Šta je novo?

Benchmark biciklistička sekcija

Bele gume su to, e-he-hej.

Nije problem prljavština, to se lako skine kad se osuši. Problem je što se voda zavuče svugde gde može i svu mast izvuče. Ne vozi svako od nas oko Ade ili po stazama, pa može laganije ili da eskivira saobraćaj i tako sačuva bajs od vode. Ja moram Pančevac skoro svakodnevno da prelazim i kad je kiša ili posle kiše je gotovo nemoguće preći bajsem, a da na drugu stranu ne dođeš k'o iz prašume za vreme poplava. Voda, prašina, mast... svega bude na bajsu i na tebi. Prošli put mi je skoro 5h trebalo da sredim bajs posle prelaska Pančevačkog posle kiše (sve sam morao da otvaram i ponovo podmazujem).

Vratio se ortak sa evropskog putesetvija, bajs je ziv, on prezadovoljan i premoren.London na kraju nije ugledao, iz protesta sto je Skotska ostala u kraljevstvu:)D, sala mala), posto Jevropa nije mala, a ima se videti toliko toga, da je i mesec dana bilo malo pa je morao da iskalkulise i koliko mu treba vremena za povratak.A i nije neka steta, nagledao se na putu svega, imao i susret sa svojim imenjacima, vukovima, tako da moz' opusteno knjigu da pise.Vuk kralj covek kome skidam kapu!

Ljudi ima li neko ovakav brzinomer:
2014361171073107.jpg

http://www.sunding.com/en/productn.asp?ArticleID=1406
Kupio sam od kineza i sve radi na njemu osim prikazivanja brzine. :) Bezzicni je i ne znam da li ne radi onaj davac signala kod tocka ili prijemnik u uredjaju, pa mi treba pomoc. U pregovorima sam sa kinezom sta da radimo pa bi mi valjalo da utvrdim sta ne radi pa da mu trazim da mi to posalje. Takodje ako neko ima zicani, samo da zakacim moj i probam, jer ne znam da nisu poslali zicani u paru sa bezicnim davacem signala. Nikako se ne razlikuju bezzicni i klasicni brzinomer, a ne mogu naci oznaku nigde.
Na uredjaju sve radi i sve lepo setujem, ali kada simuliram okretanje tocka nema informacije o brzini (stalno je na 0). Proverio baterije i sl.

Poslednja izmena:
Imam ja sunding brzinomer, do duse drugi model al postolje je isto.
Zicani i bezzicni su isti razlika je u tome sto bezzicni ima prijemnik u postolju inace su isti.
Bilo je cak i da se poruci za bilo koji zicani model zasebno bezicno postolje.

Poslednja izmena:
Drugari, pošto ne znam stručne nazive i ne znam kako bih bez stručnih reči opisao svoj problem, snimio sam video u kome pokazujem u čemu je problem :)

Ako imate 3 minuta vremena molio bih da pogledate i ako možete da mi pomognete :)

[YOUTUBE]watch?v=0QXgbEXL3Dk&feature=youtu.be[/YOUTUBE]

Druze, bajs ti je u garanciji, pravac radnja i servis.
Ocito da je nabla (onaj deo koji ne znas kako se zove) u pitanju, kao da ima lufta, ocito da nije dotegnita kako treba.
Sto se diska tice, to i nije neki problem, vec je pricano o tome u temi, ponekad moze da se namesti a ponekad ne moze i uvek ce zakacinjati plocica o rotor.

Poslednja izmena:
Servis nije u mom mestu, moram da idem 50-ak kilometara a radim taman dokle radi i servis. Ako je nešto jednostavno u pitanju, voleo bih sam da popravim a ne da ostajem bez bicikla 3-4 dana koliko su rekli da im je potrebno :(

U čemu je problem btw? U toj osovini na zadnjem točku (ne znam stručne nazive)?

Poslednja izmena:
neko ce reci da sam lud...ali osim sto obozavam voznju bajsa po snegu a narocito po vejavici...obozavam i retku priliku da vozim po ledu...ledenu kisu zeljno iscekujem ali jako retko zadnjih zima...samo koncentracija i brze brrze brrzzzeeee...i onda se pomolim da ne proklizam....

a nista lepse sto napisa kolega od ZVUKA voznje po suvom snegu sa kramponkama gumama...uzivancija!

Ako sam pokusao da popraviti, mozda ces samo jos pogorsati stanje i mogucnost da izgubis garanciju.
I ako si lepo opisao anomaliju i lepo se vidi na snimku, tesko je precizno reci sta je konkretno problem, videti uzivo i pipnuti ove/tamo bi drugacije uticalo na pronalazenje kvara.

neko ce reci da sam lud...ali osim sto obozavam voznju bajsa po snegu a narocito po vejavici...obozavam i retku priliku da vozim po ledu...ledenu kisu zeljno iscekujem ali jako retko zadnjih zima...samo koncentracija i brze brrze brrzzzeeee...i onda se pomolim da ne proklizam....

a nista lepse sto napisa kolega od ZVUKA voznje po suvom snegu sa kramponkama gumama...uzivancija!

