Šta je novo?

BENCH Kucni ljubimci ...... ;)

Bas lepo sto me vredjas a pri tom izvuces jednu recenicu iz konteksta!

Uvek se sve zasniva na nasledju, miks gena, kako koji preovlada.

Naravno da nisu sve zivotinje nit pametne nit zanimljive.

Maine Coon macka nosi osobine jednog psa, baci obicnoj macki lopticu pa nek ti donese (99% to ni jedna nece nikada uraditi) ili nek se obicna macka igra sa tobom zmurke kao sa mnom moja persijska koju sam imao.

Ipak je rec o inteligenciji.. Samo dajem primer kao sto sam naveo i one druge. Ja ne potcenjujem zivotinje ali razlika postoji.

Ceo moj post pojasnjava sustinu.. Ako nisi razumeo ili nisi zeleo da razumes, shvatis, tu ti ja vec ne mogu pomoci..

Pozdrav.

Ne vređam, kažem kako zvuči ta rečenica, a kad ista počinje sa "desi se", nema govora o drugačijem kontekstu.

Zna se čemu služi rodovnik i rasan pas. Zna se i koji psi idu u odbrambene, radne, čuvare, goniče, cunjavce, za pratnju....
Sigurno nećete za goniča stoke uzeti bišona ili u lov na ptice povesti nekog psa sa ulice već ptičara koji u genima ima markiranje. Da ne nabrajam, valjda je jasna razlika između rasnih i avlijanera.
Svaki pas, mačka, zaslužuje pažnju i ljubav al nemaju svi istu namenu.
Komercijalizacija, prevare, štancanje,falsifikovanje, sve to postoji u ovoj zemlji i našoj kinologiji i onaj ko želi pravog rasnog psa treba dobro da se raspita o odgajivačnicama.
Ajde nek mi neko nađe psa koji se ne linja i nema "miris", a da je sa ulice!?
Imao sam više rasa i svi su bili sa rodovnikom i dobio sam ono što sam želeo od njih.
Mačke sam udomljavao.
Nije to pomodarstvo, to je činjenica da postoje razlike.

Poslato sa POT-LX1 pomoću Tapatoka

Ako stvarno voliš životinje i imaš želju i mogućnosti da im pomogneš ti ćeš onda udomiti neku sa ulice gde im je život ugrožen. A što se tiče ove potrebe za rasnim i radnim životinjama, tu se slažem da se treba dobro raspitati, jer u ovakvom rasulu svega u ovoj državi mogu misliti kakvo je stanje kod uzgoja životinja.

Poslednja izmena:
Ja sam se opasno smorio kad sam sa drugarom išao u odgajivačnicu da uzme bigla.
Rekao sam i vlasniku da ja na takvom mestu nikada ne bih uzimao psa.
U malom dvorištu načičkani boksevi, jedva mesta da se okreneš.
Kaže vlasnik da ih izvodi u šetnju svaki dan. Garant :) 10 odraslih kerova vodiš u šetnju.

Sent from my moto g(6) using Tapatalk

Samo se rasna zivotinja uzima, odredjenog karaktera i "spacifikacija" koje odgovaraju buducem vlasniku. Ovo vazi za sve ljubimce. I naravno nikakav mesanac nece biti bolji od rasnog psa za odredjenu namenu.

Jedno pitanje za vas stručnjake , Beagle nikako nije za stan ako je taj stan prazan 8h za vreme radnog vremena ?
Zapravo koji pas može to da podnese a da nije pudla i slicni kućici koji su ustvari polumacke :)

Sent from my MI 8 using Tapatalk

Samo se rasna zivotinja uzima, odredjenog karaktera i "spacifikacija" koje odgovaraju buducem vlasniku. Ovo vazi za sve ljubimce. I naravno nikakav mesanac nece biti bolji od rasnog psa za odredjenu namenu.

Osim što par promila budućih vlasnika kupuje rasne pse za određenu namenu.

