uze" u tom trenutku u prodavnici... cisto malo da nabijem kondiciju NBg - 25ti - Ada i slicno, pa cu da vratim njegove fabricke Schwalbe Nobby Nic koje su stvarno odlicne.

Poslednja izmena:
nobby nic su bas za offroad. ja sam trazio nesto kao te double fighter ali bar da je 2.1, za sada sam na rocket ron pa cemo videti kada se istrose

Ako nadjes ulje za sivace masine super varijanta.
U NS je bila prodavnica delova za masine pa sam ja tamo uzimao.
Cena bila oko 300 din

Ulje ako hocete da imate cist cist lanac nikako ne uzimajte. Nema jeftinog a dobrog i cistog podmazivanja lanca. Da bi lanac bio "cist" mora da koristite dry lubrikant. Isprobao sam sve i kod nas se zadrzao na dry wax weldtite i joes no flats nano. Ima vise faktora koje ja uzimam u obzir kod podmazivanja, prvo je koliko prlja, drugo je koliko se lako skida. Ova dva sto sam nabrojao mogu da se skinu cime god, ne prljaju i ne ostavljaju masne ruke ako dodirnete lanac. Mana je sto ce vam krace trajati bocica, ali ja svakih 10 dana prebrisem lanac krpom i nanesem, sve zavisi naravno od intenziteta voznje.

Lanac mora biti sto bolje ociscen pre podmazivanja sto sam proizvodima koje sam preporucio nije nikakav problem, posle all weather weldidte-a (ljubicasti) sam morao lanac da potopim u industrijski odmascivac da ga opere, i nikada to vise ne zelim da radim.

Poslednja izmena:
cak i dry zna da prlja, zavisi i gde se vozi. vax lube najmanje prlja ali najkrace drzi

naravno, realno cist lanac i vožnja ne postoje, ali ovo je najbolja opcija, osim da voskirate lanac.

meni za dva bajsa taj weldidte ili jnf traju oko 6 meseci (jedna bocica), a redovno perem i podmazujem, mislim da hiljadarka nije puno za to

Ne nikako, on prlja uzasno lanac. Sve sto ostavlja mokar trag ce ti lepiti prljavstinu. Plus mana tf spreja je sto ne mozes samo rolnice naspricati.

Ako ti je naglasak na čistoći i jednostavnosti odrzavanja bicikla napisao sam ti gore sta je najbolji izbor. Sve ostalo ce ti biti prljavije i teze. Koristio sam sve to pre ovoga zato i kazem.

Najbolje je u stvari kad prestaneš da se opterećuješ time, takođe sam prošao kroz sve to 😂 Na kraju kupim neki "dry lube" koji god, u bočici, nanesem pre svake, svake druge vožnje, naravno prvo pređem krpom lanac čisto bar spolja malo da skine šta se skinuti može i to je to. Jednom u mesec dana, kada me ne mrzi, nekad ređe nekad češće, očistim lanac sredstvom za čišćenje i mašinicom i toliko. Ranije sam skidao ali više ne... Najbolje se očisti svakako u perionici kad usmerim mlaznicu odozgo, cm dva od lanca i vrtim lanac. Izađe sve 😁 Još ako ga prvo naprskam akrom, bude kao nov..

Ljudi, treba mi mala pomoć oko izbora bajsa. Imao sam Capriolo, koji sam prodao hteo bih da uzmem nešto novo. Zanima me mišljenje o ktm country roud modelu da li je neko imao iskustva sa njim? Nisam neki preterani poznavalac bicikla, imam oko 1.80m i 90kg. Treba mi nešto za po gradu i malo za rekreaciju. Hvala na pomoći 🤗😃

Gledao sam konkterno neke polovne modele od 200 do 300eur-a. Da li je bolje nešto ovako ili polar helix?

