Neko sam ko dugo vozi bicikl. Na nagovor drugih odlucih da posetim ovo mesto i napisem koju o svemu tome.
Za pocetak vozim City Scott. Nisam neki obozavaoc tehnologija ali takodje na nagovor drugih krenuh u svet aplikacija Strava. Pamtice rute kojima ides, imaces statistiku,....sve to i opet nisam nesto preterano odusevljen. No dobro, u nastavku cu postaviti nesto slika.
Unapred isplaniram plan. Kada krecem, gde pravim vece pauze, gde cu obedovati, za slucaj problema gde mogu potraziti pomoc, u koje vreme da ocekujem da cu stici..... Uvek imam nekog na pameti koga za slucaj problema pozvati da dodje po mene i nekim zadnjim delom mozga tokom voznje pratim gde imam u svojoj blizini prugu. Ukoliko ovo prvo ne uspem bar da se vozom "spasim".
Trudim se da izbegavam magistralne puteve, tj puteve koji su optereceni saobracajem. Ako bas moram biram da na pocetku voznje idem tuda. Prosto, odmorniji sam i koncentracija mi je na visem nivou.
Od stvari obavezno nosim nesto para, rezervu unutrasnju gumu, opremu za lepljenje gume, kljuc, vodu, bonzite, nesto suve odece, kaciga, rukavice i naocare. Na bicikli su mi obavezni pumpa, svetla i rezervna baterija za ista. Ukoliko je toplo oblacim biciklisticke (planiram da kupim sa silikonskom postavom) a ako je malo hladno preko njih trenerku.
U najvecem broju slucajeva idem sam (sto bas i nije pohvalno) prosto ne volim da nekog usporavam ukoliko je spremniji vozac od mene kao i da mene neko usporava. To pre svega mislim na voznje od preko 100km.
Sledeca stvar koja mi je jako bitna je da vozim krug, ne recimo do nekog mesta pa istim putem nazad, vec pravim krug. Voznja istim putem prosto me psihicki ubija.
Nisam neko ko juri dobro vreme, jaku prosecnu brzinu, prosto uzivam u voznji i lepoti prirode.
Svako dobro svima i pazite se.
Evo nekih voznji:
Послато са Redmi Note 8 Pro помоћу Тапатока