Šta je novo?

Benchmark biciklistička sekcija

Hvala na savetima i iznesenim iskustvima, moracu do doktora pa da vidim konkretno šta je, mada sada zbog Korone retko hoće da pošalju na neka snimanja i terapije... Moguće i da je neko ukljestenje, ko će ga znati, nego mi ta diskus hernia pala napamet.

Sent from my Mi Note 10 Lite using Tapatalk

Potraži na internetu knjige Stuarta Mcguilla-Ultimate back fitness & performance i Back Mechanic ,takođe Treat Your Own Back: McKenzie, Robin .Robin Mekenzi je pionir fizikalne terapije pogledaj McKenzie method.Na jutubu pogledaj klipove Bob & Bred, poznati fizioterapeuti.
Ako ne znaš dobrog fizija nemoj da gubiš vreme po domovima zdravlja,tamo se sve završava na rečima - pa pazi se .Dobiješ naravno one šablonske terapije i vežbice za đake petake,efekat svega toga je jako kratak

Brzo se montiraju, ja bih ih sada montirao za par minuta prednji a za zadnji se skida točak, isto se brzo montira.
Što se kiše tiče ne znam, kišu nisu videli :) Verujem da može da se vozi, dosta lepo oni obuhvataju gumu, pogotovo ako je 23 ili 25mm.

Средње компликовано такорећи. :) Али добро њих би и стављао само некад у рано прољеће или неку касну јесен ако зареда 5 дана кише, а температура је добра за вожњу. Код мене су 23 гуме тренутно. Али не знам у пракси какви су тј колико штите од прскања.
Ако се одлучим случајно за неки дан јавићу ти се, ако већ не продаш на кп. :)

Poslednja izmena:
Јакша, колико је времена потребно да се ти блатобрани монтирају или демонтирају са бицикла, јел то нешто зачас за који минут или захтевају неко натезање и цимање?
Такође, пошто су кратки, може ли се возити барем 15-20 на сат, а да и даље ништа не прска?

Ја сам у оно прољећно/љетно доба такође тражио блатобране као и ти, али када сам сазнао да је избор раван нули одустао сам.
Ни сада ми не требају али се опет размишљам да имам неке у резерви и за неке специфичне ситуације ако ми затребају.

Ипак нећу их ако не раде посао или је патња да се монтирају..

Imam ja jedan set viska
https://www.aliexpress.com/item/32977634904.html

Uzeo za sebe i drugara, a on se vec snasao sa nekim drugim.

Teško da to može na drumasa

Sent from my Mi A3 using Tapatalk

U vezi guma - dobio sam bicikl sa slick gumama 25mm koje mi uopšte nisu odgovarale, jedino je bajs bio brz, ali pošto ja vozim samo po stazama u gradu to mi nije bilo ok.
28mm su znatno udobnije ali i dalje tvrde, i to je verovatno gornja granica za na drumaša a da ima i dalje funkcij drumaša, znate na šta mislim.
Sa 32mm je opet znatno udobnije nego sa 28mm, i to mi je sada odgovara a verovatno samo zato što su relativno glatke su i uspele da se uklope u ram. Da imaju bilo kakve krampončiće, ne bi stale. Mitas nije skup pa se možete igrati.

Još moram da nadjem neko udobnije sedište i tako ću mu potpuno izvaditi dušu drumaša :)

Bicikl ti je super. Da sam kojim slučajem hteo da kupim drumaša kupio bih takvog. I ja vozim samo po stazama. A da su brzi to stoji.

Poslednja izmena:
Imam ja jedan set viska
https://www.aliexpress.com/item/32977634904.html

Uzeo za sebe i drugara, a on se vec snasao sa nekim drugim.

Као што рече бакара, ни мени на први поглед не изгледају као да могу на друмаша, али опет кад гледам линк и слике, на свакој је нацртан као да је монитиран на друмаша.
Кажи ти мени да ли ти можда у пракси пробао ове блатобране, и како се понашају ако јеси?

