Šta je novo?

Benchmark biciklistička sekcija

Koliko sam video covek pita za drumasa, a one bi po ptavilu trebalo da trpe veci pritisak nego MTB (mislim na krstene felne).

Bilo ih je rabije pa vidi da li ce biti uvoza:
http://www.capriolo.com/rezervni-de...icikl/slime-unutrasnja-guma-20-24-26-700-av-2
I ove su kao dobre, ali ne znam koliko su dobre po pitanju nusenja (ima AirStop, ali ne znam da li se odnosi na busenje):
http://www.capriolo.com/rezervni-delovi/unutrasnje-gume/unguma-michelin-a1-700x1823fv
Razmisli da li ti je bolje to ili da uzmes jeftinije spoljne na akcijama sa zastitom:
http://probike.rs/gume/28"/CONTINENTAL-city-ride
http://probike.rs/gume/28"?product_id=882
Uzgred treba se drzati specifikacije za pumpanje guma, jer kada je pritisak manji lakse se buse. Npr ove SCHWALBE Lugano treba drzati na 7 bara.

Ja trenutno imam ove : http://www.capriolo.com/rezervni-de...cikl/spoljasnja-guma-rubena-700x23c-syrnx-red

Ne razumem se u sastav guma itd, samo znam da kada naletis na nesto dovoljno siljato nista ne pomaze :d

Eto konkretno ovo sto si postavio je li i ako jeste koliko je bolje od ovih sadasnjih Rubeninih sto imam.

Naravno jos su pozeljna iskustva za ove samo-krpljive pogotovo ove tanke sto meni trebaju.

Koliko sam video covek pita za drumasa, a one bi po ptavilu trebalo da trpe veci pritisak nego MTB (mislim na krstene felne).

Tako je, drumas je u pitanju.

Kolege drumasi koji nece da plate skuplje gume uglavnom voze CST CZAR 700X23c to su zilave i jeftine gume.
Iskreno ja pamtim samo jedno pucanje gume koje se dogodilo prilikom pada (nije mog :) ), nije to bas uobicajeno da se nekom busi guma.
Cesce se desi da ljudi pokidaju ventil :D

Poslednja izmena:
Drugari, ako neko ima Shimano tool tl-pd40 za otvaranje SPD pedala tipa m520 i spreman je da ga proda neka se javi. Hvala.

Naručivanje preko mi je naredna opcija ako ne uspem kod nas da nađem da ne bih čekao mesec dana da stigne.

Kolege drumasi koji nece da plate skuplje gume uglavnom voze CST CZAR 700X23c to su zilave i jeftine gume.
Iskreno ja pamtim samo jedno pucanje gume koje se dogodilo prilikom pada (nije mog :) ), nije to bas uobicajeno da se nekom busi guma.
Cesce se desi da ljudi pokidaju ventil :D

Pa i to mi se desavalo a to nisam uracunao u busenja, jer sam ja kriv, al ja vozim biciklu bas bas dosta, tako da mozda i nije cudo sto busim toliko, mozda je to cak i normalan da kazem prosek, evo pre neki dan sam seo po ovoj hladnoci i vec presao 80 km, a da ne kazem sto sam pretprosle godine dolazio do oko 10 000 km...

A ventil zeznem od pumpanja, imam onu malu rucnu pumpu, mnogo tesko ide kada se pumpa i cimam ventil stalno, zato sam ranije u temi pisao za onaj adapter koji ide na veliku pumpu i onda covek miran.

Drustvo jeli ima neko ko je registrovan na dropbike-u? treba mi pomoc...

Trebao bi da se uradi servis na RS Tori Solo Air, znate li neki dobar servis ili mozda da uzmem sam to da odradim.
Gledao sam neke tutorijale i izgleda da nije nista komplikovano, samo je pocetno ulaganje dosta skupo (mast, ulje 5wt i 15wt, pumpa za amort i ako treba delovi neki).

Sta je to dropbike i kakva pomoc ti treba?

To je forum, regostrovao sam se, odradio verifikaciju i nakon nekog vremena ne mogu da se ulogujem, a link od administracije ne radi, treba mi kontakt mail od nekog od admina...

Gde živiš Wonki? Beograd dobri servisi za vilu su servis "Brdo" u Zrmanjskoj, "Sportofis" u Radničkoj, "Go2pro" ugao Karađorđeve i Crnogorske.

Trebao bi da se uradi servis na RS Tori Solo Air, znate li neki dobar servis ili mozda da uzmem sam to da odradim.
Gledao sam neke tutorijale i izgleda da nije nista komplikovano, samo je pocetno ulaganje dosta skupo (mast, ulje 5wt i 15wt, pumpa za amort i ako treba delovi neki).

Ja servisiram vile, ako resis sam da je otvaras, slobodno pitaj sta god te zanima. I nemoj da te njihovi "bašta i limunada" tutorijali zavaravaju, dobri su ali su malo nerealni zato sto je sve na tim vilama slabo zategnuto i ispravno/podmazano pa ide glatko.

