Šta je novo?

Benchmark biciklistička sekcija

Šta mislite o elitizmu u biciklizmu. Kada udjem u bilo koju radnju imam utisak da većina radnika vozi sworks od 12 hiljada eura, najsmešnije mi je kada kažu snishodljivo pf šta uzeces to acera a ne deore, pa brate mili ne vidim na tvojim karbonskim tockovima chris king habove. Generalno stvarno mogu pohvaliti vektor u Novom Sadu jedan od retkih servisa gde vas neće dočekati Sagan da vam popravi bajs.

Sent from my Redmi 5 Plus using Tapatalk

Zanimljivo da se potrefi baš tako, a ionako je opšte poznato da su ogroman procenat bicikala na CB istog porekla..

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Upravo tako.
Problem ljudi iz inostranstva(kojima je bajs ukraden) je sto tesko ulaze u trag.
Obicno se sve salje na Balkan, jer je kontrola dosta slaba.

Šta mislite o elitizmu u biciklizmu. Kada udjem u bilo koju radnju imam utisak da većina radnika vozi sworks od 12 hiljada eura, najsmešnije mi je kada kažu snishodljivo pf šta uzeces to acera a ne deore, pa brate mili ne vidim na tvojim karbonskim tockovima chris king habove. Generalno stvarno mogu pohvaliti vektor u Novom Sadu jedan od retkih servisa gde vas neće dočekati Sagan da vam popravi bajs.

ono sto sam pazario u Fanaticu, Planetbike i Ris misam stekao takav utisak, sta sam trazio to su dali, nisu me "terali" da izaberem, nesto drugo :) jednom u invictabike isto nesto trazio, nisu imali, i nije pametovao :)

Zavisi kako gde. Taj elitizam je više odraz marketing strategije koji se javlja kod svih prodavaca. Neki dave više neki manje. Tamo gde su se pravili pametnima i pokušavali da mi uvale nešto što mi ne treba nisam nikada više ušao. Ovima što im je u cilju da se opet vratiš kod njih će ti sigurno pomoći da budeš zadovoljan onim što si uzeo.

ono sto sam pazario u Fanaticu, Planetbike i Ris misam stekao takav utisak, sta sam trazio to su dali, nisu me "terali" da izaberem, nesto drugo :) jednom u invictabike isto nesto trazio, nisu imali, i nije pametovao :)
Invicta je u mom komisliku i koliko znam drzi mali arpas (ili ima veze neke sa njima) iz moje osnovne. Uzas iskustvo, jedan od njihovih servisera je rekao kako ne moze da podesi menjac jer treba da se zameni zadnji menjac. I da kupim novu kasetu i lanac. Ok, kupio sam kasetu i lanac i zamenio sam. Naravno menjanje brzina je bilo i dalje uzasno. Onda kada sam kupovao svetlo pitam lika u vektoru da pogleda, bukvalno za 5 minuta je uradio nešto sto onaj tamo u invikti (koji valjda vozi gxx1 eagle super giga platinum sram menjac) nije znao niti umeo

Poslednja izmena:
Ništa ja vas ne kapiram...
Ti udjes u radnju i kupujes acera klasu a neko ti nudi deore?
Pa ne koštaju isto?

To je kao isto samo bolje?[emoji23]

Neko ko je poneo 3000din za deo sigurno neće kupiti isti za 7000?
Koji je taj trgovac baš ne zanima

Ja nisam imao tu situaciju mada mi nije jasno ni kako bi moglo kada recimo sora i ultegra ni nemaju isti broj brzina

Sent from my Mi A3 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Возио сам се данас мало по Земуну бициклом и видио сам више аута и саобраћаја него људи. :d Не вјерујем још која паника око вируса.

Ишао сам да гледам још нека 2 бицикла па бих опет упитао некога за мишљење овде

https://www.2bike.rs/cikloberza/mal...-trkacki-8/marcello-strada-cross#.Xm1DafRumUk
Један од ова 2 што сам гледао је оглашен, то је овај са линка, друмаш али нека као cross варијанта... дјелује доста добро уживо, јако солидно очуван. Мјењачи ултегра а погон тиагра, мало шире и теже гуме него код овог другог, карбон вила, црни скроз.

