Šta je novo?

Benchmark biciklistička sekcija

Nisi gledao nijednu pravu trku? A one starije? Izgleda ni da nisi vozio nekadašnje trkače :)

Anyway, prilično retka spravica u današnje vreme.

Gledam. Ne uspevamo da se dogovorimo za Fokus, odnosno dogovorili smo se za cenu ali nikako da to obavimo... Nismo blizu, ja u izolaciji i tako...
Mislio sam da cu da radim sledece nedelje i onda bih mu bio blize pa bih mogao da preuzmem, ali i to je propalo jer po rasporedu rada preskacem ovu (sledecu) nedelju. Videcemo.
Znaci po tebi vredi doplatiti za ovaj Kona? Jel mu "realna" cena ovih 360 ili koliko bih nize mogao da ocekujem?
Hvala jos jednom.
Ovaj od 400 mi je vec previse, rastezanje je doci i do 350 :)

Poslednja izmena:
  • Like
Reagovanja: M J
Ja sam imao ovaj Focus Whistler 29, ali u dosta losijoj opremi, mahanicke disk kocnice, bio je u top stanju, prodao ga pre 2 sezone za 220e,tako da je ovo mislim ok cena, jos ako si sputio...

Mada moguce da je ovaj i napakovan ovako, posto je moj bas bio kataloski u toj losijoj opremi.

Послато са SM-G960F помоћу Тапатока

Poslednja izmena:
Ima istih modela sa različitim nivoom opreme, nije to ništa neobično.
Kod ovog Fokusa je možda samo promenjen zadnji menjač (mnogi to često rade). Pardon, kod njega je najverovatnije menjan pogon.

Aco10, pa gde si ti ako ti oni nisu blizu. Toliki problem da sedneš u auto? ili te odbaci neki drugar, platiš gorivo i par piva :)

Edit - Kona...hm. Smatram da ne vredi toliko. Taj prodavac uvek ima malo više cene od ostalih. I nije u Nišu, ako se dobro sećam nekih koementara.

Poslednja izmena:
Nisi gledao nijednu pravu trku? A one starije? Izgleda ni da nisi vozio nekadašnje trkače :)

Anyway, prilično retka spravica u današnje vreme.
Jeste retka spravica, ali sve zavisi od toga šta je tebi prioritet.
Vozio sam nešto sa ovako sličnim uskim kočnicama i nije nimalo zanimljivo, pogotovo pri naglom kočenju.

• Like
Gledam. Ne uspevamo da se dogovorimo za Fokus, odnosno dogovorili smo se za cenu ali nikako da to obavimo... Nismo blizu, ja u izolaciji i tako...
Mislio sam da cu da radim sledece nedelje i onda bih mu bio blize pa bih mogao da preuzmem, ali i to je propalo jer po rasporedu rada preskacem ovu (sledecu) nedelju. Videcemo.
Znaci po tebi vredi doplatiti za ovaj Kona? Jel mu "realna" cena ovih 360 ili koliko bih nize mogao da ocekujem?
Hvala jos jednom.
Ovaj od 400 mi je vec previse, rastezanje je doci i do 350 :)
Ne vredi ni porediti opremu Focusa i Kone, sve na Kona je novije i kvalitetnije (sram nx 11 speed, 38t napred, 11-42t pozadi). kazem jedino sto gubis prednji amortizer, a sobzirom da na Focusu imas coil fork i nije neki velik gubitak. kao sto rekoh gume mozes promeniti i imas lep mtb.
po meni je realna cena

Poslednja izmena:
Само да потврдим још једном за оне које би можда интересовало... о томе је већ члан @cisco писао.... код хотела Југославија у планет бајк сервису имају на изнајмљивање друмаша. Нисам видио да ли је то само 1 или имају више модела, али углавном сам сазнао да имају.

Цијена јесте мало прејака, 1700дин је дан, а чак 500дин сат времена.
Ето некоме идеје за будући бизнис... зарада дјелује добра, а конкуренција је никаква :d

Ја ћу неки следећи "радни дан" да одем да га пробам бар на тих пишљивих сат времена. Да су бар ставили 3 сата за тих 500дин, али ето..

• Like
Zdravo svima

Pokušavam da izaberem city biciklu za ćerku (172cm) i suprugu (170cm). Koristio bi se isključivo za vožnju po gradu/asfaltu. Na Voždovcu smo pa imamo i malo više uzbrdo/nizbrdo.

Zapeo sam kod veličine. Za visinu bi trebalo da bude 53-54. Kada stavim taj uslov na cikloberza dobijem samo buckle sa točkovima 28".

Budni me što na drugim mestima nalazim da je nika idealan točak 24-26".

Pitanje je šta je od te dve dimenzije važnije?

Viđam modele bez prednjeg menjača. Koliko je to za njih dve bitno, da li je bicikla 1x7 ili 8 ili 3x8?

Na kraju, sledeća tri modela su neki uži izbor. Da li nekom treba dati prednost i zbog čega?

https://www.2bike.rs/cikloberza/mal...kules-freelife-u-odlicnom-stanju#.XoEMsWmxUwA

https://www.2bike.rs/cikloberza/mali-oglasi/bicikli-6/city-turing-10/gazelle-orange-15#.XoEMtGmxUwA

https://www.2bike.rs/cikloberza/mal...nsu-comfort-city-nexsus-8-55size#.XoEMtmmxUwA

Unapred hvala na odgovorima.

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

Pogledaj samo bolje lanac na onom prvom kao sa dna Dunava da je izvađen, a rekao bi da je i kaseta za menjanje

Sent from my Redmi 5 Plus using Tapatalk

Poslednja izmena:
700c točak za city bajk ne znam ni da postoji 26"

Ovaj Hercules lepo izgleda

Sent from my Mi A3 using Tapatalk

@joximovic
Javi mi se na pp, ostavi mi broj pa se možemo čuti, kao što sam ti ranije rekao možeš da probaš mog drumaša malo ako ti znači i da ti pokažem i objasnim oko bitnih stvari šta te zanima. Ja ću isto ići narednih dana na tu stranu, nisam već dugo a trebam do planetbajka i u Sportofis da vidim neki bidon za alat. Pa ako se uklopimo možemo se naći. Mada dolazi opet lošije vreme. Možda stignem i sutra.

Po mom mišljenju onaj Lapierre (ako nije prodat, i ako je ispravan) vredi itekako tih 150-160e, za te pare nema drumaša osim retro čeličnjaka i nekih krševa. Sad da li je pametna kupovina za tebe ne znam, da li ti odgovara veličina itd. Samo gledam kroz uložen novac, to je ipak upotrebljiv bicikl, alu ram, aheadset, karbon vila, šamaraljke. Ne pratim ali nisam viđao to za tako male pare. Sa slike se slabo šta vidi ali zubi na pogonu deluju odlično. Mislim, to mi je neki indikator. Da je bajs vožen jako mnogo i vađena mu duša, da je istrošen do panja videlo bi se po pogonu. 8 brzina sada jeste prošlost ali kaseta ima još u prodaji i ako ništa barem su jeftinije, lanci takođe. Točkovi jesu neki stari retro, malo teži sa 36 žica ali ne može se više ni očekivati za te pare. Samo par mlađih točkova i to entry level vredi bar 70-100e.
Sve u svemu, skroman bicikl ali i za vrlo skromne pare. Ako gledaš da prođeš što jeftinije i ako ćeš ga koristiti neko duže vreme to može biti dobar izbor.
Ali ako kupiš pa ti ubrzo apetiti porastu pa bi hteo nešto mlađe, sa 10 brzina i boljim točkovima e onda se ne isplati, bolje odmah skupiti 300-400e. Nadam se da sam ti bar malo pomogao. Dok malo ne uđeš u materiju i praksu, puno informacija ume da zbuni.

Poslednja izmena:
Помогао јеси, итекако, и ти и пар њих овде.
Сада ће ми стискавац око посла и плаћања због вируса, па сам тек тиме ову сезону изгледа опет далеко од доброг друмаша за 300-400е. Зато ми и даље тај Lapierre остаје као добра опција, њега бих могао финансирати вјероватно, а опет можда ми и не буде лош за први друмски. Има још времена пошто не могу ни преко границе сад по њега, а и ко зна кад ће бити отворене, сигурно не скоро.

Имаш пм. Мада ми није проблем ни изнајмити ово из планет бајка, није на одмет да пробам и више различитих модела.

Vrlo lep Buls. Cena sasvim korektna.
Hmmm, gledaj, ja sam 185 ali izvlačim šipku skoro do kraja. Nije samo do visine, nego i koliko si krakat :) Moj bajs je 19-ca, mogao bi da bude veći za jedan broj, ali se snalazim.
Tako da cenim da bi ti ovaj bio taman.

