Šta je novo?

BENCH Kucni ljubimci ...... ;)

Glandex se zove, ima kod nas, Petcentar ga ima.
Ovoj prijateljici je laba imala bas ozbiljnih problema sa analnom zlezdom i znam da mi se klela u ovo kad joj je ovo davala.
Moja laba cesto lize guzicu ali uglavnom resavam problem kostima. Njoj je mekana stolica oduvek ma sta joj davao od hrane. Kada jede kosti malo joj otvrdne.

Glandex se zove, ima kod nas, Petcentar ga ima.
Ovoj prijateljici je laba imala bas ozbiljnih problema sa analnom zlezdom i znam da mi se klela u ovo kad joj je ovo davala.
Moja laba cesto lize guzicu ali uglavnom resavam problem kostima. Njoj je mekana stolica oduvek ma sta joj davao od hrane. Kada jede kosti malo joj otvrdne.
Probao sam sa glandexom,čak davao i duplu dozu i ništa ne pomaže.
Kod nekih pasa jednostavno nema leka izgleda .

Moguce. Bas mi je zao :(
Arabinogalaktan mozes naruciti na iHerb-u, ima ga od gomile proizvodjaca. Poigraj se malo proizvodima u korpi da vidis zbog cene dostave. Uzmi odmah duplo ili jedno pakovanje za probu i dodaj neke vitamine sebi ili otkud znam, sta nadjes korisno. Vredi svaki dinar odande da se poruci jer je uvek daleko boljeg kvaliteta nego ovde i uvek je max rok trajanja.

Moguce. Bas mi je zao :(
Arabinogalaktan mozes naruciti na iHerb-u, ima ga od gomile proizvodjaca. Poigraj se malo proizvodima u korpi da vidis zbog cene dostave. Uzmi odmah duplo ili jedno pakovanje za probu i dodaj neke vitamine sebi ili otkud znam, sta nadjes korisno. Vredi svaki dinar odande da se poruci jer je uvek daleko boljeg kvaliteta nego ovde i uvek je max rok trajanja.
Pogledaću I uzecu,hvala u svakom slučaju.
Jedino je još to ostalo da se proba,ne verujem da će pomoći ali svakako ne može ništa škoditi i ne košta me ništa sem nešto para da probamo još i to.

Mozda po malo govedjeg zelatina da stavljas u hranu, da stegne stolicu i da mu ubacis neka vlakna u ishranu? Moji tamane jabuke kao ludi npr. Ubaci malo sargarepe narendane... Improvizuj nesto.
Ja sam pred njima non stop jeo jabuke i davao im po mrvicu posto zickaju. Juce su npr. pojele po celu jabuku plus kosti od pecenja.

Mozda po malo govedjeg zelatina da stavljas u hranu, da stegne stolicu i da mu ubacis neka vlakna u ishranu? Moji tamane jabuke kao ludi npr. Ubaci malo sargarepe narendane... Improvizuj nesto.
Ja sam pred njima non stop jeo jabuke i davao im po mrvicu posto zickaju. Juce su npr. pojele po celu jabuku plus kosti od pecenja.
Ma davao,jabuke,šargarepe,ovsene pahuljice,bundeve i ko ne zna šta još nismo probali.
Obožava jabuke inače da jede,svaki dan joj dajemo.

Kako naš Haski neće jabuke da jede, sve druge hoće ali jabuke neće. Verovatno zbog toga što mu nisam od malena davao, pa nije navikao. Ja mu dam, on uzme i kad oseti da je jabuka samo ispljune.

Ne voli jednostavno i to je ok. Moja laba ne voli sargarepu. Pojesce karton iz ruke ako joj dam ali sargarepu nece. Dalmatinka jede sve. I karton naravno :)

Meni prekljuce uginuo patagonac. Uzeo ga 2015 rucno hranjenog
. Samo 10 godina je ziveo. Samo ga keva nasla na podu mrtvog, nikakve naznake da mu nesto fali.
Bas mi je mnogo zao, bas sam bio vezan za njega. Znaci kao macka je bio umiljat, preintelegentan.