Други је Трек, њега нисам нашао на огласу али сам га сликао уживо, само нису ми неке слике
IMG_20200314_132914.jpg
IMG_20200314_133253.jpg
IMG_20200314_133257.jpg

Трек је фул 105, цијела опрема, тање гуме самим тим и нешто лакши од оног marcella. Фино је и он визуелно очуван, али на око и уживо ипак је нешто очуванији онај први. Мада нису драстичне разлике.

Једино што ниједан ни други не даје испод 270е.
Сад се размишљам да ли штедити и узети оног lappiere који јесте ипак за класу слабији и лошији од ових (бар ми тако дјелује).... или додавати на ону цифру 120е и гањати нешто типа ова 2.

Od ta dva bi napravio jedan dobar :D

trek ima bolji ram i bar je pravi drumas...
marcello ima grozan neki ram i lici kao da je neko pravio drumasa ali ima bolju grupu.
da je ta grupa na treku onda ne bi bila ta cena :)

Ау ал си неки тежак човјек, теби је тешко удовољити. :d

Али разумијем шта кажеш, почињем и ја мало да добијам нека мишљења о бициклима кад их видим, што на огласу што уживо.

Јесте marcello кад се погледа мало необичнији рам, као да је узет са неког другог бицикла који није друмаш... али уживо стварно изгледа добро, и као што рекох нешто очуваније од овог трека.
С друге стране мени не смета толико његов облик... а мало је робуснији рам и са овим ширим гумама би можда био лакши за управљање и савладавање рупа и ивичњака.
Али је и трек опет права тркалица, лаган као перо, иако нема карбон вилу.

Мораћу да спремим депозит па да пробам и један и други у вожњи бар на 5-6мин следећи викенд.

To je kao isto samo bolje?[emoji23]

Neko ko je poneo 3000din za deo sigurno neće kupiti isti za 7000?
Koji je taj trgovac baš ne zanima

Ja sam kupovao kasetu lanac kocnice i siftere nove, on kada je to video prokomentarisao je ali to je samo acera nije deore, i na to je dodao da zadnji acera menjac mora da se promeni, sto nije istina jer ga je u drugom servisu podesio da radi savrseno, a on ga je opisao kao da je odmah za djubre. Ja sam rekao hvala znam sta kupujem, nemam potrebe za deore, iako sam imao kod sebe para dovoljno da uzmem najskuplje delove koje imaju nisam hteo

Poslednja izmena:
pa *mjau**mjau**mjau*a njima je cilj da prodaju sto skuplje :) vise zarade :) mada ima nesto i u kvalitetu, realno i ja bih pre uzeo deore od acera

planiram da uzmem Formula Cura 2 kocnice, vidim da su to prve Formuline kocnice koje koriste mineral oil.
imao neko iskustva sa njima? da li mogu bilo koje rotore da uzmem za njih? trenutno imam tektro kocnice i njihove rotore 180mm napred, 160mm pozadi, uzeo bih 160mm i napred i pozadi, pretpostavljam da za 160mm napred ne treba adapter za klip?

Poslednja izmena:
Biciklističke radnje nisu samoposluga, pored proizvoda tu je i usluga...bar bi trebala da bude.

Pod "usluga" ne mislim isključivo na servis.

1. Za platu 30-40k koliko znanja i motivacije očekujete?

Dobri žele da budu još bolji i idu na bolje(pre ili kasnije), ostaju limitirani i ljudi bez ambicije.
Zašto ogroman broj naših sunarodnika sreću traži u inostranstvu...

2. Kupac
Ne prihvatamo kritiku i dobronameran savet, bez potrebnog znanja i argumenata čvrsto se držimo nekih tvrdnji koje osnovane nisu.