Naravno da nisi lud, daleko od toga. :D
Ali ja sam to radio u doba osnovne skole, jedva cekao da padne sneg, da je led svuda pa sa BMX-om pravim egzibicije.
Valjda me je to vreme proslo. :D

Poslednja izmena:
Imam ja sunding brzinomer, do duse drugi model al postolje je isto.
Zicani i bezzicni su isti razlika je u tome sto bezzicni ima prijemnik u postolju inace su isti.
Bilo je cak i da se poruci za bilo koji zicani model zasebno bezicno postolje.
Ahaaa, znaci prijemnik nije u uredjaju, vec u onom postolju na koje se kaci. Hvala za info.
Aj ako budes isao ovih dana (lepo vreme) na voznju da se cujemo pa da isprobam sta radi, a sta ne kod mene. Dalje mozemo i na PM.

@Onua
Jedino sto mozes da probas je da popustis stezac na zadnjem tocku i lepo tocak do kraja uglavis u leziste i onda pritegnes. Da nije slucajno lose pricvrscen u leziste. Ako to ne pomogne moraces u servis, jer moguce da ce ti menjati ceo tocak, a mozda i jos nesto ako imas "vijuganje" i na srednjem pogonu. Po tvome opisu problem je ozbiljan i nikako nije jeftin da se radi o svom trosku (nabla (tocak), pogon, servis ... bar 4000-6000 dinara). Uglavnom ovakvog ga ne smes voziti, jer moze da se desi svasta. Sada nas razumes zasto savetujemo ljude da kupe neki dobar polovnjak od 200-250e koji ce da sahrani sve nove u toj vrednosti, plus sto sa njime nama da boli glava.

Poslednja izmena:
@onua

Googlaj "cassette wobble". Imam i ja to, od prvog dana na novom bajsu. Kol'ko se sećam problem je što je osovina kriva i to smatra normalnim. E sad, ako pravi problem sa disk kočnicama onda i nije normalno. Ako je to u pitanju ne možeš sam da rešiš, osim ako nisu voljni da ti pošalju novu glavu sa "pravijom" osovinom. Pri čemu je menjanje glave ozbiljan zalogaj za amatera.

Poslednja izmena:
@onua
bas kao sto ti je gore objasnio @bahati...

Takav ti je bajs dosao nov iz radnje, i to je jednostavno takav (ne)kvalitet masinske obrade delova, taj deo se smatra ispravnim i nikakva reklamacija tu ne pomaze jer i sve da ti daju novu nablu bice ista takva.

Evo na ovom klipu je ovaj tip to lepo objasnio:

Dubai
Dok ne stignu filmovi, konačno sam sredio malo fotke, odnosno probrao, dodao komentare i postavio na net samo njih 1379. ;) (@Džoni preživeo si sigurno i gore muke) Naravno, nije sve sa bicikliranja, jer za to nije bilo baš puno mogućnosti. A malo je i dosadno za vožnju, jer je ceo grad (a i šira okolina) ravan kao.. Kotež. Pritom do nekih zanimljivih delova ne može ni da se stigne, jer nema načina da se pređu ulice. Kako bilo, ako ste u prilici, preporučujem posetu, ima svašta zanimljivo, a za neke standardne stvari nije uopšte skuplji od Beograda (retko koji grad jeste).

https://plus.google.com/u/0/photos/118166574814152099863/albums/6061300307990505281

Hvala svima na sugestijama.

Škripu iz diska sam rešio tako što sam odvrnuo 2 imbusa i kompletan deo sa paknama pomerio malo OD rama i sad prilikom okretanja diska, disk ne češe o paknu :banana:

Što se tiče wobble problema, shvatam da je to "normalno" u ovoj klasi delova, ali je pitanje koliki intenzitet woblovanja je normalan? Da li je normalno da mi i pogon wobluje od woblovanja kasete?

E sad, ako je to normalno, koju nablu kupiti da paše na moj bike? Vidim u PB da u filterima postoje opcije:
1. disk 6-bolt
2. disk center lock
3. klasična

Koja meni nabla treba? Ova 6-bolt? Koju biste mi preporučili?

Poslednja izmena:
Ne, pogon se ne mrda od kasete , on se mrda sam od sebe i od svog kvaliteta.;)
Nije to tako strasno kao sto ti se cini, vecina ljudi to ne bi ni primetila, nego ga ti drzis u sobi na postolju i mnogo zagledas.

Poslednja izmena:
A nabla? Koju biste preporučili novu da kupim, prednju i zadnju? Da li tu mora onda točak da se prepakuje? Koliko serviseri uzimaju za to?

Ma ne diraj nista sve je to jos uvek novo i dobro i ne isplati se da menjas.
Ne isplati se menjati staviti dobru nablu na losem tocku, dobra kaseta na losu nablu itd...ta oprema je uparena sa ostalim delovima.
Znaci kad budes hteo da menjas, menjaj ceo tocak.

Poslednja izmena:
Ma ne diraj nista sve je to jos uvek novo i dobro i ne isplati se da menjas.
Ne isplati se menjati staviti dobru nablu na losem tocku, dobra kaseta na losu nablu itd...ta oprema je uparena sa ostalim delovima.
Znaci kad budes hteo da menjas, menjaj ceo tocak.

+1

Jel vrede ove Nakamura jakne u Intersport-u?
Sa popustom su 6k.

Link?

Nisu još postavili na sajt. Cekam i PB da izbaci Northwave zimsku kolekciju, mada mi se ova Nakamura sviđa, zato pitam, već imam dres i šorc i zadovoljan.

Poslednja izmena:
ovo je vrhunski :D...

Svaka mu cast.

Nazad
Vrh Dno