Šta je novo?

BBS - Better Battery Stats **OBAVEZNO pročitati prvi post**

Zamolio bi za pregled mog log-oa. Ranije ste mi pregledali i bio je Fast D. je bio problem mada i posle iskljucnja je "gutao" bateriju u stanju mirovanja (preko noci) kada svakako iskljucim net.
Kako sam ga skinuo sa punjaca pre spavanja nisam ga dirao a ispraznio je 15% bateriju. Sto je, slozice te se, previse a pre par meseci sam menjao bateriju. Pamtim da je od 2% do 5% maks. ranije gubio preko noci.

Pogledajte prilog Outlook.com.zip

Jel u log-u pise za njega da puno guta bateriju? Pravo da ti kazem razmisljao sam, jedini koji sam koristio do sada od kada imam S2.

Koje zamene bi bile dobre za njega a da nemam ponovo ovih problema ako se uspostavio da je on bio uzrok gutanje baterije?

Poslednja izmena:
1wakelock po min, to je baš mnogo.
Probaj nova launcher, taj je najbolji.

Sent from my LG-D802 using Tapatalk

Piše ti rooted:false
Probaj da instaliraš kao sistemsku

To je ovaj deo:
com.gau.go.launcherex (): Wakeups: 529 (1.0 / min.)
Znaci sto vise ima wakeups to ne valja?

Ostalo je bilo sve dobro?

Uninstalirao sam Go i instalirao Nova L.

---------
Malo sto sam se igrao sa njim ni blizu nije funkcionalan kao Go. Izgleda da ne mogu ni folder da kreiram ako nije prime, kao ni ikonice da se uvecaju pa su na desktopu bas sitne, kada udjem u meni ne vidim da mogu da sklonim onu ruznu sivu pozadinu,...
Na Go se sigurno ne vracam bitnija mi je baterija nego funkcionalnost. Ali ovde bas ima puno nedostataka naspram Go-a.

Poslednja izmena:
Da, sto vise wakeups, to gore za bateriju.

Nova Launcher je najbolji launcher za android, i po meni i po jos milionima korisnika. Manje vise i na forumu vecina ljudi koristi novu.
Folder se pravi tako sto prevuces jednu ikonicu na drugu.
Ta go s3anja zaboravi, nema goreg zla od njihovih aplikacija.
Ikonice mogu da se uvecaju naravno, ne znam da li mogu da free verziji. Nadji prime negde pa instaliraj nju. :)

@nemanja123, udji u BBS, pa settings, pa advanced, pa system app.

Hvala vam, ali instalirana je tako. Evo šta piše:
uploadfromtaptalk1467222869123.jpg
Rekao sam mu (burazerov telefon, a nije tu) da odradi restart, pa da uključi na punjač telefon na minut, isključi pa da mi pošalje log. Ako bude pisalo da ima Root onda je ok i odrediće novi log večeras.

Da, sto vise wakeups, to gore za bateriju.

Nova Launcher je najbolji launcher za android, i po meni i po jos milionima korisnika. Manje vise i na forumu vecina ljudi koristi novu.
Folder se pravi tako sto prevuces jednu ikonicu na drugu.
Ta go s3anja zaboravi, nema goreg zla od njihovih aplikacija.
Ikonice mogu da se uvecaju naravno, ne znam da li mogu da free verziji. Nadji prime negde pa instaliraj nju. :)

@nemanja123, udji u BBS, pa settings, pa advanced, pa system app.

Mogu na deskopu da se prave u folderu ali ne moze u meniju kada si posto sam tu voleo lepo sortirano da bude. Samo za prime ver. ima uvecanje ikonica. Posto je tolko pohvaljen Nova l. ostavicu ga neki period.

Hvala sto si proverio log file, nadam se da ce resiti problem.

Nova je na popustu 0.99$. Inače je 3.99$

Za te pare ni jednu kafu ne možeš popiti u gradu.