Dva osnovna razloga.

Poznajem nekoliko kvalitetnih ljudi, biciklista, zaljubljenika u sve vezano za biciklizam koji više ne rade u bici vodama na njihovu ali i našu žalost jer su egzistenciju pronašli u drugim sferama.

Послато са Redmi Note 7 помоћу Тапатока

pa *mjau**mjau**mjau*a njima je cilj da prodaju sto skuplje :) vise zarade :) mada ima nesto i u kvalitetu, realno i ja bih pre uzeo deore od acera

planiram da uzmem Formula Cura 2 kocnice, vidim da su to prve Formuline kocnice koje koriste mineral oil.
imao neko iskustva sa njima? da li mogu bilo koje rotore da uzmem za njih? trenutno imam tektro kocnice i njihove rotore 180mm napred, 160mm pozadi, uzeo bih 160mm i napred i pozadi, pretpostavljam da za 160mm napred ne treba adapter za klip?

Kakve su te Tektro? Ja imam njihove "V-brake" i koče za sve pare, ali razmišljam o disk kočnicama. Mislio sam da uzmem nešto tipa BB5-BB7, ali ih nema nešto u oglasima. Samo za kočnice traže 4500 polovne, a komplet sa diskovima u prodavnici je(ako uopšte i imaju) 5500. Imaju li još neke mehaničke a da valjaju ili da uzmem hidrauliku za jedan točak u početku? U tom slučaju, uzimati za prednji ili zadnji pošto će biti slaloma niz planinu?

Tektro HDC-300 njihova budget varijanta hidraulicnih kocnica, obicne 2 piston kocnice, koje su bile na vec polovnom biciklu, presao sam oko 3500km ja, ko zna koliko je presao pre mene... trebalo bi odraditi bleeding, mozda su cak i padovi za zamenu, pa sam odlucio kad vec treba servisirati da kupim nove, kvalitetnije :)

uzmi hidrauliku i napred i nazad. bilo koja hidraulika je bolja od mehanickih

Ау ал си неки тежак човјек, теби је тешко удовољити. :d

Али разумијем шта кажеш, почињем и ја мало да добијам нека мишљења о бициклима кад их видим, што на огласу што уживо.

Јесте marcello кад се погледа мало необичнији рам, као да је узет са неког другог бицикла који није друмаш... али уживо стварно изгледа добро, и као што рекох нешто очуваније од овог трека.
С друге стране мени не смета толико његов облик... а мало је робуснији рам и са овим ширим гумама би можда био лакши за управљање и савладавање рупа и ивичњака.
Али је и трек опет права тркалица, лаган као перо, иако нема карбон вилу.

Мораћу да спремим депозит па да пробам и један и други у вожњи бар на 5-6мин следећи викенд.
Samo sam realan...
marcello nema neobicniji ram nego je to neka gvozdjurija i to je neko ko je hteo drumasa bez para pokusao da napravi sto priblizniji bajs...
A to ne moze, pre ili kasnije to se shvati samo je razlika da li si bacio pare ili nisi...

cicija sve placa skuplje, zato sto placa dvaput :wall:

I taj sto je to sklopio za sebe na kraju ce da kupi pravog drumasa a iz ovog samo pokusava da izvuce ulozene pare.

tebi sad sve to deluje izvan budzeta koji si namenio da potrosis za obicnu biciklu, ali treba da znas da kad kupis drumasa neces imati sta vise dalje da gledas...to je to.
samo zamisli da ti ga unuci nadju u supi posle 30 -40 godina da li ce to biti obicna stara zardjala bicikla ili nesto sto ce zeleti da srede i opet da se vozi:-devil-:

Ja sam kupovao kasetu lanac kocnice i siftere nove, on kada je to video prokomentarisao je ali to je samo acera nije deore, i na to je dodao da zadnji acera menjac mora da se promeni, sto nije istina jer ga je u drugom servisu podesio da radi savrseno, a on ga je opisao kao da je odmah za djubre. Ja sam rekao hvala znam sta kupujem, nemam potrebe za deore, iako sam imao kod sebe para dovoljno da uzmem najskuplje delove koje imaju nisam hteo

Takvima treba na pristojan nacin dati do znanja da im je komentar neprimeren i nepristojan.
Svaka roba ima svog kupca i svaki zahteva postovanje.

