Šta je novo?

Benchmark biciklistička sekcija

Ja ST koristim vec 7 godina, na 3-4 telefona i to bez profila, samo history :d iskreno me ne interesuje gde je ko vozio, kako, koliko brzo :)

Za sta ga onda koristis?
Gledas sam svoje voznje i divis se :)

Valjda vozis i sa prijateljima, pa je neko brzi, sporiji...

Evo ja juce vozio, moj licni rekord na segmentu od 3.3km prosek 38.5km/h, al na listi tek 202., pogledam kako su vozili ovi ispred kad prvih dve strane svi prosek preko 50km/h, napravili na trci Beograd - Banja Luka :)
I tu mozes da vidis i koliki mu je puls bio kada je vozio 50km/h

Poslednja izmena:
Sednes u auto i napravis prosek. :D

Da li je realno da neko stariji od 18-ak godina razmislja o takvim ''statistikama''? :)

''History'', dakle samo evidencija i baza podataka, to je sve sto me interesuje (posebno za trcanje). Nikakva ''poredjenja'' niti takmicenja sa imaginarnim ''prijateljima'', postavljanje rekorda, selfija, hashtagovanje i ostala sranya :d
A ortaci, sa kojima ponekad vozim, imaju ''mtb'' na najnizoj granici funkcionalnosti, ne koriste takve aplikacije, sustina je u kretanju i uzivanju u prirodi.
Na kraju mozes da zamislis koliko sve to ''zanima'' moju devojku :)
Iole duze ture najvise volim da vozim sam, jednostavno ne zavisim od necije ''volje'', kondicije, obaveza-izgovora i slicnih gluposti.

Evo ja juce vozio, moj licni rekord na segmentu od 3.3km prosek 38.5km/h, al na listi tek 202., pogledam kako su vozili ovi ispred kad prvih dve strane svi prosek preko 50km/h, napravili na trci Beograd - Banja Luka

Prosto ne znam kako bih ziveo bez tih podataka :d #oborenrekord

Poslednja izmena:
Hehe to je i meni fascinantno kako voze sa takvim prosekom, mada to su uglavnom takmičari,barem ovde u mom kraju. Ušetao sam se doduše u all-time sa 48.5kmh jer nema toliko mnogo ljudi koji ganjaju takve brzine,ali... Sa mojim Anthemom sa skromnih 34x10 prenosom i 27.5 tačkom, iza autobusa naravno :D Da imam jači prenos mogao bih i dosta brže ovo se podesilo da sam uhvatio neki prigradski raspali bus koji sam mogo da ispratim kadencom :)

Za sta ga onda koristis?
Gledas sam svoje voznje i divis se :)

Evo ja juce vozio, moj licni rekord na segmentu od 3.3km prosek 38.5km/h, al na listi tek 202., pogledam kako su vozili ovi ispred kad prvih dve strane svi prosek preko 50km/h, napravili na trci Beograd - Banja Luka :)

Ljudi, sve je individualna stvar. Ja volim da znam da li sam vozio brze od prethodnog puta. Svaka aplikacija ima svoje prednosti.
Ja imam 37 godina i volim da pratim kako ja vozim, gde su kakvi usponi,...

Nego jedno pitanjce, gde imaju da se kupe mali dresovi, hocu za sina da uzmem za uzrast od 5 godina?

#181 - Još iz Trsta - Sistiana, Portopikolo, Strade Costiera, Miramare i konačno obala
Kraj fantastaične vožnje i fantastične sezone (koja se nažalost, sad je već jasno, neće ponoviti). Nastavljam gde sam stao u prošlom filmu, pored vrlo interesantnog za oko mada verovatno besmislenog naselja Portopikolo i potom pored vodotornja, putem uz obalu sa predivnim tunelima u steni koji se lagano spušta do Miramare parka. Inače je u pitanju magistralni put, ali ima biciklističke trake sa obe strane, fenomenalno. A tu je i par odličnih vidikovaca. Nisam svraćao do zamka Miramare, ali sam konačno uspeo da vozim promenadom na samoj obali koja je prethodnog puta bila krcata kupačima. I na kraju se sve završava... negde u Trstu. Koji je ionako naš. ;)

Od sezone 2017 za sada imam samo ambicije i možda dve besmislene vožnje po Beogradu, kao update nekih starih. Što će reći, nove sezone filmova možda i ne bude, pa bolje uživajte u starim.

Au ovaj Portopiccolo izgleda predobro :)

@ST vs Strava

Mene je komšija navukao na biciklizam i često vozimo. Međutim, on je prilično brži od mene i odmagli a ja ostanem, pošto ne mogu da ispratim njegov tempo. On koristi Stravu i juri neke segmente. Ja sam vikend vozač u 5oj deceniji i bicikl mi služi da me istera iz stana/kancelarije. Vozim najbolje kada sam sam. Komšija mi je poslao ovaj šaljivi video:

https://youtu.be/bJm1y0o7MHc

Probaću definitivno i Stravu jer je ST sa poslednjim updateom doneo neke free premium opcije ali često puca tako da počinje da me nervira. Pisao sam support-u. Inače, primarno koristim VDO M.6 i Cateye Adventure. Ovi android gedžeti mi služe kao backup.