M2 Note

@ nightshadow i ostali
Nisam radio log fajl i nocas ali baterija je sa 49% pala na 31% sto je u sustini isto i pre brisanje Go-a. Jel ovo do baterije ili moze i dalje biti neki uzrok? Odradicu novi log svakako.
Ono sto sam pogledao i jedino primetio da odudaraju parametri je com.google.android.gms, wakeups 357 (42/h)

Otidji u google settings nadji lokaciju i iskljuci location reporting i location history, pa onda iskljuci lokaciju telefona, restart i to bi trebalo da bude to. Go smece je isto pravilo haos tako da...

Inace preporucio bih ti jedan clean install.

Ssp wakelock je problem.
Koliko sam shvatio, odnosi se na neke advanced senzore, tipa humidity, air pressure.
Da li je telefon bio u pokretu za vreme snimanja loga?
Da li imaš neke weather aplikacije?

Takođe, photos je bio aktivan 20min(radio sync novih slika pretpostavljam?)

Šta je SSP wakelock?

1. Jel to normalno za senzore?
Kako da se isključe?

2. Telefon nije bio u pokretu.

3. Ima 2 weather aplikacije i za svaku po jedan widget: jedan standardni koji je sa satom "Weather" i "Yandex weather".

4. Nije bilo novih slika. Poslednaj sačuvana je bila 4 sata pre početka pravljenja log-a. Kako njega da sredi?

Poslednja izmena:
Joj Nemanja, pa ti ko da si od juče na benchu. [emoji16]

M2 Note

Nemam sad vremena da tražim, na brzinu sam našao to da se odnosi na te senzore.
Pokušaj da obrišeš te weather aplikacije pa vidi ima li ga opet.
Za photos, nemam pojma šta mu je, 20 min je bila aktivna app.
Obriši data/cache, 'ebem li ga.

Joj Nemanja, pa ti ko da si od juče na benchu. [emoji16]

M2 Note

Šta da radim, stvarno ne znam. Da je telefon u mojim rukama pa i da eksperimentišem, a ovako ja da javljam šta da radi, pa pitanja gde je tačno i da ne bude to rešenje, mučenje i za mene i za burazera :(

Probaću ovo sto kaže nightshadow pa ćemo videti.

Odakle da skinem bbs koji koristite za mjerenja?
Zadnji put negdje davno kad mi je trebalo, morao je da se instalira kao sistemska app i onda sam imao grdnih problema da to uradim jer ga sistem nije prihvatao....Kad sam uspio konacno, ostao je tu do full wipe-a...

Ima li varijanta kao i ranije da se jednostavno instalira i radi svoj posao? :)

Šta da radim, stvarno ne znam. Da je telefon u mojim rukama pa i da eksperimentišem, a ovako ja da javljam šta da radi, pa pitanja gde je tačno i da ne bude to rešenje, mučenje i za mene i za burazera :(

Probaću ovo sto kaže nightshadow pa ćemo videti.
Dok ne dodje u tvoje ruke nista, ovako preko telefona je mucenje.
Odakle da skinem bbs koji koristite za mjerenja?
Zadnji put negdje davno kad mi je trebalo, morao je da se instalira kao sistemska app i onda sam imao grdnih problema da to uradim jer ga sistem nije prihvatao....Kad sam uspio konacno, ostao je tu do full wipe-a...

Ima li varijanta kao i ranije da se jednostavno instalira i radi svoj posao? :)

Skini > http://forum.xda-developers.com/attachment.php?attachmentid=3500802&d=1444382813
Od 4.4 androida mora sistemska da bude, jer je google nesto cackao oko citanja baterije. Root takodje.

Prilozi

• uploadfromtaptalk1467222869123.jpg
    uploadfromtaptalk1467222869123.jpg
    59.3 KB · Pregleda: 59
Je l' upseo neko da reši ovaj problem sa *backup* wakelock-om na drugi način, osim da isključi google backup?
Wakelock se dešava potpuno nepredvidivo, čini mi se da se javlja kada sinhronizacija neke stavke iz google naloga zabaguje, ali nisam siguran. Danas recimo stoji znak za sinhronizaciju na kontaktima, pre par dana na tabelama/dokumentima, a poslednji datum sinhronizacije je neki par dana ranije.

Samo iskljucivanjem backup-a. Drugacije nikako. Za sad.

Nazad
Vrh Dno