Šta je novo?

Battlefield: Bad Company 2 (PC)

Onda su stvarno kredze.

A kao nismo navikli na još gore gluposti u bf2...:vomit:

[YOUTUBE]ccRHT4B5ba0[/YOUTUBE]

Na oko 1:50 smeshna situacija, x puta mi se to desilo. :D
Dobar je squad deathmatch malo za promenu, super partije mogu da se odigraju. :)
Kamperi mogu malo da smore, ali u svakoj igri ih ima, shta 'sh.

Kako si napravio da ti bude mogucnost gledanja 720p ili je sad to po default-u i kako si podesio Fraps? Ja kad pravim sniimak bilo koje igre obicno imam kasnjenje zvuka u odnosu na sliku :S a realno nebi trebalo, vidim da mi masina malo jaca od tvoje

Kako si napravio da ti bude mogucnost gledanja 720p ili je sad to po default-u i kako si podesio Fraps? Ja kad pravim sniimak bilo koje igre obicno imam kasnjenje zvuka u odnosu na sliku :S a realno nebi trebalo, vidim da mi masina malo jaca od tvoje

Pa sad... "malo jacha". *rolleyes*
Nije po defaultu, zavisi od kvaliteta snimka naravno. Postoji na YT-u tutorial kako preko Sony Vegasa napraviti HD video, odnosno na kojim podeshavanjima uraditi rendering raw fajla.
Raw file je snimljen preko poslednje verzije Frapsa u 1280*720 rezoluciji, Full Size snimanje, otkljucan frejmrejt (kasnije renderovan u SVegasu u 30 fps).
To za kasnjene zvuka za slikom ne znam sta bi moglo da bude. Nadji najnovije drivere za zvuchnu i najnoviji Fraps (ispravljaju brdo bugova sa svakom novom ver.).

Recimo, iz jedne od starijih verzija:

Changelog

3.1.2 - 4th Mar 2010
- Fixed STALKER: Call of Pripyat not loading with Fraps running
- Fixed slow recording speeds for some users in Battlefield: Bad Company 2
- Fixed Guild Wars crashing when moving between zones
- Fixed videos being recorded at double width on some nvidia configurations
- Fixed colors being inverted in video captured from some DX10 games
- Fixed multiple FRAPS32.DLL crashes

Uvek najsvezhiji Fraps i nema greshke. :)

Poslednja izmena:
Pa sad... "malo jacha". *rolleyes*
Nije po defaultu, zavisi od kvaliteta snimka naravno. Postoji na YT-u tutorial kako preko Sony Vegasa napraviti HD video, odnosno na kojim podeshavanjima uraditi rendering raw fajla.
Raw file je snimljen preko poslednje verzije Frapsa u 1280*720 rezoluciji, Full Size snimanje, otkljucan frejmrejt (kasnie renderovan u SVegasu u 30 fps).
To za kasnjene zvuka za slikom ne znam sta bi moglo da bude. Nadji najnovije drivere za zvuchnu i najnoviji Fraps (ispravljaju brdo bugova.sa svakom novom ver.).

U *** 1280x720 :zgran:.

Ja stavim da bude Half-Size (840x524) 30fps i ne vredi, kad ukljucim Fraps u toku igre imam oko 30fps... A ti imas koliko mogu videti dobrih 40-50.

Doduse ja u toku igranja imam 35-45 fps, koliko ti imas ?
1680x1050 maximum na XP (bez AA, tj AA=1x).

Evo dole slike Fraps-a 3.0.0 khm registrovana verzija. Sa ranijim verzijama sam imao jso vise problema...

U cemu je moj problem ?
A isto ovako sporo mi je bilo i kad sam snimao CoD4 MP, a tamo sam imao preko 100fps.

Prilozi

• Fraps.JPG
    Fraps.JPG
    43.5 KB · Pregleda: 36
Mora u 1280*720 Full size snimanje ako hoces da imas 720p na tjubu. Mislim mozes ti da snimis u nizhoj rez. pa onda preko Vegas-a da ga upscale-renderuijes (koja rechenica :D), ali videce se razlika u kvalitetu.

Imas 30 frejmova zato sto koristish matoru verziju frapsa, u novoj verziji imas opciju za otkljuchan fps. Oko 50-60 fpsa imam (ista podeshavanja ko kod tebe, AF16), bem li ga... u svakom sluchaju ugodno mogu da igram, fps mi je najmanji problem.

Reci cu ti samo da koristim prastari Win XP Sp2 (2002 god.), bez ijednog jedinog apdejta, to gasim chim instaliram Win. Na kompu gotovo nista od softvera, iskljuchivo za gaming samo. Vodim rachuna o odrzhavanju sistema, meni Win radi isto i posle god. dana. Kolko vidim imamo drugachije zvuchne, moja je Sound Max, mozda i to ima nekog uticaja.
Ne znam u cemu je kvaka. :/

Pa podesio si da ti FPS, dok snimas, ide do 30. Promeni i stavi na 60, pa probaj onda.