Prilozi

• Screenshot_20220303-083838.jpg
    Screenshot_20220303-083838.jpg
    194.4 KB · Pregleda: 91
  • Screenshot_20220303-083832.jpg
    Screenshot_20220303-083832.jpg
    64.8 KB · Pregleda: 44
  • Screenshot_20220303-083823.jpg
    Screenshot_20220303-083823.jpg
    101.3 KB · Pregleda: 44
  • Screenshot_20220303-083818.jpg
    Screenshot_20220303-083818.jpg
    100.1 KB · Pregleda: 49
Meni je 250 eura puno za takav bicikl. Ima verovatno račnu (koliko vidim 6 brzina ne 7 kako pise) sto za buducnost ako bude htelo da se nesto promeni zahteva promenu zadnje glave. Crveno crni ktm ne znam koliko kosta ali osim acera zadnjeg menjača ne mogu da provalim sta drugo ima. Po stanju reklo bi se da je verovatno pogon za zamenu.

Meni je 250 eura puno za takav bicikl. Ima verovatno račnu (koliko vidim 6 brzina ne 7 kako pise) sto za buducnost ako bude htelo da se nesto promeni zahteva promenu zadnje glave. Crveno crni ktm ne znam koliko kosta ali osim acera zadnjeg menjača ne mogu da provalim sta drugo ima. Po stanju reklo bi se da je verovatno pogon za zamenu.
Crveno crni je 300eur. Šta bi ti sebi uzeo za do 300eura budžet? Ovaj je 350e.

Prilozi

• Screenshot_20220303-172701.jpg
    Screenshot_20220303-172701.jpg
    71.7 KB · Pregleda: 31
  • Screenshot_20220303-172656.jpg
    Screenshot_20220303-172656.jpg
    86.2 KB · Pregleda: 33
  • Screenshot_20220303-172651.jpg
    Screenshot_20220303-172651.jpg
    89.6 KB · Pregleda: 30
  • Screenshot_20220303-172647.jpg
    Screenshot_20220303-172647.jpg
    84.4 KB · Pregleda: 43
  • Screenshot_20220303-172642.jpg
    Screenshot_20220303-172642.jpg
    74.4 KB · Pregleda: 78
ostavi link do oglasa da mogu da vidim full slike. ovaj ima bolju opremu na papiru od onih pitanje je stanje, zato daj link da vidim zumirano

ovaj definitivno ima bolju opremu od onih, jesu delovi stariji par generacija ali su kvalitetniji. sada kada on kaze da nema ulaganja kao i svi prodavci laze. jer treba proveriti kakav je lanac, ako je lanac istrosen niko ne garantuje da kaseta i lancanik nisu stradali od njega. kaseta mi deluje poprilicno iskoristeno. ne znam kakve su paknr na kocnicama, dal kocnice trebaju bledovanje, jer to je ono sto na slikama ne moze da se vidi. ako je sve ok onda je ta cena ok

Ekipa, potreban mi je savet oko kupovine bicikla. U principu bajs bi bio namenjen za voznju po gradu ( posao, slobodno vreme i itd...). Ne bih hteo nista preozbiljno (za pocetak), vec gledam sa necim da uplovim u biciklisticke staze. U principu dvoumim se izmedju single speed/fixie ili obicnog gradskog bicikla. Od nekih primera koji su mi zapali za oko:

Naravno, ako neko ima bilo kakvu preporuku za cenovni rang do oko 250e, rado bih poslusao savet iskusnijih. Napominjem, da mi je prioritet sto manje cimanja oko odrzavanja/servisa. Hvala unapred. :)

b-twin je bas nice

moze sigurno da se nabave blatobrani i montiraju

sa tim polozajem sedenje moze i neki ass saver. nadjes ovako nesto i budes moderan majke mi

Prilozi

• fendorbendor_regular_mudguard_a344fd00-6f21-47d0-a0a7-3d8b3110108e_900x.jpg
    fendorbendor_regular_mudguard_a344fd00-6f21-47d0-a0a7-3d8b3110108e_900x.jpg
    46.4 KB · Pregleda: 59
Nazad
Vrh Dno