Šta je novo?

Benchmark biciklistička sekcija

onaj nitrus nije bash ni za DH vec za FR, mada bi mogao i za lajt DH.
vozio sam ranije takav i moze da se vozi i po ravnom sa drugim gumama i ako mu se oprugetina nategne pa da manje klacka...
naravno nikad nece ici po ravnom/ uzbrdo kao treking ili neka XC lajt makina, ali ako zelish imati neki FR AM bajk...shto da ne....ali samo ako je u super stanju.
nije to bash toliko matoro, ali ako bi ga dao za 650-680....vidi da li ti odgovara i velichina.
to shto pishu za pucajne rama....ima svakakvih likova koji svashta rade.

@demios velicina je ok .za freeride i hocu malo dh mislim da hoce i za da proda

Sutra je subota, Bubanj potok. Lose je vreme, pa ako ima neki dobar bicikl, mislim da ce pre da spuste cenu, jer tesko da ce neko po ovom vremenu da razmislja o biciklima i bubanj potoku.
Mozda bude totalni fail, ali mislim da vredi probati, pogotovo ko se bolje razume, tako sam ja sebi pazario konu za 130e.

ja ishao 3x u sitne sate i nishta.
to sve shto valja, zna se...ugovoreno napred...kombi ni ne ulazi u pijac :D

^ da to je probem , ako nisi iz bgd, jel kao sto rece demios veca sansa je da nema nego da ima ono sto trazis, ja sam bio jednom, i nasao to sto sam zeleo, prezadovoljan.

Bejah 2-3 puta. Ne samo što nikad ne nađoh šta sam tražio, nego ne videh ništa pametno. Najbolji bajk koji sam tamo ikada video bio je krš koji možeš odmah u đubre. Eventualno ga prvo opereš. ;) Kad bolje razmislim, skoro sve što sam tamo video bilo je za đubre. A ja do tamo imam samo 12 km.

onda sam imao srece ili su moji zahtevi skromni :d

Nisi imao srece, vec ima dosta toga dobrog da se nadje. Naravno sve je relativno, nekad kad odem nema prodavaca koji prodaju nesto krsteno vec su sve bajsevi za otpad, a nekad ima i bas zverina po relativno pristupacnim cenama. Mislim, zverina, za mene je zver bilo sta sa full XT i hidraulikom, full-sus retko kad vidim neki bolji.
Krovnih nosaca skoro uvek ima u sezoni, najpoljiniji su pred kraj sezone (jesen), ja sam jedan thule sa malom falinkom uzeo za celih 1000din.
Al dobro meni je bubanj na 5-6km tako da mi stvarno nije problem da se provozam s vremena na vreme :)

Poslednja izmena:
Uglavnom samo komplet bajsevi, mada nikad nisam zagledao za delove, mozda ima.

Demioseeeeee

08062013273.jpg

:D
djabe, more da bude najbelji na svetu ....kad specijalke mrzim samo tako :)

Ovo je fixie :)
Vozio sam ga na mikseru. Totalno cudan osecaj, kontra navici, oces da pustis noge u prazno ali cosak pedale te guraju :) Mislim da je malo bezveze za spustove i momente kad hocu prosto da se "kotrljam" ali kapiram da uz navikavanje je i brzi i stabilniji. Zadnji tocak mu je napravljen tako da sa jedne strane ima zakucan tj fiksni zupcanik, a sa druge strane je freewheel tako da moze da se koristi i kao obican bajs. Cena prava sitnica, 400e.

Sada usao, 72km, dosta vozila po biciklistickoj, motora, itd. Milicija takodje vozi po keju gde je voznja zabranjena, sa njima i gradjanstvo. Bahato i primitivno na sve strane, uglavnom.

Bejah danas na ciklo maratonu do Kovačice, u organizaciji Biciklističkog saveza Beograda. Lepo što je bilo puno ljudi sa raznih foruma, naravno i nezaobilazni Džoni koji tera svoj 7faz kao da lanac i nije povezan na kasetu. :) A gledao sam. :D Lepo je i što smo išli u Vojvodinu, jer tamo još nisam imao priliku da vozim (ne računajući "ronjenje" na novosadskoj Kritičnoj masi). Lepo je i što smo imali odličnu policijsku pratnju, organizacija odlična. Nije lepo što nismo ni išli do Kovačice, nego do Crepaje (recimo da se mesto tako zove). Srećom, tu je bio Džoni koji zna sve tajne Vojvodine, pa smo samostalno otišli do Kovačice na sladoled. Malo je glupo što smo išli u nekoliko zasebnih grupa, ali možda je i bolje tako.

