Šta je novo?

Battlefield 6

Nova mapa je trenutno uzas. Izgleda da su je prvobitno zamislili da bude Infantry only pa su naknadno dodali helikoptere tenkove i ostala blindirana vozila.
Metro je mala beba za ovaj haos na Eastwoodu.

Kratki video u ovo novoj mapi sa Helii

😎

Ahahah, šta seo helikopterom na brdo i puca iz F2 mesta, jer nema pilota 😀 u F1.
Iskreno malo me smaraju te štek pozicije, kao npr. na OPERATION FIRESTORM popnu se na ono brdo kod D pozicije i odatle snajperišu a ja nema šanse da ih pogodim.

Za nekog ko nije iskusio ni jedan moderan BF (a ni one prve u pravom multiplayeru) za mene je ovo vrh FPS, jeste da me malo smaraju one CoD-oveske mape, i delovi mape gde se forsira close combat, ali čim prestanem da srljam uspevam da ima K/D >= 1.0.
Nikako da krenem SP kampanju da to pređem, deinstaliram i napišem moj kratak review.

@TwinHeadedEagle vidim da imamo bukvalno istu konfiguraciju, osim što se ti igraš na 1440p a ja na 3840x1600.
Podesio sam grafička podešavanja kao iz onog DF youtube klipa (mrzelo me da gledam pa evo reddit komentar gde je to lepo sažeto). Dole sam okačio i sliku.

Od drugih podešavanja:
Frame Limit: 144 FPS
Reflex: Enable + Boost
Anti-Aliasing: DLAA
ostalo sve OFF (Upscaling, FG ili Resolution Scale sve na OFF).

U meniju imam 108 FPS a u igri varira od 95-105, pada na 80 kada je veći krš, lom. destrukcija i jurnjava.
Definitivno i meni treba moderniji procesor, manje bi imao ove dropove, za veći MAX FPS bi morao da oborim podešavanja ili smanjim rezoluciju.

Jedino što sam primetio glitchovane teksutre u par navrata od kako sam instalirao posednje Nv 581.80 drivere, sa prošlim se nije to dešavalo.
Nije onako kako se dešavalo u Open Beti, par partija to primetio na kratko.

Evo u slici podešavanja, koja vizuelno i dalje izgledaju impresivno jer kao da u MP je moguće zagledati detalje. Naravno ko ima RTX 4090/5090 i najači procesor trebalo da može sve na Overkill da tera i uživa.
Best Settings for MP.png

Za high FPS vidim da ljudi traže razna rešenja, evo jedan post na tu temu.
A ispeglaće to još u igri da može i kad izađe sledeća gen grafičkih.

BF6 Framegen guide for minimal amount of input lag that fix frame pacing, increase 1% lows and responsiveness.

Poslednja izmena:
Ahahah, šta seo helikopterom na brdo i puca iz F2 mesta, jer nema pilota 😀 u F1.
Iskreno malo me smaraju te štek pozicije, kao npr. na OPERATION FIRESTORM popnu se na ono brdo kod D pozicije i odatle snajperišu a ja nema šanse da ih pogodim.

Za nekog ko nije iskusio ni jedan moderan BF (a ni one prve u pravom multiplayeru) za mene je ovo vrh FPS, jeste da me malo smaraju one CoD-oveske mape, i delovi mape gde se forsira close combat, ali čim prestanem da srljam uspevam da ima K/D >= 1.0.
Nikako da krenem SP kampanju da to pređem, deinstaliram i napišem moj kratak review.
Pa kada imas tim koji je totalno los
Inace ja krenuo sa Bad Company 2 ,MP Bf3 4 1 i 5,2042 preskocio odigrao Betu,secam se BF3 Candyman Srb najbolji Helli guner Top 1

U meniju imam 108 FPS a u igri varira od 95-105, pada na 80 kada je veći krš, lom. destrukcija i jurnjava.
Definitivno i meni treba moderniji procesor, manje bi imao ove dropove, za veći MAX FPS bi morao da oborim podešavanja ili smanjim rezoluciju.

