Šta je novo?

Benchmark biciklistička sekcija

Zadnje subote u mesecu.
Sledeća je 29. Aprila

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk

Ako sam dobro spazio bilo je policijsko vozilo sve vreme iza nas

Jedno početničko pitanje kolika visina sica treba da bude, tako da staneš punim stopalom ili samo prstima da dodiruješ zemlju. Kada pedalam visina sica mi je takva da mi je noga skoro ispružena kada je pedala u donjem položaju.

Sent from mTalk

Ne treba da bude skroz ispruzena noga, blago savijena u kolenu, a prsti na stopalu treba da predju malo pedalu.
Ja sebi odredjujem visinu sedista tako kada stanem pored bajsa, sediste mi dodje do kuka i to mi je merka.

Poslednja izmena:
To je individualno jer nije svaki bottom bracket na istoj visini. Gledaj recimo da kada petom nagaziš pedalu noga ti bude sasvim ispravljena. Samim tim će kada gaziš kako treba noga da ti bude blago savijena.
Ja recimo ne mogu da se otkopčam i stojim nogom na zemlji a da sam i dalje u sedlu... mnogo bih morao da nagnem bajs.

Odlično sam podesio visinu upravo kako ste i napisali da treba. Hvala na inf, mene je zbunilo to što sam na semaforu dok sam čekao svetlo video likove kako samo spuste nogu sa pedala dok ja moram da ipak malo nakrivim bicikli. Takođe pored mene bio lik na red bull drumašu i nisam video da je nakrivio bajs... No sad mi je jasno kako treba, a meni je upravo tako podešena visina da kad stanem moram malo nagnuti bajs ili na prstima da stojim.

Sent from mTalk

Poslednja izmena:
sinoć ;)
T7kkHBR.jpg

Jesi bio?

Bravo ljudi, steta sto nema slichna akcija i u Novom Sadu ...

Da li je i koliko nezgodno držati biciklo u stanu, nositi ga uz i niz stepenice na 4. sprat? Razmišljam da kupim biciklo ali sam sad u stanu ,garažu nemam, kao ni podrum, pa bih morao da ga držim u stanu i nosim gore-dole.

Ako voleš kao ja nije problem (mali lift, nosim ga stepenicama, 4. sprat) , ako "voleš" kao tamo neki onda je sve problem ;).

Sent from my HM 1S using Tapatalk

Da li je i koliko nezgodno držati biciklo u stanu, nositi ga uz i niz stepenice na 4. sprat? Razmišljam da kupim biciklo ali sam sad u stanu ,garažu nemam, kao ni podrum, pa bih morao da ga držim u stanu i nosim gore-dole.

I da imas podrum, nemoj ga drzati dole. Ja sam na trecem spratu i nije mi problem da spustam i dizem bajs

Hvala na ohrabrenju :D uzecu danas malo ozbiljnije da gledam bajseve, ne razumem se u materiju, mislim da mi treba treking (hybrid). Dok sam vozio imao sam MTB a nikad sa puta nisam sisao, pa bi sad neki sa uzim gumama, a da nije road (racing) bike, nekako mi polozaj sedenja na njima ne deluje udoban. Mozda gresim, nisam do sad imao priliku da probam ni jedan od njih.

Poslednja izmena:
Ja drzim bajs na 4. spratu i navikao sam se da ga spustam i podizem.

Problem sa držanjem bajsa u stanu je ograničen prostor, tako je u mom slučaju ali imam bezbednu prostoriju u kojoj držim bicikli, rado bih ga držao u stanu ali je prostor skučen pa čak i da ga okačim o zid. Da mogu najradije bih ga držao pod krevetom :D

Ideje držanja bajsa na zidu su super i definitivno moram da osmislim nešto slično s obzirom da ću morati kad tad da ga maknem s ovog mesta gde je trenutno. Međutim... najveći problem kod kačenja na zid je štroka :D Lako je drumaša okačiti na zid a kako ja ovo da stavim tek tako?

IMG_20170327_111830.jpg

A pranje posle baš svakog prljanja je malko dosadno :)

Poslednja izmena:
auuuuu lelele pa kad bi se pojavio ovaka kući žena bi me izbacila napolje sa sve biciklom :D

Moja se nekako navikla ali naravno da nikad ne prođem bez "komentara" :D

doslo vreme da promenim bajs. Cube Acid 2015 29er. fabricka oprema. cenim da nije presla ni 500km.

a3835307956d71298adf87037f5c3241.jpg

e6945a5d9c9ebe2c10bbef8e4fc4aa2d.jpg

dcef6ea6db5ab9c3e39e2b827f7abfdf.jpg

tockovi odma zamenjeni za asfalt [emoji28][emoji38]

b5d76f102442fd7df8b6e8943fa8b048.jpg

Stari bajk ide na doboš. Prešao samo 5500km pravih. Ako nekom treba, može se dogovorimo.....

c09de224dfa4e6c36041909d4b2bb416.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Mige da castis, lep ti je novi bajs, neka te lepo i dugo sluzi. :)

Jedno početničko pitanje kolika visina sica treba da bude, tako da staneš punim stopalom ili samo prstima da dodiruješ zemlju. Kada pedalam visina sica mi je takva da mi je noga skoro ispružena kada je pedala u donjem položaju.

Ja ču da ti kažem do kakve sam visine došao nakon više godina podešavanja sedišta milimetar po milimetar. To je visina pri kojoj se noge i još važnije kolena najmanje zamaraju/troše, i idealna je.
Dakle, stani na pedalu sa petom i maksimalno ispruži nogu, a onda podesi sedište da te drži tačno u tom položaju, odnosno da te u tom položaju ispružene noge sa petom na pedali drži više sedište a manje noga.

Inače, ja nisam ni znao za takav način objašnjavanja visine mog sedišta (peta na pedali), dok nisam pre neku nedelju naleteo na jutubu, a onda sam proverio moju visinu sedišta (koje je kao što rekoh idealno) i ispostavilo se da se savršeno poklapaju ono sa čime sam vozio i ono što je navedeno kao idealno. I stvarno je idealno.

Hvala svima na odgovorima u vezi sa podesavanjem visine sica obavezno cu podesiti prema vasem uputstvu. Zanima me da li je neko od vas bio na Beogradskom sajmu automobila i da li ima nešto interesantno sa za nas bajkere da se vidi još jednom hvala.

Vrh Dno