Šta je novo?

BENCH Kucni ljubimci ...... ;)

A ti bi da mi eksperimentisemo na svojim kucnim ljubimcima?
Ja bih ti dozivotno zabranio pristup ovoj temi :D

Ne,ne,taman posla. Rekoh samo da me interesuje i da sam radoznao, ništa više.

Nisam znao da psi ne smeju da piju mleko, pa kako to ? Psi od moje babe (bilo ih je podosta u prošlosti) su relativno često dobijali da piju sasvim obično mleko iz prodavnice i nikad nisam video da su od toga imali problema.

Ni ja ne znam da psima smeta mleko. Mozda nekim rasama eventualno. Ko zna. Ja nisam cuo nijednog psa da je odbio mleko ili da se zalio na njega :d

Yap macama smeta laktoza u mleku (to cete lako da primetite ukoliko imaju proliv i slicno) ali mozete kupovati ono bez laktoze sto cirkaju bilderi :) Jogurt i neutralnu pavlakaku takodje obozavaju. Kuvana riba, dinstano belo meso, baren pirinac, tunjevina, pastete, granule ( Royal Canin ili Hills) uglavnom psi i macke se ne hrane ostacima rucka. Mnogi ljudi misle "moj dzukac/macka jedu sta im bacim, cim jedu znaci da im ne smeta", a ono za par godina otkaz bubrega, jetre...
Бог да му душу прости :) мој пудлан Раф је живео 13 година и 8 месеци хранећи се комбиновано псећом и нашом храном. До пре 2-3 године никаквих здравствених проблема, сем зуба и катаракте (што је карактеристично за више пудли које сам срео), није имао. Сем махунарки, чоколаде и још тако неких ствари које пси не смеју да једу јео је скоро све што и ми једемо. Храну за псе тј. најчешће грануле је јео само кад не добије ништа друго тј. кад је баш гладан :D обожавао је јабуке.
Одрастао сам уз њега и било је јако болно гледати га како услед можданог удара изазваног "рутинском" операцијом зуба лагано умире и гаси се. Раније је без проблема преживео бар 3 такве операције, али као и код људи, и животињама је с годинама све теже да се изборе са потпуном анестезијом. Један добар пријатељ ме је пар сати након што смо га успавали питао да ли бих опет пролазио кроз то мучење, а ја сам му одговорио да је 7 дана "мучења" ништа у односу на скоро 14 година безусловне и безрезервне љубави. Нико вам се не обрадује када се вратите кући као пас.
479942_10200354504849590_1066926986_n_zpsf8addf8a.jpg

155800_10200354673093796_1947140231_n_zps2b85080f.jpg

68634_10200354679013944_574850200_n_zps7e73dbbb.jpg

Страшно се плашио грмљавине и петарди, ветеринарка нас је чак саветовала да му дајемо бенседин у таквим ситуацијама :D
z049_zps8afc62d3.jpg

Што се ветеринара тиче свака препорука за Vet Home Blanco. Та ветеринарка је породила Рафову мајку, а на крају га је морала успавати (прави круг живота) и видело се да јој није било свеједно колико год као професионалац не сме да се руководи емоцијама. Нису јефтини, али су веома темељни и сваком љубитељу животиња ће бити драго када виде на шта троше велики део новца. Узимају псе и мачке са улице, лече их и удомљују, имају свој азил. потражите на фејсбуку "Drustvo za zastitu zivotinja VHB" :)

Али искусио сам и да има правих идиЈота. Већ поменути пријатељ има две дивне маце, мајку и ћерку. Та мајка маца је некако успела да повреди једну предњу шапу. Ветеринари из комшилука су јој снимили шапу рендгеном, али јој нису ништа помогли и чак су препоручили ампутацију шапе! Када је професор са ветеринарског факултета видео тај снимак, био је шокиран јер је сам рентген снимак извршен неправилно, из погрешног угла, из недовољно позиција (тако нешто, не разумем се баш). Ти дилетанти су посебно наплатили сваки снимак што се иначе све стандардно рачуна као један. Ови са вет. факултета су прописали неку једноставну терапију и мацина шапа се опоравила такорећи сама, а они ******и су је хтели ампутирати :mad:

Што се тиче паса и млека је л' ви заборављате да су пси попут нас сисари. Кад је био штенац Раф је лапао млеко к'о блесав, као одрастао смо му га ретко кад давали, али никад се није бунио кад га добије да пије.

Poslednja izmena:
Koliko ja znam, a ispravite me ako gresim, svi sisari postaju netolerantni na laktozu kada zavrse sa periodom sisanja. Kod vecine sisara telo prestaje da proizvodi dovoljne kolicine enzima (laktaza) i to dovodi do nemogucnosti da se laktoza u mleku razgradi (simptomi su naduvenost, gasovi, uopste problem sa varenjem).

Naravno kao i kod ljudi, nije to crno belo. laktaza se i dalje proizvodi i kod nekih sasvim dovoljno da mogu da razgradjuju mleko tokom celog zivota, i onda zavisi i od kolicine mleka koju unosite u organizam koliki je taj prag posle kog imate teskoce sa varenjem. Naravno da nije mleko otrovno za pse, kao ni za macke, nego mogu imati probleme sa varenjem ako unose vise mleka od onoga sto mogu da svare kako valja.

A pored toga, imate mleka i mleka.. neka imaju vise neka manje laktoze. Sirevi, jogurti i ostali fermentisani proizvodi imaju jako malo laktoze u odnosu na obicno obrano mleko.

