Šta je novo?

Benchmark biciklistička sekcija

Pa naravno da je dolina, ali nije kao dolina Save, Dunava, Morave vec reka tece kroz brda prakticno 99% svog toka, naravno da ce sporadicno biti malo vecih livada sa neke od strana ali je generalno klisura a u jednom delu i polu-kanjon :)

A za tu hranu ne znam, nemam para pa nosim sendvice :d :d

Da li je neko raspolozen pa mozda da se skupimo?

I ja sam za da se malo ranije okupimo i odemo svi zajedno. :)

Ja planiram da idem na Biciklijadu. Ali vožnju na Avalu ću verovatno da preskočim, jer se polazi suviše rano. Morao bih da krenem od kuće pre 08:30 i da se lomatam do Trga. Nije to za mene. Ne razumem zašto nije i to moglo da počne u 11. Kao da se ide na Zlatibor, pa se žure. A tek fore sa prijavljivanjem i dža bu... Kao, mora da si zdrav i sposoban, a uopšte ne kažu koja je očekivana brzina, da li se pravi pauza u podnožju Avale i kad je planirano da se stigne na vrh. Tandara-broć. Još malo i postavljam filmove sa biciklijade u Omišlju, da malo vide kako se to radi.

Ja sam mislio da se okupimo i odemo svi zajedno na ovu biciklijadu za nedelju. :)

Ja se prijavih za nedelju. Jos nema odgovora...

Pa, neki rade i nedeljom, meni odgovara 8, ako se probudim. Ali bih možda sačekao peloton na Banjici, pretpostavljam da će ići bulevarom JNA.

Ja cu obavezno da idem jedan dan. Ne verujem da cu moci oba dana. :D Dobio sam dete pre par dana (biciklisticki podmladak), pa zato ne znam da li cu moci. ,)
Jedan sigurno. :D

Mislim da znam odgovor, al' ajde da pitam: valjaju li cemu bajsevi sa ramom od hi-ten celika?

Samo uporedi karakteristike celika sa ostalim materijalima od kojih se izradjuju biciklovi. Cvrsci, jaci i tezi.

Realno kao klinci smo vozili celicne ramove i nismo se bunili. Tako da i ne vidim problem kod celicnog rama od 13-14 kila koji se tera po ravnom i srednjim uzbrdicama. E sad sto su ljudi opsednuti gramima, a bicikl voze rekreativno 30-40 km po ravnom. E to je vec druga prica. :)

Tezina je bitna za kilometrazu i performanse. Ja danas nosim svoj celicni ram na plastifikaciju i ne planiram uskoro da ga menjam. Zamena jeste u planu, ali tek kada skupim pare za nesto bas dobro. Vozim rekreativno i skoro iskljucivo po BG.
Mislim, jeste razlika u nekim situacijama. Vozio sam ortakov bajs i prijatno se iznenadio koliko je lako i jednostavno sici u podzemni i popeti se nazad.

To stoji, al opet sve zavisi koju kilometrazu vozis. Nego... gde radis plastifikaciju?

Zar ne trebaju odredjene vile sa amortom za čeličane? Ili ove standardne, što idu i na ALU, podnose i čeličanu?

Imam krutu vilu koju sam dobio uz ram. Verovatno je i ona celicna isto koliko i ostatak rama :D

Plastifikaciju radim kod jednog lika sa karaburme (dal je karaburma uopste. posle pancevackog mosta i mirjevskog bulevara, na pocetku slanackog puta. sta god to bilo :D). Znam da su neki ljudi radili felne za auto kod njega i da su bili zadovoljni. i kolega sa posla je takodje radio bajs. Jos sam cuo od nekoliko izvora da lik dobro radi poso.
Ja radim ram, vilu, lulu, korman i jos 3 neka dela sa koleginog tomosa i to ispadne 35e. Ne znam po kom principu racuna (koliko razumem, krajnje odokativno), ali pretpostavljam da bi samo ram kostao 30e. izabrao sam 30% glossy, znaci, nesto izmedju mat i punog sjaja.

^Hvala. Ja sam planirao da farbam u neku mat varijantu, al plastifikacija mi deluje kao bolji izbor.

Zar ne trebaju odredjene vile sa amortom za čeličane? Ili ove standardne, što idu i na ALU, podnose i čeličanu?

Nema to veze dal je al ili celik. Valjda ima veze sa soljicama na ramu. Mada nisam previse ulazio u materiju. :)

Pa nije ni svaki alu istog kvaliteta i tezine, pa tako i on ume da tezi skoro koliko i bajs od celika ili karbona(npr downhill bajs tezi preko 16kg bilo da je karbonski ili alu)
U principu drumas treba da je sto laksi, a mtb bajs tezi sa jacom konstrukcijom.
Sto neko rece, za rekreativca koji ce da obrne koji krug tu i tamo, sasvim je nebitno koja je tezina i koji materijal.

Poslednja izmena:
Sad pošto sam laik što se tiče bicikala, nemojte se ljutiti ako odvalim po koju glupost.

Interesuje me da li sebi na blizzarda (ispod ovaj) mogu da namontiram neki amort, jer mi je ovako dosta grub za gradsku vožnju, penjanje uz trotoar tipa i penjanje na više ivice.

ležaj viljuške: 1-1/8"

Capture.PNG

Poslednja izmena:
Parenzana 3/4 - Krajići do Grožnjana
Sasvim sigurno najlepši deo moje vožnje, a to znači i čitave Parenzane, jer deo Vižinada-Grožnjan važi za najbolji. Nažalost, YT mi ne daje custom sličice, a random thumbnail je katastrofa, pa se baš i ne primeti. Kompletan deo je offroad uspon, ali dovoljno blag i veoma zanimljiv. U početku više šumovit predeo, ali kad se izađe na ivice brda i na vrhove, pogledi su fantastični. Uz nove tunele i mostove. Nažalost, ostaju i brojne mane viđene u prethodnim delovima, a neke se i pogoršavaju.

Naravno, može da se vozi i u suprotnom smeru, pa da čitav ovaj segment bude nizbrdo, ali mislim da se time prosto gubi vreme za uživanje u okruženju.
Uostalom, tako se propušta i offroad spust koji vas očekuje u poslednjem nastavku Parenzane.

Vreme je da lansiram svoju liniju parfema, kakvi crni bicikli! :D
(btw, jedva rastumačih šta si napis'o :))

Bar da su i meni rekli... Da li je ličilo na nešto? Neke teme nisam ni smeo da pomenem pred kamerom, a od onoga što je rečeno ne znam šta su ostavili.
Inače je snimljeno još pre praznika.
E, iskreno, ne znam. Em sam ja djuskao [igrao WoT] pa sam na trenutke prelazio na TV, em slabije stojim sa sluhom. Koliko sam primetio sve je ispalo korektno, dobro, šta ti ja znam. Tebe su hvatali dok govoriš, snimali su ti rukavice, bajs, u nekim trenucima su prebacivali na staze, bicikliste i nekog glavonju iz BG uprave, valjda.

facali su i mene jednom kod lifta, misilim da je isto bio studio b i isto pochetak sezone.
ali ja kralj, nisam ih ni pitao koja su televizijja niti kad cu da izadjem na telelvizor :D
i samo me je drugar zvao i rekao da me je video.

Ima li ko da proda neki bajk. Placam u BTC :d

Nazad
Vrh Dno