Probao sam ja svakakva podesavanje, trenutno je sve na Low i u BF6 je igrivo dovoljno. U REDSEC je osetan pad performansi verovatno zbog dosta fizike. Ma garantujem da nisu ispeglali igru kako treba pogotovu za AMD. Gledam ljudi sa 7800X3D imaju pad performansi u redsecu. Cak i ljudi sa 9800X3D na nekim mapama. Ali mislim da je za ovu igru 9800X3D must have. Sve ispod toga nece podneti dobro i stabilno.

Da li jos nekoga igra zeza od poslednjeg update-a?
Ne mogu da pocnem ni jednu partiju ni u jednom modu, igra samo izbaci napolje

Da li jos nekoga igra zeza od poslednjeg update-a?
Ne mogu da pocnem ni jednu partiju ni u jednom modu, igra samo izbaci napolje

Kod mene normalno radi. Juce igrao ceo dan nikakvih problema.

@zokocx Hteo da dodam ma pun mi persun tih tweakova i podesavanja vise. To niko nikad ne bi trebalo da radi niti da podesava i zamlacuje se. U bilo kojoj igri koju sam igrao da je odradjena dobro sve je radilo kako treba. Od 2016 otkad igram Battlefield mozda sam sve ukupno imao 20ak crasheva. To treba da je posao developera da optimizuju igru zajedno sa AMD-om i Majkrosoftom, a ne da ljudi idu u Registry i postavljaju razne confige i raznorazni nonsens.

E stvarno ne znam sta se desava, jer bas svaki put kad treba da udje u mec, izbaci iz igre.
Azurirao drajvere, odradio repair igre i nista, izbacuje i dalje.
Da naglasem da je radila normalno dok nisu izbacili update.

Ostaje jos jedino da je kompletno obrisem i ponovo instaliram

Ko hoće samo kampanju skuvan u kuhinji.

Da se ubacim, ja igram preko Steam a i radi bez greske od pocetka. Moj drug igra preko EA Games a i problemi od pocetka. Juce smo igrali i svaku drugu mapu ga izbaci na desktop. Cim krene da ucitava mapu izadje. Ponekad ucita ponekad izbaci. Novu ovu nije ni jednom usao. Sve uredno azurirano.

Sto se tice AMD procesora ovog momenta stanje kod mene sledece, 2K rezolucija sve na overkill (osim texture quality na ultra) dlss na quality, one generacije/frame i sl sve ukljuceno izbacuje oko 150 fps stabilnih bas. Na Full HD rezoluciji oko 200 fps i radi stvarno savrseno.

Procesor je Ryzen 9 7945HX3D i Graficka RTX4080, laptop je u pitanju.

To što vam igra crash-uje na desktop je posledica nekog hardverskog problema (napr. nestabilno podešena memorija, preagresivan ock. sa lošim hlađenjem i-ili nedovoljnim naponom, loše napajanje koje daje nestabilan napon u opterećenju, loše - nekvalitetno kućište, nešto se pregreva, itd.). Šansa da launcher obara igru je minimalna, šta on može da uradi, pokrene proces i to je sve, exe je isti u oba slučaja.

Ne moze da bude to, jer je radila normalno pre update-a, a i svi parametri su ok, sve ostale igre rade ok, a i afterburner pokazuje normalne temperature procesora kao i grafike.
Izmedju ostalog, ako je hardware, kako objasnjavas 80 sati igranja bez problema pre nego sto je izasao update koji kreshuje igru na desktop?

Ma ljudi igra jednostavno nije optimizovana kako treba. Ne mogu da razumem igra radi lepo i sve i samo odjednom nista se ne desava i krene stutter i sve uspori. Uzecu procesor novi u narednih 7 dana, nadam se da ce biti bolje i da je do toga ali definitivno nije u redu da je potrebna nenormalna kolicina cache memorije da bi ispeglala losu optimizaciju igre.

