Šta je novo?

Benchmark biciklistička sekcija

Svakome drugačiji osećaj, imaš i one kalkulacije za širinu sedišta prema otisku zadnjice... Ja sam uzeo Ellipse Moderate Man i zadovoljan sam, ono je više trekking, ali meni odgovara i na dužim relacijama. Mahom su ljudi zadovoljni Medicus-om iz Lidla, ima ih za po 1500-2000 dinara na oglasima (u Lidlu beše 750rsd čini mi se).

Ja bih preporučio samo sa rascepom/rupom po sredini za muškarce.

Ako dugo sediš, često voziš - sedište je top prioritet.
Samo ću ti navesti sledeće termine - kičma, prostata, šuljevi, testisi... da te ne pita starost za mladost. Nisu gospoda bez razloga nekada vozila kožna sa oprugama.

Ok je ovaj video. Ako ti je predugača, bar od 8:10 pogledaj

Meni za sada prijaju manja i tvrdja sedišta. Neudobna su mi ona napunjena i široka. Inače kada radite oko lančanika uvek nosite rukavice brat je pre neki dan rasekao šaku na lančanik pogodio je venu mogu reći ko se boji krvi verovatno bi se onesvestio koliko je u sekundi počela da šiklja svuda.

za sto duze voznje, sto tanje sediste, samo da sedalne kosti lepo nalegnu na sediste, da nije uzano ili siroko.

sve lepo objasnjeno u videu iznad :)

ili

p.s plasim se da ako bicikla padne da ce puci ta plastika sa strane kod zutog?

nece, treba bas dobro da se padne da pukne, a tada ce sigurno stradati nesto skuplje na biciklu

veci je problem sto nigde ne pisu dimenzije, a to je najbitnije

ono prvo je toliko debelo da ce tu da ti sve upadne u sediste, i ako duze vozis sve ce vise da se znoji i da zulja. izmeri razdaljinu sedalnih kostiju prvo (ima tutorijala na netu, nije tesko) pa onda trazi sediste dimenzija koje odgovara tvom telu, sediste je jako bitno za ugodnu voznju da se na njemu stedi. a ako uzmes pogresno, bukvalno bacene pare, jer ces morati kupiti drugo

Ja imam wtb kona i to mi bas odgovara veličinom i oblikom

@illidan znas da sam iskreno mislio prvi da narucim ali si me izgleda ubedio za ovaj sa zutim :) (ovi nemaju ali postoji sa crvenim)

svakako dupe mora da se navikne na sediste i to ide sa kilometrima. coveku nije prirodno da sedi :)

evo ja danas 125km na tankom, ali dupe ne boli :)

belcarra.png

znas sta mi jos palo napamet da ta plastika nece da se odlepi onako... razdrocka

pa... to ne mozemo znati :) ali znas kako kazu koliko para toliko muzike :)
kupi, vozi i uzivaj, kad se unisti kupi drugo, ili ako vidis da ti ovo ne odgovara, ne smes da imas bolove dok vozis (dupe ledja ramena sve je to povezano sa tvojom pozicijom na sedistu)

Preporuka za spoljašnju gumu, 27.5 x nešto za gradsku vožnju? Baš slab izbor...

Koliko treba da budu debeli paknovi kočnica? Kod mene su oko 2mm.

Prilozi

• IMG_20210504_122348.jpg
    IMG_20210504_122348.jpg
    112.6 KB · Pregleda: 21
  • IMG_20210504_122342.jpg
    IMG_20210504_122342.jpg
    118.5 KB · Pregleda: 21
Hvala. Nju sam gledao, i gledao SCHWALBE Big Ben 27,5x2,00. Mada ovaj continental deluje bolje.

sta im je?

da nisu dosle u kontakt sa uljem?

Pište u pm, ne znam šta da im radim više. Poludeću.
Ako "cvile" uzmi malo smirgle, stavi na ravnu povrsinu pa predji par puta da se skine tanak sloj... ja sam tako sredio moje, vise ne skripe.
Verovatno su se bile "kontaminirale" nekim uljem ili prljavstinom. Naravno bitno je i da su diskovi cisti.

sve zavisi i koliko su kontaminirane, nekad je jedino resenje nove plocice

imas one brake cleaner sprejeve

Ja sam svoje poprskao teflonskim sprejom slucajno tj rotor. Kupio sam nove a stare sam potopio alkoholom i zapalio ih, posle sam osmirglao. Deluju da su dobre sto cu videti kada ih stavim

Nije uspelo ništa. Šmirglao, čistio, odmašćivao i ništa. Škripe i dalje, zadnje samo doduše, ali takođe i ne koče dobro. Išao sam da ih probam, vozio polako i stegnem ručicu kočnice do kraja i nema da blokira točak ili tako nešto, samo usporava bajs polako iako vozim 3 na sat.

Jesi očistio rotor dobro? Jel si ih malo vatrom potpalio? Ako imas neki mali brener malo po kočionoj površini predji vatrom (mislim na pakne), ja sam uzeo dezodorans i upaljač i malo ih ispekao

Poslednja izmena:
U svakom slučaju treba im vremena da se osuše posle odmascivanja. Probaj malo ih zagrej da to ispari pa ako ne koce i dalje baci ih i kupi nove

Svraio danas u Planet Bike da mi zamene zadnji menjač, izašao sa novim menjačem, novim lancem i novom kasetom hah. Pre dve godine kupio doslovno sve delove osim felni, rama i kormana, čisto da zamenim na svom starom biciklu dok ne uzmem novi, a onda udarila korona, bio van Beograda mesecima, nikako da kupim nešto, pa vozio taj stari, najviše onom stazom ZR - Temišvar, ali i okolnim putevima, poljima itd. Majstor ceni da sam prešao više od 1000km, a ja sam ubeđen da ima značajno više od te brojke.

Sve sam sigurniji da ću ići na MTB, kakvi su oni koji se u PB kreću oko 700-800 evra?

'nako nit smrde nit mirise

ovo mi je neki minimum kad bih kupovao novo, alu i carbon

Kilaža mi varira između 100 i 103-4 kg, a sećam s nekih priča e da karbon nije za nas sa tom težinom. Ima li to smisla ili ne?

Vrh Dno