Šta je novo?

Battlefield: Bad Company 2 [Xbox 360 & PS3]

Prodaja Bad Company 2 bolja od predviđene

Predviđa se preko 4 miliona primjeraka u prvoj godini

DICE i Electronic Arts su prilično zadovoljni jer je Battlefield Bad Company 2 više nego dobra, čak i bolja nego se ranije predviđalo. Prema posljednjim izvještajima, BFBC2 je do sada prodan u preko 2.3 miliona primjeraka i u prvoj godini predstavljanja prodaja bi trebala preći 4 miliona.

Prodaja nije jedina pozitivna stvar vezana za BFBC2; kritike su bile više nego pozitivne i mnogi recenzenti su govorili o odličnom multiplayer iskustvu u igri. Trenutni rejting igre na Metacriticu iznosi 88, što znači da su i korisnici i recenzenti dali dobre ocjene za BFBC2.

Ipak, ni multiplayer nije bio bez nekih problema. DICE nije očekivao navalu igrača po predstavljanju igre što je dovelo do nekih problema sa serverima. Od tada je DICE aktivirao dodatne servere da bi mogao podržati tako veliki broj igrača, i problemi su nestali. Najveći broj korisnika koji su istovremeno igrali BFBC2 online je iznosio 230,000, što je zaista impresivno.

Ovakav uspjeh BFBC2 je sigurno dobra vijest i za EA, ali sam uspjeh jedne igre neće moći dovoljno podići vrijednost dionica, iako predstavlja korak naprijed.

230.000 odjednom nije lose, ali MW2 na Playstationu 3 redovno ima 600k. I to sad, u martu, 6 meseci posle izlaska.

Mada, i nije neko poredjenje. Call of Duty je postao fenomen i tesko da ce se ijedan FPS skoro moci porediti sa njim po pitanju prodaje.

Hvala bogu da postoji ovakav Bad Company 2 za nas koji ne igramo MW2. Zamisli da ti je izbor online fps-a nesto sto ti ne odgovara po mnogo toga ali eto "to svi igraju".

Bas to... meni je MW2 'legao' jer me KZ2 smorio a kao leba mi je trebao takav fps, ali igra je zaista puna mana, u pocetku ti je stvarno sve super, perkovi, vamo tamo.. ali posle nekoliko sati shvatis da valja jedna i po mapa, da killstreaks opasno nerviraju, da je P2P sistem ocaj.. i da je to ipak igra koja bolje lezi mladjoj populaciji.. BC2 nije mogao u boljem trenutku da izadje..

Bas to... meni je MW2 'legao' jer me KZ2 smorio a kao leba mi je trebao takav fps, ali igra je zaista puna mana, u pocetku ti je stvarno sve super, perkovi, vamo tamo.. ali posle nekoliko sati shvatis da valja jedna i po mapa, da killstreaks opasno nerviraju, da je P2P sistem ocaj.. i da je to ipak igra koja bolje lezi mladjoj populaciji.. BC2 nije mogao u boljem trenutku da izadje..

Da cak iako predjemo preko svega toga, ja opet igram BC2 zbog velikog prostora na kom se igra, MW2 je nekako previse skucen i zatvoren za mene. Ocu brate ako mi se cefne da imam mogucnost da snajpujem nekoga sa vise storina metara a da to pritom deluje kao da ima neku fiziku, da mogu da promenim nesto ako mi ne ide sa cistim pucanjem, sednes bre u tenk i sejes smrt po likovima koji su te malopre razbijali ili u UAV ili Heli, oklopna kola, bagi ili camac i ko zna sta jos.

Ja cak i volim manje mape, i urbane borbe.. ali brate kad ti na tako maloj mapi iznad glave visi 3 Hinda koji ne promasuju ako proviris, Predator rakete, B2 bomber.. sva sreca pa tu nema unistenja, inace bi mapa bila sravljena sa zemljom za pola minuta :)

Aaaa, kakve 2 partije sa psihom malopre, znaci ne verujem kako su mi se nacrtavali na nisan. Bolje da ne pricam kakav sam k/d odnos imao. Pomislice neko da se hvalisem. Posle zadnja 3 dana osrednjih partija ovo je bas prijalo :D Sad sigurno sledi 10 dana krsh ucinka :p

U zadnjoj partiji 29 pinova lol i zadnji kill koji je odlucio dok je bomba jos odbrojavala :).

