Šta je novo?

Battlefield 6

Meni je suport najaca klasa zbog brzog hilovanja i zbog raznih gedzeta koji mogu da ti pomognu kada bacaju bombe na tebe itd. I najvise zbog onog stita koji stavis ispred tebe koji me je povadio bezbroj puta.

Idi na link od profila, pa u Modes.Obicno se ne poklapa bas u sat sa playtime, (10-20h vise od paytime-a je ok)jer zavisno od moda, neki imaju "pripremni ekrani/menjane strana u modovima itd, i sve to vreme ulazi u stats.Playtime se racuna bukvalno od sekunde kada krece runda dok se ne zavrsi.Pogledaj mu Rush i Conquest 30 i 40kills/min .Bukvalno se spawnuje ispred botova i pogadja ih u glavu.Rush objective time 74%.Armuje point i botovi dotrce pobije ih i ide na sledeci.
Farmercina klasicna, mozda samo bustuje accounte da ih prodaje..
Jasno.
Mada mi je malo ova statistika cudna, mozda sajt baguje. Jer vidim da u Strikepointu ima preko 2000 meceva a igrao je taj mod 1h samo.

Po mom misljenju sve zavisi od mape do mape i kako mec tece. Po meni na malim, a cak i na vecim mapama Assault, Engineer i Recon su bolji izbor od Supporta jer Support nema prednost u borbi i izvidjanju terena, spawn beaconu itd. Ako se igra zajedno onda ima smisla da jedan clan squada bude Support zbog dopune oruzja i brzeg ozivljavanja. Za brzu borbu mi je Assault najbolji kako zbog spawn beacona, tako i zbog grenade launchera. Engineer naravno ako postoji tenk ili ifv koji prave problem. Recon mi je isto zanimljiv zbog anti peronel mine (koja dodaje dobar broj ubistava) na malim mapama i motion sensora. Support mi nekako nema nista specijalno osim tog brzog ozivljavanja. Ali kako je igra jako brza, usuditi se da ozivis nekoga nekad i nije bas pametna ideja jer mozes lagano zbog toga i sam da pogines.
Meni je recon bio najzanimljiviji upravo zbog mine, ali onda su krenuli svako malo da je prezivljavaju i to me je demoralisalo da je koristim. Ali sve ostalo u riconu je odlicno. Motion sensor, sa c4 mozes da raznes tenk ili ifv lakse nego kada si inzenjer. Mnogo je koristan i UAV dron koji se pali na 6.

Za support se ne bih slozio. Ja volim da stavim onaj drugi Training Path koji omogucava da se brze uzimaju granate iz supply boxa i onda da zasipam raznoraznim granatama neki polozaj koji ne mozemo da probijemo. Ili stavim incidiery pa branim neki polozaj, dok se jedan ugasi ja vec pokupio drugi.

Upravo poenta. Stavili su 10 modova odjednom. Zasto? Boga pitaj. Gauntlet/BR retko ko igra. Moze se naci igra u BR lagano, ali kvalitet igraca je nula. Igraci Battlefield-a nikada nisu bili timski orijentisani, a onda u igri izbacis BR mod koji trazi iskljucivo timsko igranje.

sta su ovi uradili sa ovaj Update,kod mene ovo sa glavni menu Lag,pa se pojavilo Lagovanje u igri i to malo poduze 3-4 Sekunde,i puno Igraca su pisali za Lag tokom igre
sto sam primetio Temperatura Grafe ;GPU i MEM skocila za jedno 4-5 C. a i 16 Pin Power i Power Draw su sada skoro i malo vise 500 W 😀
nesto procitao da jec korigiranje za Steam juce bilo,za ovaj bezvezni EA i Konzole dolazi 15 Decembra

Ma najjaca stvar sto sam presao na Steam. EA App obrisao i zdravo. Ko zna kako EA App utice na samu igru. Dok je bio Origin i radilo je join friend iz samog Origina. Sad to vise ne moze.
Steam ima svoja pravila i mora da se postuje. Hoces hoces neces neces.

