Šta je novo?

Be Quiet kucista

802 jeste vece a i ventovi su standard no rgb
Kod nas je bas razlika u ceni,ja sam FX prodao uzeo 802 je 20 franaka skuplje od FX.
Nije mi toliko do RGB-a (koji cu i iskljuciti), vec do performansi, jerbo bi navodno trebalo da su efikasniji (i tisi) od Pure Wings 2. Nadam se da mi "pipci" :D prednjeg panela nece olako kljoknuti :/

802 ima odličan mehanizam za skidanje prednje maske. Još bolji za otvaranje stranica. Ali, "tapacirung" na desnoj strani je previše debeo, prostor za kabliranje užasno rešen i ako imate delimičan opsesivno-kompulsivni poremećaj, kao ja, sa željom da lepo iskablirate pozadi - there comes a nightmare! :) ;)

Jedno vreme sam se borio sa kablovima, ali kada sam uzeo RGB ventove, tada sam se predao. :) :)

Prilozi

• Haos kablova.jpg
    Haos kablova.jpg
    314.7 KB · Pregleda: 107
Poslednja izmena:
Uh, ja bas nemam zivaca za takve stvari. Samo da kablove naguram pozadi, pa kako god :D

Evo stigao mi 500FX, nisam ga jos otpakivao, ali sam primetio još jednu manu, koje sam se pribojavao gledajući recenzije, a koja mi je neverovatna (obzirom na sam naziv brenda), a to je da se pritiskanje Power dugmeta bas bas čuje glasno. Moje staro kuciste je tri puta tise po tom pitanju. Ne mogu da verujem da to dugmence nisu mogli da naprave nešto tisim, kao da bi ih to koštalo nešto puno. Ne znam, možda je to i feature :D

Pritisneš jednom i gotovo, sledeći put kad nestane struja😏

Ne znam za druge, ali ja volim kad znam da je dugme pritisnuto.

Isto. Volim kad ima taj “klik”.

Generalno, nemam nisa protiv toga, samo sto to "klik" nocu (dok drugi spavaju) postane "KLIK!" :D

Pa nije to bas EI radio iz 1967 da toliko klikne!!!

Shobe majku mu, pa da li si realan? :D
Ako ti ne valja, daj meni za upola cene, meni ne smeta klik zvuk. :p

Ma dobro, karikiram ja malo, al opet boducka usi prvi put :D
Labello, ne bi moglo za upola, samo za punu cenu :D

Generalno, nemam nisa protiv toga, samo sto to "klik" nocu (dok drugi spavaju) postane "KLIK!" :D
Imao sam sličan slučaj sa ortakom kojeg je takođe nervirao taster na nekom kršu od MS industrial đubreta i blagog hujanja koje prave ventilatori. Sve to i da se razume, ali onda sedne za tastaturu sa plavim svičevima i krene da kuca po njoj i sve zvuči kao mitraljez u teranju, ali njemu su problem ventilatori??? Prosto je neverovatno da čovek uopšte ne kapira formu buke. :)

Danas sam imao malo vremena i konacno prebacio sve u novo kuciste i ono sto sam primerio je da su ventilatori dosta glasni. Ne znam na koliko se vrte, jel moze neki link za program preko koga mogu da podesavam rpm?

Danas sam imao malo vremena i konacno prebacio sve u novo kuciste i ono sto sam primerio je da su ventilatori dosta glasni. Ne znam na koliko se vrte, jel moze neki link za program preko koga mogu da podesavam rpm?
Nije valjda :/ Nadam se da ce biti iole bolje kad ih malo usporis :/

Poslednja izmena:
Prvi put imam kuciste sa 4 ventilatora i u odnosu na prethodno CM 690 II sa dva venta je dosta bucnije ali cini mi se da su ventilatori na max iz nekog razloga.

I da, najbolje od svega je sto mi ploca ne podrzava argb pa sam mislio da nece svetleti, ali ipak svetle:LOL:

Prilozi

• A204D706-5828-4370-9B89-DDA28FE88F41.jpeg
    A204D706-5828-4370-9B89-DDA28FE88F41.jpeg
    115.1 KB · Pregleda: 70
Lepo izgleda :) Ajd pa javi ukoliko si uspeo da ih utisas i kakvi su utisci nakon toga.

Nesto ja tu nisam dobro povezao izgleda. Ne nalazi mi ni jedan vent sem CPU. Cudno mi da ne nalazi ni graficku.

500FX ima interni kontroler s RGB efektima, koji može da se sinkuje sa eksternim kontrolerom ako imaš, tako da radi u svakom slučaju.

Nemam ekstreni ali i ovo radi posao. Svakako mi se najvise svidja ova narandzasta boja, a mogu i da se menjaju efekti.

Lepo izgleda :) Ajd pa javi ukoliko si uspeo da ih utisas i kakvi su utisci nakon toga.

Resio sam problem, morao sam u biosu da promenim system fan sa DC na PWM i sad se ne cuju :D Inace radili su na 100%

Ima li neko predlog kako da ih podesim?

Poslednja izmena:
To mi kazi :) Svaka cast. Na koliko se vrte?

Stavio sam na budu na 30% dok CPU ne predje 38C, posle se lagano pojacavaju, al nisam jos testirao u igrama, nemam vremena. Mozda ce neko u medjuvremenu dati predlog kako da ih setujem.

I kakvi su utisci za kuciste? Razmisljam se izmedju ovog ili Lancool 216 (kada vec North ne mogu nigde da nadjem)

Ja sam iskreno odusevljen. Cable managment je dobar, ventilatori se ne cuju kada se podese kako treba, build quality je dobar i dolazi sa 4 jako dobra ventilatora sto je plus. Mislim da samo ventilatori kod nas izadju oko 100eur, mozda i malo vise. Sa desne strane postoji izolacija, dust filter napred, gore na magnet i dole celom duzinom.

Mene je najvise privukla prednja maska jer nije kao kod svih "obicna" i onda ventilatori iza nje vec ima ove dve linije koje joj daju smek i bas lepo izgleda cak i sa predefinisanim rgb efektima.

Naravno, stvar ukusa, mozda se nekome bas to ne svidi, ali eto, mene je to najvise privuklo pored ventilatora koji idu uz kuciste.

Eh, bas mi drago sto ovo cujem :) 'el se lomi prednja maska (ako si pokusao da je skines)? :D

Da:ROFLMAO: Mislio sam da ce puci kad sam skidao. Bas su je zategli.

Znaci ipak je to konkretna boljka, damn. Valjda ce nam poziveti mnogaja ljeta :D

Daj neke slike jos i da li mogu da se ugase svetla? :D

Mogu. Reci kakve slike hoces, ne znam sta vise da slikam :ROFLMAO:

aaaaa GIF

:D

Nazad
Vrh Dno