U povratku svratili do restorana/imanja/ergele 100 topola (mada Džoni reče da je 1000, možda bolje broji :)). Nismo hteli da čekamo planirani povratak (trebalo je sedeti tamo još sat i po), pa Džoni, ja i Šone krenuli ka Bgd. Ubrzo nam se pridružila još jedna grupica sa kojom smo povremeno vozili zajedno (dogovor je bio da vozimo zajedno, ali eto...). Napravili pauzu na zgodnom mestu posle Pančeva, malo osveženja i onda nazad za BG. Nažalost, za mene je to bio tek početak muka, jer je trebalo da se dovučem i do svog brda.

Krenuh jutros u 8:15, vratih se u 18:30. Ukupno 125 km, novi lični rekord. Sutra ću da vidim da li je rekord preskupo plaćen. Nisam dobio grčeve (povremeno je malo falilo), ali sam zaradio stravične bolove u mišićima ili tetivama pored kolena, na obe noge. Desna je uglavnom bila problematičnija, ali na kraju je leva nastradala. Plaćen danak vetru i tronedeljnoj pauzi, ali najviše prokletstvu grupnih vožnji, jer mi tuđi ritam često nije odgovarao. Ljudi usporavaju kad bih ja da ubrzam, ubrzavaju kad bih ja da usporim, koče na nizbrdicama, a uglavnom nema prostora da teram svoj tempo. Srećom, kad sam upao u probleme, na povratku iz Kovačice, Šone je bio u još gorem stanju, pa me izvukao. :) Sve u svemu, vrlo sam zadovoljan svojim izdanjem, pogotovo što sam se na kraju popeo i uz Čukaričku padinu. Snimljena je cela vožnja od Trga do Kovačice (bar se nadam), a film će da bude jednog lepog dana. Dakle, sigurno ne sutra. ;D

P.S. Potvrđujem - kad mazite konja (čak i ždrebe od tek 14 dana), smrde vam ruke. ;)

Nema pojma Džoni da broji. Ja ni sad ne znam kol'ko ima topola. :D Mogu da izguglam, ali je neki tako okrugao broj.

Odlična vožnja uz standardan vetrić, inače. ''Selebrti'' Canić je super kompanjon za vožnju na duže staze. Mož' da staneš gde hoćeš, tempo koji hoćeš... sve odgovara. Dok dosta njih mahom samo tera bajs i gleda da stigne od tačne A do tačke B. :)

Poslednja izmena:
Svaka cast momci, prosto vam zavidim sto nisam vozio sa vama.
Jos jednom, svaka cast! :wave:

Haha, Džoni, hvala ti na lepim rečima, ali baš da "mož' tempo koji hoćeš"... :D
Voleo bih da je tako, ali prisećam se nekih "Alo, Džoni, lakše malo!" trenutaka. :)

Da i ja prijavim pad. :/ Pre dva dana mi je kaciga spasila glavu. Imao sam nezgodu na fruskoj gori, pao sam na spustu. Bilo je mokro a ja imao previse samopouzdanja i dosta velikom brzinom se spustio (brzinomer je bio na max 47km/h). Sreca pa se pad desio kod planinarskog doma pa su ljudi odmah pozvali hitnu. Nisam nista lomio (osim zuba) ali sam zato isecen i izderan po celom telu i licu. Razbio nos, cak se i dres pocepao od klizanja po kamenju. Naocare su pukle (vidi se ostar udarac na staklu), i da ih nisam imao verovatno bih izbio oko. A kaciga je za zamenu, sto znaci da je odradila posao. Bajs jos nisam video, ali ortak kaze da je sva plastika bila rasuta po stazi (shifteri, brzinomer, jedna rucica kocnice)... Imao sam vise srece nego pameti... E, da, i rukavice, od sada po fruskoj nosim rukavice sa punim prstima. Oderao sam vrhove prstiju dok su mi sake ok jer sam imao one rukavice sa otvorenim prstima. Od sada imam totalno drugacije misljenje o zastitnoj opremi. Cak mozda ne bi bilo lose za takve terene nabaviti veliku kacigu sa delom preko brade. Da sam to imao sada bih imao sve zube i cisto lice...

Poslednja izmena:
Dobro si prošao. Ne ide mi u glavu kako vam se da spuštati tolikom brzinom po mokrome gde se sklizneš i dok si na nogama, a kamoli na bajsu...

E, ma na pamet mi ne bi palo da se spustam tom brzinom, da sam video taj broj. Subjektivno je izgledalo mnogo sporije, a i ubrzanje je jako veliko, za 2-3 sekunde ako ne sedis na kocnici vec ides preko 40km/h...