Jedan apdejt treba da odrade bez bilo kakvog contenta. Samo bagove da isprave:

CS 2 kad je izasao izlazili su apdejti na svakih sat vremena maltene. Tako to izgleda kada neko ima nameru da sredi igru.

Ma najjaca stvar sto sam presao na Steam. EA App obrisao i zdravo. Ko zna kako EA App utice na samu igru. Dok je bio Origin i radilo je join friend iz samog Origina. Sad to vise ne moze.

Kako si presao na steam? Kupio novu igru?

Kako si presao na steam? Kupio novu igru?
Nakon izlaska igre nije igra radila na EA App. Odmah zatrazio Refund i istog momenta kupio na Steam.

Igrao danas malo BR. Jedna pobeda i nekoliko meceva blizu pobede. Al' sa likom koga znam od pre i koji razume igru.
Ovo ostalo, random igraci i to, ma leba nema.
1. Level nista ne znaci. Igrao sa konzola igracem 250ti level, znaci lik ne zna da hoda, a kamoli da igra.
2. Isevalo me par konzola igraca ja ne znam koji je ono aim assist ali nije uopste zabavno. Level 1 konzola igrac me tako isevao sa 30 metara da sam bio WOW.
3. Komunikacija je kljucna. Ukoliko toga nema nema ni pobede. Ja generalno sa ispod lvl 100 ni ne igram u BR. Samo izadjem i startujem novi mec. Jesam rekao da level nista ne znaci, ali igrati sa ljudima koji ne znaju ni loot kako funkcionise je gubljenje vremena. Nadam se da ce Solo ubaciti skoro.
4. Igra je toliko try hard i toliko srece treba da se pobedi da to nije realno. Igrao mec sa rusom jednim pobio sam 4 tenka i 10 igraca i pred kraj meca bacim air strike i pobijem jedan ceo tim ali nekako sam ja bio blizu zone air strike i ubije mene iz prve. A uopste nisam video zonu lepo gde je jer je igra smeće. Koja glupost. I rus posle toga zavrsi drugi.

Poslednja izmena:
Idemo familijo 🤣
Screenshot 2025-12-14 115812.png

Pamento si uradio,jel vec novi Update odradjnen za Steam,

Poz svima,

listao sam i čitao, nikako da skontam šta vam to smeta kod EApp? Ja igram na eapp i nemam nikakav problem? Od početka igram i nikad nisam ni imao (pupu da se ne uročim sad, ali me zanima)

Pamento si uradio,jel vec novi Update odradjnen za Steam,
Jeste. Odmah pečovali. Tek sutra za EA App.
Poz svima,

listao sam i čitao, nikako da skontam šta vam to smeta kod EApp? Ja igram na eapp i nemam nikakav problem? Od početka igram i nikad nisam ni imao (pupu da se ne uročim sad, ali me zanima)
Smeta mi sto EA softver nikad nije radio kako treba otkad ga koristim. Steam je savrsenija platforma u svakom smislu.
Evo recimo poslednji patch je odmah izasao za Steam a za EA App cetiri dana kasnije.

Smeta mi sto EA softver nikad nije radio kako treba otkad ga koristim. Steam je savrsenija platforma u svakom smislu.
Evo recimo poslednji patch je odmah izasao za Steam a za EA App cetiri dana kasni

Evo recimo poslednji patch je odmah izasao za Steam a za EA App cetiri dana kasnije.
pojavio se na ovaj glupi ea nesto ktratki donowald a zatiim neki error mi pokazao u app-u 😆 😆 😆

Ahahahahha
Rekoh ja. 🤣 🤣 🤣

Ovi developeri i njihov challenge sistem. Konkretno Heal teammates health in heat zones. Prvo je bilo 1000, pa spustili 500, pa danas udjem u igru i sta je rekoh ovo kako mi je ovo zavrseno jer je bilo ostalo negde na 350. I sad spustili na 200 jer je bilo nemoguce uraditi 500 maltene, moras da odigras 20 meceva i molis boga.
Battlefield 6 Screenshot 2025.12.15 - 21.00.35.54.png

Stekao sam utisak da je igra, kada su klase, oruzija, equipmenti i gadgeti u pitanju, izbalansirana na pogresan nacin.

