Šta je novo?

Battlefield 6

Jos sam malo igrao i sa zvukom nesto nije kako treba. Gledam kako covek ispaljuje RPG ka meni sa 10 metara a zvuka nigde. Cini se da je sve tise i da su neke ambijentalne zvukove skroz utisali.
Playliste u Play meniju su mi vec drugi put grayout-ovane nakon sto se iz sesije vratim u meni.
Citam po netu ljudi se zale na Breakthrough da je unisten sa novim podesavanjima.

Poslednja izmena:
Oni se ogradise za taj zvuk u napred , kao malo smo cacnuli za ovaj patch, nije sve savrseno,ali radimo na tome..😀

Moram dodati da su performanse odlicne. Nisam primetio nikakv stutter i lagove. Igra fantasticno radi nakon apdejta.

Igrao jedno sat ipo vremena radi veoma dobro. Ne zameram za sada nista.

Bagove. U Ice Lock Domination mozda i u ostalim modovima ako u sred meca pokusas da promenis Loadout igra zabaguje. Desilo mi se dva puta, znaci nije random. Mora da se ugasi kompletno jer nista ne reaguje.
kod mene se desilo u glani Menu zabagovalo da odaberem sta cu igrati sve se pojavilo troduplo izasao i vratio ponovo proradlo,inace ovo sam zvukom od pocetka nesto baguje ponekad ili su ove sluske sto imam lose Rog Delta 2

Idem, trcim ne cuje se nista samo pucnji😄onda idem trcim cuje sve sve okolo osim pucanja,nakon toga idem trcim ne cuje se nista😄😄😄prvi put da imam bagove. Malo sam nesto buk igrao pa cu probati opet sutra.

evo sta se desava kod mene😀

😀

Ovo je samo dokaz da mrtvaci ne testiraju u opste patcheve.Preleti to neko na 20 mashina i teraj.Range problema, uzmite ovde na forumu za primer ide od "Sve ok" do "raznih problema".Koliko god su oni optimizovali igru, sto bi trebalo da se podrazumeva ne da se pominje kao "dobra strana" generalno, vracamo se na staro : Krene sezona - E ima bagova.Dodje sredina sezone dodaju content - posle patcha opet bagovi.Na 2/3 sezone isprave bagove.Na kraju 1 od 3 ili 4meseca sezone ce igra raditi kako treba.Sve ce to sad(MOZDA) da isprave pre praznika,(Sa nekim free giftovima "e izvinite).A produzice sezonu vestacki, sledeca ce poceti verovatno duboko u martu ako ne i u aprilu, zbog ovog cirkusa.
Pride imajte u vidu da je igra napolju vec 2meseca, krucijalna stvar footsteps/koraci, tj zvuk, koji su gamebreaking thing, jos uvek nisu sredjeni.

Upravo o tome i govori ovaj video. Ma to je jedan opsti haos. Vecina softverske industrije je takva, ima se rok i to mora po svaku cenu. Verujem da dobar deo developera nikad nije ni igrao video igru. Nije mi jasno kako je moguce da se izbaci taj neki content i odmah od starta nesto ne radi kako valja. I to su stvari koje su jasno vidljive.
Srecom pa su ispravili bug sa defibrillator-om, nije htelo iz prve da ozivi nakon prethodnog apdejta. Nekad iz 4-5 puta nece. Sada je to srecom reseno. Za mene je to bio jedan ozbiljan problem.

Upravo o tome i govori ovaj video. Ma to je jedan opsti haos. Vecina softverske industrije je takva, ima se rok i to mora po svaku cenu. Verujem da dobar deo developera nikad nije ni igrao video igru. Nije mi jasno kako je moguce da se izbaci taj neki content i odmah od starta nesto ne radi kako valja. I to su stvari koje su jasno vidljive.
Srecom pa su ispravili bug sa defibrillator-om, nije htelo iz prve da ozivi nakon prethodnog apdejta. Nekad iz 4-5 puta nece. Sada je to srecom reseno. Za mene je to bio jedan ozbiljan problem.