Bezveze, ali sad izvuci pouke pa pazi sledeci put. Zube ces srediti kod zubara, dobro je da nisi nista vitalnije slomio ;)

@cane & dzoni
Mrzim vas. Video sam najave za tu voznju, tacnije smorio sam se kad sam ih video. Posto sam juce u 15h imao ispit, a tako mi se islo i na voznju, ali dobro videcemo se nekom drugom prilikom.
Makar sam ispit polozio :)

E, ma na pamet mi ne bi palo da se spustam tom brzinom, da sam video taj broj. Subjektivno je izgledalo mnogo sporije, a i ubrzanje je jako veliko, za 2-3 sekunde ako ne sedis na kocnici vec ides preko 40km/h...

Nije lose ovo procitati, cini mi se da sam potencijal da se izlomim.
Milsim da za takve povrede nije neophodno da se vozi 47 na sat, to moze da se zaradi i na mnogo manjim brzinama, samo je pitanje kako padnete i koliko srece imate.
Meni je prijatelj polomio kuk u Francuskoj ulici, izleteo mu pesak, zakocio, proklizao, nezgodno pao, i ode kuk, a vozi 20+ godina.

@pythogorian Ne brže od života. Ja sam vozio oko 20-22 km/h kad me udario auto, jedva ostadoh živ (od pada, ne auta). Na kraju ništa slomljeno, ali sam se oporavljao sigurno godinu dana, a neke posledice su trajne. Pedeset na sat je već brzina kojom NCAP testira automobile, a znaš kako ih zgužvaju. Ja sam razmišljao o full face kacigi za offroad, ali je problem što potencijalno imam puno terena tokom dana, a ne može kaciga od kilo i po da se nosi ceo dan. Zato vozim sporije.

@dule "Mani muzikante, važna je škola". Sposobnost i živci za učenje s godinama prosto nestaju, a vožnje neće pobeći. Osim onog spusta iz Grožnjana koji je sad verovatno već asfaltirana ulica. ;)
Ali bog te maz'o, što je bila vožnjetina do Kovačice i nazad! Pa još ono rvanje čirlidersica u blatu, uz besplatne sarme i gibanicu... Ako je zbog neke vožnje vredelo pasti ispit, to mora da je bila ta! :-devil-: Pa pola filma ću morati da cenzurišem! Ništa, vidimo se na nekom bezveze pedaliranju, kad već propuštaš ovako epske prilike. :D

Au, i ja vam zavidim na vožnji, sad sam u ispitima, ali ne mari mogu da žrtvujem koji dan (kad me neko pita da mu nešto uradim i dal možda ne odvajam vreme od nečeg prečeg, ja kažem: "ionako bih ga straćio na drugi način" :D). Pa postavite obaveštenje za vožnje na koje idete i ovde (nismo svi stalno na CB) :).

A ja ću da probam kad budem imao vremena da napravim neku vožnju do Uba (ujna i njena familija imaju tamo kuću, niko ne stanuje, nadam se da imaju poverenja u mene :D), pa može i varjanta u jednom danu donde i nazad (53km od Pevca), mada meni nebi bilo sve jedno :), ili sa prenoćištem uz neko vozikanje po tamošnjim predelima. Jel bi da ide neko? Sve po dogovoru, opušteno, i zabranjeno za paljevine :D I obavezno Cane da drži tempo (zbog skorašnjeg iskustva) :D

Poslednja izmena:
Beograd Velograd i MTB Street view

Ništa u životu nije sigurno, ;) ali za sada je predviđeno da se manifestacija Beograd Velograd održi u subotu (glavni program u KC Grad ispod Brankovog mosta) i nedelju (vožnja Beogradom). Predviđena satnica:
- Bike Cinema, u okviru kog će da bude i beogradska premijera mog filma Rejuvenate - Joy of Cycling, verovatno od 21-23 h
- Kratko predstavljanje projekta MTB Street view (kako, zašto), uz mogućnost da postavite bilo kakvo pitanje (i dobijete odgovor), okvirno 16:15-16:35 (ima prostora da se produži po potrebi)
- Moja "radionica" na temu bicikliste u beogradskom saobraćaju, uz puštanje kratkog filma na tu temu, još nema precizan termin, možda oko 11 h, potvrdiću kad saznam

U svakom slučaju, bilo bi lepo da vas bude što više, da i diskusija na moje teme bude što aktivnija i "življa". Osim toga, biće jako zanimljivih sagovornika. Mene najviše zanima Holanđanin koji tamo radi na planiranju/razvoju biciklističke infrastrukture (ako sam dobro razumeo).

Ja u nedelju dolazim na voznju (vec sam od ranije planirao jer me zvala drugarica), a mozda i u subotu, samo ne znam tacno kad posto pre podne imam ispit. Vidimo se ;)

Nazad
Vrh Dno