Nema mocnih stvari pa da moras da ih counterujes sa drugim mocnim stvarima.
Vec je sve nekako podjednako bezopasno.
Kakav god build da napravim kao da nema neke primetne razlike.

@Kurttrasel lično mislim da je to dobro, jer onda su svi balansirano i samo igra ulogu poznavanje mape, game sense i skill (tim redom).

Imaš "meta" buildove za puške i samo one prave malu razliku, ali opet moraš da znaš za koju situaciju je taj setup dobar.
Naravno da će sad posle 2 meseca svi će da teraju najbolju kombinaciju. A da imaš sve opcije da podesiš pušku treba da se grinda pošteno.

Da postoje moćne "stvari" ja nikad ne bi imao K/D iznad 1.0.
Jedine moćne stvari za mene su klinci sa nabudženim SMG za min.recoil i mobility koji vole da jurcaju i da se štekaju, po "CoD-ovskim" mapama ili delovima mape koje su "CoD-ovski" dizajnirani, mislim na recimo ovu mapa koja je trenutno pod snegom u Winter Offensive eventu, klasična CoD mapa. Mali milion prolaza i ćoškova za štekanje.

Zavisno od tima izlazim i ja sa K/D 1.0 + kao neko ko godinama nije igrao competitive FPS i na takvim mapama zavšrim sa K/D iznad 1, ali daleko da uspevam da dođem iznad 1.5-2.0+.
Mada nebitan mi je K/D, to mi je samo više indikator kolko dobro poznajem igru i koliko sam u formi.

Partiju gubimo kad se vidi da svi igraju previše samo na K/D, meni je stalno na prvom mestu objektvi jer to dovodi do pobede.
Odigram 3-5 partija što sad ovu na Winter Offensive, klasična Conquest ili Escalation i do sada nije mi se desilo da sve partije izgubim. Nekako je balansirano i takav je game loop da ne sediš i gledaš kako tvoji ginu nego stalno si u akciji i rokaš.

Da hoću da igram igru gde ima "moćnih" stvari pa da ih counterujem igrao bi Valorant ili Dotu 😆 (ne hvala).

Stekao sam utisak da je igra, kada su klase, oruzija, equipmenti i gadgeti u pitanju, izbalansirana na pogresan nacin.

Nema mocnih stvari pa da moras da ih counterujes sa drugim mocnim stvarima.
Vec je sve nekako podjednako bezopasno.
Kakav god build da napravim kao da nema neke primetne razlike.
Ma preteruju sa tim challengima, tačno čim ovaj BP izgrindam neću više ni da ih gledam.
Ovaj "Get Multi-kill with explosives" sam dobio na početku i od tada nikako da me usere drugi.

Ja iskreno mislim da je igra jako dobro izbalansirana. Jedina mozda glupost i dalje je sweet spot na nekim snajperima.

Pricam to godinama. Ljudi ne znaju da igraju Battlefield. Previse je tu COD igraca i iz ostalih fransiza koji jednostavno ne razumeju Conquest.
Milijardu puta sam video i pizdeo i pisao u chat kako ljudi igraju.
Uzmimo da je neprijateljska pocetna baza A a nasa E. I recimo da je sredisnja C, a izmedju su B i D tako da oba tima mogu da uzmu rano po dve baze, a da ide borba za C.
Nebrojeno puta sam gledao u sredisnjici meca da moji saigraci idu na A (znaci na pocetnu bazu neprijateljskog tima) dok je kod neprijatelja D u rukama. I sa tog D, oni mogu da idu i na C i na E i na B jer je D u sredini svih njih maltene i odatle je moguce ici na sve. Al ajde ti objasni to igracima. Nebrojeno puta smo iz pobede na kraju otisli u poraz, a da nije u pitanju vestina neprijatelja nego mehanika Conquesta da je potrebno imati vise osvojenih baza.