Sa Psihom u tenku, KD i poeni izlecu kroz plafon :D

Sa Psihom u tenku, KD i poeni izlecu kroz plafon :D

Da dosta toga je bilo, samo ova zadnja partija dok smo se branili je bila zanimljiva. Nikad mi se pre nije desilo da nekim cudom ostanem dosta pozadi i dok se vracam u nasu poslednju bazu naletim na jedno 6-7 vidljivih protivnika koji napadaju i bukvalno samo gledam kako padaju a niko da ukapira gde sam, a ove mukice iz naseg tima cekam da bace malo municije tako da sam morao da uzmem onaj mali priguseni ak od nekoga i da nastavim jer sam sav M60 ispraznio. Da ne poverujes da je jedan njihov sqaud bio toliko brz da je postavljao bombe odmah dok su svi ostali tek pocinjali da se vracaju i iz naseg i iz njihovog tima :)

^Realno u toj partiji smo imali tim mnogo losih igraca, *** ja i ti smo imali fazon 5k, sledeci je bio na 1k,uzas.
Ali za dlaku da ih zadrzimo na zadnjoj tacki na Africa harbor. Bedak, bas smo ih slagali 3,4 min ko sardine.
Evo igram malo Conquest, mape su perZverija, ali se skroz igra drugacije od Rush-a, uvek gubim, ne znam dal upadnem u losiju ekipu uvek. Ovde je mnogo bitnija timska igra koliko vidim.
Rodjen sam za tenka, obozavam to cudo od 100tona, samo gledam da ga ukradem. :D

Poslednja izmena:
Igrao sam Conquest samo jednom ono sa tobom.. Koliko citam na zvanicnom forumu, trenutno je Conquest bukvalno Team Deathmatch, odnosno skoro da nema nikakve veze da li drzis neku zastavu, njima se gube tickets samo kad ih ubijes.. ali vidim da rade na tome da ipak znaci to sto drzis zastave..
I izgleda da su na PC verziji u poslednjem patchu napravili da se sirena cuje samo dva puta kada vam ostane malo ticketsa, i onda se ugasi :D (koliko sam dobar, moraju da me placaju za ovo nalazenje problema :D ).. neka ppredrag potvrdi ako je ovo tacno :)

^Realno u toj partiji smo imali tim mnogo losih igraca, *** ja i ti smo imali fazon 5k, sledeci je bio na 1k,uzas.
Ali za dlaku da ih zadrzimo na zadnjoj tacki na Africa harbor. Bedak, bas smo ih slagali 3,4 min ko sardine.
Evo igram malo Conquest, mape su perZverija, ali se skroz igra drugacije od Rush-a, uvek gubim, ne znam dal upadnem u losiju ekipu uvek. Ovde je mnogo bitnija timska igra koliko vidim.
Rodjen sam za tenka, obozavam to cudo od 100tona, samo gledam da ga ukradem. :D

Psiho, ne znam sta je tebi prikazalo na ekranu ali mi smo tu partiju dobili, meni je zadnje na ekranu sto sam video njihovih 0 respawn-a a nisam cuo da je eksplodirala bomba, moj kill je bio odlucujuci i poslednji dok je jos odbrojavalo. Ono kad si mi poslao poruku meni je pisalo da je nasa pobeda majke mi :D Mozda ti se nesto zabagovalo, meni je izbacilo da smo dobili.