***a vec 5god+ sad nije to ta BF ekipa koja ga je pravila, ostali su samo neki koji nemaju nesto mnogo uticaja na finalni produkt i ako su na odlicnim mestima u timovima.Opet su sve to chari hiper-produkcije i rokova da.
Enders koliki god je znojavac, odlican je igrac i s tehnicke strane potkovan sto se tice same mehanike igre i svega vezano za BF.Ne bih ja dodavao nista tu.Obicno i ispratim te rant videoe njegove ima bas dosta informacija, jer je u materiji.Covek koji je izdrzao po 2.500h u BF5 i BF2042 treba dati medalju i saslusati sta ima da kaze. 👍

Platio bih rucak nekome kad bi mogao da mi kaze sta oni rade vise u ovoj igri u tom bekendu. Juce igram igru znaci sve je brzo, odziv odlican ma kao da igram na 1000hz. Danas je igra troma, kretanje isto tako, iste mape su odjednom mracnije. Nije mi jasno sta se desava i koji k vise.

Najbojla partija do sada cini mi se. Ice Lock Conquest. Nije los mod, ali smara da moras da se hilujes kod onih kanti.

Battlefield 6 Screenshot 2025.12.10 - 21.59.18.07.png

Moram dodati da su performanse odlicne. Nisam primetio nikakv stutter i lagove. Igra fantasticno radi nakon apdejta.
Ovo je mislim se odnosilo na prethodni update (1.1.2.0) 😁? Winter offensive je 1.1.3.0.
Mada i ti imaš jači od najjačeg CPU, ja da nemam sad planirane troškove i da DDR5 nije tako papreno skup i ja bi prešao na 9800X3D, mada kako vidim izgled izlazi 9850X3D.
Meni ne igra ulogu toliko veliki FPS, oko 100 FPS se vrtim a igram se na skoro 4K (75% 4K tj. 1600p).

Meni nije radio menu, mora restart igre. Takođe pišu da su fixali nevidljive ruke na nekim puškama dok sa Phantom Edition skinovima ja to i dalje imama. 😂 .

Pošto pratim iz interesa kako ove mega korporacije rade razvoj igara, ovaj sad update im je radio drugi paralelni tim.
100%, jer to sam primetio kod Blizzarda za D4, jedan tim radi jednu sezonu dok drugi radi već na sledećoj, i onda bude razlike ne samo u kvalitetu nego i sadržaju.
Neću da zalazim u opširnu temu korporativnog razvoj igara što je posto čist biznis, iscediti $ više od igrača je primat.
I u poslednje vreme počeli su da mi se gade BP i to gde te igra tera da je igraš, posebno kad sam odgledao klip o "dark patterns" od osnivača GGG (PoE1, PoE2).

I mene živo zanima da li su oni realni da ne testiraju kako treba.

Mada izgleda otpustili QA što ranije i zato objavili da vraćaju Battlefield Labs 😂

Poslednja izmena:
Evo posle partije meni ne upotrebljiv, ne mogu da selektujem drugi mod.

Ovaj Citer ili igra 24/7,Level 463 😀
Screenshot 2025-12-11 061241.jpg

Imaš li koji snimak kad igraš?
Nisam nikad snimao cele meceve, uvek su bili shadow play momenti. Realno sam iskljucio sve overlaye zbog lose optimizovane igre itd itd. Ali cu snimiti neki ceo mec pa uploadovati 🙂

Ovo mi nikad nije palo na pamet. Uvek sam voleo RPG, fire and forget.

Ovaj Citer ili igra 24/7,Level 463 😀
Pogledajte prilog 517768
Ma jok, farmuje botove na portalu..Covek ima 10kill/min.Bukvalno je jedva u plusu Player K/D mu je 1.16. https://tracker.gg/bf6/profile/1008007468906/overview Gle mu statistiku.Jedva igrao 84h a navodno odigrao 3,077 meceva.Koliko vidim igrao je 200h, a traker mu racuna 84h zato sto je to vreme igranja van mrtvog portala.Ne mozes sa 463lvl da ubijes jedva 6000ljudi.Baja usao u Portal i izlevelovao sva oruzja koliko vidim.Samo je id*ot nista drugo.

Odlozili su (prekinuli) turnir.U kom je stanju igra, meh mozda i ocekivano.

Ma jok, farmuje botove na portalu..Covek ima 10kill/min.Bukvalno je jedva u plusu Player K/D mu je 1.16. https://tracker.gg/bf6/profile/1008007468906/overview Gle mu statistiku.Jedva igrao 84h a navodno odigrao 3,077 meceva.Koliko vidim igrao je 200h, a traker mu racuna 84h zato sto je to vreme igranja van mrtvog portala.Ne mozes sa 463lvl da ubijes jedva 6000ljudi.Baja usao u Portal i izlevelovao sva oruzja koliko vidim.Samo je id*ot nista drugo.
Slazem se. Isto sam pomislio pre neki dan kad sam igrao BR, lik level 300, a KD oko 1. High level, low skill.