@ Rajke - Stavio sam 3.22 verziju i opet isto sve. Zanimljivo kad iskljucim snimanje zvuka posle gledajuci snimak ide sve lepo i glatko a sa zvukom malo kaskanje i kasnjenje.

Mora u 1280*720 Full size snimanje ako hoces da imas 720p na tjubu. Mislim mozes ti da snimis u nizhoj rez. pa onda preko Vegas-a da ga upscale-renderuijes (koja rechenica :D), ali videce se razlika u kvalitetu.

Imas 30 frejmova zato sto koristish matoru verziju frapsa, u novoj verziji imas opciju za otkljuchan fps. Oko 50-60 fpsa imam (ista podeshavanja ko kod tebe, AF16), bem li ga... u svakom sluchaju ugodno mogu da igram, fps mi je najmanji problem.

Reci cu ti samo da koristim prastari Win XP Sp2 (2002 god.), bez ijednog jedinog apdejta, to gasim chim instaliram Win. Na kompu gotovo nista od softvera, iskljuchivo za gaming samo. Vodim rachuna o odrzhavanju sistema, meni Win radi isto i posle god. dana. Kolko vidim imamo drugachije zvuchne, moja je Sound Max, mozda i to ima nekog uticaja.
Ne znam u cemu je kvaka. :/

Pa podesio si da ti FPS, dok snimas, ide do 30. Promeni i stavi na 60, pa probaj onda.

@ Rajke - Stavio sam 3.22 verziju i opet isto sve. Zanimljivo kad iskljucim snimanje zvuka posle gledajuci snimak ide sve lepo i glatko a sa zvukom malo kaskanje i kasnjenje.

Stavio sam ovaj najnoviji 3.2.2 neregistrovan.
Smanjio podesavanja u igri sve na medium, AF iskljucio, sad imam 60-75 fps.
I ukljucim Fraps, stavim Half size i stavim 60 fps, i opet se vuce uglavnom oko 30. Mada je u par navrata bilo i 50. Totalno random...

Rajke jesi ti kupio 3.2.2 verziju, il si negde skinuo vec registrovanu / izlecenu ?

Evo je i nova verzija (1.1b) mog konfiguratora, uzivajte i postujte komentare :)

-NOVI TAB I NOVA OPCIJA: Mogucnost gasenja NEGATIVE ACCELERATION podesavanja prilikom nisanjenja i zasebno podesavanje osetljivosti misa prilikom nisanjenja "peske", iz tenka, iz helija itd...
-NOVA OPCIJA: Vracanje poslednje snimljene kopije bekapa podesavanja sa jednim klikom
-Ispravljeni su bagovi sa (ne)snimanjem Texture settings
-Izbacena komanda "fullproc" koja nista ne radi
-Nova slika u about box (hvala Milose).

BITNO:
Zamolio bih sve prisutne da testiraju nove funkcije i da mi kazu da li su im dovoljne maximalne jacine podesavanja na sensitivity slajderima (ako treba da povecam limite!)!!!

DOWNLOAD LINK v1.1beta: MEGAUPLOAD - The leading online storage and file delivery service

SIFRA:
sabljarka

Sensitivity settings screenshot:

Poslednja izmena:
[YOUTUBE]ccRHT4B5ba0[/YOUTUBE]

Na oko 1:50 smeshna situacija, x puta mi se to desilo. :D
Dobar je squad deathmatch malo za promenu, super partije mogu da se odigraju. :)
Kamperi mogu malo da smore, ali u svakoj igri ih ima, shta 'sh.

kako se ti brzo kreces ono u cik cak ,kad ides lijevo desno oli mi reci koju dugmad pritisnes na tastaturi za brzo kretanje fala ti unaprijed:) oni su mene sahranili 4750 puta a vidjet cemo kasnije dok ja njih samo 52 puta sampionski

Poslednja izmena:
Svaka cast P$ych0!

Da nece PunkBuster da odreaguje na ovo? :)

Ja ne vidim da on cik-cakuje :).
Misem cimas levo desno, ne moze drugacije.

Ja ne vidim da on cik-cakuje :).
Misem cimas levo desno, ne moze drugacije.

a to je to ,znaci misonja je u pitanju , ali strasno se brzo krece ,on ka da leti, a to je to misonja znaci ,sta cu pod stare dane ucim, i ucim da igram fala ti na odgovoru i pozdrav:)

Svaka cast P$ych0!

