Šta je novo?

Benchmark biciklistička sekcija

Nemoj raditi sa imbusom možeš zeznuti navoje u kuki ima baš alat za to.
Lupila ti je šamar zato što se ispepadala ili zato što je ispala kr€ten pa pozvala hitnu pomoć bez da je išta proverila.... Kr€ten ali stopostotni.

Poslednja izmena:
Hahahahaha, kako si čoveče zadremao nakon krpljenja gume :D

Rek'o, aj malo zatvorim oči dok se ovo suši pa da krenem dalje. Stigo me umor od posla. Prosle godine sam zaspao na klupici u šumi. Kada znam da ću se uspavati negde, ponesem lanac i vežem ga za kaiš i tako spavam zagrljen sa biciklom. Ne znam za vas, ali ja kad čujem ptice, patke, a uz to je i tišina...ja sam već u najavi zaspao.

LOL. Svaka ti čast. Mada znam kako ti je. Mene uhvati na Fruškoj gori, Goču ili u V. banji.

Bejah na Adi u nedelju. Gužva. Fin svet na biciklima, jedino nerviraju budale na motoru i pešaci na stazi.

Ja mislim da nema mogućnost plaćanja PP. Ja plaćam direktno internet MasterCard karticom, na njoj uplatim onoliko novca koliko mi treba i nema problema (preko 50kupovina).

1.Da li se placa jos nesto osim cene garderobe ili bilo kog drugog proizvoda?
2.Koliko se ceka da se dobije roba i preko koga stize?

Ja juče krenem na jednu duzu turu, pukne mi guma, sednem u ladovinu da je zakrpim i uspavam se. Žena stala s kolima i mislila da sam umro, pa pozvala hitnu pomoc. Oni došli i čujem ja neko viče, "mozda je imao toplotni udar"...a ja onako pospan ustajem i kažem onoj ženi, "ovde komarci još vise roštiljaju nego kod mene", kad mi je tresnula šamar, samo sam seo na biciklu promrmljao nešto i krenuo kući. Preko 5 sati sam spavao. :d

BOGOTAC

Placa se carina i postarina, sem ako ne pise shiping free e tu onda placas samo carinu i postarinu iz carinskog skladista do tebe.

Ubija u pojam kada se ide sam, u drustvu je mnogo bolje. ;)
Meni nije smetalo sunce. :D

Tajming :), morao sam stignem kuci do 3, pa obaveze, radio komsiji nesto usluzno, a komsija polu gastajbarter drzao me 5 sati, do 10 uvece, prepricava putovanje po americi kod rodbine, prica ko navijen a nije uveo struju jos u kucu , mrkli mrak a on ne staje :d...

Ajde recimo uzmem ovu stvar
http://www.aliexpress.com/item/New-...Bib-Shorts-Ropa-de-Bicicletas/1967059835.html

Neka bude cena 29 dolara + 3.68 dolara (shiping) i koliko iznese ovo ostalo?

Ja nemam pojma ove stvari,nikada nista nisam narucivao iz inostranstva,pa ako moze pomoc,svidja mi se sta ima ovde.

Na ovaj komplet ces platiti samo postarinu od carine do tebe.

Tajming :), morao sam stignem kuci do 3, pa obaveze, radio komsiji nesto usluzno, a komsija polu gastajbarter drzao me 5 sati, do 10 uvece, prepricava putovanje po americi kod rodbine, prica ko navijen a nije uveo struju jos u kucu , mrkli mrak a on ne staje :d...

Cenim da ti prijala ta njegova prica posle voznje i tog posla. :D
Moze da se desi da u nedelju vozim do KG. :)

To je ovih 3.68 dolara? Ili nesto drugo?
Ako je nesto drugo, onda kolika je cena?

Evo meni je u petak stigao ovaj komplet http://m.aliexpress.com/item/1621402987.html
Odličan kvalitet, odličan prodavac... Nađi šta ti se sviđa i naruči slobodno... Ima silikon na dresu oko struka, na rukavima nema, na šorcu oko butina ima silikon, uložak je vrhunski, debeo i pun silikona. I obavezno naruči Bib šorc, tj. sa tregerima...