Ma ja sam mislio da je pukla Mstation ! Ne zezaj da smo dobili ?! Hahha, ne verujem, *** nas dvojica smo zadrzali njih bukvalno 7,8. Brate sta znaci medic sa M60, seje smrt. :d
Pa i meni Conquest bzv jer se svodi samo na ubijanje, trebalo bi valjda nesto da znace te CTF pozicije.
Nek neko od veterana bekne koju u vezi toga.
Stvarno ide na kkk ona sirena! :)

Ma ja sam mislio da je pukla Mstation ! Ne zezaj da smo dobili ?! Hahha, ne verujem, *** nas dvojica smo zadrzali njih bukvalno 7,8. Brate sta znaci medic sa M60, seje smrt. :d
Pa i meni Conquest bzv jer se svodi samo na ubijanje, trebalo bi valjda nesto da znace te CTF pozicije.
Nek neko od veterana bekne koju u vezi toga.
Stvarno ide na kkk ona sirena! :)

Ma veselo vece je bilo u svakom slucaju :d, nego pre nego sto si ti dosao igrali smo nas nekoliko sa pilcem sqaud rush i ono je bilo kratko ali slatko. Pre bih igrao ono nego conquest anytime. Na conquestu posizim dok igram ali ozbiljno. Ne odgovara mi uopste. Ma da je ostala ona beta samo sa arica mapom i rush modom meni bi bilo dovoljno :D

U pravu je Boris za sirenu, ono smara samo tako, neznam sta ce im to uopste, da mi dize stres jos vise?

Poslednja izmena:
Par vrh partija veceras.. psiho koji igra kao Recon, vristao sam od smeha :d a EA nastavlja da me prca sa njihovim RASPALIM serverima, taman da budem Level 22 (treba mi G3 puska), kad ono pokazuje mi da sam na pocetku 21.. inace me totalno zabole za poene i sve to, ali ovo se vec drugi put desava ***.. kao da mi ne daju da budem level 22 :mad:

Veruj mi, tek će ti poeni ogaditi posle ranka 22. :)

Malo mi nije jasan mortar strike. Nekoliko puta se desilo kada nanišanim neku zgradu ili tenk (koji je bar 50m udaljen) da krenu po meni da pucaju i popijem "Suicide -20".

Meni je sinoc lagovala igra, leteo sam po mapi, morao sam izaci u jednom trenutku.
Ma meni nije bas najasnije gde tacno pada Mortar kad nisanis ?
Sta se zalite na poene, samo osvajajte one Gold medals ie to poena koliko hoces, ja sam retko kad ispod 7,8k po partiji zbog Awards poena.

Kad neku zgradu nanišaniš mortarom, pada po njoj, ne ispred nje, ali se meni bar 10 puta desilo da padne po meni, koji sam 50m udaljen od obeležene zgrade ili tenka.

Hoće to kad je par centimetara ispod nišana pred tobom kamen ili kad si u žbunju. I to treba da isprave

Jel mortar pada tamo gde nanisanis sa onim crvenim kvadratom ? Malo je nejasno to navodjenje, nikad nisam 100% siguran gde cu gadjati.

Pošto obično recon klasa obitava po krovovima i brdima, potencijalne mete gledaš sa visine, tako da nije problem nanišaniti tenk ili krov niže zgrade. Uperiš (zumiraš) i držiš R1 da obeležiš metu. Samo ne smeš da se pomeraš i poželjno je da se meta (tenk) ne pomera. I to je to, 8 "bombi" padne na obeleženo mesto.

Izgleda je žbunje krivo što sam ginuo od svojih mortara...

Al je bila dobra partija na Africa Harbor, zadrzali smo ih na zadnjoj poziciji kraljevski, nisu znali sta vise da rade. 3 medica i nema zime da se ovo izgubi. Vrhunsko zezanje veceras !

Onu poslednju kad smo napadali na Port Valdez sam naredjao tri headshota dok su pokusavali da defusiraju poslednji M-com :) Dva sa M416, i poslednji sa M1911.. to je najbolje kad nadjes neki dobar pogled na mcom i samo redjas one koji se zatrcavaju da defusiraju.. :)
Nego da li se jos nekom desava da kad zavrsi partija, i ucita mapu za sledecu rundu, da se zakuca igra dok pise "saving", na nekih par sekundi?

Nazad
Vrh Dno