Šta je novo?

Benchmark biciklistička sekcija

najbolje bi bilo da odes neki i da probas

pogledaj na cikloberzi, touring ili izaberes sve bicikle, oznacis iznos koji zelis da prikaze kao i mesto ako bas zelis nesto sto je u BG i oko BG pa pregledaj. mozda nadjes nesto sto ti izgleda zanimljivo pa stavi ovde link neko ce vec da pogleda da li vredi

oko ramova gledaj M mozda cak i neki L (mount bike size), kod touring tu negde do 50-54cm (road bike size)

ako hoces bas novo gledaj planet bike, capriolo, invictabike i slicni sta imaju u ponudi

Poslednja izmena:
Naravno. Ovi što si okačio mi se sviđaju, ali svakako ću još pogledati. Sada bar znam šta tražim.

Sent from Samsung A71 using Tapatalk

ja sad da kupujem sebi bajs za tako nesto bih uzeo ovu Konu. imas 1x12 i za put i za brdo, neke blatobrane za kisu i milina mozes i po gravel, bikepacking, bas je onako nice bicikl.
ako bas hoces za nesto blatnjavije lako mozes kupiti par mtb guma i samo zamenis

I meni se najviše svideo, na prvi pogled. Mislim, baš svideo.

Sent from Samsung A71 using Tapatalk

Ali je ovaj SPECIALIZED super, najbolja sprava od njih i vredi svaku paru (cent :) )

Ja imam pumpu sa manometrom, imam manometar i na kompresoru. Ali uglavnom pumpam pumpom jer me mrzi da stalno palim kompresor.

Sent from my SM-G973F using Tapatalk

Imam i ja na kompresoru, ali je krs. Posto ga koristim i za automobil, stalno pokazuje drugaciji pritisak. Hteo sam da uzmem neki kvalitetniji, pa da ga koristim za bicikl i za auto.

Jos jedan glas za Specialized od ovih navedenih, ja bih njega pogledao. :)

Specialized je bolji (i skuplji :)), ali vidi se da je dosta vise vozen. e sad najbolje sve to videti uzivo ako je u mogucnosti, i jos sesti i provozati. mnogo bolje nego ovako sa slikama.

Koji manometar koristite za proveru pritiska u gumama?
Schwalbe Airmax Pro

Features

• Head: Presta / Schrader
  • Max: 11 bar / 160 psi
  • Resolution: 0.01 bar / 0.1 psi
  • Pressure Display: Digital
  • Battery: CR2032
  • Weight: 34g

Compatibility

• Presta (SV)
  • Schrader (AV)
  • Dunlop-Valves (DV)
pu187i00-blue.jpg
ventil_beste_en.jpg

Verovatno najbolji izbor za datu primenu. Mala masa, poprilična preciznost merenja - iznad proseka klase kojoj pripada. Minimalno otpuštanje pritiska pri merenju. Digitalni prikaz, zaključavanje i memorisanje poslednje očitane vrednosti. Kvalitet izrade nije spektakularan što je delom posledica vrlo malih dimezija i mase ali u suštini je izrada adekvatna. Cena kod nas na tržištu oko 16e.

Proizvodi ga renomirani nemački proizvođač Ralf Bohle GmbH koji retko kada sebi dopušta promašaje. Specijalizacija su im upravo proizvodnja Schwalbe guma (za bicikle i invalidska kolica) tako da je i očekivano da i sam merač pritiska bude neupitne funkcionalnosti.

Njime nije problem meriti pritisak i u automobilskim gumama obzirom da su one po prirodi stvari manji izazov - manji unutrašnji pritisak kao i još manji uticaj otpuštene količine vazduha pri merenju.

• Like
Reagovanja: ale
ima i Topeak digital, samo je malko skuplji, oko 25$

• Like
Reagovanja: ale
Ja imam manometar ugrađen u palac, stisnem gumu i znam dal sam doboljno psa napumpao ili ne :d

Dal ima neko iz Loznice ili Sapca trebala bi mi jedna provera jednog bajsa koji je sa baterijom i motorom, ako ima neko ko je od tamo i razume se ?
Moze i na PP.

