Nije primarna funkcija moderatora da on bude strucnjak u nekoj oblasti.
Ajde, sigurno da je pozeljno da u timu ima ljudi koji znaju po nesto u odrenjenoj oblasti, pa kad se svi skupe pokrije se ceo forum.
Ali, vi ne vidite sta se uglavnom radi po forumu, tj. sta moderatori rade.
Valjda je glavna funkcija da se zadrzi neki red i propisi, i najvaznije ugled foruma. Moze neko i da ne poznaje odredjenu oblast ali vrlo dobro zna sta da uradi ako neko postuje 10x neko slovo kao post ili ceo post je "!!!!!!!!!!" i slicno.
Bitno je valjda da si posten i da ti je stalo da se forum uredi koliko god moze, zar to nije glavna stvar ?
Ukoliko neki moderator ne poznaje odredjenu oblastu o kojoj se diskutuje, pa ne treba da se javlja onda.
Ako se i javi pogresi to moze valjda na kulturan naci da se kaze i da se tu polemise.
I opet je sve vezano sa temom, a postovi tipa "ahahahah o Boze koje gluposti" i slicno.
Pa sta ocekujete da se uradi sa takvim postovima ?
Po pravilu foruma to je Flejm i ja ga tako zavedem - ako hocu da dam warn tome, a brisem radi ugleda foruma.
A aktivno se nesto radi i dogadja po forumu, useri to ne mogu sve da vide ali svaki moderator zna sta je drugi moderator uradio, kome je dao opomenu ili upozorenje i za koji post.
A trenutno, verujte na rec novi moderatori sasvim korektno uredjuju topic-e/post-ove ciste spam, svadje, oglase - po meni i ako sam i sam deo njih.
Za sada ono sto sam i licno video skoro sve prijave nekog user-a za spam ili slicno su uvazene - osim onih koje smatramo da mogu da prodju.
Pa eto i npr. promena imena za Witcher-a, predlog je na mestu i ok, ako ima slicnih pregloga za bolju preglednost, za popravljanje naziva neke teme, slobodno recite.
Sto se tice toga kakav je kvalitet Benchmark-a.
Pa sad, niko od nas ovde ne moze da zabrani nekome da se uclani pa da ovde prezentuje totalno neznanje ili otvori 10 topika za jedan dan sa raznim pitanjima.
2008 je godina, mnogo ljudi ima internet i racunare, a ne znaju svi sve, logicno je da pored gomile uclanjenih clanova je velika vecina onih koji da kazemo svojim postovima ne uzdizu nesto kvalitet samog foruma.
A useri su ti koji cine kvalitet foruma, a za moderatore sam vec napisao.
Ono sto moderatori mogu da ucine je da malo srede teme, prociste spam radi bolje preglednosti, uklone vredjanja, psovke, krekove sta god.
I onda ako neko google-a pa naidje na neku temu na Bench-u ili kako god dodje ovde i vidi da se ovde ne prosledjuju krekovi, da ovde nema vredjanja, da se takodje ne vredjaju i ismejavalju Benchmark-ovi moderatori ( sto je sramotno da neko radi, kakav bi onda bio ugled foruma ?? )
Pa onda i taj novi sto je dosao ce da shvati da se to ovde ne radi i da ako planira da trazi krek ode na drugo mesto.
I nemojte uvek da kad vam neko obrise neki post to shvatite licno, nije jedini, obrisan je da bi tema bila preglednija.
Pa se i pusti da prodje malo vremena pa sutradan npr. procisi se aktivna tema.
Npr. CPUz tema je prociscena, proslo je dosta vremena, u pitanju su bile sve diskusije medjusobno clanova, nema nista bitno za nekoga odredjenog pa kad je sve to zastarelo onda se ocisti.
Kada krene ponovo sezona CPUz samoubistava opet ce biti aktivne diskusuje off-topic i toga, ali, to je sve na mestu, mora da ima i toga na forumu
I zadnje, konkretno, svi vi koji mislite da vam moderatori ne ogovaraju.
Gde vas je koj moderator ostetio ? ukoliko neko smatra da jeste ostecen, neka kaze to ( ne otvaranjem topic-a, posalje nekom moderatoru svoje misljenje )
Normalno, ne za svaku glupost, tipa zasto mi je obrisan post - nije pravda idt..
Prvi koji je tako nesto rekao bio je nex999 koji je smatrao da je previse osto dobio warn - mada je ovo eto.. proslo tek tako.
Mada opet nije svaki moderator isti, svako ima svoju personu.
Neko ce nekome progledati tu i tamo neko nece - ali ugalvnom dobio upozorenje ili warn sigurno je po pravilima a ne bezveze.
Ako je bezveze, pa kazi Peci ili Silveru taj i taj mi dao iz sujete warn.
Uf, koliko napisa niko nece ni citati :d