Šta je novo?

BBS - Better Battery Stats **OBAVEZNO pročitati prvi post**

Koju verziju BBS koristite, jel i dalje imate onu sa prvog posta 1.16.0.0 ili neku noviju?
Instalirao sam 2.1.0.0 koliko vidim nemam ove 2 opcije koje se spominju u prvom postu
settings > dumpfile > oznacite sve > Process stats, Service Stats (treba root), Alarm Stats(treba root), Network Stats(treba root), CPU States.
> advanced > Iskljucite Google Analytics

da li da probam onda večeras da napunim tel, a sutra snimim dump ili ? :p

vozim 4.0.4 cm9

sada vidim iz vaših dumpova da i vi koristite 2.1, valjda je onda to ok, ostaje mi da ostavim tel večeras i snimim dump, pa ću ga sutra okačiti :d

Poslednja izmena:
Mene je BBS malo razočarao, očekivao sam da će mi konkretno ukazati šta je to što izaziva curenje baterije, da bih pronašao nekoliko procesa sa ne baš tačnom kalkulacijom potrošnje, gde se ne može izolovati koliko je tačno otišlo na pojedinačan proces. Inače koristim verziju 2.1.0.0, regularno plaćenu...

Skinuo sam verziju sa XDA, ne znam da li se ona razlikuje od plaćene?
Nemam pojma da li je baterija na samrti ili mi nešto sisa bateriju, ali imam utisak da u poslednje vreme baterija brže iscuri.
Paralelno gledam da kupim i novu bateriju, voleo bi prvo da vidim šta je sa ovom starom, odnosno da je posle uporedim sa novom, jer ovako sve nešto iz glave utvrđujem koliko drži stara baterija.

^^ okaci log ovde da vidimo ima li sta cudno.
Mene je BBS malo razočarao, očekivao sam da će mi konkretno ukazati šta je to što izaziva curenje baterije, da bih pronašao nekoliko procesa sa ne baš tačnom kalkulacijom potrošnje, gde se ne može izolovati koliko je tačno otišlo na pojedinačan proces. Inače koristim verziju 2.1.0.0, regularno plaćenu...
Pa on ti konkretno i ukaze na to.

Hoću okačiču naravno, danas sam tek instalirao BBS, koliko vidim mobilni mora da ostane neko vreme neaktivan, a do malopre me zivkaju na tel... snimiću dump ujutro i okačiti.

Poslednja izmena:
^^ okaci log ovde da vidimo ima li sta cudno.

Pa on ti konkretno i ukaze na to.
Ma kakvi, radio sam logove sa 5-6h mirovanja, i ništa. A najjače je što ne može da procentualno izračuna koliko koji proces skida (suma je veća od 100%), već ih rangira po vremenima koje su držali telefon budnim. I onda imaš situaciju da su recimo istovremeno bt i wi-fi aktivni (smartwatch), ali nemam informaciju koliko je koji odneo procenata baterije, već samo da je jedan bio recimo sat i 30min a drugi sat i 20, a pri tom wake up je sat i 50, i slično...

Poslednja izmena:
Au, pa tebi telefon uopste nije isao u deep sleep, 50% baterije ti otislo covece.
GPS ti je radio preko 3h. Zasto ga drzis ukljucenim preko noci?
Backup je takodje radio preko 3h, neki problem imas tu. Idi u settings/backup & restore i vidi javlja li problem kakav pri sync-u.
Nisam siguran sta je triggerovalo gps, sumnjam na ovaj ezweather(jesi ga podesio da koristi gps za lokaciju?) ali neka pogleda neko od iskusnijih kolega..
Imas i ovaj rx_wake, to ti je zbog wifi rutera. E sad, on nije veliki(oko 30min), ali mozes da pokusas da ga smanjis.
Evo jedan predlog na koji sam naleteo, odnosi se na podesavanja rutera
Changing from 802.11 mixed (n/g/b) to 802.11 mixed (g/b) has solved my issue!
Ili jednostavno da iskljucis wifi preko noci..

Edit : sad tek vidim sta si napisao za gps.
Cudno. Vidim da neki pominju google mape da mogu da budu uzrok. Probaj clear data/cache za mape. Restartuj telefon, pa prati kakvo je stanje..

