Šta je novo?

Benchmark biciklistička sekcija

Nisam rekao da su brzi, nego da nisu toliko spori :p
Malo je bzv porediti brzinu bicikla i trotineta :D

Pa dobre u pravu si, uporedio sam cisto da se stekne utisak da to nije neka brzina.

Ja sam pre nekih godinu/dve bio baš zainteresovan da uzmem uni scooter (slika)
portable-electric-unicycle-uni-wheel-scooter-ws-350-9733-ruazad-1411-24-ruazad@2.jpg

gledao sam opciju sa što većim točkom kako bi što bolje amortizovala naše "pista ravne" puteve, guma se puni vazduhom a može i kolenima malo da se amortizuje međutim odustao sam najviše zbog kilaže (od oko 100 kg).
Baš bi voleo da vidim kako će se ovi skuteri sa točkovima od 10-12 cm prečnika ponašaki na našim stazama gde malo-malo imaš prepreke veće od 2cm.
U ono vreme kad sam gledao jedina opcija koja mi je delovala primenljivo je bio Segway tj. klonovi na tu foru.

Pa ja stalno gledam DHL kurire kako po BG moraju da se snalaze sa seagway, pa svako malo izlaze na kolovoz sa tim, mislim da se više namuce nego što im koristi bar po centru

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Da ne neko (iz BG) naručuje nešto sa bike-discount.de ovih dana? Zaboravih da mi je neophodan novi lanac (HG93), a ne mogu da se nateram da dam preko 20 evra za nešto što je kod Nemaca 10-11. A opet, ne vredi na ako treba da platim poštarinu. Elem, ako neko već naručuje, neka se javi da se dogovorimo. Btw, u principu može da posluži i bike24 mada je dosta skuplji.

Pa ja stalno gledam DHL kurire kako po BG moraju da se snalaze sa seagway, ...

Nisam znao da DHL kuriri koriste segveje!
Što bi rekli nisam pametan, morao bi da isprobam da bi dao ocenu ali mi se nekako čini da ovaj teren koji ja prelazim nikako nije tako male točkiće koje imaju el. skuteri kao onaj xiaomi-jev, deluje mi da veće i šire gume mogu bolje da amortizuju prepreke.
Beograd je jedna stvar a ostatak Srbije druga, u bgu ima mnogo više i bici staza i pešačkih koje su u nivou, ovde gde sam ja pešačka staza tj. hodnik je drugačiji ispred svake kuće, neko je izbetonirao, neko stavio cigle samo, neko je ostavio kanalić za odvod kišnice od 10cm širine, neko je podigao za 5cm u odnosu na komšije isl. noćna mora za skutere.
Možda je ipak el.bajs najbolja opcija :D

Da ne neko (iz BG) naručuje nešto sa bike-discount.de ovih dana?
Pogledah na brzinu temu za carinu, ne nađoh ništa za bike-discount. Možda bih ja nešto poručivao, ali to zavisi od brzine isporuke i računice. Ajde podeli info ako možeš.
Ali svakako neću narednih par dana, ako ti se žuri, nemoj da me čekaš.

@cisco Ne znam na koji tačno info misliš. Brzina isporuke zavisi i od naših, ali bi trebalo da bude 7-15 dana. Za dažbine, vrednost pošiljke se računa kao cena robe + isporuka, pa na to ide carina 10 % (ako je vrednost preko 50 evra) i onda na sve to PDV (20 %), a obično uskoči još nešto sitno (otvaranje paketa, poštar). Problem je što se isporuka za Srbiju plaća čak 20 evra na bike-discount (i to ako nije u pitanju nešto krupno), pa se ne isplati uzimati nešto jeftino. U stvari, lanac je 11 evra, sa carinom i porezom 14,5. Ako moj deo poštarine izađe i preko, lupam, 3 evra, stvarno nema neke koristi u odnosu na kupovinu ovde (gde ipak ne čekam). Zato sam mislio samo ako neko već planira veliku porudžinu (200+ evra). Nekad je bike24 imao jeftiniju isporuku za Srbiju (mislim da je bilo 10 evra), ali su em podigli i oni na 20, em je sve standardno skuplje (mada uvek treba proveriti obe prodavnice).

Dođavola
Kada bi bar išta od toga stiglo u prodavnice van Bg-a

Ja pumpu rezervisao, ti kako hoces [emoji14]

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

A kako si rezervisao? Ne vidim nikakvu mogućnost onlajn naručivanja

"Ispod zita" :) Srpska posla.. :D
Nadam se da nije bas djubre od pumpe, deluje da ce moje renutne potrebe da zadovoljava ali ako kupim drumasa onda mora nesto ozbiljnije...

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Па и нису се претргли са понудом, укупно цијелих 9 производа.
Овај кратки шорц у себи има сунђере на дупету или је ово само обична додатно прошивена тканина?

Ma "ponuda" je smejurija, kao i obično kad je "Lidl" u pitanju. Istina, taj Crivit ume da bude... ono, ok. Ipak, ne bih ja tu pumpu kupio bez probe. Čudno je i što piše da je čelik, a ne aluminijum, a ne piše ni koliki je kapacitet. Ja sam uzeo nožnu Crivit pumpu, sa dva velika klipa, računajući da to mora da pumpa kao ludo, pa nešto baš i nisam siguran. :) Stalak je možda zanimljiv, bar ako se lepo sklapa, ali cena mi uopšte nije zanimljiva, odnsono čini mi se da za te pare mogu da biram (bar mi je takv utisak od ranije, mada je i to možda bilo sa akcija).