Mi smo jednom nakon pucanje žlezde probali sa Fibor suplementom.

Novi član (članica) ekipe😀
1000005301.jpg
Pored nove kuce imamo i macu (3god) pa nam sada sledi upoznavanje i socijalizacija. Svaki savet dobrodošao.
1000005114.jpg

Već je peti dan i maca baš teško prihvata. Ima pomaka ali uopšte nije srećna. Kuca odlično reaguje na macu. Mirna je, sedne i gleda je, ne juri je, ne laje. Propustiće i maca valjda uskoro. Po savetima sa neta sam kucu ogradio u jedan deo kuće da maca može da uđe da jede i u dvorište je izvodim na povodac.

Badi, francuz koga su neki ljudi našli u Decembru, u kanalu, u vodi do stomaka na NBGu. Nisu mogli da ga zadrže pa smo žena i ja uskočili. Pas je verovatno tučen, ima problema sa alergijama, fale mu neki zubi, ima oštećenja na očima od udaraca i sl. Nije imao čip. Uopšte jedan jako zapušten pas koji je živeo na ulici neko vreme, procena dva različita veterinara je da ima 6-7 godina. Drugo veče je maznuo ženu za nos dok mu je tretirala uši koje su bile upaljene. Nos zašiven, pas ostao kod mene u kancelariji. Izuzetno poslušan, ali pošto ne vidi dobro ume da odreaguje na nagle prilaze pa napadne cipelu napadača. Mnogo rada ima oko njega ali smo ga zavoleli. Još uvek nismo uspeli da ga spojimo sa našim bostoncem ali nadam se do kraja godine da ćemo uspeti. Sad sam ga prvi put vodio u vikendicu i za razliku od bostonca koga ne možeš da uhvatiš ovaj se ne pomera od mene i dođe na pola prvog poziva.

Pozdrav narode,
Ima li neko preporuku za odgajivača, traži se mali kućni pas..Nešto na baterije tipa bison, maltezer etc..

Na baterije, prvo mi na pamet padne Jack Russell, a i minijaturni šnauceri umeju da budu življi.
Pozdrav

Pitao je za psa na baterije, ne na nuklearni pogon obogaćen koksom :D Džek rasel, kao i malinoa (belgijski ovčar) su rase koje nisu za svakoga i traži svakodnevno da se ozbiljno radi sa njim tj. da im se troši energija, u suprotnom će stradati nameštaj i/ili ukućani.

Šalu na stranu, izađi nekad u obližnji park ili gde već ima ljudi sa psima u tvom kraju i pogledaj malo šta ljudi drže, gledaj kakvi su psi po naravi (nije pravilo ali daje neku sliku) popričaj sa njima, videćeš da su većina otvoreni za priču. Kod mene na Vračaru, većina pasa koje srećem su iz meni ne baš omiljene kategorije "mali beli psi" (bišoni, maltezeri, toy pudle itd.) gde mahom psi imaju probleme sa agresivnošću koju ispoljavaju ili trpe od drugih pasa (umeju da budu napadnuti bez razloga), pa je većina tih pasa stalno na povodcu i nisu baš socijalizovani. Od manjih pasa, nadovezao bih se na predlog kolege @rafiki u vidu patuljastog šnaucera - jazavičari, bostonski terijeri, jorkširski terijer (jorki), zapadnoškotski beli terijer (vesti) su rase sa kojima sam imao lepa iskustva (opet svako pravilo ima izuzetke). Ja imam francuske buldoge ali baš zbog tog iskustva, ne mogu svakome da ih preporučim. Divna su rasa kada ih upoznate ali umeju biti problematični sa zdravljem kada su loše genetike ili nažalost loši primerci.