:D :D ;)

PunkBuster (jeli to igrac neki poznati)

dako me primi u squad

samo da pitam ako sam toliko slab igrac mogu li da me izbace da ne igram vise

Poslednja izmena:
a to je to ,znaci misonja je u pitanju , ali strasno se brzo krece ,on ka da leti, a to je to misonja znaci ,sta cu pod stare dane ucim, i ucim da igram fala ti na odgovoru i pozdrav:)

Ma nije samo to.
Lako oruzje u rukama + onaj dodatak za Spec1 Lightweight equipment (veca brzina) ;).
I plus sto ima dobar framerate i plus sto je imao mali ping.

Bez ovih pluseva bio bi nubara na kub :d.

Poslednja izmena:
Ma nije samo to.
Lako oruzje u rukama + onaj dodatak za Spec1 Lightweight equipment (veca brzina) ;).

Bez ovih pluseva bio bi nubara na kub :d.

samo ovo jos da pitam i vise necu da ne budem dosadan to inginjeri jeli koriste onaj dodatak sto si ti naveo Spec1 Lightweight equipment e, pa ja cu se posteno nacekati dok otkljucam to fala ti na odgovoru i budi mi pozdravljen:)

@Simeon

^Ovo (od poslednjeg patcha imam pingove 70-90, pre toga 110-130, takodje fps se krece od 80-120 u squad dm-u, manje mape, manje igracha).

Mish mi je krsh. Mator 7 godina, gumice/podmetachi ispod poispadali pa mi se deshava da u sred partije chistim donju stranu od prljavshine.
Igram sa ugashenim V-Syncom, tu dobjash bolji odziv komandi, +sensitivity mi je na 55.

Svaka cast P$ych0!

Nece, modifikujem .xml fajlove koji cuvaju sve komande. Znaci teoretski bi svako mogao da ima potpuno razlicite ove fajlove (kad bi recimo izmenjali sve precice na tastaturi). Takodje, neki igraci koji igraju sa DEFAULT komandama ni nemaju te fajlove pa moraju uci u igru, promeniti neki taster i tek onda im se generisu (ispisace poruku programchich).

Inace, u medjuvremenu sam ga malo popravio:
Dodao vece granice vrednosti (za igrace koji koriste male DPI vrednosti na misevima), dodao vecu preciznost podesavanja (u decimalu) za one koji imaju visoke DPI vrednosti na pacovima :)

Tasteri "Reset to defaults" i "Undo Changes" sada vaze i za Sensitivity podesavanja (i ovaj tweak).

DL Link: http://www.megaupload.com/?d=HG68MFPE

Finalna 1.1 verzija konfiguratora: http://www.megaupload.com/?d=OBUAN8RH

Uskoro ce na EM sajtu biti postavljen link i stranica opisa, do tada imate ovaj. Sve sto vam treba od instrukcija, slicica je u paketu.

Enjoy :wave:

@EDIEDI
core i5 7xxx?

Poslednja izmena:
@Simeon

^Ovo (od poslednjeg patcha imam pingove 70-90, pre toga 110-130, takodje fps se krece od 80-120 u squad dm-u, manje mape, manje igracha).

Mish mi je krsh. Mator 7 godina, gumice/podmetachi ispod poispadali pa mi se deshava da u sred partije chistim donju stranu od prljavshine.
Igram sa ugashenim V-Syncom, tu dobjash bolji odziv komandi, +sensitivity mi je na 55.

Aaaaaaaaaaaaaa, kako mozes imati toliki fps :mad: :smackbum: :D.
Stavio sam sve na medium i imam 50-60, sa padovima retkim na 30-35.
A ti pretpostavljam toliko imas na high/maximum.

Pricam o full 16 vs 16 Rush/Conquest.

Ne bih rekao da mi nesto trotluje, E5200 @ 3,5GHz T ide do 70c, ali ne prelazi tu vrednost, dakle to je Tmax. GTX260 216sp @ 700/1500/1100MHz, Tmax 65c.
Al kad ukljucim Fraps da snima, e to je onda "pesma" :D. Fps ~40, sa padovima na 20 :(.

Moguce da mi je do Win-a problem (XP SP3 x86), bogami je mator.
Razmisljam se Win7 x64 da stavim...

Poslednja izmena:
Ma oboje smo na DX9.
Uostalom, da je on na DX11 imao bi manji fps, ne veci ;).

Mada kakav mu je cudan komp, ne bi me cudilo da i tako ima veci fps :D.

@Psycho,

Odlican konfigurator, ovo za negativnu akceleraciju radi poso.

btw. i5 stvarno rula:d

Kako ne, ja kad sam pricao nisu mi verovali. Dual core je wall za ovu igru. Jaka grafika je bacanje para za onog ko nema quad.

Nazad
Vrh Dno