Poslednja izmena:
samo zamisli da ti ga unuci nadju u supi posle 30 -40 godina da li ce to biti obicna stara zardjala bicikla ili nesto sto ce zeleti da srede i opet da se vozi:-devil-:

Moj ćale i dalje vozi svoj Favorit kupljen početkom sedamdesetih. :D Trebaju mu farbanje i malo sređivanja, ali uzevši u obzir da su gotovo svi delovi originalni, u odličnom je stanju. Jedino nervira što mu je nasadio pak-treger, ali mu treba, pa mora da stoji.

V9Il3W1.jpg

@prashinar
BB5 zaobidji ako si tezak. Meni na rekumbentu ne rade posao, mnogo se brzo pregreju, imam 95kg + 15kg bajk.

Samo sam realan...
marcello nema neobicniji ram nego je to neka gvozdjurija i to je neko ko je hteo drumasa bez para pokusao da napravi sto priblizniji bajs...
A to ne moze, pre ili kasnije to se shvati samo je razlika da li si bacio pare ili nisi...

cicija sve placa skuplje, zato sto placa dvaput :wall:

I taj sto je to sklopio za sebe na kraju ce da kupi pravog drumasa a iz ovog samo pokusava da izvuce ulozene pare.

tebi sad sve to deluje izvan budzeta koji si namenio da potrosis za obicnu biciklu, ali treba da znas da kad kupis drumasa neces imati sta vise dalje da gledas...to je to.

Ма знам, зезам се мало.

Значи ипак не marcello, ако бих се и одлучивао од она 2, бољи би био трек? Ок, мада ћу свакако још ових дана гледати огласе.
Није овај човјек то склапао за себе, из земуна је човјек и добија тако бицикле са запада (он каже из шведске) па их овде продаје. Дал је то све тако не знам, али нашао сам га по препоруци неког мајстора, није било насумично с огласа... у стану држи поред ових још пар комада на продају али су сви били новији и доста скупљи, треккинг и друмаш неки.

Разумијем добро и овај други дио али не могу једноставно прелазити у овој години ту магичну 300е цифру никако, чека ме још доста обавеза и дажбина до краја године.

А и имам мало накарадне логике, пошто сматрам да су бицикли, поготово половни јако прецијењени.. па за 400е се данас налази голф 2 у "одличном" стању који уз добро одржавање има да иде и вози још 5 година. А има 800кг гвожђа и многоо је комплекснија машина од самог бицикла... а и једно и друго половне машине, извожене ко зна колико :d

Разумијем добро и овај други дио али не могу једноставно прелазити у овој години ту магичну 300е цифру никако, чека ме још доста обавеза и дажбина до краја године.

А и имам мало накарадне логике, пошто сматрам да су бицикли, поготово половни јако прецијењени.. па за 400е се данас налази голф 2 у "одличном" стању који уз добро одржавање има да иде и вози још 5 година. А има 800кг гвожђа и многоо је комплекснија машина од самог бицикла... а и једно и друго половне машине, извожене ко зна колико :d
Licno mislim da je 350eur neki minimum da se kupi drumas u dobrom stanju, ispod toga mozes kupiti ili nesto jako staro u losem stanju ili neki entry level model nekih levih proizvodjaca sa gvozdenim ili teskim alu ramovima.

Logika da se moze kupiti golf 2 za te pare je na mestu
jer kao sto moze da se kupi los auto tako moze i los bicikl

Mozes da kupis golf 2 a to bi bio onaj trek...
Ali za 400eur kupujes nesto poput golfa 5 ako ne i 6, to je ta razlika u slikovitom primeru :)

pitaj nekog cigu dal su aluminijum i karbon skuplji od gvozdja.