Jedno pitanje za vas stručnjake , Beagle nikako nije za stan ako je taj stan prazan 8h za vreme radnog vremena ?
Zapravo koji pas može to da podnese a da nije pudla i slicni kućici koji su ustvari polumacke :)

U principu nijedan u prvih 12-18 meseci starosti , zavisno od rase. Mislim, podneće svi psi ali ti nećeš podneti ono što zatekneš kad uđeš u stan kao ni komšije njihovo lajanje, zavijanje dok nisi tu.

Bigl nije za te varijante, jer je dosta aktivan i radoznao, takodje i prilicno tvrdoglav - to je lovacki pas, nije pas A stan. Mnoge druge rase mogu da ostanu sami kod kuce 8h koliko je radno vreme, ako se uce od prvog dana da ostaju sami. Plus sto se bigl linja uzasno. Uzmi snaucera i resices problem [emoji38] srednjeg ili patuljastog. Mali/srednji pas a pas u svakom smislu. Biglovi su samo lepi i slatki, ako ne idu u lov, mnogo je muka sa njima.

Sent from my VTR-L09 using Tapatalk

Da da , cuo sam to za njih :)
Znači isključivo su za kuću sa dvorištem i konstantne šetnje :)
Hvala na odgovorima

Poslednja izmena:
^^+ Patuljasti šnaucer je dobar izbor za kućnog psa. Pravi pas, u manjem pakovanju, dosta prilagodljiv vlasnikovom karakteru.
Pozdrav

Sve to pod uslovom da mu se posveti prvih 6-12 meseci života jer ako uzme štene i ostavlja ga samog 8 sati u startu, neće izaći na dobro ž

Sve to pod uslovom da mu se posveti prvih 6-12 meseci života jer ako uzme štene i ostavlja ga samog 8 sati u startu, neće izaći na dobro ž

Ako pocnes da ucis psa da ostaje sam u kuci sa 6 meseci neces se dobro provesti. Iskustvo licno, sa dva snaucera. Pre toga sam imao muzjaka ostajao kod kuce sam od 2 meseca, ako je i kukao, posle pola sata padne u nesvest. A zenka pocela sa 6 da ostaje sama, do godinu i po dana sam ratovao sa unistavanjem namestaja...

Sent from my VTR-L09 using Tapatalk

Držanje psa u stanu je po meni mučenje, pogotovo ako niko nije kuci tih 8 do 10 sati. Računaj da ti se neće baš svaki dan voditi u šetnju, sve u svemu više će biti ukras nego što će uživati

Sent from my Redmi 5 Plus using Tapatalk

Ne bas, nje bas tako. Ako psa naviknes da neko uvek bude u prvih godinu prvi put kad ostane sam dobre su sanse da urnise gajbu.
Ja sam labradora odmah naucio da mora biti sama nekoliko sati. Doneli smo je uvece, sutradan smo izasli 3h i gledali na kameri sta radi. Kao i svako dete, pravi dzumbus kad nismo tu, razvuce djubre iz kante, ispiski se svuda... Za kantu je nagrdim opasno, ona se pokunji, ode na mesto i zaspi. Nikada je vise nije pipnula. Svako jutro je nalazila nesto novo da cacka i to samo dok joj ne kazem da ne sme, tipa kabl od punjaca (iskljucen), nogara stolice itd.
Eno je, mirna je kao bubica, veci deo prespava kad nismo tu. Ako joj je dosadno uzme i glocka igracke, samara plasticne flasice po kuci. Cim se neko od nas vrati odmah idemo u setnju i igramo se po kuci. Mora da joj se posveti paznja.
Treba ih nauciti i da budu sami, sto pre. Ali nikako ih ne smete ostaviti dugo same a da ne budu izvodjeni napolje da se izgraju i istrce ili pre ili posle. Najbolje pre. Negde moraju izbaciti energiju. Posle toga su kao mace.

Jako je nezgodno imati psa u kuci, ja sam protivnik toga ali obzirom da nemam uskoro da kupim kucu morao sam ovako. Velika je obaveza ali kad volis zivotinje zrtvujes se.

