Šta je novo?

Benchmark biciklistička sekcija

Meni se Rubena izlizuje kao luda, a ne sjecam se kada sam bas naglo zakocio.

Planirao sam da uzmem neki novi biciklisticki komplet (gace + dres), pa me interesuje da li je neko imao iskustva sa narucivanjem, konkretno neceg ovako ili ovako. Konkretno kod ovog prodavca koga sam naveo, ceo komplet je 50-60 evra, dok je u Planet bajku samo donji deo toliko.
Imate li jos predloga gde pogledati biciklisticku odecu?

Bez anti-bakterijskog uloska ne gledaj, ako planiras da vozis duze ture.
Takodje, gledaj da ima sto manje slika(reklama), jer ce se nakon nekog vremena skidati.

Konkretno kod ovog prodavca koga sam naveo, ceo komplet je 50-60 evra, dok je u Planet bajku samo donji deo toliko.

Na aliexpress su ovi kompleti oko 30€ pa ti vidi. Ovaj sa cikloberze verovatno odatle i naručuje.

Naravno, antibakterijski ulozak vec imam na ovim Scott gacama, ali mi sada trebaju vece, XL velicina, ugojio sam se, a ove su L.

@ Darkko: U pravu si, evo sada gledam Ali, ima slicnih stvari.

Poslednja izmena:
Danasnja voznja.

http://www.sports-tracker.com/#/workout/mirza82/41v9kl2c6gjgsieq

Planirao sam da uzmem neki novi biciklisticki komplet (gace + dres), pa me interesuje da li je neko imao iskustva sa narucivanjem, konkretno neceg ovako ili ovako. Konkretno kod ovog prodavca koga sam naveo, ceo komplet je 50-60 evra, dok je u Planet bajku samo donji deo toliko.

Meni je pre neki dan stigao bici komplet Cube 2014, platio sam ga 40e.
Ta dva koja si linkovao si istog kvaliteta kao ovaj moj, a prodavac ga prodaje za 15e.
Sto se tice samog prodavca, ja ni u ludili nebi kupovao od njega, covek se ne drzi dogovora i ne postuje svoje kupce, a nisam jedini koji to moze da kaze za njega.

2014-06-03 15.15.44.jpg

Poslednja izmena:
Samo mali podsetnik za ove što kače vožnje: javni forum + gps = treba razmišljati šta se kači.

@ mirza82: Upravo sam takav odgovor trazio, znaci bolje da se ne upustam u avanturu sa dresom preko njega. Gde si ti taj tvoj komplet uzeo?

Što se tiče gaća to stvarno treba da gledaš jako dobar uložak zbog dugih vožnji. Nemoj da gledaš samo cenu jer je bitnije da imaš kvalitetne gaće nego dobar dres. Njega možeš imati i za 700din pa možeš nositi i sintetičku majcu umesto dresa.

@ mirza82: Upravo sam takav odgovor trazio, znaci bolje da se ne upustam u avanturu sa dresom preko njega. Gde si ti taj tvoj komplet uzeo?

Za prodavca stvarno nemam reci, ajd da sam narucio nesto sto kosta 30e pa da se na brzinu snadjem, ali cela grupa koja kosta 300e nije lako naci tek tako, ali eto prodavac nije ispostovao dogovor.
On prodaje jedan lep komplet Cube Team, koji je narucio za mene, tada sam kod njega narucio i grupu i taj komplet, ali decko me ispalio za grupu i kaze mi da dogovor za komplet vazi i da mi je narucio, odmah sa mu odgovorio da od toga nema nista
Posle 30tak dana mi salje sms kako mi je stigao komplet, odgovor nije dobio jer nije vredan ovog pisanja i jednog sms-a, jer nije covek.
Toliko i njemu.

Mogu ti poslati mail od coveka pa da se snjim cujes.

Ovaj je stvarno ok, mada nije slikao ulozak, ali verujem da je ok, cena je sasvim ok.

Što se tiče gaća to stvarno treba da gledaš jako dobar uložak zbog dugih vožnji. Nemoj da gledaš samo cenu jer je bitnije da imaš kvalitetne gaće nego dobar dres. Njega možeš imati i za 700din pa možeš nositi i sintetičku majcu umesto dresa.

Apsolutno se slazem.

Evo kako kod mene izgleda ulozak.

2014-06-03 15.16.34.jpg

Poslednja izmena:
Bogi je odavno ozloglasen na cb sto se "poslovnosti" tice, tako da ga zaobilazite.

Drustvo gde kupiti ova deo od vile? pre neki dan zakacim u voznji na stepenicu i iskrivim ga...

Prilozi

• rockshoxreboundadjredlong.jpg
    rockshoxreboundadjredlong.jpg
    123.5 KB · Pregleda: 124
Sve zavisi koja je vila, neretko se takve stvari porucuju od preko jer kod nas nema rezervnih delova.

U zaboravi da napisem, reba sl... bukalno je identican sa slike, koji je oblik...

E ljudi kome treba ovako nesto neka pazari, jer mislim da je nestvarno dobra cena. Ne znam u cemu je fora, ali po meni je ovo dzabe i porucih dva kompleta. :)
http://www.2bike.rs/cikloberza/mali...t-535-hidrauika-novo-nekorisceno#.U5X-9igayhV
Samo da se izmene pakne na oba tocka treba 2k dinara okvirno, a ovde imate i shiftere i kocnice koje su bolje od vecine hidraulika koje se voze.