Inače, Lidl standardno ima pravilo da iste cene važe u svim prodavnicama i da, generalno, sve prodavnice imaju isti asortiman (u jednoj zemlji). Samo je pitanje koliko komada dobiju, ali kad neka akcija valja, onda svuda imaju samo po nekoliko komada, klasična protivzakonita navlakuša.

#208s - Brdo ;)
Dakle, pentranje na brdo iznad Rapca, pa ko voli nek' izvoli. Samo neka ne očekuje da ja vozim. ;) Specijalitet ovog filma je džungla koja je trebalo da bude staza, prepuna šiblja i trnja, gde sam psovao na sav klas i mogu samo da se nadam da sam na svim tim mestima isključio ton. S druge strane, postoje i delovi odlični za vožnju, vrlo uskim i povremeno asflatiranim ;) putem, uz najlepši pogled na Plomin i završetak filma uz završetak dana. Bukvalno poslednji zraci sunca.

Može nekako da se proveri dal ovih akcijskih artikala ima u nekoj prodavnici pre odlaska?
Ne bi baš da se cimam 20km bajsem po ovom vetru da bi saznao da nema tog artikla...

Ne može, jer i da ima ne znaci da će biti kada ti dodjes, a oni neće da iznesu novu količinu do sutra. Tako da onoga čega nije bilo danas može sutra da ima i obrnuto.

Koja otimacina za kacige i pumpe [emoji4]
Ja uzeh sedište i onaj brzinomer.

Sent from my RNE-L21 using Tapatalk

I mene interesuje šta je sve stiglo.
Liči li na nešto onaj brzinomer? Sedište bi mi dobro došlo za sekundarni bajs, i par majica ovako.

Где има у Новом Саду да се купи алат за скидање средње главе? Био сам у Педали и тамо немају.
Набавио сам себи за смешне паре Capriolo Eagle са предњим и задњим амортизером. Пребацио са свог Полара точкове, гуме, корман са мењачем, купио нове сајле, гумице за кочнице, венце за корман и све заменио. Углавном сам узео са Полара све осим рама. :D
Људи тих два сата забаве је баш пријало! Сад још да средим шкрипу и крљање средње главе, па да средим возни парк испред врата од стана
aa17133efef34b291af61ce570105be0.jpg

Послато са Mi A2 Lite уз помоћ Тапатока

I mene interesuje šta je sve stiglo.
Liči li na nešto onaj brzinomer? Sedište bi mi dobro došlo za sekundarni bajs, i par majica ovako.
Sediste mi deluje ok. Neka izdrzi jednu sezonu i bice ok.
Brzinomer jos nisam otvorio, deluje malo. Koliko sam razumeo ima grancija na sve.

Sent from my RNE-L21 using Tapatalk

Hmmm, ne znam koliko su im realno merodavni katalozi. Još manje koliko kom je nečega došlo.
Pre 4 popodne i da hoću ne bih mogao da odem tamo, na stranu što gužvu ne podnosim i izbegavam.

Tnx za info @veseli06.

Nije u lidlu nikad strasna gužva jednostavno su dobro organizovani tako da koliko god da ljudi ima ti na kasu dolaziš za svega par minuta

E sad ova roba što se nudi, i nije neki kvalitet, ova pumpa ne deluje loše za tu cenu mada to za drumasa ne moze ali za te pare ja ne znam bolju

Sedište u rangu onih na buvljaku i sa cenom i kvalitetom
Brzinomer u rangu onih sa Alija, deluje korektno za tu cenu.

Odeća mi je nepoznata ali ne deluje baš naročito.

Alat kineski kvalitet verovatno ok za tu cenu.

Nosač za servisiranje deluje vrlo dobar za tu cenu ne znam kakav je kvalitet.

Kacige deluju ok za tu cenu naročito nekome ko nema nikakavu mada i ikei je dobra kaciga za slične novce.

Javljajte kako ste prošli. :)

Poslednja izmena:
Ja uzeo sediste i brzinomer, ako nista klincu cu staviti... U Ns jutros bilo svega sto je u katalogu, samo poprilicna guzva na ovim artiklima za biciklizam, i bas su neocekivano raznovrsni kupci bili, bila neka zena sve redom nagovarala da uzmu pumpu, kaze ona u Madjarskoj kupila i da je odlicna, sedista su mislim vec razgrabljena, a i pumpe verovatno, brzinomera i nije nesto puno bilo izmedju 9-10h.
Najmanje interesovanje je bilo za odecu.
Cak su se babe raspitivale gde stoje gume, namenski dosle zbog guma...

Послато са SM-G960F уз помоћ Тапатока

E da za gume mi nije jasno šta znači set, i šta znači da ima zaštitu od bušenja kod unutrašnje gume?
Ima sealant ili šta?

Pošto cena od 350din i nije baš akcijska za kinesku gumu, jedino ako ne podrazumeva 2 gume kako stoji na slici posto ne piše da je cena za 2kom

Poslednja izmena:
Pre 4 popodne i da hoću ne bih mogao da odem tamo, na stranu što gužvu ne podnosim i izbegavam.
Могао си да јавиш шта те занима, ја имам времена па могу да одем и раније. За пиво, мада алфа помиње и кафу коју ми дуго обећава. ;)

Vrh Dno