Poslednja izmena:
Хахаха, не знам цијене "племенитих" метала, али и у аута се уграђује алуминијум исто, имају комбинације на десетине материјала... али добро да не идемо у оф, знам шта причаш.

Него кад би се налазили повољно а фино очувани карбон половњаци по разумним цијенама, па да ми и не буде жао да дам мало већу цифру водећи се тиме да ипак купујем справу "напредног" материјала.... него овако насумично по огласима сам знао виђати алуминијумске бицикле ко зна колико вожене по 400+е па ми то мало боде очи ипак.

Проширићу филтер на 350е од сутра па мало погледати, ајде :d

Иако ме и даље помало вуче она старудија од Lappiere јер је баш јефтина, а мени за почетак треба и мало праксе на друмашу.

Tektro HDC-300 njihova budget varijanta hidraulicnih kocnica, obicne 2 piston kocnice, koje su bile na vec polovnom biciklu, presao sam oko 3500km ja, ko zna koliko je presao pre mene... trebalo bi odraditi bleeding, mozda su cak i padovi za zamenu, pa sam odlucio kad vec treba servisirati da kupim nove, kvalitetnije :)

uzmi hidrauliku i napred i nazad. bilo koja hidraulika je bolja od mehanickih

Finansije trenutno ne dozvoljavaju taj vid egzibicionizma.

@prashinar
BB5 zaobidji ako si tezak. Meni na rekumbentu ne rade posao, mnogo se brzo pregreju, imam 95kg + 15kg bajk.

To nisam ni uzeo u obzir. 105kg i bajs valjda oko 20kg. Nakamura Fusion 30 stariji model.

A što se tiče Nakamure, videh da su na modelima poput moga osiromašili opremu. Naravno, cena je otišla gore.

Jel imas odvojene kocnice od siftera za brzine ili je sve u jednom, jer vidim da vecina tih ima ono dva u jedan

Bio sam danas u vožnji. Bez stajanja, pozdravljanja i sl.
Baš je bilo puno biciklista. Odavno ih nije bilo ovoliko [emoji4]

Гдје то има бициклиста.... био сам и ја данас кратко на 40ак мин вожње по нбг, смањио се саобраћај, по улицама се баш лако вози, дивота једна...:) али нисам нешто специјално много бициклиста видио. Додуше возио сам увече од пола 6 тек.

Ljudi, moze savet i predlog gde da gledam bajs za cerku. Uzras od 9 godina...Sta da obratim paznju, koju dimenziju tocka gledam i sl.

Pa zavisi koliko je visoko dete :) I kakvi su njeni sportski afiniteti
Ili joj uzmi neki maunti sa 24" točkovima, ili neki city bajs za decu/ženski. Polovno po oglasima može da se nađe u sasvim korektnom stanju za ~50-60€, novi su dva tri puta skuplji.

Za decije ima na cikloberzi, u Ns prodavac, svaka preporuka, ja sam klincima kod njega uzeo MTB 20' I 24'

https://www.2bike.rs/cikloberza/mali-oglasi/u/kidsbike

Za taj uzrast najbolje 24, mi smo prvo uzeli nov neki u Fanaticu, dete se mucilo s njim, prodali, kupili polovan, al ozbiljnija prica.

Jako bitno da dete proba bajs, da li mu odgovara ram.

Послато са SM-G960F помоћу Тапатока

Poslednja izmena:
Dete je visoko 140 cm, u sustini treba nam za rekreativnu voznju nista spec...Hvala na preporukama, ali dajte mi predlog za nov bajs u cenovnom rangu do 150 evra.

Posto je u pitanju nacin placanja ne mogu da kombinujem ponude preko oglasa.

Hvala jos jednom, i da imam jedno u danasnje vreme mozda i glupavo pitanje, imaju li ti bajsevi kontru, ili samo se kocenje radi rucnim kocnicama.

Nazad
Vrh Dno