To što vam igra crash-uje na desktop je posledica nekog hardverskog problema (napr. nestabilno podešena memorija, preagresivan ock. sa lošim hlađenjem i-ili nedovoljnim naponom, loše napajanje koje daje nestabilan napon u opterećenju, loše - nekvalitetno kućište, nešto se pregreva, itd.). Šansa da launcher obara igru je minimalna, šta on može da uradi, pokrene proces i to je sve, exe je isti u oba slučaja.
Ovde to brate nije slucaj

Kompletna reinstalacija igre je resila problem

Cisto me interesuje jesi probao repair pre toga ili je jedino reinstalacija uspesno otklonila problem? Ja ne volim reinstalaciju iz prostog razloga podesavanja svega iznova.

Probao juce moj drug repair i repair punkbuster nista, isto sve.

Cisto me interesuje jesi probao repair pre toga ili je jedino reinstalacija uspesno otklonila problem? Ja ne volim reinstalaciju iz prostog razloga podesavanja svega iznova.
Prvo sam azurirao drajvere i nista, posle toga radio repair i opet nista. Posto nista od navedenog nije uspelo kompletno sam obrisao igru i instalirao ponovo.
Sada radi normalno kao i pre ovog update-a

Ljudi pišite koji launcher za igru koristite. Eventualno koja je verzija Win, drajveri za grafičku.
Juče sam baš dosta igrao i imao prvi connection timeout, da li bilo do mog neta ili njihovog servera zanimarljivo je to kad se jednom desi u 50+ partija. Ne stižem da igram često, nakucao tek 35 sati.

Ja sve pazarim za Steam, tu mi radi totalno stabilno i najbolji launcher.

1. Gasim sve moguće UI overlay-eve (osim ako je neka starija igra koja to zahteva za join MP-u, ili dok testiram performanse)
2. Prebacujem na Fullscreen (po uslovom da ne moram često alt+tab)
3. Nikav OC hardvera previše cimanja za 1-5 FPS, a razliku neću da primetim i samo bi se nervirao kad krene da zeza

@Satazabuki možda ti se corrupt-ova shader cache, jer igra ga rekompajlira posle svakog driver update i čak posle update igre.
Tačno sam primetio posle poslednjeg update kako pri startu više mu trebalo da prođe Compling Shader Cache (mada pri svakom sledećem ga ne rekompajlira celog ili samo verifikuje).
Izgleda kod tebe reinstall igre invalidirao shader cache, OPET nisi napisao da li igraš preko Steam ili šugavog EU launchera?
Meni se dešavalo da Steam zeznuo update nekih igara, pa posle verifikacije instalacije popravio.
@___Mrdak___ vrlo moguće neki slučaj od ovoga kod tvog druga.

Evo kako se čisti shader cache ko ima Nvidia.
U Win preko Disk Clean up zgodno je i DirectX Shader Cache - mada ovo mislim da ne koriste više jer je uvek nešto sitno, bar kod mene.
Za AMD mrzi me da guglam.

@TwinHeadedEagle igre na Steam-u često same sync-aju podešavanja na cloud, pod uslovom da su to impelemtirali.
A svakako podešavanja su odvojena od instalacije igre, tako da ti ostaje sve isto posle reinstala.

Ovde se nalaze za steam verziju i syncaju se na cloud:
C:\Users\%USERPROFILE%\Documents\Battlefield 6\settings\steam\

Svidja mi se Sabotage, novi game mode. Cini mi se da je najsmisleniji mod od ovih manjih 8v8 modova mada ih generalno ne igram nesto puno.
Usao danas cisto da isprobam jednu 2 partije i na kraju ga igrao narednih 2h.