Sto se tice meta oruzja i to, ***** mi se od raznih Endersa, Stodeha i ostalih koji baljezgaju YOU MUST USE THIS WEAPON NOW i slicni nazivi klipova. Poslednje sto su poceli da hvale je SG 553R. Puska je jedno veliko smece. Nije bolja ni od cega ni na jednoj razdaljini. Bar 4 SMG-a su bolja i na 10m i na 50m. TR7 je bolji do 20m. M433 je bolji na 30m+ i tako dalje.

Uostalom evo precizne tabele pa se uverite sami 🙂A ko i dalje ne veruje ima training range. Ja svako oruzje istestiram sam tu i sve attachmente i vidim sam po recoil obrazcu da li ima smisla staviti neki attachment ili apsolutno nema potrebe.
Jedini kanal do sada koji sam nasao je ovaj lik i on realno govori o oruzju i kada neke puske koje imaju ogroman recoil zaista ima smisla koristiti.

Poslednja izmena:
Opa evropa, stizu nagrade za veterane. I i za daily login.

Battlefield 6 Screenshot 2025.12.16 - 12.19.29.64.png

arc raiders introduce sliding on surface

bf6: hold my tactical angled grip...

@TwinHeadedEagle hvala za ovu tabelu i video.
Tama da sebi napravim setup za Assault jer pored te klase rotiram najviše po potrebi Support, Engineer za koje sam već video šta uglavnom koriste tj. šta je najbolje
Ako me smara neki snajperista onda uzmem Recon da mu se osvetim, ali je nezahvalna klasa jer za onaj "rechamber while aim" mora da se baš grinda, inače to smara jako.

Za manej mape M4A1 od carabina je najbolj, assault rifle sam isprobavao i zadržao se na AK4D koja je meh. Sa M4A1 ih na close combat lagano ubijam iz hipfire.

Bitna stvar obratiti za headshot damage, ne isplati se gađati glavu sa bilo kojim puškama, osim sa Sniper i DMR.

Ako me smara neki snajperista onda uzmem Recon da mu se osvetim, ali je nezahvalna klasa jer za onaj "rechamber while aim" mora da se baš grinda, inače to smara jako.

Mora grind za takve stvari. Recimo suppressor se dobija tek na lvl 23 oruzja. Ali je nezamenljiva stvar.

Za headshot damage to je Enders isto pricao odavno. Ne vidim da je to neki problem, da je uopste lose. Ako uzmemo u obzir aim assist na konzolama gde te ljudi maltene konstantno iskljucivo gadjaju u glavu mislim da je ovo i dobro. Imas oruzja kao sto je recimo TR7 sa hollow point gde do 21.5 metara dva metka dovoljna za kill. Ako znas sta radis i igras tap fire na toj daljini to je OP.

Da se ja pitam ja nista ovde ne bih menjao. Savrseno su odradili. Ljudi su lenji i niko nece da ulozi malo vremena da nauci neko oruzje. Ja iskreno mislim da je TR7 do 10m broj 1. Mozda cak i do 20m ako pogodis sva tri sto je realno tesko ali nije neizvodljivo. 3 metka do 20m. Odvaljuje. Desavalo mi se da naredjam trojicu lagano. Isto su pricali za SCW10 kao malo 24 metka. Desavalo mi se da ubijem trojicu sa time, retko se desava ali moze.

Sve se svodi kakav ti je stil igranja i protiv koga ides. TR7 ako stavis jos thermal vision i igras polako iza coskova i tap fire, svaki je tvoj na 20m.

Mnogo cry baby igraca. Decurlije iz COD-a.

Poslednja izmena:
Trebalo bi te SMG da ih malo nerfaju da su slabiji na tiba dalje od 30m. Jer generalno kod zna dobro da kontroliše recoil spray skida te lako na i na 10-20m.

Jedva čekam kad krenu veće mape, pa neka tamo koristi te razne "laser" SMG setup, bilo bi sočna kad bi se developeri malo posrali na taj CoD like stil.
Nadam se samo da nisu glupi da od BF prave novi CoD, to bi bilo baš loše.

