Ja bicikl tretiram kao hedonisticki objekat i ovakvu opremu nemam i ne vozim po vremenu u kome ne mogu uzivati. Mora biti suvo i minimum 10-12C pa navise
A sta ako nekome pod hedonizam spada i voznja po kisi, po snegu pa cak i na - 10c?

Ne znam dal sam se par puta razboleo posle toga (a i ko kaze da me inace ne bi zakacio neki virus, to je normalno u toku zime).
Sto se mene tice, koliko god mi je uzivanje voznja bajsa u periodu april-oktobar (posebno u idealnim uslovima) isto toliko uzivanje, samo uz drugaciju atmosferu i ''percepciju'' svega predstavlja voznja po hladnom vremenu, zavejanim brdima. Ne volim bas da vozim zimi kada je sve sivo, golo i kada smog przi oci i pluca ali kada je vazduh cist i kad zaveje.. pa nema nista bolje, bar ne u tom periodu. Pa onda kad onako promrzo dodjes kuci na caj i neku klopu..
Kisu kad je hladno bas i ne volim ali u toplijem delu godine mi ne smetaju pljuskovi, kad se desi da poveze par dana sa onom dosadnom, sipecom kisom tad mi se ne vozi osim po gradu.
Ni ja nemam nista specijalno od opreme, polariz. naocare su mi prioritet, bez njih nikada ne vozim, cak ni kada je oblacno (zbog prasine, sljunka itd sto moze da spici u oko a i buba koje mogu da oslepe sto je poseba problem dok se spustas). Samo to i ranac sa vodom, hranom, pivom.. a zimi jakna, kapa, rukavice, trekking cipele, ''army'' pantalone.. i nema tu neke zime, jedino sto ne valja ako se oznojis posle velikih uspona na mrazu pa onda spust.. e to je vec los trip. I ja ubedljivo najvise volim suncano vreme (a ko to ne voli) ali kad vec imamo ovakve zime treba iskoristiti na pravi nacin.