A zasto obavezno bib sorc?? Vidim da su uglavnom svi takvi a ja bih neki "obican". Napolju +30C i pored majice jos i ovaj bib sorc da mi prekriva ledja + ako je tu neki ranac, ma katastrofa.

@canejr
Svaka cast jos jednom. Impresivan ucinak ako gledamo koliko si ove godine vozio.
A inace sledeci put slobodno mozes imenovati vodica ko je bio "krivac" sto te je odveo malo u Fruskogorsku sumu.:D

@sync
Ha,ha,ha...ovo je dosad najneverovatnija bici prica na Benchu, za anale.:laugh:

Da li postoji mogućnost da se na Velo 7 podesi vreme a da se ne resetuje uredjaj i izgubi ukupna kilometraža?

Drugari,

kupujem ovih dana bicikl. Odlučio sam se za Monitor jer je po testu totalbike.rs najbolji odnos cena-kvalitet. Da gledam polovno nemam dovoljno znanja a ovaj mi i cenovno odgovara, uklapa se u 200€. Moje pitanje je, da li uzimati sa amortizerima, model FS ili bez amortizera. Koliko ti amortizeri znače u vožnji, da li se habaju? Bicikl ću najviše voziti po gradu a predveče pored kanala, po bentu.

Hvala vam na pomoći drugari unapred :wave:

Drugari,

kupujem ovih dana bicikl. Odlučio sam se za Monitor jer je po testu totalbike.rs najbolji odnos cena-kvalitet. Da gledam polovno nemam dovoljno znanja a ovaj mi i cenovno odgovara, uklapa se u 200€. Moje pitanje je, da li uzimati sa amortizerima, model FS ili bez amortizera. Koliko ti amortizeri znače u vožnji, da li se habaju? Bicikl ću najviše voziti po gradu a predveče pored kanala, po bentu.

Hvala vam na pomoći drugari unapred :wave:

Amortizer na njemu stoji kao ukras i dodatno ugrozava bezbednost. Pisao sam vec ranije o njihovim amortizerima i disk kocnicama, koji nemaju nikakvu ulogu, vec se stavljaju kako bi na oko bicikl izgledao bolje.
Ako vec ciljas na capriolo u tom cenovnom rangu, gledaj bez amortizera.

Prošle nedelje kad sam menjao bike , prešao sa 26 na 28 incha bilo mi je normalno da se resetuje kilometraža, tad sam vreme namestio odokativno misleći da ću ga podesiti kasnije. Sad sam morao opet da ga resetujem da bi podesio tačno vreme.:S:

Amortizer na njemu stoji kao ukras i dodatno ugrozava bezbednost. Pisao sam vec ranije o njihovim amortizerima i disk kocnicama, koji nemaju nikakvu ulogu, vec se stavljaju kako bi na oko bicikl izgledao bolje.
Ako vec ciljas na capriolo u tom cenovnom rangu, gledaj bez amortizera.

Hvala na pomoći. Da li još neko zna o ovim amortizerima išta? Ne bih da budem bezobrazan, ali malo mi čudno da baš nikakvu ulogu nemaju. Podvlačim, stvarno ništa ne znam o biciklovima (ovo mi je prvi bike koji kupujem sam) i ne bih nikog da uvredim :wave:

Evo meni je u petak stigao ovaj komplet http://m.aliexpress.com/item/1621402987.html
Odličan kvalitet, odličan prodavac... Nađi šta ti se sviđa i naruči slobodno... Ima silikon na dresu oko struka, na rukavima nema, na šorcu oko butina ima silikon, uložak je vrhunski, debeo i pun silikona. I obavezno naruči Bib šorc, tj. sa tregerima...

A kako ubosti pravu velicinu? Vidim da tamo ne pisu nikakve dimeznije? :)

I kakvog je kvaliteta? Koliko si dugo cekao za isporuku?