@Boris Ma izgleda savršeno. Dok ne pogledaš malo bolje. :) Prvo, nema skoro nijednog drvceta. Drugo, kuće nemaju praktično ni centimetar nekog dvorišta. Ulica jedva da ima trotoar, a javnu rasvetu baš i nisam video. Kućce su sigurno jezivo skupe, a onda si načičkan kao sardina sa svim komšijama i čuješ verovatno i kad mljackaju ili srču. Da ne spominjem da si vazdušnom linijom na najviše 50 metara od mora, ali ako bi da se bućneš ili da stigneš do jahte u privatnoj marini (samo za Portopikolo) ima da se našetaš k'o konj. Pogotovo posle kad iz mora ili sa jahte treba da pičiš nazad do kuće. Moraš da zoveš nekoga da dođe po tebe. :) Čak ni za pešačenje nema nikakvih stepenica da skrate pentranje. Ali, Italijani k'o Italijani, sve naprave sa stilom i da izgleda preslatko. I odlična je mešavina modernog i klasičnog mediteranskog. A izgrađeno juče. :) Inače je skroz privatno, na vr' ulice stoji rampa tako da samo stanari (i gosti eventualno) mogu da prođu. A razmišljam se da možda postoji neki podzemni sistem da dođeš kolima do svake kuće, jer ja nigde ne vidoh nikakve garaže ni kapije za kola. Naravno, podzemni prilazi bi bili čist SF i možda postoji samo velika podzemna garaža na vrhu, ali to je katastrofa, jer znači da prvo voziš do kuće i istovaruješ stvari i ljude, a onda nekako negde okreneš i vraćaš se skroz gore, pa onda pešaka do kuće? Mada, ko zna, možda su napravili stvarno tunele i liftove do svake kuće. Proveri ti to kad budeš u prolazu. :)

To da, ovako sa strane deluje kao neki fensi smestaj za rentiranje, manje kao da neko tu zapravo zivi cele godine, ali verujem da mi ne bi smetalo, izgleda nerealno sa sve ovim pogledom :) Ne treba mi dvoriste i traktor zaista :D

Hahaha video je extra, tako sam i zamisljao ove Strava-tare. :D :p

Sto se tice TS, koristim ga od 2012, ni jednom mi nije pukao, nadam se i da nece. :)

@Boris Evo odavde počinju slike Portopikola u albumu sa te vožnje, da vidiš malo bliže (Gugl nema fotke, ovo je čista ekskluziva ;)):

Medju segmentima u Stravi da nema segment tipa "44. km voznje predio Jablanica, naziv segmenta 'Pauza mlado jagnje'" pa onda mjeri ko je brze pojeo?

Poslednja izmena:
Mogu li da vas vratim na zvonca? Imam fat-bar, relativno uzak, i moram da montiram zvonce na debljem delu. Bilo bi mi idealno neko zvonce sa uskom stopom, da mogu da ga priglavim malo uz onaj pokazivač trenutnog nivoa prenosa na ručici menjača. Može preporuka?

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

Neka preporuka za prednji amortizer za 28? Danas sam pokusao da skinem ovaj moj i otkrio sam da je pun rdje... Ne znam koliko se isplati popravljati... Ili jednostavno prodati bajs i kupiti novi

Cime se uopste podmazuje amortizer?

Trenutno mi je Sf 12 nex4610 v4 ds mlo 700c 63

db299d41a084276f00940c222bc086b3.jpg

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Najbolje uljem za amortizere, ima dobro Motul a ima i Yamalube. 15w u štapovima. E sad, ta vila nije predviđena za ulje pa pitanje da li može mada uz lepo obmotane donje šrafove, kojima se šrafe "čizme" ili "lowers", teflon trakom, trebalo bi da može da drži. Inače što se masti tiče, pošto su te vile fabrički predviđene da se podmazuju mašću, treba ti takođe specijalna za vile koju ne znam baš gde možeš da nađeš kod nas. Ja sam poručivao preko neta dve od kojih je ova druga, bolja, stigla juče i treba da idem po nju u poštu pa da je isprobam. Prva je Stendec glide a druga je Slickoleum.
Proguglaj pa ćeš videti o čemu se radi.
Ako si iz Niša mogu da ti dam da središ vilu..

Edit : pišem s telefona pa je malo indijanski...

Poslednja izmena:
Ma iz bga sam... Proguglacu malo da vidim...mada nesto bas. Nisam vican tome..... Ja razmisljao da roknem malo one tovetne masti ili kako se vec zove... Ne znam kako one gornje srafove da odvijem gde le lock i preload

Poslednja izmena:
Da se razumemo, taj amortizer je uništen tako da može samo bolji da bude šta god mu stavio :) Poenta tih specijalnih masti je da ne nagrizaju gumice i spojeve a da je pritom veoma "klizava" i postojana. Ja sam,u nedostatku svojevremeno stavio običan vazelin razblažen gore pomenutim uljem i radilo je posao ok :)
Očisti prvo lepo onu rđu wd-om pa podmaži nekom što klizavijom mašću i to je to.
Gornje šrafove skidaš posebnim ključem ali u nedostatku može da posluže i špic klješta. Drugi štap valjda ima klasičan ključ? Uostalom imaš na yt klipove kako otvaraju te vile, biće ti jasnije.

Videcu da se malo poigram... U svakom slucaju moze samo bolje da bude...

Šta mislite o električnim bajsevima na bici stazi?

Sent from my LG-K430 using Tapatalk

Sto, jel nemaju pravo biti tu ako ne pedlaju 'rucno'? :)

Sent from my HUAWEI VNS-L31 using Tapatalk

Rimac bajk, postize 70kmh, pravo ludilo ali ima i preludu cenu, 8000e.
Nenormalno dobro ubrzava

Poslato sa HUAWEI VNS-L31 uz pomoć Tapatoka

Ja ne kontam poentu hibrida u rekreaciji. Kao bicikl za lijene osobe. Onda je motocikl. Poenta bajka i jeste fizička aktivnost. Iskljucivo kao prevozno sredstvo od tacke A do tacke B je nesto drugo.

By the way. Vozio sam ja MTB 80kmh. Djaba tih 8K € haha..

Nazad
Vrh Dno