Tapatalk from Poco loco

Da zivnem temu:

Sin dobio macku, tursku angoru.
Supruga i ja nismo preterani ljubitelji macaka ali smo je brzo jako zavoleli, jednostavno je nemoguce da ti ne priraste za srce.
Uzeta je sa 3 meseca starosti, minimum koji zakon propisuje da se preuzme macka iz odgajalista.
Dosla je naucena gde i kako da obavlja nuzde, kao i lepo ponasanje tipa ne unistava namestaj i sl...
a34026c61b7750ca957ba3366ad78373.jpg
f3cfda6962a28631b46bc24452805e15.jpg
b26919db6666da972f13bb2ca5691a87.jpg

Poslednja izmena:
Prelepo mače. I razmišljam iz naše perspektive, da li je realno da je toliko uredjena država da je i ta oblast tako dobro uredjena. Nije ti žao da platiš, ne plaćaš maglu. Svaka čast.

Poslednja izmena:
Prvo sam grmeo zbog cena jer je ovo mace jos jeftino uzeto za 300e, ali dobijas papire-pasos, cip, vec odradjena sva vakcinacija i kada sam sabrao, sva igranka izadje oko 250e, znaci mace je 50e.
Vrlo strogi zakoni propisuju kako se odgajaju i prodaju zivotinje, te kada sve saberes i da mozes da platis, cena je u sustini ok.
Inace sam impresioniran koliko se vodi racuna o zivotinjama i sve opsta kultura ponasanja prema istima. Na zalost, samo mogu reci da smo jos predaleko...

Duke, kad poraste repom ce da ti paje prasinu po gajbi :D
A regulisano je i u SRB (prodaja, vakcinacija, cipovanje...) ali kao i da nije, osim ako ne putujes s ljubimcem cesto.

Lepo se živi u Dojčland,mačke se rane jagodama :p

Btw pod hitno je nauči da se ne parkira višlje od stolice,jer češ počet tražit dlake u jajima

Poslednja izmena:
Vec paje :)
Baha, sin ce da se muci sa njom, ne ja :)
Kod nas dodje za vikend kada delija ode u ludovanje, sreca stan mu na 200 m pa nije problem, mada je kupio svu mogucu mobilnu opremu, kao copor macaka da ima a ne jednu.
Sve u svemu, interesantno koliko radosti moze jedna zivotinjica da unese.

...riding on 720p...

Moja labradorka i dalmatinka koju sam nasao sinoc na ulici prljavu i gladnu. Cistim je od buva, krpelja i parazita i trebace joj dom ukoliko ne nadjemo vlasnike posto je verovatno izbacena.
Zenka je, odrasla, lepo vaspitana, mirna i umiljata. Vidi se da je zivela u stanu. U svakom smislu reci je dobar pas. Ako neko zeli dobrog i mirnog psa neka posalje PM.
f252b402e420a5bded295abeb2c6fc67.jpg

Tapatalk from Poco loco

BENCH Kucni ljubimci ...... [emoji6]

Labrador, 13 meseci star:

c51142ac7f78c3286e174bf4154ef830.jpg

Nešto mlađi, sa 9 meseci:

67b6f2d00441c71d8822c75a4e8b5716.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Poslednja izmena:
Lab, 6 leta star

Poslednja izmena:
Zezajte se vi, to postoji :d
Ja kod devojke bio u bloku 1 i izvedem labradorku (mozda ni 7 meseci u tom trenutku) napolje i ona se igrala s nekim psima. U nekom trenutku tip mi kaze, e, uzela je nesto, ima otrova ovde. Ja pogledam a ona trci na sve strane za psima, pored nas i nesto joj sija u ustima. Ladno je nasla noz u travi.
Rekoh, bezi, ima da nas posece po repu :d
Sutradan je bila ona slika sa gavranom kako drzi isti takav noz u kljunu. Ne bi me cudilo ni da je isti posto je drska bila malo oglodana.

Tapatalk from Poco loco

Vrh Dno