Šta tražiš od psa tačno? Koliko želiš ili ne želiš da ti se život promeni sa psom? Koliko si i kako si aktivan, kakvi su uslovi gde bi pas živeo i koliko vas je u domaćinstvu, koliko bi pas provodio vremena sam?

Poslednja izmena:
Pažljivo sa tim preporukama, patuljasti šnaucer može biti i te kako zahtevna rasa, a tek Džek Rasel, uopšte nije za svakoga. Ako je u pitanju porodica sa malom decom, po mom skromnom mišljenju bolje je da uzmu neku rasu "za u krilo", naročito ako i roditelji nisu iskusni sa ovim zahtevnijim rasama. A ovo sve govorim kao vlasnik Džek Rasela i otac malog deteta :)

Kumovi su kupili Maltipua.
Od malena su ga navikli da ga svuda vode (letovanje, zimovanje, selo, izleti…) i svaki put je prošlo sve u najboljem redu. Kada su aktivni i kuca trčkara, skače i kreće se, a kada su kod kuće miruje ako mu je tako naređeno. Ne linja se, nema neprijatnih mirisa (nema poddlaku), umiljat je sa malom decom…

Ljudi, mesanac je najzahvalniji pas i najmanje zdravstvenih problema ima, ubedljivo. Udomite psa s ulice. Imam labu i jednu mesanku s ulice... Volim labe i nemam nikakvih problema ali ne verujem da cu ikada vise uzeti rasnog psa pored toliko pasa na ulici. Suludo mi je kad cujem da su ljudi dali neke nenormalne pare na stene, pogotovu kad im je i prvi pas pa nekako misle sto vise para daju to je pas bolji.

Pitao je za psa na baterije, ne na nuklearni pogon obogaćen koksom :D Džek rasel, kao i malinoa (belgijski ovčar) su rase koje nisu za svakoga i traži svakodnevno da se ozbiljno radi sa njim tj. da im se troši energija, u suprotnom će stradati nameštaj i/ili ukućani.

Šalu na stranu, izađi nekad u obližnji park ili gde već ima ljudi sa psima u tvom kraju i pogledaj malo šta ljudi drže, gledaj kakvi su psi po naravi (nije pravilo ali daje neku sliku) popričaj sa njima, videćeš da su većina otvoreni za priču. Kod mene na Vračaru, većina pasa koje srećem su iz meni ne baš omiljene kategorije "mali beli psi" (bišoni, maltezeri, toy pudle itd.) gde mahom psi imaju probleme sa agresivnošću koju ispoljavaju ili trpe od drugih pasa (umeju da budu napadnuti bez razloga), pa je većina tih pasa stalno na povodcu i nisu baš socijalizovani. Od manjih pasa, nadovezao bih se na predlog kolege @rafiki u vidu patuljastog šnaucera - jazavičari, bostonski terijeri, jorkširski terijer (jorki), zapadnoškotski beli terijer (vesti) su rase sa kojima sam imao lepa iskustva (opet svako pravilo ima izuzetke). Ja imam francuske buldoge ali baš zbog tog iskustva, ne mogu svakome da ih preporučim. Divna su rasa kada ih upoznate ali umeju biti problematični sa zdravljem kada su loše genetike ili nažalost loši primerci.

Šta tražiš od psa tačno? Koliko želiš ili ne želiš da ti se život promeni sa psom? Koliko si i kako si aktivan, kakvi su uslovi gde bi pas živeo i koliko vas je u domaćinstvu, koliko bi pas provodio vremena sam?

Hvala svima na aktivnosti.. Evo vise detalja:

-Razlozi su otprilike:
Psa bismo uzeli najvise zbog supruge i dece :cool: , ona odrasla sa psima i tako to. Za decu se podrazumeva da bi zeleli jer deca..
-Zivotno okruzenje:
Zivimo u stanu i vec imamo ljubimca papagaja.