Još moram da nadjem neko udobnije sedište i tako ću mu potpuno izvaditi dušu drumaša :)
А ножицу ниси стављао?
Ја сам му једино тиме узео мало душе. :d
Али не скида ми се једноставно, превише често је користим да бих је скидао.
А и некако више смета другим људима него мени лично :)

Neke crvene linije moraju da postoje :)
Daj sliku da vidim kako izgleda nožica na drumašu :p

U vezi guma - dobio sam bicikl sa slick gumama 25mm koje mi uopšte nisu odgovarale, jedino je bajs bio brz, ali pošto ja vozim samo po stazama u gradu to mi nije bilo ok.
28mm su znatno udobnije ali i dalje tvrde, i to je verovatno gornja granica za na drumaša a da ima i dalje funkcij drumaša, znate na šta mislim.
Sa 32mm je opet znatno udobnije nego sa 28mm, i to mi je sada odgovara a verovatno samo zato što su relativno glatke su i uspele da se uklope u ram. Da imaju bilo kakve krampončiće, ne bi stale. Mitas nije skup pa se možete igrati.

Drumas nije ni napravljen da se vozis i da ti dupe uziva. Ja sam nekad za drumasa kupovao 18mm. Kad sam se bavio profesionalno biciklizmom za trke sam imao 23mm. Posle 11 godina divljanja i izivljavanja i dasku da mi stavis, ne bi mi smetalo, a i na posao sam vozio taj bajs za trke. Samo budi uporan i naviknuce se dupe

Као што рече бакара, ни мени на први поглед не изгледају као да могу на друмаша, али опет кад гледам линк и слике, на свакој је нацртан као да је монитиран на друмаша.
Кажи ти мени да ли ти можда у пракси пробао ове блатобране, и како се понашају ако јеси?

Juče montirao, meni ok izgleda, mada znam da većina ljudi koji vozi drumaša preferira retro fazon.
Nemam predstavu kada će biti isprobano na kiši.
Ja sam montirao na vert šipku, a ne na šticnu. Provukao sam iznad kočnice kroz onaj trougao i tako stavio da budu baš blizu gume. Asolutno ne sumnjam da rade posao.
TO je verovatno kopija topeak rc1/rc11
https://www.youtube.com/watch?v=xFW2Z2IC_zk

Neke crvene linije moraju da postoje :)
Daj sliku da vidim kako izgleda nožica na drumašu :p

Морају, слажем се. :)
Качио сам ти већ раније некада слику, додуше сад видим да се на слици види само тај дио гдје је ножица. Пост #19058 је у питању, ваљда ради овај линк што сам поставио.
Ево и још једна како то из даљине изгледа
IMG_20200621_185737.jpg

Juče montirao, meni ok izgleda, mada znam da većina ljudi koji vozi drumaša preferira retro fazon.
Nemam predstavu kada će biti isprobano na kiši.
Ja sam montirao na vert šipku, a ne na šticnu. Provukao sam iznad kočnice kroz onaj trougao i tako stavio da budu baš blizu gume. Asolutno ne sumnjam da rade posao.
TO je verovatno kopija topeak rc1/rc11
https://www.youtube.com/watch?v=xFW2Z2IC_zk

Црни су, тако ми је изглед скроз ок, само ако су функционално задовољавајући, јер мени нпр код предњег точка има јако јако мало простора до рама, нисам сигуран да би овај предњи уопште могао да стоји овако причвршћен само на виљушку, а да не ландара и не удара у точак.
Ти рече да имаш једне вишка, те од другара? И у Београду си. Би ли ја то могао неки дан да пробам, па ако ти не требају а мени пасују да ми их продаш?