Dobro je osmišljen Sabotage, navukao se ja malu juče, i ako nisam ljubitelj tih malih mapa. Zanimljivo bilo da provalim kako mogu brzo da im uništavam te kutije i kako da ih branim/popravljam.
Bilo dosta partija gde bilo napeto, ili tipa jednu kutiju ne uspeju pre isteka vreme i onda mi moramo sve da uništimo 😀

Poslednja izmena:
Ljudi pišite koji launcher za igru koristite. Eventualno koja je verzija Win, drajveri za grafičku.
Juče sam baš dosta igrao i imao prvi connection timeout, da li bilo do mog neta ili njihovog servera zanimarljivo je to kad se jednom desi u 50+ partija. Ne stižem da igram često, nakucao tek 35 sati.

Ja sve pazarim za Steam, tu mi radi totalno stabilno i najbolji launcher.

1. Gasim sve moguće UI overlay-eve (osim ako je neka starija igra koja to zahteva za join MP-u, ili dok testiram performanse)
2. Prebacujem na Fullscreen (po uslovom da ne moram često alt+tab)
3. Nikav OC hardvera previše cimanja za 1-5 FPS, a razliku neću da primetim i samo bi se nervirao kad krene da zeza

@Satazabuki možda ti se corrupt-ova shader cache, jer igra ga rekompajlira posle svakog driver update i čak posle update igre.
Tačno sam primetio posle poslednjeg update kako pri startu više mu trebalo da prođe Compling Shader Cache (mada pri svakom sledećem ga ne rekompajlira celog ili samo verifikuje).
Izgleda kod tebe reinstall igre invalidirao shader cache, OPET nisi napisao da li igraš preko Steam ili šugavog EU launchera?
Meni se dešavalo da Steam zeznuo update nekih igara, pa posle verifikacije instalacije popravio.
@___Mrdak___ vrlo moguće neki slučaj od ovoga kod tvog druga.

Evo kako se čisti shader cache ko ima Nvidia.
U Win preko Disk Clean up zgodno je i DirectX Shader Cache - mada ovo mislim da ne koriste više jer je uvek nešto sitno, bar kod mene.
Za AMD mrzi me da guglam.

@TwinHeadedEagle igre na Steam-u često same sync-aju podešavanja na cloud, pod uslovom da su to impelemtirali.
A svakako podešavanja su odvojena od instalacije igre, tako da ti ostaje sve isto posle reinstala.

Ovde se nalaze za steam verziju i syncaju se na cloud:
C:\Users\%USERPROFILE%\Documents\Battlefield 6\settings\steam\
Reinstalirao Battlefiled, sve radi kako treba opet. Koristi EA Games🙂

Dobro je osmišljen Sabotage, navukao se ja malu juče, i ako nisam ljubitelj tih malih mapa. Zanimljivo bilo da provalim kako mogu brzo da im uništavam te kutije i kako da ih branim/popravljam.
Bilo dosta partija gde bilo napeto, ili tipa jednu kutiju ne uspeju pre isteka vreme i onda mi moramo sve da uništimo 😀
Koji je najbrzi nacin za unistavanje? Ja sam provalio da je za napadanje spawn bacon dosta bitan jer se dobije na vremenu.

@Kurttrasel
Spawn beacon obavezno da se uštedi vreme, a mislim da Engineer klasa je najbolja sa RPG ili Repair Tool koji brže oštećuje od bilo koje puške.
Bar se meni tako čini 😀, nisam baš testirao.

Evo da dodam @zokocx
, problem je bio sa EA launcherom, a drivere sam updejtovao posle creshovanja, koje je pocelo da se desava posle updejta igre.
Da odgovorim dopunski i kolegi koji tvrdi da je do hardverskog problema. Druze blage veze to nema sa hardverom, mnogo ljudi prijavljuje kresovanje.
Ako na sve to dodam da je svaka komponenta u pc nova, da nije nista cackano, klokovano, da je napajanje novo od 1500W, i da svaka igra pa cak i mnogo zahtevnija radi normalno,ni u ludilu ne moze da bude to na sta ti sugerises.

Problem je iskljucivo do launchera, shader cache, ili ko zna cega, hardver nije sigurno.

Nazad
Vrh Dno