Šta je novo?

Be Quiet kucista

Konačno sam sastavio relativno skromnu masinu sa 500 FX kucistem (i5 12400, GPU nVidia 4070 super, BeQuiet Straight Power 11 850w napajanje, BeQuiet Shadow Rock 3 cpu Cooler) i zaista sam oduševljen kako se ponasa u radu, a i lepo izgleda. Veoma je tiho u radu (i tokom gaminga), prakticno ga ne čujem, a sistem ostaje hladan. Bas su se dobro pokazali njegovi ventilatori. Jedino sam se “malo” namučio sa kablovima (malo sam tu nevican), jer sam prvo ugradio Cooler, pa tek onda povezivao kablove na ploči. Tu sam se otelio oko ubadanja kablova za napajanje CPUa, jer je Cooler bas veliki.

Takodje, imao sam peh sa staklenim panelom. Kad sam pokušao da ga skinem prvi put (na podu sam radio), posto nije hteo lako da se izvadi kad sam skinuo srafove, kako sam ga trgnuo, tako je malo ćošak panela zakačio pod i odma se razlupao u parčiće. Na svu sreću, nisam još bio skinuo zaštitnu foliju, pa sam ga lako uklonio i počistio. Odmah sam zakukao BeQuietu i na moje iznenadjenje, rekli su da će mi poslati zamenski jer je kuciste još pod garancijom :) Mislio sam da taj panel nije pod garancijom. Imali su problema oko slanja posto nismo u EU, ali rekli su da su to prevazišli, pa očekujem da će ga ipak isporuciti. Brzo su mi odgovarali na mailove, svaka pohvala za njih.

BeQuiet ima odlicnu podrsku za musterije...
Ja sam prosle reklamirao prednji panel na mom 500DX-u jer su otisle 1-2 zabice - usled losijeg dizajna potrebno je malo jace "cimanje" da se skine... Nije strasno i nema "lufta" kada se namesti, ali svakako je mogao drugaciji mehanizam za taj panel, posebno ako se kuciste cesce cisti.
Bez problema u roku od par radnih dana sam dobio zamenski, koji mi za sada stoji u rezervi...
Takodje jos jedna "mana" je sto je kuciste "nisko" odnosno deo izmedju MOBO i prostora za ventove sa gornje strane ne ostavlja mnogo prostora za kablove napajanja (za mobo napajanje) tako su bas "nabijeni" kada se savije prikljucak... Ruku na srce mozda je bolje resenje ici sa 120mm kulerima gore nego kao u mom slucaju sa 140mm.

Kuciste je odlicno za svojevremeno tu cenu od 70ak eura pre par godina, u tom "higher mid-tier" segmentu ali mislim da trenutno ima boljih-kvalitetnijih resenja na trzistu za nesto vise novca.
Svakako bih preporucio, ko se odluci da uzima, da ipak ide na 500dx+ aftermarket (120mm) ventove

Kod 500DX (a kapiram i FX) je najveći problem držač za SSD sa logoom, koji prekriva prorez za kablove koji idu nazad s ploče - loše je pozicioniran i uzak prostor pa je skoro nemoguće provući 24pin za ATX ploču bez lomljenja. Pošto nemam 2.5" drajvove skinuo sam čitav taj cover, bez njega je sasvim okej.

Podrska im je stvarno odlicna. Cak su me par puta i pingovali da vide da li mi je stigao panel (a jeste), kako bi mogli da zatvore moj tiket :D Bas su me pozitivno iznenadili. Da, kuciste je onako "knap" uslovno receno. Ja sam se zeznuo sto nisam prvo provukao kablove za napajanje procesora, a p onda montirao cooler, nego sam se 2 sata u po noci njakao da ih ubodem. Prste sam izlomio, a zivce pokidao :D Ali su me odusevili ventilatori FX kucista, stvarno lepo rade.

@Roy Fokker
Jeste muka malo s tim drzacem, ali sam ga ostavio, doduse malo nakrivljenog, posto se na to ni ne obazirem.

Iskreno, meni je FX kuciste bas lepo leglo. RGB, ventilatori top, tihi, bukvalno se ne cuje, a lepo izgleda. Slazem se da ima problema oko drzaca SSD-a, knap je sve, ali mi je drago da vidim da im je prodska na zavidnom nivou sto je mozda i najbitnije na kraju krajeva.

Ja samo ne volim da su kablovi nalomljeni i nategnuti, pa mi je čistije bilo da skinem jer ionako ima samo estetsku ulogu.

Konačno sam sastavio relativno skromnu masinu sa 500 FX kucistem (i5 12400, GPU nVidia 4070 super, BeQuiet Straight Power 11 850w napajanje, BeQuiet Shadow Rock 3 cpu Cooler) i zaista sam oduševljen kako se ponasa u radu, a i lepo izgleda. Veoma je tiho u radu (i tokom gaminga), prakticno ga ne čujem, a sistem ostaje hladan. Bas su se dobro pokazali njegovi ventilatori. Jedino sam se “malo” namučio sa kablovima (malo sam tu nevican), jer sam prvo ugradio Cooler, pa tek onda povezivao kablove na ploči. Tu sam se otelio oko ubadanja kablova za napajanje CPUa, jer je Cooler bas veliki.

Takodje, imao sam peh sa staklenim panelom. Kad sam pokušao da ga skinem prvi put (na podu sam radio), posto nije hteo lako da se izvadi kad sam skinuo srafove, kako sam ga trgnuo, tako je malo ćošak panela zakačio pod i odma se razlupao u parčiće. Na svu sreću, nisam još bio skinuo zaštitnu foliju, pa sam ga lako uklonio i počistio. Odmah sam zakukao BeQuietu i na moje iznenadjenje, rekli su da će mi poslati zamenski jer je kuciste još pod garancijom :) Mislio sam da taj panel nije pod garancijom. Imali su problema oko slanja posto nismo u EU, ali rekli su da su to prevazišli, pa očekujem da će ga ipak isporuciti. Brzo su mi odgovarali na mailove, svaka pohvala za njih.
Домаћа радња или мађарони ?

Je l imao neko iskustva sa light base 900 dx?

Nazad
Vrh Dno