Kada je porudžbina isporučena, obaveste te o tome, a u istom mejlu ti kažu da "paket odmah otvoriš, pregledaš celovitost i ispravnost sadržaja i u roku od 24h prijaviš eventualne nedostatke ili vidljiva oštećenja". Naravno, tih relativno kratkih 24h nije tvoja obaveza, ako je proizvod koji si dobio već nesaobrazan. Bilo kako bilo, ako imaš primedbu, pišeš je kao odgovor na taj mejl, što se čini da si već uradio. Za telefon ne znam što nije radio, možda su im sve linije bile zauzete kad si zvao ili je to bilo van radnog vremena.
To ima najviše smisla, ali i njihovo javljanje bi u teoriji trebalo da bude brzo. Koliko se u praksi čeka na odgovor, ne bih znao, budući da sa njima imam samo pozitivna iskustva. Doduše, samo sam direktno od njih uzimao, tj. oni su bili trgovac, a ne neki od partnera. Roba je ispravna, oiginalna, a često i znatno jeftinija od drugih mesta.
Firma iz Subotice typhon piše da je uvoznik, na znam jesam od njih zapravo kupio?
gde ne znaš od koga direktno kupuješ
Nije važno ko je uvezao proizvod, već ko ti ga je prodao. Tačan prodavac uvek piše na sajtu, jasno je naznačen i mora biti tako, a trebalo bi da si dobio i fiskalni račun, što je takođe potvrda o kupovini. Konkretan primer, poslednja moja kupovina bio je
ovaj punjač (nemaju ga više pod tom šifrom, ali imaju pod drugom) i već na toj stranici piše da ga šalje upravo Bazzar, a od njih sam i dobio fiskalni račun, konkretno digitalni na mejl. Na pakovanju piše da ga je uvezao EWE Comp, ali ja sa tom firmom nemam ništa. S druge strane, taj isti punjač (verujem da je isti i uvoznik, što, ponavljam, nije važno) ima i
ovde, a tu je naznačeno da je partner Mobile store. Tako i ti za taj tvoj možeš da vidiš odakle je.