Iz Kikinde sam, obicu ovde servise mada sumnjam da neko radi to, ako ne ili slanje negde ili sam svoj majstor.
Hvala za info Serbian, provericu te servise.

Posedujem ovu lampu iz linka ispod, pre nekih mesec i po zveknula mi je baterija, iz cista mira drzi po 15 minuta, indikator napunjenosti zasvetli posle pola sata:(

www.dx.com/p/t6-xml-t6-3-mode-1200-lumen-white-led-bike-light-with-battery-pack-set-94182

E sad,posto sam planirao da ubijem dve muve jednim udarcem,jedno noob pitanje. Da li bi umesto standarne baterije mogao da povezem Xiaomi Powerbank 10400 mAh na lampu? Napravio bih poseban nosac za Powerbank pa bih po potrebi mogao da punim telefon ili koristim kao napajanje za lampu.

^^
Kol'ko se sećam baterije u njemu su vezane paralelno (4P, 3.6V), a na lampama je uglavnom 2P2S (7.2V). Čak i da su isto vezane output iz Xiaomi-ja je USB tj. 5V. Tako da, teoretski možda može da se nabudži, da izvlačiš poseban priključak iz pack-a ili da nekako hakuješ/promeniš drajver u lampi, ali praktično teško. A posebno ovo drugo, kol'ko znam ti LED-ovi traže određenu struju, što nije problem, ali imaju neki minimum napon ispod koga neće da se upale.

Jel si siguran da je do baterija? Može da bude i do drajvera, posebno ako je udarana lampa ili se puno truckala. A i ako je do baterija može da bude samo jedna, ili čak i da se tu nešto otkačilo, da nisu više balansirane...

Meni je baš pre neki dan stig'o taj pack. Isplati se maltene samo da ga kupiš za baterije zato što stavljaju kvalitetne, mada ja nisam još stigao da potvrdim empirijski.

Problem je sto bi dosta slabije svetlela, jer je ona na 5V, a tvoja lampa najbolje radi na oko 8V.
Ma teško da bi drajver uopšte uključio lampu na 5V. Mislim da je za 2S minimum ~6V jer se drugačije skraćuje vek i rizukuje kvar. A, kao što rekoh, ne verujem ni da bi se direktno povezani LED uključio, a ko zna kol'ko bi struje vuk'o tako neregulisano, čak i da se uključi.

Bedak, iako mozda ne najjeftinije svakako bi mi kombinacija sa Powerbankom najvise odgovarala. ST na duzim turama pojede bateriju pa bi mi jako koristilo da mogu dopuniti telefon i usput prikljuciti lampu po potrebi. Inace mislim da je do battery pack probelm, na punjacu ona diodica postane zelena( signalizira punu bateriju ) posle pola sata kada se prikaci potpuno prazan battery pack,sto je nemoguce. Ostavljao sam na punjacu i po 5 sati ali bez rezultata. Izdrzi 15 minuta i ugasi se:(

Nije to problem srediti s nekim modulom sa ebay-a za 1-2$. Odabereš šta ti je važnije, USB ili lampa. Ako je USB onda neki boost modul da napravi 6-7V od 5V iz powerpack-a, ako je lampa onda neki buck da napravi 5V od 2P2S baterije za lampu, sa sve USB priključkom. Ne bi bilo specijalno efikasno, ali bi proš'o sa 4 baterije za obe namene, ako je to cilj. Ja sam od bicikle sa fabričkih 13 kg već dobrano zagazio ka 20kg, tako da mi nije bitno, čak sam u fazonu što više baterija to bolje.

Ja sam malo istraživao, ali nisam imao nešto uspeha da saznam koliko napona tolerišu telefoni. Nije nemoguće da bi mogli da regulišu i direktno sa baterije. Ali to je skupo za probati bez sigurnih informacija, a zavisi od svakog pojedinačnog modela, pa možda čak i serije. :)

Poslednja izmena:
Bahati pisali smo post u isto vreme, pa nisam video sta si napisao.

@wolf
Ako imas nekog drugara koji se bavi elektronikom daj mu da pogleda i lako ce ustanoviti koji je problem. Predpostavljam da je jedna baterija (od 4) stradala i nemoze se napuniti. Zamenom nje sve se vraca u predjasnje stanje. Slobodno oguli onu plastifikaciju oko njih i videces. Ako ti je sve ovo problem mozes kontaktirati ovu firmu koja to moze sigurno da sredi, a relativno ti je blizu (Nis).

@wolf

Evo ovako nešto za punjenje USB uređaja preko batt pack-a od lampe. Minimum za regulaciju je 6.5V, što je tu negde za 2P2S, al' predpostavljam da za manje samo daje <5V što, u zavisnosti od telefona, može da bude dovoljno. Ipak oni to dalje regulišu, uglavnom na 4.2V. Ima čak i voltmetar, da se ne uzdaš na drumu u boju tastera na lampi, nego tačno znaš na čemu si. :D

Meni se možda i više sviđa ovaj, pominju neku ludačku efikasnost, što nije nemoguće za sinhronizovanu topologiju. Al' ne mogu sad, na brzinu, da nađem gde prodaju na komad i šalju u Srbiju. Izgleda da je novo.