Baš i mene zanima da li ćeš uspeti da ih montiras

Sent from my Mi A3 using Tapatalk

Црни су, тако ми је изглед скроз ок, само ако су функционално задовољавајући, јер мени нпр код предњег точка има јако јако мало простора до рама, нисам сигуран да би овај предњи уопште могао да стоји овако причвршћен само на виљушку, а да не ландара и не удара у точак.
Ти рече да имаш једне вишка, те од другара? И у Београду си. Би ли ја то могао неки дан да пробам, па ако ти не требају а мени пасују да ми их продаш?

u bg sam. šaljem pp sa telefonom. javi se, dođi, probaj

Јављам кад пробам блатобране.

Писао сам скоро да чекам следећу сезону за мало јачи темпо, али данас сам себе изненадих са овиме. :smoke:
Screenshot_2020-09-17-19-43-29-873_com.strava.png

Него што се смањује и вријеме за вожњу, све краћи и краћи дани, данас с посла брзинско пресвлачење и сједање на бајс и полазак у вожњу у року од 3мин

To je samo razlog da voziš još brže ;)
Tako se i gradi forma, skraćuješ pauze a pojačavaš avg.

Elem, nedelja, kopaonik, ko još vozi?

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

kako je bilo? :)

Teško :D
Jes da je velika staza sad maltene ista kao srednja prošle godine ali nije lako, pogotovo ako probaš da zapneš. Ali svakako moj bajs nije nikako za trke, pretežak, preveliki hod, bez zaključavanja.. Na spustevima sam uživao ali na usponima je teško. Doduše 50tica na kaseti itekako znači :D Sa 34-50 bukvalno uz masnu banderu izlaziš, samo ne možeš baš brzo haha
Imao sam i problem sa gumom, najduži spust je bio po oštrom kamenjaru i izgleda mi je previše neki kamen raseko gumu kod krampona i silant nikako da "uhvati".. Izgubio sam oko 15 min al dobro nije da bi bila neka razlika :D

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

extra :)

Свака част за коп, било је мало и на тв-у, гледао сам фазон 1мин репортажу неку.

Намјестио сам и оне блатобране на друмаша што је био линк страницу раније. Возио сам са њима по сувом, наилазио на неравнине и неке рупе и добро су се држали. Задњи исто нисам качио за штицну него за рам, па провлачио кроз ону "рупу".
Какви ће бити у пракси пробаћу кад дође нека киша ускоро. :)

Jedno pitanje dal ima nesto bolje i kvalitetnije od shimano saint pedala (za tih 7500 koliko kostaju), a da moze lako da se zamene lezajevi kada krenu da krče. Ne znam do cega je ali ja ove jeftine pedale raskantam posle mesec dana.

flat pedals samo gledas?

ima, ali ne kod nas :)

edit: Crankbrothers, Burgtec, Deity, Spank... imas i sa Ti axel, recimo KCNC i top model Crankbrothers Stamp 11, mislim, ako pare nisu problem :D
Race Face Chester su odlicne composite flat pedals ako je metal previse skup

ja koristim SPD, Shimano XT M8000, kvalitetnije mi ne treba :)

Poslednja izmena:
Gledam nesto sto ima kod nas. Video sam stamp 2 i raceface, cak i neke povoljne nukeproof sam video, ali dzaba kada ovde nema nicega. Video sam kako se servisiraju cb stamp, deluje jednostavno, saint su malo teze. Ali opet za godinu ipo godine sam promenio 5 jeftinih pedala, mogao sam vec kupiti te shimano. Sada cu voziti ove sto imam dok ih ne obatalim potpuno pa cu videti.

Sent from my Redmi 5 Plus using Tapatalk

Poslednja izmena:
Shimano GR500, isto što u saint sami pro ne piše saint. Iste osobine, različito ofarbano kućište. Baci oko, ja sam bio prezadovoljan njima, ali sam počeo da vozim SPD pa sam ih prodao.