@Rapture Uglavnom nisam osetljiv na toplo, nego na hladno. Drugo, odavno praktikujem patentirani sistem "glavolivanje". Pre polaska na vožnju natopim glavu vodom, potom i kapu, pa mokru kapu stavim na mokru glavu. Postupak ponovim na svakoj česmi koju usput vidim. Drugo, nosim široki dres dugih rukava (motocross) koji štiti od šiblja, insekata, ali i sunca, a odlično rashlađuje. Ipak, priznajem da je bilo prijatnije ujutru na 21 stepen nego popodne na 50. Čak je ujutru daleko prijatnije nego uveče, a i bolja je vidljivost. Krenuo sam u 7 ujutru, vratio se oko 21:15.

@Sync Hahahahahahaha, od ovoga bi trebalo film napraviti! Sve sve, ali zaspao na vožnji bajka, zvali Hitnu, šamarčina... :D

@Fruška Dakle, odličan vodič za FG bio je Matthias koji se tamo odlično snalazi, a pritom je i veoma strpljiv i pun razumevanja za nas Beograđane u godinama. :) Čak je i minsko polje zaobišao za koji cm. :D

@KUPOVINA
Sa bilo kog sajta ide isto. Cena robe + isporuka (nekada je besplatna). Na tu ukupnu cenu plaća se prvo carina (obično 10 %), pa na sve to ukupno PDV (obično 20 %). Npr, cena + isporuka je 100 evra. Sa carinaom je 110 (10 %), pa je PDV još 22 što je ukupno 132 evra. Međutim, ukoliko je cena + isporuka manje od 50 evra, zvanično se ne plaća carina, nego samo PDV. Problem je što carina ima zakonsko (!) diskreciono pravo da ne poveruje u cenu istaknutu na paketu, nego da izmisli sopstvenu, najskuplju moguću i na nju sračuna carinu i PDV. Zato što smo lopovska država. Dakle, kupiš nešto na popustu od 50 % za 40 evra, carina ti kaže da to košta 80, pa ti na carinu i PDV uzmu 25 evra umesto 12. Pored toga, nekada naplate i "otvaraninu", odnosno taksu za otvaranje pošiljke (da vide šta ima i da li će nešto da maznu). To je obično 100-200 din. Nekada se dešava da naplate i tu poštarinu od carine do kupca, ali ne baš često i to bude nešto sitno, 50-80 din. Ipak, dešava se i da ne naplate baš ništa, ako je paket mali, vidi se da je nešto bezveze i ne kupuješ kao blesav, pa da izgleda da je za dalju prodaju. Inače, Kinezi po pravilu na paketu istaknu manju cenu od stvarne, pa ako je paket mali i nezanimljiv, to često i prođe, pa carina + PDV budu nešto smešno.

@mirza

MTB vozim, evo slike moje mazge

unnamed.jpg

@rapture

mislim da je Kopaonik preveliki zalogaj za mene, bar u sadasnjoj formi, mada planiram da probam do kraja ove sezone.

Fin bajs, planiram i ja voznju do V.Banje.

Hvala na pomoći. Da li još neko zna o ovim amortizerima išta? Ne bih da budem bezobrazan, ali malo mi čudno da baš nikakvu ulogu nemaju. Podvlačim, stvarno ništa ne znam o biciklovima (ovo mi je prvi bike koji kupujem sam) i ne bih nikog da uvredim :wave:

Nije da nemaju nukakvu ulogu,radice to u pocetku no nece biti ni priblizno nekim vilama srednje ili nize sresnje klase,tipa recimo Suntour Epicon. Pitanje koliki je hod te vile a i po nacinu rada ne moze ni prismrdeti jacim modelima.O kvalitetu da i ne pricam. Ako si u mogucnosti probaj neki bajs sa Suntour Epicon,Rock Shock Reba ili Manitou R7 i sve ce ti biti jasno.Jeste,ove zadnje dve polovne kostaju kao ceo Monitor ali vrede za sve pare.Epicon je jeftiniji ali je sasvim ok. Da sam na tvom mestu potrudio bih se malo,usao u stos,eventualno namako jos neku kintu i pojurio polovnjaka za 250-300e. Cekao bih zimu kada bi cene polovnjaka trebalo da malo odu na dole. Za te pare bi trebalo da naleti nesto sa Shimano Diore opremom,jednom nastelujes i to ti je to_Ove TX menjace imas da stelujes jednom mesecno,ako ne i cesce.O nacinu menjanja brzine i da ne pricam.U prvo vreme sam imao Shimano Deore sifere uparene sa Shimano Deore XT Shadow zadnjim menjacem,menjanje brzina je maltene neprimetno. Dok sa Tourney zadnjim menjacem nije moglo da prodje bez krljanja i ubedjivanja pri promenu prenosa.

@Mirza ja bih izbegao Sabantu u svakom slucaju.Najkraci put do KG je preko Crnog vrha,pritom ima i hladovine,vozis offroad kroz prirrodu.Ima uspona naravno ali opet je mislim lakse nego da se penjes od Jagodine po asfaltu.A povratak mozes preko Bagrdana,nisam siguran prejo kojih sela kod KG treba da ides,pogledaj mapu.

Poslednja izmena:
Ja sam uzeo xxl velicinu, 185cm sam visok i imam ~90kg, taman mi je.
Sto se kvaliteta tice, jako dobar kvalitet.

Slicne smo gradje ja sam malo nizi oko 182cm, a tezak sam oko 94, 95kg. :) Znaci i meni bi onda odgovaralo XXL? I jel ti gornji dres veci ili taman? Ne moze se rasparuje tipa da se uzme donji deo XXL a gornji XL? :) I koliko si dugo cekao za dostavu?

Inace evo najave za Kopaonik. :D

@Mirza ja bih izbegao Sabantu u svakom slucaju.Najkraci put do KG je preko Crnog vrha,pritom ima i hladovine,vozis offroad kroz prirrodu.Ima uspona naravno ali opet je mislim lakse nego da se penjes od Jagodine po asfaltu.A povratak mozes preko Bagrdana,nisam siguran prejo kojih sela kod KG treba da ides,pogledaj mapu.

Ako ces i ti da podjes tim putem onda idem. :D
Posto mi je ostao gorak ukus od proslog puta, ali sad sam u boljoj formi tako da bi sad bila druga prica. :d
Idem sa drugom koji nece da vozi offroad :(, pa moram da idem asfaltom, a Sabanta nije toliko opasna. :D
Idemo u petak ako bude ok vreme, ako ne radis mozes da podjes.

Slicne smo gradje ja sam malo nizi oko 182cm, a tezak sam oko 94, 95kg. :) Znaci i meni bi onda odgovaralo XXL? I jel ti gornji dres veci ili taman? Ne moze se rasparuje tipa da se uzme donji deo XXL a gornji XL? :) I koliko si dugo cekao za dostavu?

Komplet mi je taman, sto bi se reklo ubo sam ga. :D
Ne znam da li moze da se rasparuje jer nisam ja narucio, vec neko drugi je to uradio za mene.
Oko mesec dana sam cekao da stigne.

Ako ces i ti da podjes tim putem onda idem. :D
Posto mi je ostao gorak ukus od proslog puta, ali sad sam u boljoj formi tako da bi sad bila druga prica. :d
Idem sa drugom koji nece da vozi offroad :(, pa moram da idem asfaltom, a Sabanta nije toliko opasna. :D
Idemo u petak ako bude ok vreme, ako ne radis mozes da podjes.

Komplet mi je taman, sto bi se reklo ubo sam ga. :D
Ne znam da li moze da se rasparuje jer nisam ja narucio, vec neko drugi je to uradio za mene.
Oko mesec dana sam cekao da stigne.

Kod apsolutne većine prodavaca veličine mogu da se kombinuju... Ja sam 179cm,74kg, gornji deo L, donji XL, savršeno...

Nazad
Vrh Dno