Trebalo bi te SMG da ih malo nerfaju da su slabiji na tiba dalje od 30m. Jer generalno kod zna dobro da kontroliše recoil spray skida te lako na i na 10-20m.

Jedva čekam kad krenu veće mape, pa neka tamo koristi te razne "laser" SMG setup, bilo bi sočna kad bi se developeri malo posrali na taj CoD like stil.

Pa trenutno se kako se vozila lose voze mislim da je COD bolji po tom pitanju.

2042 je imao daleko bolju voznju i aviona i helikoptera pa i tenkova.

Kako vam se cine zvuci koraka trenutno? Mislim da su bas bas poboljali stvari. Mislim da svakako ima mesta za jos finih podesavanja, na primer kako razaznati da li je neko na spratu iznad/ispod, sa koje strane dolazi itd ali i ovako da ostane skroz je dobro.

Predji i ti na SMG jer objektivno su najbolje oruzje u igru i ne samo za close range. Igrao sam kao i ti sa M4A1 dok nisam otkljucao SCW-10 koji mi je sad preko lvl 50 i u 90% slucajeva u TDM, DM, KOH i DO sam u top 2 bez ikakvih problema sa KD preko 2. LMG i AR nemaju sanse ni na medium range protiv puske sa 800 rate / 33 damage i skoro nikakvog recoil-a (sa modifikacijama).

Prilozi

• 1.jpg
    1.jpg
    88.2 KB · Pregleda: 13
  • 2.jpg
    2.jpg
    89.8 KB · Pregleda: 10
  • 3.jpg
    3.jpg
    137.4 KB · Pregleda: 11
@Leon4 hvala na savetu, baš ću probati taj SMG.
Primetio sam da me skidaju i sa SMG na do nekih ~20m, kako kad ih kad usere.

Mada ja iskreno odbijam da igram na CoD-ovski način kako kao mora da se igra na nekim mapama ili delovima mape, odigrao sam ovu winter mapu Conquest mode, i imao sam K/D pozitivna u prvoj trećini rang liste, tako da moze da se igra i sa M4A1 i sa LMG kod supporta. I to smo izgubili zato što svi igrali an kill stidljivo i niko nije hteo push da se zauzimaju zastavice.
CoDaši mi dosta puta naletali na nišan, na fore razleti se skok ili slide.

Jednostavno odbijam BF6 da igram na CoD-ovski način, ako to budu forsirali u sledećih 6 meseci ide im negativna ocena od mene i ćao. Imam u backlogu mnoge druge igre koje bi da voleo da igram. A ne da se nadigravam sad dečurilom ko ima brže reflekse.

Predji i ti na SMG jer objektivno su najbolje oruzje u igru i ne samo za close range. Igrao sam kao i ti sa M4A1 dok nisam otkljucao SCW-10 koji mi je sad preko lvl 50 i u 90% slucajeva u TDM, DM, KOH i DO sam u top 2 bez ikakvih problema sa KD preko 2. LMG i AR nemaju sanse ni na medium range protiv puske sa 800 rate / 33 damage i skoro nikakvog recoil-a (sa modifikacijama).
Ja u zadnje vreme koristim dosta M4A1 igram ga sa iron sight. Po meni nema bolje na blizinu a moze i daljinu ako se bolje kontrolise. Ne neka preterana daljina 😀
Probacu ovaj smg sto si napisao da vidim sa li mi odgovara. Za velike dalijine lmg kts, kord, ak205
Evo statistike sta se i koliko koristi
Sve koristim zavisno od situacije i kako mec ide.

Prilozi

• Screenshot_20251222_101452_Chrome.jpg
    Screenshot_20251222_101452_Chrome.jpg
    82.3 KB · Pregleda: 5
  • Screenshot_20251222_101553_Chrome.jpg
    Screenshot_20251222_101553_Chrome.jpg
    79.3 KB · Pregleda: 6
Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno