Šta je novo?

Benchmark biciklistička sekcija

Čini mi se da bi ti taj ram bio velik! piše da je 20" a tebi bi više odgovarao tipa 18" ali nisam stručan za to pa sačekaj još par saveta.
A ni cena mi se ne sviđa preterano, nema tu ništa tako posebno vredno 270€

Cene je 240e. Ma nema za te pare ništa bolje od od Acere ili Alivia.Ovde je barem ram od novijeg modela i poznatog prozvođača.Manji ram bio bi sigurica ali je jako slab izbor u toj kategoriji plus
ako kada nađem nešto interesnatno to bude Kikinda,Novi Pazar,NS mahom od nepouzdanih prodavaca (delboy)

Kod ovakvih modela sedište može dosta da se spusti. Veći problem može da predstavlja dužina rama.
Lepo očuvan, ram je OK (tu i nema šta da se pokvari, ne računam teške udarce isl), dobre gume, ali dosta matora mehanika.
Edit - mislim da je 2014.
Samo je zadnji menjač Deore, ostalo je Acera.

Poslednja izmena:
@alex035

Preveliki ram za tebe. Preskoči ga. Muka je kada je ram veći, pogotovo kada se voze duže ture.

Sa tom visinom cak i za m si nizak a ne za l. Cesto vidjam ljude koje je valjda blam da voze m ram pa kupe daleko veci od potrebnog, pa kada staju na semafor gledam ih kako se krive levo desno trepere prsticima da dohvate asfalt, zamalo padaju, volan im dodje kao kormilo.

Poslednja izmena:
Meni realno S ram je knap.Imam jedan MB te veličine ali njega ne mogu da uporedim sa hibridom.A jedan city koji mi fino leži ima visinu oko 49 a vertikalu oko 57 ali gume 26" ,ovo što me zanima je 28,pa mi ni to nije
neka usporedba.Ali sam mislio ako mi taj dobar da bih mogao da se izpružim za malo veći,možda nije problematična ta razlika.Rekao bih da ovaj hibrid ulazi u M kategoriju ,20",ali možda je i L.

Par meseci pratim slične bicikle ali manji ramovi su ekstra retki ako ih nađem uglavnom se brzo prodaju ili mi nešto drugo ne odgovara

Sa tom visinom cak i za m si nizak a ne za l. Cesto vidjam ljude koje je valjda blam da voze m ram pa kupe daleko veci od potrebnog, pa kada staju na semafor gledam ih kako se krive levo desno trepere prsticima da dohvate asfalt, zamalo padaju, volan im dodje kao kormilo.
Pa valjda kada ti je sedište na dobroj visini i ne možeš celim stopalom na asfalt?

Ali mozes dohvatiti, a ne da izgledas kao da ces svakog trenutka roknuti

Sent from my Redmi 5 Plus using Tapatalk

Kad dohvataš asfalt, dok sediš na sedištu?

Послато са Le X820 уз помоћ Тапатока

Jedino ako ima stopala 56 :d

Ja se ili držim za semafor ili sjašem. Mogu samo vrhovima prstiju da se oslonim što je neprijatno već posle par sekundi.

Tako i treba. Ili se osloniš na trotoar, naravno.
Mada, ja sam se odavno prilično izveštio da oborim bicikl nakoso, pa da mi sedište bude negde pri vrhu unutrašnje strane butine, ta noga na asfaltu a druga spremna na pedali.

Sasvim normalno mogu da ispravim nogu ali i da dohvatim asfalt sa trećinom stopala, ne treba mi hoklica. Ne nosim 56 nosim 42.5.

Da se pohvalim, ovo mi je apsolutni rekord do sada :)
Strava naravno nije uspela da uhvati taj pik u brzini jer imalo je dosta krivina pa je ovih 80kmh bilo na vrrrlo kratko :)

Check out my activity on Strava: https://strava.app.link/IM3Iz6NYFZ
20190903_094133.jpg

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Strava naravno nije uspela da uhvati taj pik u brzini jer imalo je dosta krivina pa je ovih 80kmh bilo na vrrrlo kratko :)

Check out my activity on Strava: https://strava.app.link/IM3Iz6NYFZ
Pogledajte prilog 274296

Cestitamo [emoji2]
Kad vec spominjes stravu.
I meni fejlovala zadnjih dana.
I telefon i smartwatch
Samo mi discardovalo voznju wtf???

Sent from my SM-G970F using Tapatalk

Nije mi se do sada desilo sa diskarduje?!? Skoro je bilo neko zagušenje servera pa je uploadao vožnju tek posle par sati ali sem čekanja sve je bilo ok.

Moj rekord je oko 1km/h vise, jednom i nikad vise. Koliko sam rizikovao tad nisam ni svestan - nizbrdo u zavetrini slepera. Uspeo da ga uhvatim na ukljucenju dok je ubrzavao sa 25-30, preko 50 vec kad si mu u dupetu se stalno priblizavas prikolici, ne treba da motas mnogo cak i na ravnom, na nizbrdici sam morao da kocim. Ali zato neka prepreka ili rupa na putu... Doduse znao sam put napamet tada, al svejedno.
Ovako "na prazno" mi je 67-68 bio maximum, za vise niti pogona niti aerodinamike sa mojim mtb-om :)

Ma samo nisi naišao na odgovarajući spust, ovde na 3-4 km od centra ima brdo (480mnv) gde se niz grub asfalt za samo ~200m ubrza od npr. 20-75km/h, čak i sa starim MTB. Onda slede 2 opasne krivine, tu ume da bude veoma zanimljivo zimi ili u proleće kada se stvore naslage rizle. :d

Sent from H8266

Jednom davno sam predveče u punoj brzini natrčao na preglabicu spuštajući se sa Vinika. Na mom tadašnjem, sada već poprimatorom mtb-u, bez amortizera. Narednih 50-ak metara nemam pojma kako sam ostao na točkovima i na bajsu. Bukvalno sam odskakivao od puta, skakutao, kako god - točkovi su provodili dobar deo vremena u vazduhu. Mogu samo da zamislim kako je to izgledalo sa strane. Boleli su me zglobovi šaka narednih 20-ak dana. Brzina ne verujem da je bila nešto mnogo veća od ~40-45km/h.

@sajlonac
kako ti se pokazao taj brzinomer?
Ima ih dosta po KP-u, po ceni većoj nego u prodavnicama :D Ali na aliju su duplo jeftiniji.

Poslednja izmena:
Dal je moguce da su me dve majke sa kolicima malocas napusile sto sam im rekao da ne zauzimaju celu bici stazu i da tuda ne idu????
Kao shatro imaju prava tuda da se svrckaju kolko hoce!!!?!!?!?

Eh da, one su tek posebna sorta. To što šetaju bebe misle da im daje za pravo da se kreću gde hoće i kako hoće. Ništa bolje ponašanje i na ulici.

Naravno da sam i ja roditelj, i moji klinci su bili mali. Gde god sam išao uvek sam pazio da ih ne dovedem u rizik. Današnje mlade gospođe majke ponašaju se upravo suprotno.

Poslednja izmena:
Eh da, one su tek posebna sorta. To što šetaju bebe misle da im daje za pravo da se kreću gde hoće i kako hoće. Ništa bolje ponašanje i na ulici.

Naravno da sam i ja roditelj, i moji klinci su bili mali. Gde god sam išao uvek sam pazio da ih ne dovedem u rizik. Današnje mlade gospođe majke ponašaju se upravo suprotno.
Pazi ove dve su maltene u glas rekle da imaju puno pravo tuda da se krecu kao da je to zakonom opravdano?!

Telefon i ni levo ni desno da pogleda, pravo preko ulice van pesackog. slavija makenzijeva, tamo gde je nekad bio pesacki. svaki dan prolazim i redovno vidjam tu scenu. Trole tuda prolaze, a ove pravac ispred njih. No, to je druga tema.
Nemam nista protiv ljudi na stazi tamo gde je ista obelezena na obicnom trotoaru, kao sto je na slaviji, ali kada ih vidim po nbg pored 3m pesackog, kako se setaju po 1.2m namesnke bici staze...

Greška

Poslednja izmena:
Pazi ove dve su maltene u glas rekle da imaju puno pravo tuda da se krecu kao da je to zakonom opravdano?!

Imale su sreću što to nisam bio ja, takvim kokoškama besplatno delim lekcije.
Staneš lepo, uzmeš telefon i slikaš ih i kežual dodaš "to je za policiju, ipak ugrožavate decu"...

Ipak su autobuska stajalista najgora. Tu ljudi iz busa pognute glave samo preseku stazu, sa sve slusalicama. I parking kao na bulevaru oslobodjenja, izadju iz kola i samo zakorače na stazu. A mame sa decom su normalna stvar, bar u nsu novogradnja ne zna da stavi slivnike ispod zemlje pa je njima truckavo da svakih 10 metara prelaze kolicima preko toga pa im je lakse u paru da guraju kolica celom sirinom staze.

Ali moram reci da brdo biciklista vozi sa slusalicama, valjda misle da su kul ili sta, ja bi njima momentalno napisao kaznu za to

Poslednja izmena:
Kod Sajma je takodje dosta nezgodno. Skoro svi voze bajsem po šinama i ljudi kada izađu iz autobusa uopšte ne gledaju dok prelaze preko šina. Samo istrče odjednom.

Vrh Dno