Што сам данас добру туру возио, морам се мало похвалити.
Screenshot_2020-05-04-17-49-01-968_com.strava.png

70км сам држао просјек 23.5, за мене на 26" мтб-у је то опасно добар резултат, нисам вјеровао да ћу моћи. Бг - петровчић - ашања - прогар - бољевци - Бг. Још сам имао неких 5-6км земљаног пута и сигурно 20ак километара вјетар у прса.
Мислим да сам спреман за друмско бицикло. :d

@Crespo возимо често сличне туре, за данашњу руту сам испирацију добио од твоје задње ове коју си окачио.
Похвала за видео клипове, често одгледам неколико минута... лијепо их средиш, лијеп GUI или како бих га већ назвао. :) Лијепо изгледа и оно на почетку са мапом и цртањем путање.

Uf, jel realno da ova Strava ovako laze?
Bezveze voznja sa klincima na vikendici, bilo je par blagih spustova, ali ovakav max speed ni u ludilu.
1f83ffaa9152be461e6e3972a3571be0.jpg

Послато са SM-G960F помоћу Тапатока

Ja sa Gear S3 i Stravom nemam loših iskustava. Nije to baš neka brzina za nizbrdicu ali računaj da bi je primetio svakako.

Ma sad bas gledam malo istoriju, na dooosta vecem spustu (sa Banstola u Sremske Karlovce) pokaze max 44km/h, gradska voznja (Novi Sad) 50km/h.

Sto bi rekli, nidje veze.

To se verovatno desava zbog gps osvežavanja. Dovoljno da promaši za par metara i on preračuna u tom momentu da si prešao veću distancu u sekundi i tako preračuna i brzinu u kmh. Ili ako zabode osvežavanje, on ti tu sekundu računa kao da si se zaustavio, a onda odatle do sledeće tačke osvežavanja izračuna neku veću brzinu.
Da li postoji grafik brzine za celu rutu? Tu bi morao da vidis spike.

Ma sad bas gledam malo istoriju, na dooosta vecem spustu (sa Banstola u Sremske Karlovce) pokaze max 44km/h, gradska voznja (Novi Sad) 50km/h.

Sto bi rekli, nidje veze.

Meni cesto Strava pobrljavi rezultate, syncovane sa Amazfit aplikacijom, na kojoj je sve ok.
Takodje brljavi max brzinu, tipa u Stravi je 55+km/h, dok je na Amazfitu 40 km/h. (bude i vecih razlika).

Primer:
Screenshot_20200505-111838.jpg Screenshot_20200505-111825.jpg

da, to je to. vidiš kako ima ogroman pad pa onda ogroman skok u brzini.
Na ovakvom prikazu to baš nije lako videti jer se ne vide ostali uslovi. Taj skok je širine 50ak metara prema grafiku i mogao si da se popneš na brdo sporo pa da se spičiš 50m nizbrdo. Treba videti uporedo sa elevacijom i distancom, ali na prvu loptu bih rekao da je sitna greška u gps očitavanju.
nebitno totalno. Iskreno, nije mi ni jasno ko juri te max brzine i pogotovo ko se uzda u stravu da to uradi kako treba. Za mene je to alat za pamćenje ruta.

Strava nikad ne može da bude preciznija od brzinomera. Kod mene su često odstupanja na stravi od 3 do 7 km/h na maksimalnoj brzini.

U ovom slucaju (desni screenshot, Amazfit app) rekao bih da je to to, jer je bila jedna "opasna" (za amatera sa amaterskim biciklom) nizbrdica gde se moglo ici i dosta brze.
Mislim da u mom slucaju veci je problem sto sav tracking radim preko smartwatcha (Amazfit Verge i MiBand4), koju su, opet, jeftini uredjaji sa ne uvek preciznim GPS-om.

@Crespo возимо често сличне туре, за данашњу руту сам испирацију добио од твоје задње ове коју си окачио.
Похвала за видео клипове, често одгледам неколико минута... лијепо их средиш, лијеп GUI или како бих га већ назвао. :) Лијепо изгледа и оно на почетку са мапом и цртањем путање.

@joximovic Hvala drago mi je da neko ima koristi od mojih videa :).
To mi i jeste bio plan prilikom snimanja da neko ko nije imao prilike tuda da vozi da može da vidi šta ga očekuje.

Moze neka preporuka za dobre rukavice

Poslato sa MAR-LX1A uz pomoć Tapatoka

ja koristim Fox Ranger, uzeo preko ebay, full finger su, letnje, dobro ventilirane

Nazad
Vrh Dno