Sve je ovo teorija, ja ću da naručim nešto prvom prilikom i probam, pa javljam utiske. A nije skupo, pa koga interesuje može da prežali par dolara da ne bi čekao. :)

@Gedza, ma opušteno, ja ionako samo "lupetam" i nagađam. Videću ovih dana da probam da nakačim lampu na powerbank, pošto imam i jedno i drugo, pa javljam. Možda i upali, a zgodno je znati da li može ili ne može.

Poslednja izmena:
Hvala na savetima, u pitanje je XML T6 emiter ( valjda sam lepo napisao ) no u svakom slucaju cu prvo videti da osposobim ipak prvo standarni powerpack,sutra cu odneti kod jednog prijatelja koji se zamajava sa elektronikom. Stigao mi i Xiaomi PowerBank juce i greota je da se ono haba,kapa dole za kvalitet izrade.Inace ovaj prijatel moze da napravi sta hoces,samo ne garantuje da ce biti vizuelno lepo:) Nevezano za elektroniku napravio je termobidon koji je letos i posle sat i po voznje na 30+ sacuvao vodu ne prijatnom,vec ledeno hladnom. Bocicu od 0.5l obmotao novinama,raznim folijama, nekom srebrnim lepljivom trakom i razbija kako radi posao,mada ruzno deluje za sve pare:)

Hvala na savetima, u pitanje je XML T6 emiter ( valjda sam lepo napisao ) no u svakom slucaju cu prvo videti da osposobim ipak prvo standarni powerpack,sutra cu odneti kod jednog prijatelja koji se zamajava sa elektronikom. Stigao mi i Xiaomi PowerBank juce i greota je da se ono haba,kapa dole za kvalitet izrade.Inace ovaj prijatel moze da napravi sta hoces,samo ne garantuje da ce biti vizuelno lepo:) Nevezano za elektroniku napravio je termobidon koji je letos i posle sat i po voznje na 30+ sacuvao vodu ne prijatnom,vec ledeno hladnom. Bocicu od 0.5l obmotao novinama,raznim folijama, nekom srebrnim lepljivom trakom i razbija kako radi posao,mada ruzno deluje za sve pare:)

Ahahaha Kempi je car. :D

#120 - Jumeirah Bech and Park, along Jumeirah Road
Da, još uvek Dubai, poslednja vožnja. I to kakva. Oko 100 km levo-desno. Od desne obale Creek-a, pored velikog i fantastičnog Zabeel parka, pa kroz živahnu i živopisnu Satwa oblast, pravo na Jumeirah Road koji je među najdužim ulicama u Dubaiju. Praktično spaja istok i zapad, a ide potpuno pravo (i ravno). Čak ima i biciklističku stazu. Tu je i Jumeirah Grand Mosque, a potom Jumeirah Public Beach, da vidite tu ogromnu peščanu plažu (sa sve meduzama ;)) i mesto sa kog se vidi fantastična panorama čitavog grada (videti thumbnail). Onda malo vožnje po bajk stazi na samoj plaži, u sred gomile peska, bez žive duše. Možda zbog 40 stepeni u hladu? Pa nazad na Jumeirah Road, pore Zoološkog vrta i Jumeirah Beach parka (koji vodi na drugi deo ogromne plaže). Posle toga sam morao da prekinem, predugačko beše. U nastavku će biti Burj al Arab, Wild Wadi akvapark, Madinat i onda vožnja do fantastične Marine i tamošnjeg šetališta uz obalu koja je u pravom evropskom stilu (istina, bogatom).

Prava stvar za još uvek zimske martovske dane u Srbiji. Za utehu - uhvatio sam i nekoliko automobila parkiranih na trotoaru. ;) Eto, čak i u potpuno uređenoj zemlji.
Pun film bi trebalo da bude do sutra uveče.

Ma radice to, samo je pitanje intemziteta svetlosti koji ce dati pri tom naponu. Ako znas koja ledara ti je na lampi potrazi na netu njenu specifikaciju i videces opseg voltaze za koji je predvidjena da radi.
Fora je što se i drajver, koji je između sijalice i baterije, nešto "pita". Al' dobra vest je da ovaj konkretni radi na 5V, tako da si bio u pravu! :D Taster na lampi svetli crveno, al' lampa radi i odoka, po danu, ne vidim specijalnu razliku u intenzitetu. Dakle, sve što je potrebno je USB u DC plug (ženski u mom slučaju) adapter! Nešto ih ne nalazim po netu, al' to nije problem napraviti od starog USB kabla i odgovarajućeg priključka.

Mora da je meni prekidala protekcija na batt. pack-u na oko 6V, drajveru očigledno ne smeta manje, samo prijavljuje nizak napon crvenim svetlom. Indikacija na power pack-u onda može da posluži, a verovatno je i bolja, u određivanju preostalog vremena.

Drustvo ima li ko pumpu za amort ali POKVARENU, treba mi crevo? Ili zna gde se moze nabaviti?

Nazad
Vrh Dno