Dakle preferencije su ka psu manje velicine, sto manje lovackog nagona (ptica) i koliko je to moguce hipoalergijskog uticaja

Edit: sto se tice prisutnosti, uglavnom je neko kod kuće ili je kuca prazna na par sati

Ljudi, mesanac je najzahvalniji pas i najmanje zdravstvenih problema ima, ubedljivo. Udomite psa s ulice. Imam labu i jednu mesanku s ulice... Volim labe i nemam nikakvih problema ali ne verujem da cu ikada vise uzeti rasnog psa pored toliko pasa na ulici. Suludo mi je kad cujem da su ljudi dali neke nenormalne pare na stene, pogotovu kad im je i prvi pas pa nekako misle sto vise para daju to je pas bolji.
Ovo mi je licno mi je najprihvatljvija opcija ali kod mene je to nemoguce zbog preduslova (velicina, no prey instict etc).
Da imam dvoriste uzeo bih mesanca iz azila i to sto veceg.

Poslednja izmena:
Kada je (da li je) prestala da grize i žvaće sve na šta naiđe? Ne mi je glavna reč trenutno.
Naravno. Uvek je imala svoje igracke i ne unistava ih. Jednom joj pokazem nesto i kazem, ovo ne, nikada u zivotu nece pipnuti. Ova mesanka dalmatinca unistava sve igracke ali ne dira nista po kuci. Realno, kao bubice su kuci, ne cuju se. Jedino sto se linjaju kao djavo.

@xSeptimus Zasto mislis da mesanac nece biti dobar s drugim zivotinjama pa i pticama. Druze, ova mesanka s ulice se oblizivala i tresla kada vidi macku, kao Alf. Nadjena je s 3 godine. Sada joj kazem ne macu i ona ce proci nje na 10cm i nece je ni pogledati. Sve je stvar vaspitanja.
A sto se dece tice... Sa psima prave najbolji imunitet. Zena i ja pokusavamo vec neko vreme ali jedno je sigurno, psi se nece odvajati od bebe. To je najbolja stvar koju mozes da uradis. Kad smo mi bili mali niko nikada nije imao alergiju a sada su deca pod staklenim zvonom, u apotekarskim uslovima zive i deca alergicna na sve.
Nemoj birati psa, pusti da pas izabere vas i vodi ga kuci. Jedan pogled i to je to ;)
A sto se velicine tice... Svejedno je. Sta vise, veliki psi nece pokusavati da ti se popnu na glavu :)

Predlazem kotonca ili ti Coton de Tulear ili Tulearski pas nemam pojma kako ga ovde zovu.
Najbolji "toy" pas a da nije bas igracka ili neki gremlin.
Ne linja se, hipoalergenski i ima tu jedinstvenu finu dlaku. Kada ga nosis kao da drzis grumen vate.
Ne trazi puno prostora jer je uzgajan na brodovima s piratima a kasnije su ga nosali bogati francuzi.
Na sisanje ponekad i to je to.

Haha šnaucer i papagaj. Kakva zabava bez prestanka. Pre dosta godina jedan mladi bračni par je došao kod mene po štene šnaucera. Uzeli su ga roditeljima. Jednu noć je trebao da provede kod njih u stanu. Urnisao je papagaja. Nije bilo spavanja celu noć.. 😂

Traziti od rase koja ima terijersku krv u sebi da ne juri pticu to mnogo tesko :)
Kao ljubitelj velikih rasa ove male prgave u vecini slucaja slabo vaspitane pse ne mogu da smislim, supruga i ja sve te bele zovemo otiraci (bisoni,maltezeri). Uvek ja sa vecim psom moram da sam na oprezu jer eto neka tamo budala pusti svog psa sa povoca i ide prica oce da se igra, pa moj nece i kad vide da ga jedva zadravam krenu da me popreko gledaju wtf.

Moj ludak🤣🤣

Prilozi

• 1751174979785_20250629072939671_C29B6AGPCG85072_L_L110629072939.jpg
    1751174979785_20250629072939671_C29B6AGPCG85072_L_L110629072939.jpg
    443.9 KB · Pregleda: 67
Vrh Dno