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

Neko sam ko dugo vozi bicikl. Na nagovor drugih odlucih da posetim ovo mesto i napisem koju o svemu tome.
Za pocetak vozim City Scott. Nisam neki obozavaoc tehnologija ali takodje na nagovor drugih krenuh u svet aplikacija Strava. Pamtice rute kojima ides, imaces statistiku,....sve to i opet nisam nesto preterano odusevljen. No dobro, u nastavku cu postaviti nesto slika.
Unapred isplaniram plan. Kada krecem, gde pravim vece pauze, gde cu obedovati, za slucaj problema gde mogu potraziti pomoc, u koje vreme da ocekujem da cu stici..... Uvek imam nekog na pameti koga za slucaj problema pozvati da dodje po mene i nekim zadnjim delom mozga tokom voznje pratim gde imam u svojoj blizini prugu. Ukoliko ovo prvo ne uspem bar da se vozom "spasim".
Trudim se da izbegavam magistralne puteve, tj puteve koji su optereceni saobracajem. Ako bas moram biram da na pocetku voznje idem tuda. Prosto, odmorniji sam i koncentracija mi je na visem nivou.
Od stvari obavezno nosim nesto para, rezervu unutrasnju gumu, opremu za lepljenje gume, kljuc, vodu, bonzite, nesto suve odece, kaciga, rukavice i naocare. Na bicikli su mi obavezni pumpa, svetla i rezervna baterija za ista. Ukoliko je toplo oblacim biciklisticke (planiram da kupim sa silikonskom postavom) a ako je malo hladno preko njih trenerku.
U najvecem broju slucajeva idem sam (sto bas i nije pohvalno) prosto ne volim da nekog usporavam ukoliko je spremniji vozac od mene kao i da mene neko usporava. To pre svega mislim na voznje od preko 100km.
Sledeca stvar koja mi je jako bitna je da vozim krug, ne recimo do nekog mesta pa istim putem nazad, vec pravim krug. Voznja istim putem prosto me psihicki ubija.
Nisam neko ko juri dobro vreme, jaku prosecnu brzinu, prosto uzivam u voznji i lepoti prirode.
Svako dobro svima i pazite se.
Evo nekih voznji:
b333bc5a6f256450488093768693053c.jpg
d71ec83722f1f2c880f24b43eeb2a722.jpg
dad9f4654d637b3d7b5c19e47eccf4fe.jpg
850d34463f35180816aa6cf5d0033630.jpg
6837f8bb01a90dbcc1514609fe4c2e9a.jpg
bc574d063c427fed1f95f2267636c6b2.jpg

Послато са Redmi Note 8 Pro помоћу Тапатока

13 speed :)

Ne znam da li je neko primecivao ali po NS je opet krenulo ono trnje sitno, valjda od Babinog zuba, juce negde verovatno na keju izbusih obe obe gume, kod klinca isto iz obe gume izvadih po dva trna, ali srecom nisu mu stradale unutrasnje.

Secam se i pre godinu dve sam se isto nakupio tog trnja na nasipu. Bio takodje isti period godine.

Послато са SM-G960F помоћу Тапатока
3e19c0291f85dc7ed9b338edd4aafd48.jpg

Poslednja izmena:
Ja sam pre koju godinu par puta probusio gumu na to. A ovih dana sam izbusio i ja i brat 5 puta gumu. Automobilskog i drugog stakla ima toliko po putevima i biciklistickim trakama da to nije normalno

kakve to gume imate kad se tako lako buse?

Kod mene Schwalbe smart sam

Послато са SM-G960F помоћу Тапатока

kakve to gume imate kad se tako lako buse?
Iskreno ne znam do cega je, kako sam zamenio tocak izbusio sam gumu 2 puta za par dana, a za godinu ipo nisam ni jednom (zadnju). Zadnja je obicna impac, prednja mi je specialized ground control koja bi trebala da ima zastitu ali mi se u maju zabo šraf na futoskom putu direkt u gumu. Shvatio sam da se zabolo jer sam cuo kako lupa o asfalt kada se okrece.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno