Šta je novo?

Battlefield: Bad Company 2 [Xbox 360 & PS3]

Izvinjavam se za team kill.
Nekoga sam slucajno opleo veceras, bio je snajperista, Cvejic ili ? dok smo igrali Hardcore.
Pucao sam na protivnika ali covek se podmetnuo pod UMP-45, j**** :)
Nisam imao kameru da se usmeno izvinim :)

Znaci igrao se Private match?

Opet mi se zakucala konzola, izgleda da nije slucajnost da mi se svaki put zakuca kad sam u nekom vozilu, zanima me da li je kod vas ista situacija. Recimo kad sam u tenku i pored mene jos jedan tenk, ili ako rusim drvece sa tenkom.. nijednom mi se nije zakucala dok sam bio pesak.

zanima me da li je kod vas ista situacija.

sa bc2 ni jedan problem te prirode nisam imao do sad. generalno desavalo se da mi neka igra zabode konzolu, ali to su retki i sporadicni slucajevi (izuzetak je ono bagovito djubre fo3).

jedini problem koji imam sa bc2 je lag koji je povremeno jako ... iritantan. evo veceras, 2 puta mi se desilo da koljem ljude koji cuce ispred mene i nista, onda ubije me lik koji mi je okrenut ledjima?!

Odlicno rokanje veceras, squad Boris, Garret, Zmay i ja je sabijao strah u kosti ovim sabanima sto su 42 lvl :D, nismo nijednu izgubili.

Ja mislim da dvojica od njihovih 11, 12 nisu bili veterani, svi ostali sa belim kockicama :) Najbitnija je uigranost i komunikacija, oni sto su nas danas odvalili nisu bili nesto jaki ako gledas rankove, ali su nas svetski isprasili.

Poslednja izmena:
Sad sam odigrao 2 partije i u obe su dva ista igrača konstantno radila istu foru. Odu iza leđa (spawn kod napadača) ili na brdo iza odbrane i samo rokaju. jeste to interensantno neko vreme ali dve cele (koje sam ja prisustvovao) partije istu foru forsirati je skroz gej. Kako se ko pojavi u pazi saseče ga M60.

Definitivno su upropastili igru sa 4X zoom u kombinaciji sa M60. U prvom delu support klasa je bila upravo to, ovde bre assault klasa pruža podršku prokletim medicinskim sestrama sa LMG.

Sve se svelo na pronalaženje i nemilosrdnu eksploataciju fora i forica.

Ne sećam se više kada je partija bila da napad ide napred a odbrana u nazad kada se osvoji baza...

Sad sam odigrao 2 partije i u obe su dva ista igrača konstantno radila istu foru. Odu iza leđa (spawn kod napadača) ili na brdo iza odbrane i samo rokaju. jeste to interensantno neko vreme ali dve cele (koje sam ja prisustvovao) partije istu foru forsirati je skroz gej. Kako se ko pojavi u pazi saseče ga M60.

Definitivno su upropastili igru sa 4X zoom u kombinaciji sa M60. U prvom delu support klasa je bila upravo to, ovde bre assault klasa pruža podršku prokletim medicinskim sestrama sa LMG.

Sve se svelo na pronalaženje i nemilosrdnu eksploataciju fora i forica.

Ne sećam se više kada je partija bila da napad ide napred a odbrana u nazad kada se osvoji baza...

Koja je to mapa, gde tacno odlaze da napadaju spawn lokaciju?

Nazalost iako koristim "Medic" klasu slazem se da je to najjaca klasa iako to ime ne govori. Jedini balans koga mogu da se setim je da ne mogu nista da urade protiv tenkova i oklopnih vozila. Sta bese moze da se uzme za medic klasu iz all kits oruzja i opreme?

Ona prokleta ostrva, pa u nelson bay isto, realno ista priča na svim mapama.

Iz All kits možeš sve da koristiš na ostalim klasama, samo zašto bi za Medic koristio išta osim M60 kad je najjače oružje u igri? :D

Zar se nisi ti meni smejao kako se zalim na te 'sitnice' ;) Oslabice bre M60, samo treba da sacekamo taj patch. Sto se tice toga da odlaze na tvoj spawn, pa koliko mogu da prezive tako dok ih ljudi ne izvale? :) Mozda ce te dva puta ubiti, ali onda znas gde su i tu im je kraj..
Jos uvek ne postoji nesto da kazem da BAS remeti balans i da je velika greska, dobro, M60, ali znam da ce biti ispravljen.. Mozda recimo to da su zgrade gde su Mcom-i, malo cvrsce..

Iz All kits možeš sve da koristiš na ostalim klasama, samo zašto bi za Medic koristio išta osim M60 kad je najjače oružje u igri? :D

Secam se jednom u beti kad nije bilo onih granica, odbrana na arici je mogla da ode skroz na stranu napadaca direktno na njihovu spawn lokaciju. Tad smo jedno 20 minuta proveli izivljavajuci se nad svakim novim igracem koji je usao u partiju. Oni ostali koji su videli sta se desava su napustili posle nekoliko uzastopnih rokanja :)

Mozda da izbace neki update da kad napadaci predju neku bazu da odbrana ne moze vise da se vrati iza ledja ili da ostane tu sakriven neko od njih i da smara sa ledja.

Zar se nisi ti meni smejao kako se zalim na te 'sitnice' ;) Oslabice bre M60, samo treba da sacekamo taj patch. Sto se tice toga da odlaze na tvoj spawn, pa koliko mogu da prezive tako dok ih ljudi ne izvale? :) Mozda ce te dva puta ubiti, ali onda znas gde su i tu im je kraj..
Jos uvek ne postoji nesto da kazem da BAS remeti balans i da je velika greska, dobro, M60, ali znam da ce biti ispravljen.. Mozda recimo to da su zgrade gde su Mcom-i, malo cvrsce..

Pa ako cemo posteno onda bi trebao i m416 malo da se oslabi jer je dosta ubojita puska mada su u stvarnosti sve te assault puske otprilike iste jer koriste isti ili slican metak. Od pistolja tu je sigurno i M1911, ono je stvarno smesno da nekad u bliskoj borbi automatsko oruzje bude slabije od takvog pistolja. Mislim, 2-3 metka iz 1911 da budu jaca od bilo kojeg rafala iz puske ili LMG-a???

Poslednja izmena:

igrao sam jednu partiju pre 10ak, 15 dana.. bili su sa mnom cini mi se psiho, dodatak, mozda zmay, vise se ni ne secam tacno. mapa je ona dnevna sa snegom (za razliku od mene, vi znate kako se zove :)). u svakom slucaju, mi branimo prve A i B, a lik je dosao tenkom (bilo ih je jos nekoliko pesaka) na nas spawn i bukvalno ne mozes sekund da izdrzis ziv.

prosto mi je neverovatno da su dozvolili takve stvari, kao i ono sto je pilac rekao, da tenk moze da puca iz zone gde odbrana ne moze da dodje.

edit:
Zar se nisi ti meni smejao kako se zalim na te 'sitnice' ;)

pa jedno je zaliti se na sitnice tipa nervira me sirena :), ali drugo je ovo, jer previse negativno utice na gejplej. i ne samo ovo, ima bc2 i drugih sustinskih problema koji su pominjani u temi.

kolko se secam, i kz2 je imao te probleme za spawn-om, ali je tamo bilo dobro sto su jako brzo sve exploite resavali. naravno, druga stvar je sto su soni pljuvaci to jedva docekali da igru proglase nedovrsenim proizvodom..

Poslednja izmena:
igrao sam jednu partiju pre 10ak, 15 dana.. bili su sa mnom cini mi se psiho, dodatak, mozda zmay, vise se ni ne secam tacno. mapa je ona dnevna sa snegom (za razliku od mene, vi znate kako se zove :)). u svakom slucaju, mi branimo prve A i B, a lik je dosao tenkom (bilo ih je jos nekoliko pesaka) na nas spawn i bukvalno ne mozes sekund da izdrzis ziv.

prosto mi je neverovatno da su dozvolili takve stvari, kao i ono sto je pilac rekao, da tenk moze da puca iz zone gde odbrana ne moze da dodje.

To je Port Valdez i bilo je cesto takvih situacija. Za mene je najgora situacija na Arica Harbor kad se predje prva sekcija kao napadac i onda se neko iz odbrane sakrije u barake ili ostane na brdu i posle se pravi pametan sa killovima s ledja. Ja se ne smirim dok ga ne nadjem i naucim ga pameti :mad: Slicna situacija je i na Valparaiso kad neko ostane u bazi koja je vec osvojena, isto u coskovima i barakama.

Ta situacija je na svim mapama prisutna. Priklati nekog ko je UAV uzeo da vozi i slično.

Jeste sve to interesantno uraditi jednom, ali na tome zasnivati igru je skroz ******ski.

Treba da se uvede kontrola uzrasta, pa kad piše da je igra 16+ da nema balavaca u igri (bez uvrede ali je samo takvima to zabavno stalno da rade).

pa jedno je zaliti se na sitnice tipa nervira me sirena :), ali drugo je ovo

Ja sam mislio na M60, jer sam odma na startu rekao da su Medicova oruzja prejaka :) pa ste me pljuvali :)
A sto se tice ovog da vas ubijaju u vasoj bazi, to stvarno nije razlog da se kuka, da budemo realni.. ne moze on da se SPAWN-uje tu, on moze samo da se zadesi tu, i da ubije mozda jednog, dvojicu, i tu je njegov kraj.. Do tada je 95% tima vec u sledecoj bazi i postavlja bombe..

Ja sam mislio na M60, jer sam odma na startu rekao da su Medicova oruzja prejaka :) pa ste me pljuvali :)
A sto se tice ovog da vas ubijaju u vasoj bazi, to stvarno nije razlog da se kuka, da budemo realni.. ne moze on da se SPAWN-uje tu, on moze samo da se zadesi tu, i da ubije mozda jednog, dvojicu, i tu je njegov kraj.. Do tada je 95% tima vec u sledecoj bazi i postavlja bombe..

niko te nije pljuvao za medikova oruzja (kolko se secam).

a procitaj ponovo sta sam napisao. ili ajde ja cu jos jednom da napisem: mi se branimo a oni su nam dosli na na spawn sa tenkom i bukvalno ne mozes sekund da izdrzis ziv. cak sam probao da cim se spawn-ujem prebacim na rpg, opalim raketu. pa iz par pokusaja tj zginjavanja cu da ga unistim. medjutim, nisam imao vremena da promenim oruzje, jer me ubiju u roku od odma. pri svemu tome, apsolutno niko nas ne cuva A i B (jer kako je ko ginuo vise nije mogao da se spawn-uje i ostane ziv), a njih zabole d*pe da ih miniraju mcom-ove, vec bleje tu pored naseg spawn-a i skupljaju kill-ove.

a resenje moze da bude krajnje jednostavno. odbrana ne moze da pridje spawn-u napadaca i obrnuto, i ne mozes nikog da ubijes ako nisi u prostoru gde i jedni i drugi mogu da budu, tj u preseku.

imas i onu varijantu iz kz2, kad se spawn-ujes neunistiv si par sekundi a pritom ni ne mozes nikog da ubijes, sto je u krajnjoj liniji jako vazno i pri ozivljavanju. a ne, ko sto mi se cesto desava da kad zignem, neko me ozivi a ja opet zginem pre nego sto stignem dugme da kliknem (rekord mi je 4 death-a a da se nisam mrdnuo sa mesta)

A ok, nisam video da ste bili defenderi.. Znaci dosao sa tenkom i ubija vas cim se spawnujete? Pa cek, ne spawn-ujete (e moramo naci neku nasu rec za ovo, nervira me vise :) ) se valjda svi na istom mestu, ne kapiram, zar te ne baci negde nasumicno u tvoju bazu? Ne moze on sa tenkom sve da vas pobije odma pri spawn-u, pa da ga je*es.. Pazi kad mi se tako nesto jos nijednom nije desilo.

Nije nasumicno, ima 4 mesta gde se spawnujes i ako neko to zna, tu je kraj price.......
To je ,recimo, problem u Atacama desertu narocito, na conquestu.......

Poslednja izmena:
spawn-ovali.. pardon, izlegli :D smo se iza one trospratne zgrade bez zidova pored puta, samo tu. a ko sto rekoh, nije bio samo on sa tenkom (tj dvojica u tenku), vec su bila jos trojica pored, on foot. mislim, trojicu sam uspeo da vidim, mozda ih je bilo jos.

Nije nasumicno, ima 4 mesta gde se spawnujes i ako neko to zna, tu je kraj price.......

ali zasto me je 5, 6 puta koliko sam imao strpljenja da pokusavam izlegnuce uvek bacao na to mesto. posle sam digo ruke, i izasao iz partije.

Poslednja izmena:
@ pilac

Nisam to primetio, mogli su da naprave da ima vise tih mesta, barem 10 razlicitih po bazi.. ali opet, on sa tenkom moze da kontrolise dva najvise, a i to je diskutabilno, onaj glavni top se dosta sporo puni. Ali koliko su to ceste situacije, kada se meni za 45, 46 sati to jos nijednom nije desilo :)

Ja ne znam sta kukate za Medica toliko, vrlo lako ga je ubiti snajpom ili Assaultom, cak i inz ako znate headove da radite.
Fora kod Medica je sto svaka puska ima min 100 metka pa se vrlo cesto radi triple kill i sl egzibicije.
Uopste mi ne smetaju likovi sa M60, uvek ima nacina da ih ubijes.
Sve assaultove puske su iste jacine ili cak jace od Medic-ovih.

Ma gde :) M60 obara sa dva metka, mada mozda je vec bio 'nacet' taj lik sto sam ga ubio.. I malo je neverovatno da skoro uvek M416 gubi u duelu protiv M60 :) Ne sumnjam da je to oruzje jako i u stvarnosti, ali nesto treba preduzeti, sigurno vise zanosi kad ga drzis stojeci ili tako nesto.. to su ipak oruzja sa kojima u stvarnosti zalegnes negde, ili ga naslonis na nesto, pa onda rostiljas, teska su ko sam djavo..

Ma gde :) M60 obara sa dva metka, mada mozda je vec bio 'nacet' taj lik sto sam ga ubio.. I malo je neverovatno da skoro uvek M416 gubi u duelu protiv M60 :) Ne sumnjam da je to oruzje jako i u stvarnosti, ali nesto treba preduzeti, sigurno vise zanosi kad ga drzis stojeci ili tako nesto.. to su ipak oruzja sa kojima u stvarnosti zalegnes negde, ili ga naslonis na nesto, pa onda rostiljas, teska su ko sam djavo..

Realnost i igra su dve razlicite stvari, medjutim stvar koja favorizuje m60 kad ga ja koristim protiv drugih je sto prakticno mogu da pucam poluautomatski. Nebrojeno puta mi se desilo da skinem snajperistu sa nekoliko metaka dok on pokusava da me nacilja na prilicno velikim daljinama. Morali su u svakom slucaju da oruzja nacine razlicitim i sa drugacijim atributima zbog igrivosti ma koliko to u stvarnosti bilo drugacije.

Da, to i kazem, i u ovom slucaju, ipak bi trebalo da ima veze sa stvarnoscu, barem kad su oruzja u pitanju, i uglavnom ima veze, samo sto su sa M60 malo omanuli. Sigurno je on toliko jak, ali mora vise da zanosi kad ga drzis u ruci.

Da, to i kazem, i u ovom slucaju, ipak bi trebalo da ima veze sa stvarnoscu, barem kad su oruzja u pitanju, i uglavnom ima veze, samo sto su sa M60 malo omanuli. Sigurno je on toliko jak, ali mora vise da zanosi kad ga drzis u ruci.

Sarac kao sarac jeste jak i jedno od stvarno oruzja koje zeze.......
Ali uz njega nikako ne ide 4x zoom :D :D :D
Probaj na HC-u nekoga da ubijes sa njim... nece ici bas tako lako kao na obicnom modu.....

@dodatak:
Veceras sam pokusao sa stationary da skinem hely i nisam uspeo.....
Kada sam zaginuo ,video sam da unutra prsti opravlka......
Odmah sam presao na eng-a, jedan rocket launcher, i pao je kao zrela kruska :d
Tako da za svaku boljku ima lek.....

Poslednja izmena:
Umem i ja da skinem heli sa rpg-om.

Ali iz jedno 26 pokusaja :)

Ti sigurno bolje gadjas od mene sa bacacem. Sto nisi bio tu kad smo se psiho i ja mucili na port valdez jednom ali samo do baze kad se pojavljuje borbeni helikopter. Bukvalno je on odlucio mec jer smo pre toga sa lakocom unistili one baze pre toga. Tad sam stvarno popizdeo koliko je metaka iz tenka taj heli podneo.

Moj komentar za HC mod je da to nije lose ali thanks but no thanks. Previse je to igranja zmurke za mene i nerviranja mada sam lepo prosao u onih nekoliko partija sto sam igrao. Da sam od pocetka samo to cepao ne bi bio problem i navikao bih se ali u ovoj fazi igranja standarnog moda ovo mi deluje kao nesto manje zanimljivo i dodje mi samo kao neki eksperiment i promena od uobicajenog. Ima dosta takvih "realisticnih" i teskih taktickih igara na PC-u jos od ranije.

Poslednja izmena:
Onaj na machine gun-u u helikopteru kao i oni padobranci sto se voze, bi trebalo da mogu da se ubiju bilo cim, ali pilota koliko znam mozes samo snajperom, sa stationary MG-evima kao i onim na vozilima, nisam siguran da mozes da ubijes pilota, mozes da unistis helikopter, ali bas da zveknes pilota mislim da moze samo snajperom.

Vrh Dno