Poslednja izmena:
Moj Bo-Bo francuski buldog je izuzetno netolerantan na laktozu. Samo jednom sam mu dao mleko iako sam znao da ne sme, i tu noc me je prekrio oblak gasa :d
Vet mi je rekao da jogurt sme, ali mleko niposto. Tom parolom se vodim i za sad nemam sa njim probleme :)

Preživesmo i petarde... nije bilo lako ali kada imaš dobar zaklon ni topovski udar ti ne može ništa.

Prilozi

• uploadfromtaptalk1357857720885.jpg
    uploadfromtaptalk1357857720885.jpg
    105.2 KB · Pregleda: 305
Prelepa macka.

Da, prava lepotica je. v1.jpg

Zove se Valkyrie, zenka je. Njena majka je cistokrvna britanska plava, ali u sezonu parenja je izasla iz stana i eto...ja sam ovu macku dobio na poklon, ako neko ima britanskog plavog muzjaka neka se javi :)

Elegantna damica :)

Da, i fotogenicna je. Voli da se slika i voli da se kupa :D

v2.jpg

Ova drugu sliku sam snimio kada sam rekao "nemas vise klope"

v3.jpg

Da li neko moze da identifikuje o kom psu je rec? Dosta lici na ovo:

german-shepherd-puppies.jpg

Prilozi

• 2013-01-15 22.02.50.jpg
    2013-01-15 22.02.50.jpg
    146.3 KB · Pregleda: 334
  • 2013-01-15 18.05.32.jpg
    2013-01-15 18.05.32.jpg
    136.8 KB · Pregleda: 324
Nakon posete i vakcinisanja od strane veterinara, utvrdjeno je da u pitanju nemacki lovacki terijer :) I to zenka.

Kudi, ako je tvoja čestitam.
Prekrasna rasa.
Javi se na PM ako treba neki savet, imam dosta literature.

Da, moja je :)

Imao sam skoro 10 godina isto ženku nemačkog lovačkog terijera. Nadam se da će ti trajati najmanje toliko :).
Kao i svi terijeri imala sliku o sebi da je veličine slona i tako se i ponašala :)
U pauzama tuče sa drugim psima, mačkama i plašenja ljudi, veoma inteligentan i veoma umiljat prema ljudima koje voli :)

Poslednja izmena:
Meni se posle skoro decenije bez psa zbog raznoraznih obaveza namestilo da sada tokom celog dana imam jednog pored sebe.

Kuci me ceka rodezijski ridzbek Noa koga kad gledas vidis kako raste :) Poceo je da menja zube - danas vidis rupicu, sutra vec ceo zub ;)
Totalni ludak i ljubimac cele porodice.

Samo par dana od kako je on stigao iz Poljske, na poslu me je docekalo drugo iznenadjenje, usvojili smo malu crnu lutalicu Bubicu koja ima sve izglede da postane najrazmazenije kuce na svetu. Iako je dobila lepu izolovanu kucicu u dvoristu, po ceo dan provodi u nasoj kancelariji i mislim da bi pokidala agility koliko je spretna i brza. Dobila je kompletnu veterinarsku negu, za koji dan bi trebalo da bude sterilisana a hrani se kao kralj jer joj kolektiv placa topli obrok ;)

Naravno u prvih par dana je napravila haos, pojevsi jedan od mreznih kablova i moje napajanje od notebook podnozja. Sada se malo smirila - ali u svakom slucaju nepresusan je izvor zabave u toku radnog vremena :D

bubica.jpgNoa.JPG

To jede od dosade, kupite joj neku igracku da ne zagrize neku struju pa nastane karambol.

Premažite kablove koje dira limunom.

Sad je OK sto se tice grickanja, pokusavamo da je naucimo na povodac pa da je neko od kolega proseta svaki put kad izlazi iz kancelarije - da ima bar nekakvu aktivnost. Nije bas zahvalno s obzirom da je kuce bar pola godine zivelo od kante do kante.
Inace glavno mesto za spavanje joj je ispod mog stola, nasloni se na ciglu od napajanja HP Elitebooka, koja je fino greje i tu provede pola dana.

Kolega se non stop zeza da od kako smo udomili Bubicu "onaj gore" nagradjuje dobrotu tako sto su nam uletela dva tri posla totalno neocekivano iz vedra neba.

Inace nisam bas upucen sto se tice sprecavanja grizenja, gledam po stranim forumima neke sprejeve sa ukusom gorke jabuke koja im smeta, jel ima tako nesto slicno kod nas - malo mi glupo da mazem limunom kablove ima ih kilometar u firmi, trebao bi mi ceo radni dan ;) Nego ona varijanta prsnes na jednu zonu i tu da ne prilazi - dok stvarno ne zagrize nesto sto ce je naAmperisati :D

Imaš sprejeve protiv grickanja. Pravac pet centar ili neka veća radnja.

Sivi :)

71795_10151242467924022_491012670_n.jpg

dsc1150r.jpg

483504_4054584803624_1420599414_n.jpg

Posto ovde preovladavaju macke, evo jos jednom mog psa koji je gamer :)

J4e1g.jpg

"Dobro, kad dobijam dozvolu?" :D

Evo jedne dame sto uziva po dvoristu...

Prilozi

• IMG_4713.jpg
    IMG_4713.jpg
    1.1 MB · Pregleda: 231
  • IMG_4717.jpg
    IMG_4717.jpg
    1.1 MB · Pregleda: 241
Evo jos jedna fotka moje JJ, kako uziva subotom popodne ;)

jj.jpg

Prilozi

• jj.jpg
    jj.jpg
    178.7 KB · Pregleda: 113
Vrh Dno