Poslednja izmena:
Da, gps je bio isključen, barem je ikona to pokazivala, slučajno sam ga juče upalio inače je uvek isključen, osim kada vozim bicikl, tada mi sporttracker snima vožnju, ali zbog toga sam poručio power bank.
Ok, nije problem da odradim reset telefona, kada ugasim gps, ukoliko to rešava problem sa gps-om.
U backup sekciji, ne prijavljuje nikakakv problem sa syncom (odnosno ne znam šta da odabrem da vidim da li pravi problem). Uključene su opcije backup my data i automatic restore.
Šta još da proverim oko backupa, da ne srče toliko tokom noći ili je neophodno da radi backup?
Nemam pojma ni da sam koristio ezweather, koristio sam google news and weather(zbog widgeta) ali sam ga greškom obrisao preksinoć, sinoć sam pokušao da instaliram neke druge, ali me nisu zadovoljili pa sam ih uninstall.
Oko rutera... moram da proverim na kom ruteru je bio tokom noći, jer tamo gde spavam voli da se nakači i na komšijski. Mada bi mogao i komšijski ruter da presetujem :smoke:
Mogao bi wifi isto da isključim noću, ali me ne bi čudilo da se neko novi problem pokaže i kod wifi, jer sam i ranije imao nekih problema sa wifi, oko dns, pa moram ručno da ih brišem (pre toga gasim wifi) ne bi li se nakačio na mrežu (i taj problem je poznat kod xperie mini i CM9), ali i to je ok, jer znam proceduru i nije svakih 3 sata :p
Da li još nešto srče bateriju, odnosno da li na još nešto treba da obratim pažnju?
Mislio sam da kupim novu bateriju, jer je ova stara 4 godine, ali sm želeo da vidim kako ova postojeće radi i uporedim je sa novom.

Poslednja izmena:
Nemas nista drugo, samo te tri stvari, ostalo je ok sve..
OK, proveriću sutra opet oko gps-a nakon restarta telefona, a backup onda ostavljam ovakav kakav je, možda probam uninstall taj ezwather, jer ga i ne koristim (barem mislim da ga ne koristim)
HVALA na brzom odgovoru!

Probaj da iskljucis backup my data, ako ti naravno nije potrebno to, i meni je umeo da pravi drain. Cisto da vidis kakva ce situacija sa baterijom biti kada je iskljucen backup.

Ok, probaću noćas i backup my data da isključim, inače nemam pojma ni čemu služi i da li mi je potrebno da bude uključen stalno.

Pa u sustini cuva podatke o aplikacijama, kao i sifre od wifi-a tako sto ih salje na guglove servere. Ne mora da ti je stalno ukljuceno, mozes da ukljucis par dana pre ukoliko planiras da reinstaliras ceo sistem.

A što ne probaš legacy xperia KK? Odlično radi. Posle dodaš sony launcher od onog Ra3al. Sve funkcioniše, barem na mini pro.
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2021332

Ne postizavam da sve istražim zašta se uhvatim :d
Pogledaću ovih dana link koji si mi poslao malo ozbiljnije. Drndao sam se mnogo sa ovim trenutnim modom, instalirao oko 100 aplikacija... i sva ostala drndanja, sada sve ispočetka...
Vozim CM9, manje više sve radi, ima bugova ali sam naučio da ih kontrolišem, jedino me smara sporost, najviše u phone luncheru, nekada se zglupi pa neće tel da okrene bukvalno 30 sec.
Malo je falilo da uzmem danas neki drugi tel, mada mi je ovaj baš drag, jer je mali, prastar, jeftin a radi više stvari nego moderni telefoni mnogih prijatelja.:d

Poslednja izmena:
Evo novog loga od jutros, isključio sam backup data i resetovao telefon pre merenja, (da bi bio siguran da je gps isključen).
I dalje se mob noću kači na komšijski ruter, srediću i to :d
Pogledajte prilog BetterBatteryStats-2016-03-11_065921693.txt
Da li se po nekim parametrima može zaključiti da je baterija stara i da joj je vreme za zamenu, jer ova koju koristim je originalna i stara je 4 godine, moguće da joj je vreme za zamenu. Po logu, on sada troši 2.1% na sat, dok je juče trošio 6.7% na sat, dosta velika ušteda.

Poslednja izmena:
Sad ti je sve ok, jedini wakelock veci je rx_wake, koji potice od rutera.
Dakle, reci mu da se ne kaci na taj wifi :D i imaces potrosnju manju od 2%/h(cenim oko 1.5%/h, sto je za taj fon skroz ok)

Hvala!
Mislio sam da napunim tel do vrha, a onda pokrenem neki video snimak npr. i vidim koliko će uspeti da pusti, dok se ne ugasi. Nakon toga kupim novu bateriju, i probam sve ove testove sa njom.
Verujem da bi mi tada bilo jasnije šta sam dobio sa novom baterijom u odnosu na staru:p

Odradio sam jutros, jel je sve ok?

Prilozi

• BetterBatteryStats-2016-04-01_142528390.txt
    15.5 KB · Pregleda: 931
Samo jedno pitanje pre slanja dump file, jel koristim 1.16.00 apk kako je rečeno na 1 strani, ili najnoviju 2.2.00?

Ok, kazi mi samo jel vredi bez root-a, posto ne želim još da ga root-ujem, zbog nekih apk i garancije, u pitanju je S6.

Možeš da instaliraš, ali slaba vajda ...
Pošto imaš samsung moj savet ti je da ne rutuješ (SAMSUNG i RUT = KNOX 0x1 = nepovratni gubitak garancije), ako imaš garanciju ;)

Poslednja izmena:
Može neko da okači ss alarma iz bbs-a?
Čisto informativno, ubijaju me gms alarmi, idu do 1/min
Kad isključim lokaciju bude malo bolje, ali opet oko 20-30/h.

Sent from my LG-D802 using Tapatalk

Nazad
Vrh Dno