Kontaktiraću prodavca pa ćemo videti. Reci mi kakav je ovaj prenos 2x11? Vozim uglavnom brdske ture, ništa ekstremno, planine oko Kraljeva.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Sasvim korektan za mešovite ture. (Moje lično mišljenje da je odličan).

Poslednja izmena:
3x9 Shimano Deore XT. Pakovan je bajs pre 4/5 sezona, sutra bih mogao detaljnije da kažem.

to bi najverovatnije bilo napred 22/32/44 pozadi 11-32t tako da ce ti ovo biti mnogo bolje za brdske uslove

Kontaktiraću prodavca pa ćemo videti. Reci mi kakav je ovaj prenos 2x11? Vozim uglavnom brdske ture, ništa ekstremno, planine oko Kraljeva.

Što kažu, ovim ćeš moći i uz masnu banderu da se popneš :)

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Hvala svima za informacije. Videću šta odlučim u narednim danima, pa javljam [emoji2]

Da li bi ovako nešto odgovaralo osobi visokoj 188cm? Ja vozim ram 53, ali mi je najkaraća moguća lula. Imam neku kombinaciju da prodam moj bajs, malo dodam i uzmem ovako nešto.

https://www.2bike.rs/cikloberza/mal...i-7/27-5-bulls-copperhead-3-2x11#.XoGpVXKxUkk
Ja sam imao copperheada pre 3 godine, isti ram 51 cm, i sa mojih 180 mi je bio dosta komforan, povezan i stabilan. Na prošlom bajsu 2x11 XT kao ovaj gore, cele godine sam se vozio po brdima, oko 2500 km , gde se sve nisam peo sa svojih 100 kila [emoji16] ako je napred 24/34 lančanik i kaseta nazad 11~42 izlaziš gde god pomisliš [emoji123]
ef606d6b310bd9ee6fc6b6d0c200c582.jpg
d09aee15c19a42f2fb557dc8f204e2d0.jpg
f852890a186c1552883595ba0d635fae.jpg

Sent from my MI 9T using Tapatalk

Ništa od Bullsa. Prodavac kaže da bi mi bio mali, da sam 10 cm niži bio bi taman. Vozim dalje KTM-a, dok ne izleti nešto što mi se svidi. Hvala svima za informacije.

Inače, da li je neko vozio Tri Strane Kopa, prethodnih godina?

Poslednja izmena:
Ima istine, mada prvo je rekao da je prodat, pa sam ga pitao da li bi mi odgovarao.

Spazio sam i taj, samo bih lično išao po bajs. Ovaj mi je bio da kažem blizu. NS mi je 250km u jednom smeru, zbog posla nikako ne mogu da se uklopim da odem po bajs u danu. Nije frka, ako izleti nešto bliže pogledaću. Hvala u svakom slučaju :)

Obrati pažnju na Radon. Odlični bajsevi, kod nas ne toliko popularni.

Poslednja izmena:
Imam jedno pitanje, jel moze srednji pogon ako pise da je za 3x9 da radi ako imam 8 brzina. Nisam se udubljivao u tu tematiku pa da pitam verujem da ima ko zna

Sent from my Redmi 5 Plus using Tapatalk

razlikuje se razmak izmedju sajbni ali moze da se namesti.
najbolje nekog servisera da pitas.

moze, problem je ako hoces pozadi 11 ili 12 mora tanji lanac, ali 7 8 9 pa mislim cak i 10 moze sa istim lancom.

Ima istine, mada prvo je rekao da je prodat, pa sam ga pitao da li bi mi odgovarao.

Spazio sam i taj, samo bih lično išao po bajs. Ovaj mi je bio da kažem blizu. NS mi je 250km u jednom smeru, zbog posla nikako ne mogu da se uklopim da odem po bajs u danu. Nije frka, ako izleti nešto bliže pogledaću. Hvala u svakom slučaju :)
prati CB sa spemnim parama, cim iskoci neka tako dobra ponuda odmah kontaktiraj prodavca, ovo premisljanje i cekanje nema efekta :) i ja sam to osetio na svojoj kozi kad sam kupovao bajs, i to mi bas umakao jedan dobar Radon :)

drugar je skoro uzeo Radon preko bike-discount u Austriji (bas pre ove Corone). za ove pare nema kod nas bajs tog kvaliteta, ali je imao nacin da ga prebaci u Srbiju

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno