Šta je novo?

Benchmark biciklistička sekcija

Posle 6 godina, promenio sam spoljasnje gume, stavio sam iste kenda kadre 26x2.10, jer sam prezadovoljan njima, dobro drze podlogu. Desno je nova, a ova u sredini je zadnja stara koja je pocela da se odsiva sa strane. Levo je stara prednja ali u boljem stanju nego zadnja
29111b3acbcc4a7b634c77176161f067.jpg

Poslato sa HUAWEI VNS-L31 uz pomoć Tapatoka

Ja sam vozio Kadre 29 ke, 2.1 i isto sam bio prezadovoljan, odnos cena kvalitet bez premca [emoji123]

Sent from my MIX 2 using Tapatalk

Mislim da su pre bile malo skuplje,sada 1000din komad

Poslato sa HUAWEI VNS-L31 uz pomoć Tapatoka

Kupio sam za 300 din. Najku bez rukava, od istog materijala kao biciklisticke, samo bez dzepova pozadi. Nova !

Jel kupovao neko ta svetla iz Linde i ako jeste moze li mi opisati kakva su i koliko su para..
Hvala unapred.

Honor 8 X

Meni su skupa 2000din+ ne volim te integrisane baterije, doduše ima 3 god garancija.

Послато са Le X820 уз помоћ Тапатока

Ja imam isti kao ovaj poslednji sto si naveo i odlican je, mada je ovaj iz oglasa za 28".
Zicani su ok za to koliko kostaju, 26" kosta oko 700 rsd, ali ga ne bih preporucio. Mogo su njanjavi, gibaju se i nekako su meh. Alu su meni najbolji. Mogu bajs da podignem njime. Obavezno gledaj da ima dodatak za bisage kao taj sa poslednjeg linka (mada su ostali uglavnom imali).
E sad, ako pricamo o savrsenom prtljazniku, stipaljka bi stajala skroz pozadi. Kada stavim bisage, moram da je prekrijem. Ako probam da stavim bisage ispod stipaljke, onda su bisage previse napred i udaram petama dok vozim. Sa niskim bisagama ovo ne bi bio problem ocigledno, ali ja imam bas velike dvodelne bisage.

Ako te ne treba velika nosivost, imas i one sto idu na sticnu. One su za 10kg. Kace se preko igle pa se mogu skidati po zelji. Ja imam jednu takvu, ali dodaci za bisage su preniski pa nicemu ne sluze, to je samo za one torbice sto se izvlace da glume bisage.

inace, ne znam sta mislis da stavljas na to i na kolike staze, ali ako mislis da ides na put sa 10kg pozadi, razmisli. Pravi veliku razliku prtljag ako ides na 100+km putovanje.

Poslednja izmena:
Ma jok, meni treba za pijac :p,
planirao sam da mu stavim neku korpu kao one iz C marketa nekada sto su bile, ako nadjem/kupim, ne bih bisage uzimao.

Ma jok, meni treba za pijac :p,
planirao sam da mu stavim neku korpu kao one iz C marketa nekada sto su bile, ako nadjem/kupim, ne bih bisage uzimao.

Imas u Pancevu zicana korpa za volan koja ima kacenje na dugme. To ti je radnja na pijaci. Kostala je oko 1200 din.

Meni je ovakav na capriolo monitoru (26'') već godinama:
https://www.capriolo.com/dodatna-op...nik-alu-26-28-univerzalni-sa-gumenim-stezacem

Ima nalepnicu za max load 25kg. Doduše, terao sam male debele kad ih pokupim iz vrtića, i preko te kilaže.
Pazi samo da probaš korpu ako je moguće, bez obzira koji uzmeš. Meni je neizvodivo da siđem sa bajsa ako je korpa nazad na ravnom, tj. zamalo sam se polomio par puta :)

Jeli može nwki savet ili preporuka bicikla koji bih koristio uglavnom za gradsku vožnju (asfalt, makadam i sl.). Po brdima i planinama ne planiram da vozim.
Gledao sam model Scott Sub Cross 20, ali nema ga u veličini M koja bi mi odgovarala, a i čini mi se da je cena malo napumpana (97000din).
Ne znam jeli bi OK izbor bio Scott Aspect 940 (na popustu oko 64000). Ovo sam sve gledao u Planetbike. Ljudi u prodavnicj su pokušali da mi pomognu, ali sam na kraju ostao malo zbunjen :)
Razmišljam i o ovom modelu:
https://www.totalbike.rs/bicikla/mtb/mtb-level-95-pro-races-2015?sku=915531-19

Ne razumem se baš nešto, pa bi mala pomoć dobrodošla.
Ne bih imao ništa protiv ni dobre polovne sa oglasa, ali ne bih znao šta (kako) da gledam pri kupovini.

Sent from my Mi 9 SE

Poslednja izmena:
Dobri su to bajsevi ,ali su MTB ,bolje bi ti legao neki city/touring/trek
A preko oglasa bi prošao duplo jeftinije,samo prati ponudu ako ti se svidi nešto konkretno okači,ovde ima dosta ciklomana

Fin bajs. Samo što kao i većina prodavaca namerno laže ili nema pojma :D
Full XT znači da su sve komponente XT, a ne da su šifteri, kočnice i prednji menjač "običan" deore. Na stranu što postoje i XT glave, i XT točkovi...
Eh da, ono bitnije. Hybrid ili City bajsevi moraju da imaju veći ram od MTB-a, geometrija je takva. Nemoj da kupuješ napamet, bolje bi bilo da sedneš i probaš makar jedan da imaš uvid, lakše ćeš shvatiti o čemu pričam.

Poslednja izmena:
Da, svakako planiram da prvo sednem na njemu, pa da odlučim. Imaju tamo u oglasima par komada u toj i malo većoj velicini. Inače visok sam 172cm.

Sent from my Mi 9 SE

Bez problema ćeš voziti L. Ali naravno proba...

Ja sam koji centimetar vislji i uzeo sam l ram, dok je brat uzeo m. Sta znam, iskreno oba imaju neke svoje prednosti. Ako vise volis da sedis uspravno onda m, ako vise volis da budes malo nagnut onda l

Sent from my Redmi 5 Plus using Tapatalk

Uzeo sam Schwalbe Range Cruiser. 200rsd skuplje od Kende koju sam prvobitno hteo da uzmem, ali su mi ove u startu delovale kvalitetnije.

Ja prošle nedelje uzeh continental sport contact II 700x42c i posle skidanja 2.25 sa kramponima sam se preporodio.
Naduvam na skoro 6 bara. Sa prošlim gumama sam se toliko namučio da dodjem do 32-33km/h da su počela već kolena da me bole od tolikog zapinjanja.
Sada komotno predjem 35km/h i kolenima ništa.

Šta je fora s onim maramama i maskama što ljudi nose na glavi dok se voze po Adi ? Sve ih je više. Ne verujem baš da je zbog ambrozije?

Koliko su uže od tih kramponki 2.25? Mislim, hoće da trpe trotoare i rupe? Zbunio su me sa pritiskom, jesu uske ili samo "ćelave"?

Poslednja izmena:
Koliko su uže od tih kramponki 2.25? Mislim, hoće da trpe trotoare i rupe? Zbunio su me sa pritiskom, jesu uske ili samo "ćelave"?
Po starim oznakama ovo mu dodje 28x1.50, pa je lako izračunati. Ćelave su, ali ne potpuno.
Trpe lepo trotoare i rupe. Jeste malo neudobnija vožnja, ali se navikne čovek na sve xD

Poslednja izmena:
^Lep bajsic, neka te dugo i dobro sluzi!

Nazad
Vrh Dno