Odlozili su (prekinuli) turnir.U kom je stanju igra, meh mozda i ocekivano.
Nisu oni glupi (za prodaju i marketing). To bi gledalo verovatno 50ak hiljada ljudi u lajvu, mozda i vise. Losa reklama ako bi svaki streamer krenuo da pljuje po igri, pogotovu sada kad idu praznici i treba da prodaju jos nekoliko stotina hiljada kopija.

Slazem se. Isto sam pomislio pre neki dan kad sam igrao BR, lik level 300, a KD oko 1. High level, low skill.

Nisu oni glupi (za prodaju i marketing). To bi gledalo verovatno 50ak hiljada ljudi u lajvu, mozda i vise. Losa reklama ako bi svaki streamer krenuo da pljuje po igri, pogotovu sada kad idu praznici i treba da prodaju jos nekoliko stotina hiljada kopija.

Ma jos crnje sto su oni krenuli turnir OCE(Australia i Oceania) su vec igrali i EU, i sve se raspadalo, oni kao US nisu stigli.Bukvalno su ga prekinuli.Bas onako pakao.Eto ga video pa poslusajte...

Ovo gde smo malo pre igrali,uleteo sam par min pred kraj i skinuo par aviona 😀

A kako vidis da je igrao 200h? 84h vidim ali 200h ne mogu da nadjem.

Odlicna fora ovo sa 2 rakete, mozda moze i 3 odjedared 😀
Idi na link od profila, pa u Modes.Obicno se ne poklapa bas u sat sa playtime, (10-20h vise od paytime-a je ok)jer zavisno od moda, neki imaju "pripremni ekrani/menjane strana u modovima itd, i sve to vreme ulazi u stats.Playtime se racuna bukvalno od sekunde kada krece runda dok se ne zavrsi.Pogledaj mu Rush i Conquest 30 i 40kills/min .Bukvalno se spawnuje ispred botova i pogadja ih u glavu.Rush objective time 74%.Armuje point i botovi dotrce pobije ih i ide na sledeci.
Farmercina klasicna, mozda samo bustuje accounte da ih prodaje..

Evo i ja malo da napisem, posle dva meseca igranja. Main klasa mi je engineer, nista lepse nego kad sa RPG pogodis nekog snajpera, ili nekoga ko se krije negde 😁 Mape sam polako naucio gde i kako se krecu protivnici, naravno bude tu i spawn kill od strane istih, al ajd respawn i teraj dalje. E sad, pored engia sam krenuo i support klasu, ali ono sto nisam nikako igrao u ranijim BF igrama, BF3 sam dosao do lvl 100, BF4 malo tad probao bio slab komp pa odustao, ostale imam ali BF1 sam malo samo probao kao i 2042, je recon klasa. Pokusavao sam sa tom klasom u pocetku malo ovde u BF6, ali nije islo nesto, a sad kad imam M2010 ESR Lethal Force bas mi zanimljivo igrati 😎 Pustim drona pa spotujem, pa onda kad lovim druge snajpere, pa on mene pogodi, pa onda ga ja lovim da vratim, zanimljivo skroz 😁 Sto je neko ranije napisao igram da se zabavim, e sad jos da se nateram da idem na objektive, al dobro, bice i toga...

Po mom misljenju sve zavisi od mape do mape i kako mec tece. Po meni na malim, a cak i na vecim mapama Assault, Engineer i Recon su bolji izbor od Supporta jer Support nema prednost u borbi i izvidjanju terena, spawn beaconu itd. Ako se igra zajedno onda ima smisla da jedan clan squada bude Support zbog dopune oruzja i brzeg ozivljavanja. Za brzu borbu mi je Assault najbolji kako zbog spawn beacona, tako i zbog grenade launchera. Engineer naravno ako postoji tenk ili ifv koji prave problem. Recon mi je isto zanimljiv zbog anti peronel mine (koja dodaje dobar broj ubistava) na malim mapama i motion sensora. Support mi nekako nema nista specijalno osim tog brzog ozivljavanja. Ali kako je igra jako brza, usuditi se da ozivis nekoga nekad i nije bas pametna ideja jer mozes lagano zbog toga i sam da pogines.

Hotfix 1.1.3.1
Steam favorizovana platforma. Dobro uradih sto sam trazio Refund za kupovinu na EA App i uzeo igru na Steamu.

Nazad
Vrh Dno