Yap macama smeta laktoza u mleku (to cete lako da primetite ukoliko imaju proliv i slicno) ali mozete kupovati ono bez laktoze sto cirkaju bilderi

Jogurt i neutralnu pavlakaku takodje obozavaju. Kuvana riba, dinstano belo meso, baren pirinac, tunjevina, pastete, granule ( Royal Canin ili Hills) uglavnom psi i macke se ne hrane ostacima rucka. Mnogi ljudi misle "moj dzukac/macka jedu sta im bacim, cim jedu znaci da im ne smeta", a ono za par godina otkaz bubrega, jetre...
Бог да му душу прости

мој пудлан Раф је живео 13 година и 8 месеци хранећи се комбиновано псећом и нашом храном. До пре 2-3 године никаквих здравствених проблема, сем зуба и катаракте (што је карактеристично за више пудли које сам срео), није имао. Сем махунарки, чоколаде и још тако неких ствари које пси не смеју да једу јео је скоро све што и ми једемо. Храну за псе тј. најчешће грануле је јео само кад не добије ништа друго тј. кад је баш гладан

обожавао је јабуке.
Одрастао сам уз њега и било је јако болно гледати га како услед можданог удара изазваног "рутинском" операцијом зуба лагано умире и гаси се. Раније је без проблема преживео бар 3 такве операције, али као и код људи, и животињама је с годинама све теже да се изборе са потпуном анестезијом. Један добар пријатељ ме је пар сати након што смо га успавали питао да ли бих опет пролазио кроз то мучење, а ја сам му одговорио да је 7 дана "мучења" ништа у односу на скоро 14 година безусловне и безрезервне љубави. Нико вам се не обрадује када се вратите кући као пас.
Страшно се плашио грмљавине и петарди, ветеринарка нас је чак саветовала да му дајемо бенседин у таквим ситуацијама
Што се ветеринара тиче свака препорука за Vet Home Blanco. Та ветеринарка је породила Рафову мајку, а на крају га је морала успавати (прави круг живота) и видело се да јој није било свеједно колико год као професионалац не сме да се руководи емоцијама. Нису јефтини, али су веома темељни и сваком љубитељу животиња ће бити драго када виде на шта троше велики део новца. Узимају псе и мачке са улице, лече их и удомљују, имају свој азил. потражите на фејсбуку "Drustvo za zastitu zivotinja VHB"
Али искусио сам и да има правих иди
Јота. Већ поменути пријатељ има две дивне маце, мајку и ћерку. Та мајка маца је некако успела да повреди једну предњу шапу. Ветеринари из комшилука су јој снимили шапу рендгеном, али јој нису ништа помогли и чак су препоручили ампутацију шапе! Када је професор са ветеринарског факултета видео тај снимак, био је шокиран јер је сам рентген снимак извршен неправилно, из погрешног угла, из недовољно позиција (тако нешто, не разумем се баш). Ти дилетанти су посебно наплатили сваки снимак што се иначе све стандардно рачуна као један. Ови са вет. факултета су прописали неку једноставну терапију и мацина шапа се опоравила такорећи сама, а они ******и су је хтели ампутирати
Што се тиче паса и млека је л' ви заборављате да су пси попут нас сисари. Кад је био штенац Раф је лапао млеко к'о блесав, као одрастао смо му га ретко кад давали, али никад се није бунио кад га добије да пије.