PS ako naletite na nekoga ko prodaje povoljno ili ima viska dobru sajbnu srednjeg pogona 32T neka mi javi, a moze i 44t, ali ona nije hitna. minimum Deore ili sl. To je ona koja ide na 4 srafa.

Poslednja izmena:
Jaoj, pa ovo je dzabe. Planirao sam da prelazim na diskove, ali ne sad.... Moracu da preskocim imam sad precih stvari, ali da nije tako kupio bih i makar cekalo 2 godine dok ga ne montiram :)

" Dual control lever ručice (šamaraljke) su Shimano-ov izum od prije nekoliko sezona u paru sa Low-normal zadnjim mjenjačima. Kao što smo ranije napomenuli, ideja je bila da se DCL ručicama u saradnji sa ovim tipom mjenjača na isti način mijenjaju brzine i naprijed i pozadi. DCL se radi i u V-brake varijanti i u disc varijanti. Ovdje se išlo prvenstveno na varijantu da vozač može da mijenja brzine i koči istovremeno mnogo lakše, jer se sve radi istom ručicom – ručicom kočnice. Ovakav princip odavno funkcioniše dobro na drumašima. Malo složenije ovo sve djeluje na terenu sa dzombama, korijenjem, stijenjem, gdje treba uz svo truckanje kočiti,a da se pri tome ne promijeni nehotice brzina. Ovo se naravno eliminiše vježbanjem i pređenim Km. Takođe, sami šifteri nekima mogu djelovati “rasklimatano”, a za onog ko se prvi put susrijeće sa njima – zastrašujuća je promjena u odnosu na klasične šiftere i twist varijante. Za njih važi da su sporiji od klasičnih trigera, ali je to vrlo relativna stvar, pogotovu ako se uzme u obzir činjenica da je neko vozio normalni zadnji mjenjač pa onda krenuo sa DCL i low – normal sistemom. Ono što je ovdje pozitivno je sama promjena brzina – koristi se veća poluga,pa samim tim i manja sila potrebna da se izvede operacija. Pri padovima ili kačenju nečega, sama mogućnost pomjeranja cijele ručice, dosta pomaže da se same DCL ne oštete ili polome. Jednom kada se ovaj sistem savlada i postane rutina, teško da će vozač preći na bilo koji drugi sistem mijenjanja brzina.

I ovdje važi pravilo za one koji su ih probali – ili “love it” ili “hate it”. "

Demios me zenuo i obrisao svoj post pre mog, vezan za samaraljke, pa ispada da sa ovime sam sebi pisem. :)

Poslednja izmena:
Danas "kaparisah" u PlanetBike-u Mirage Pro niner u petak stiže. Koliko je ovo čudo, 26 deluje kao dečija pored ove. :)

Da ga dugo voziš i da nam napišeš utiske posle prve vožnje. :)

Meni Forester sa 27" ide lepo, mogu da zamislim tek kako 29" ide. Doduše Forester ima tanju gumu zbog klase kojoj pripada al opet.

Inače je l' ima neko savet ili preporuku za neke šiftere koje bih mogao da stavim pošto ovi fabrički nisu nekog kvaliteta?

Poslednja izmena:
Koje siftere sada koristis, jesu li 3x9?
Sve od Deore pa nagore su za preporuku.

Da ga dugo voziš i da nam napišeš utiske posle prve vožnje. :)

Meni Forester sa 27" ide lepo, mogu da zamislim tek kako 29" ide. Doduše Forester ima tanju gumu zbog klase kojoj pripada al opet.

Inače je l' ima neko savet ili preporuku za neke šiftere koje bih mogao da stavim pošto ovi fabrički nisu nekog kvaliteta?

O fino, javi se kad stigne pa da motamo malo :)

Hvala, drugari. Treba dočekati petak. :)

Samo obrati paznju da ne bi u petak gubio vreme, kada stigne, da li ce mu odraditi 0 servis ili ne. Ako nije zakazi kod nekog majstora u kraju (ili ovlascenog) da to odradi, da ne bi bila tuzna prva voznja. Uglavnom raspitaj se kod prodavca za proceduru da bi ti ispostovali garanciju.

PS u petak cete ti i moja zena biti sretni i veseli :)

^ Grci golaći -:d

elem subota 14.jun http://www.beogradvelograd.com/orangeride/ **
narandzasta voznja - od 16:00h *

Prošle godine je bilo od 10h na Ušću kod skejt parka, napravljen 1 mikro krug oko Bloka 15 pošto nije policija dala da se vozi više.
Cane snimao te je i kačio snimak http://www.youtube.com/watch?v=DGMV4uoDS08

*free majica - prošlogodišnje dobar kvalitet, brzo otišli veliki brojevi
** ladno sam na slici sa ortacima :D (hint - zadnja stojimo u prvom redu te lik desno + išli smo posle sa komunalnim policajcima do Ade preko novog mosta sa tim da smo pedalirali bajseve sa mladjom komunalnom devojkom i njenim kolegom dok smo nazad imali pratnju sa službenim vozilom komunalaca te je bilo malo urnebesno kako su ljudi gledali kad prodjemo)

Nazad
Vrh Dno