Šta je novo?

Battlefield V

Od bf4 naovamo sve bf igre su takve - muljave, sa bojama budi bog s nama. Ako se ne mrda nema sanse da ga vidis, samo doprinose kampu.

Problem je TAA koji do sada nije bio forsiran:

TAA OFF
u4tkg9l5ljby5tyzg.jpg

TAA ON
78h3tlarmrcas5nzg.jpg

Bilo koji AA, FXAA, MSAA bi bili bolje rjesenje. Ali je TAA ugradjen u engine i utice iz nekog razloga i na svjetlo. S toga nema OFF opcije.

Ako neko hoce, vec sam postao ali evo opet. Neka proba bez TAA. Napraviti config i ubaciti

WorldRender.LightTileCsPathEnable 0

Da radi potrebno je motion blur staviti na 1%. Moze i vise ali je ta opcija za PC svakako sr**e. Na 1% vec radi. Ima flickering nekih teklstura ali je igrivo. Ja sa BF5 po prvi put moram na monitoru koristiti pojacani sharpness.

Poslednja izmena:
A ima li neki lek za bf4? Dodje mi da ga batalim koliko mi smeta ta kamuflaza...

JA na BF4 nisam imao problema zaista. Radi li ReShade ? Ili neki od sweetfx da probas.

Ja sam problem vidljivosti u bfv resio ubacivanjem reshadea. Pojacao sam malo boje i clarity ili sharpness ne secam se tacno i dosta je bolja vidljivost bar meni se cini tako.

Poslato sa RNE-L21 uz pomoć Tapatoka

Danas je update,sve to šta se žalite misle popravit,ne baš sve,pokušavaju :p

Pitanje je šta će updateom da pokvare, ne šta će da poprave ;)

Problem je TAA koji do sada nije bio forsiran:

TAA OFF
u4tkg9l5ljby5tyzg.jpg

TAA ON
78h3tlarmrcas5nzg.jpg

Bilo koji AA, FXAA, MSAA bi bili bolje rjesenje. Ali je TAA ugradjen u engine i utice iz nekog razloga i na svjetlo. S toga nema OFF opcije.

Ako neko hoce, vec sam postao ali evo opet. Neka proba bez TAA. Napraviti config i ubaciti

MSAA nema sta da trazi u ovom endzinu jer ne moze da ispegla ovaj shader aliasing a ni FXAA se nije dobro pokazao. TAA je njihova interna solucija i sasvim solidno pegla ivice, ali, gledajuci okacene screenshotove nekako mi deluje da je igra namenjena visokim rezolucijama u kojima TAA uopste ne smeta i radi ono sto mu je namena.
Inace, taj drugi screenshot mi deluje kao da ima i chromatic aberation ukljucen ili se nesto desava sa detaljima a prvi samo pokazuje koliko igra lose izgleda, tj. nije zamisljena bez TAA.

Opcije na prvom i drugom su iste ali kako sam rekao, TAA iz nekog razloga utice i na svjetlo. Zato nece da ubace off opciju. Vidi se najbolje kada se bira squad, na vojniku.

A super je sto su zamislili da se igra na 4K ali nismo svi iz Swe. Da na monitoru nemam "oc sharpness" doslovno bi bila neigriva.. ili bi vid izgubio. To su ljudi u startu govorili ali DICE totalno ignorise. Ovo je jedina igra za koju ja znam da je dobila kritike jer je mutna.

David Sirland, DICE dev: TAA question: if you have problems with how this looks, and blurring is straining to you on higher resolutions - could you send me a screenshot or video of what bad looks like from the open beta? We're looking to improve on this and we think there's a bug lurking here

"Visibility is horribly poor due to the fact that TAA is forced. Playing on 1440p and it's horrible to look at and hurt my eyes for the first time playing the game until I figured it was forced. Full release MUST have option to disable... I stress MUST."

"Playing @ 1080p feels like @ 720p even if I upscale to 115%!"

____ "What I'm seeing so far isn't buggy. It looks like all the TAA I've experienced with Frostbite over the years and it is ugly. In my case it makes a 1440p environment look like 720p. I miss MSAA dearly but if TAA has to be the way forward I'm rooting for you to get it right."

https://forums.battlefield.com/en-us/discussion/161008/pc-so-you-still-cant-disable-that-blurry-taa

https://www.reddit.com/r/Battlefield/comments/8uhngi/bfv_why_only_taa/

Govore da ce ubaciti ovaj novi DLSS nvidije.

juce sam se zezao sa sklapanjem i instalacijom novog kompa, pa nisam u toku , da li je ovaj update popravio nesto, ili ne daj Boze pokvario? :D :D :D

Losija od BF1, sigurno nije.
Ali, da, losija od onih starih naslova.
To je moje misljenje.

Sent from my WAS-LX1 using Tapatalk

Meni se bfv vise svidja od bf1. Da ne spominjemo komediju od super vojnika u jedinici [emoji16]

Послато са RNE-L21 уз помоћ Тапатока

Jel i vama traži tako puno vremena partiju?

Nešta su brljali,ubacuje me sa OP igračima :p

Kako misliš trazi, idi na server listu pa izaberi gdje ima slobodnog mjesta.

Prije peča,par sekundi i oma nađe

Sada skoro minutu i po,juče isto,u skvadu sa vojinom,al danas sam,pa opet preko minute

Kako sam rekao, odaberi sam server. Matchmaking prije nije ni bio forsiran u BF kao sada. Uvijek biras favorite servere.

Poslednja izmena:
- Frontlines 8vs8.
- HUGE delay in the transition between Killcard and Bleedout.
- Killcam issues.
- The revive icon doesn't count down over downed mates.
- Maps are displayed twice (Menu).
- 3rd person crosshairs are gone.

Ovo su "ukakili" za sad u novom patch.Ovo cekanje od 10sec od momenta kad te neko ubije pa dok pokaze ko te ubio(killcam) pa dok te prebaci u Bleedout mod da zoves medica uzas zivi.Svaki put 10sec gubljenja vremena.

Meni se bfv vise svidja od bf1. Da ne spominjemo komediju od super vojnika u jedinici [emoji16]

Послато са RNE-L21 уз помоћ Тапатока
Super vojnika? Mislis specijalnih klasa? Mozda nisi upoznat ali sve te klase su stvarno postojale. Muzeji su puni eksponata.
BFV ima samo prednost sto se tice TTK, 3D spotovanje i nesto malo sminke. Previse stvari su kiksnuli na ovaj ili onaj nacin.

Tapatalk from Poco loco

Neznam za vas,al meni je najlakše,ako oću odigrat 2-3 partije,na quick search

Zasad nemam favorite

Kill cam ide na živce,istina,10 s izgubiš samo dok se pojavi,ako držiš desni klik na mišu kill cam je još duži

ja da se pitam, ukinuo bi kill cam, nije mi draz da znam ko i odakle me zveknuo, vec da ga otkrijem sam.......

ja da se pitam, ukinuo bi kill cam, nije mi draz da znam ko i odakle me zveknuo, vec da ga otkrijem sam.......
Isto i ja bi to ukinuo totalno gubljenje vremena i nepotrebno je.

Super vojnika? Mislis specijalnih klasa? Mozda nisi upoznat ali sve te klase su stvarno postojale. Muzeji su puni eksponata.
BFV ima samo prednost sto se tice TTK, 3D spotovanje i nesto malo sminke. Previse stvari su kiksnuli na ovaj ili onaj nacin.

Tapatalk from Poco loco
Tako sam ih nazvao zato sto su tako predstavljeni u igri treba ti citava vojska da ih ubijes a oni tebe taknu i mrtav si komedija cista. Nisam ni rekao da nisu postojali. Meni je to glupo sada nekom je zanimljivo, iskreno jedinicu nisam igrao jos od oktobra 2017 tako da se ne secam tacno imena super vojnika :D

Jel Medic ima neko oruzje, da valja?
Suomi i tomi gan(onaj zadnji). Sa suomijem sam vise igrao i fenomenalna puska za blizinu ,ali za daljinu moras malo da se uhodas sa njom.
I da mp40 ti je isto dobar budzis mu fire rate i udri :D

Poslednja izmena:
Hvala, probacu.
Od tomi-a sam daleko, posto sam, ubedljivo najmanje, igrao sa medicom.

ja sam stigao kao medic (isto ga najmanje igrao) do Shmajsera (MP40), malo ga nafrizirao u specializations, i nekako mi lezi bas bas :)

Vrh Dno