Šta je novo?

BBS - Better Battery Stats **OBAVEZNO pročitati prvi post**

A da probam da je iz recovery-a instaliram? Da li se onda instalira kao sistemska?

Ovo ti je na jedan klik. Što bi isao preko recovery-a?

M2 Note

Pa napisao sam ranije, kad god sam ga instalirao normalno kao system app, posle restarta telefona nesto nije ok, nemam opcije koje kao system app imam mogucnost da upalim ali mi je sam bbs instaliran kao system app...

Bas cudno, ja nikad nisam imao problema, niti se neko zalio, evo prvi put cujem od tebe.

Probaj prvo ovako, ako ne, rucno je push-uj u system.

Otidji u google settings nadji lokaciju i iskljuci location reporting i location history, pa onda iskljuci lokaciju telefona, restart i to bi trebalo da bude to. Go smece je isto pravilo haos tako da...

Inace preporucio bih ti jedan clean install.

Imam novi fajl za proveru, to je od sinoc, zaboravio da ga okacim. Do jutra se baterija za 5% ispraznila sto je mnogo bolje.
Pogledajte prilog BetterBatteryStats-2016-07-01_093648289.txt

Sta gubim iskljucenjem tih opcija? Brze pronalazenje na mapi? Posto meni gps ne radi bas nesto brzo i kada promenim lokaciju nekada mu treba mnogo vremena da me nadje pa kolko znam dosta pripomaze lokacija preko net-a gde se nalazim da bi me gps brze locirao.

Location history sam nasao u Activity controls
a location reporting pod tim imenom nisam nasao. Mozda mislis pod Location > access location?

Mislim i ja da bi trebao jedan komplet reinstall, nikako da uradim...

Samo kliknes na lokaciju u notification baru, iskljucis je i to je to. Trebalo bi onda sve dobro da bude. Kad ti treba GPS onda spustis notification bar i ukljucis.

Objasnjavas mi kao da sam prvi put uzeo tel. u ruke :)
Pitao sam koja je ulogao tih notifikacija za lokaciju? Jer kada ukljucim gps nekada mu treba jako puno vremena da me locira . Ako je ovo za lokaciju neophodno da me gps nadje brze onda ne bi dirao, jer se gps oslanja i na 3g da bi brze locirao tel. Verovatno ovo nije vise neophodno kod novih tel. ali za moj S2 i te kako ima razlike kada je iskljucen i ukljucen 3g, pogotovo kada promenim i odem negde gde ne ocekuje da me tu vidi.

@ nightshadow

Ako bi mogao jos jednom da bacis bogled na batterystats (2 posta iznad)

To je vec super, nema problema nikakvih.
Jos bi jedino mogao da limitujes com.google.android.location.ALARM_WAKEUP_LOCATOR i com.google.android.location.ALARM_WAKEUP_ACTIVITY_DETECTION, ako koristis amplify.
Kod mene su limitovani na nekih 1300s, smaraju nekad sa wakelockovima, ali dobro, nije to nista strasno.

Objasnjavas mi kao da sam prvi put uzeo tel. u ruke :)
Pitao sam koja je ulogao tih notifikacija za lokaciju? Jer kada ukljucim gps nekada mu treba jako puno vremena da me locira . Ako je ovo za lokaciju neophodno da me gps nadje brze onda ne bi dirao, jer se gps oslanja i na 3g da bi brze locirao tel. Verovatno ovo nije vise neophodno kod novih tel. ali za moj S2 i te kako ima razlike kada je iskljucen i ukljucen 3g, pogotovo kada promenim i odem negde gde ne ocekuje da me tu vidi.

@ nightshadow

Ako bi mogao jos jednom da bacis bogled na batterystats (2 posta iznad)

location reporting više ne postoji
location history je ono što mu samo ime kaže. služi za google now i tako te servise.
što se tiče GPS skini npr fasterGPS i podesi server na srbiju

Ne videh da si okačio i ovde, odgovor u G2 temi :)

Sent from my LG-D802 using Tapatalk

Nemaš root, ne vidi se ništa posebno u logu

Znam,još se nije pojavio ,posle apdejta ali mi deluje da neki google proces jede bateriju.Pre apdejta za noć mi skine par procenata a jutros nakon skidanja sa kabla za sat 5%,nakon toga sma ga restarovao i za narednih 5 stai uz malo upotrebe skinuo je samo 3 %.

Znam,još se nije pojavio ,posle apdejta ali mi deluje da neki google proces jede bateriju.Pre apdejta za noć mi skine par procenata a jutros nakon skidanja sa kabla za sat 5%,nakon toga sma ga restarovao i za narednih 5 stai uz malo upotrebe skinuo je samo 3 %.
Isključi Google backup.

Sent from my HUAWEI MT7-L09 using Tapatalk

Settings, backup&restore, isključi backup tu.

Iskljuci lokacije.

Koliko sam provalio po zadnja tri telefona lokacija u varijanti sa lošim signalom proizvodi divljanje Google Play usluga.

koristi li neko smartwatch na rutovanom telefonu i Better Battery Stats? Vidim da dok god ne koristim Moto 360, u dijelu alarms za Google Play Services imam par stotina wakeups za cio dan, a cim nakacim telefon, dobijem par hiljada dnevno o_O
proces je com.google.android.gms , evo za 5 i po sati imam 1808 wakeups.
Ako ipak treba dump file, mogu da ga napravim, mada mozda vec i imam neki, samo ne znam je li po pravilima u prvom postu

Poslednja izmena:
Imam ja gearfit i s7 rutovan. Gde i sta treba da pogledam/proverim.

Moje pitanje da li smeta ako imam na istom telefonu instalirane bbs i gsam battery monitor?

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Poslednja izmena:
udji u BBS, pa pogledaj pod alarms, koliko ih imas za com.google.android.gms? Meni bude od 3-5 po minuti. Ako se ne snadjes, saljem screenshot

Skinuh tel sa punjaca nedavno, za sada je otprilike 1 na minut...zakacen i sat i neke sluske bt sto mi stigle danas :D

pa i to je previse, IMHO! Kod mene isto malo manje danas, ne znam zasto. 873, odnosno 58,9 za 1h u prosjeku, iliti prakticno 1 wakeup na svaki minut. Ali obicno bude izmedju 3 i 5, ubi bateriju!

Da to je bas puno. Juce sam gledao kada je samo fitnes tracker bio nakacen, bilo je otprilike oko 25 wakeupa na sat.

To ces morati na xda da odes @joriq da vidis tamo, posto nisam imao nikad smartwatch i ne znam sta je normalno i koliko.

moracu... Evo danas, za 10h 43min, imam 3135 GMS wakeups (4.9 svake minute), od toga 3020 za gms.wearable.node... A tek je 17h :D

juce izasla nova verzija Android Wear app, ponadah se da ce mozda nesto srediti, al jok...

Nazad
Vrh Dno