Šta je novo?

Battlefield 6

Firestorm mapa = nema soliranja, push ide sa oklopom u duetu. Flank je tezak jer su obe ivice brisani prostor.

Kad smo vec kod soliranja. Jednom u 10 partija a najcesce na Iberain Offensive i Siege of Cairo, dodje do spontanog jurisa i onda po 10-15+ ljudi krene grupno da juri od objektiva do objektiva. Bukvalno spektakl, ne mozes da umres. Sto partija vise odmice sve vise igraca kapira sta se dogadja i sve se vise primaju da ozivljavaju, da bacaju supply i da pucaju jos bolje.
Dogadjalo se i u starim delovima ali zbog velicina mapa i veceg broja vozila nije izgledalo ovako epic i bilo ovog obima.

Ne leži mi igra nikako, "not my cup of tea"...vjerovatno posmatram stvari na primitivan način, ali mi je daleko iza bf4. Nekako ne mogu da se naviknem na HUD, kretanje, lobby, animacije, ništa...
Posle par sati igranja sam zatražio refund (ea verzija), čekam odgovor...jel može to proći?

You can make a refund request:
  • within 24 hours after you first launch the game
  • within 14 days from the day you bought it, if you haven’t launched the game
  • any time before the release date if you pre-ordered the game and haven't launched it yet.
If you buy a new EA game within the first 30 days of its release date and can't play it due to technical reasons within EA's control, you can request a refund within 72 hours after you first launch the game instead of 24.

Da, znam, našao sam to...nego me zanimalo da li u praksi tako funkcioniše...napravio sam request, ali ne znam hoće li proći...ništa, čekam odgovor :)

Meni je igra legla samo tako, polako se popravljam i hvatam konce. Za sve početnike u BF univerzumu (ne računam orginal 1942 koji sam jedino igrao i to ne previše) jedan prost savjet - follow objectives :) Kad sam to skapirao i počeo da pratim kretanja squada/saboraca igra je postala MNOGO zanimljivija i logičnija. Sjajan je osjećaj napetosti kad se brani neki sektor ili kad se pokušava probiti čistinom nekom, gdje je naređenje osvojiti sektor koji je pokriven snajperima, gdje ti meci fijuću oko glave... :) Navikao sam da budem lone wolf igrajući godinama brze FPS-ove tako da je potreban bio period privikavanja. Do sada sam skupio oko 12-13h u igri, igram isključivo kao support/medic i za sada sa SGX puškom, nekako mi ona najviše paše. (lvl 13, otključao sam dosta korisnih dodataka). Ako ima neko neki savjet za bolju pušku u početku, voljan sam da saslušam. Mape su mi uglavnom ok mada nikako da im imena zapamtim, ima i par haotičnih gdje nikako da zapamtim putanje ali kapiram da će se to memorisati vremenom... :)

3 puta sam po 4-5 sati igrao (iz cuga) i za sada nisam primijetio bilo kakve fps dropove usljed memory leak-a (a zauzeće memorije ide u max, 4K @ Overkill settings uz DLSS na Quality, imam preko 100fps konstantno)

Jedini minus za sada je zvuk, ili se meni čini da nije na najvećem nivou ? Probao sam sve one presete, najbolje je na high dynamic ali opet mi se čini da nije to to ili tripujem? Imam jedne boljih gamerskih slušalica, Asus ROG Delta II Wireless, ne bi trebalo da je do slušalica mada probaću i kablom. Nemam puni osjećaj prostorne imerzije, kao da surround ne radi kako treba ?

edit:

O ovome pričam, izgleda da nisam jedini:

Poenta BF je upravo PTFO tj squad-based objective oriented gameplay, možeš biti ne znam kakav lone wolf ali će morati ljudi da skroluju Scoreboard da bi te pronašli. Vrlo često prvi na listi nemaju najviše ubistava već su timski/objective igrači.
Probaj još da se organizuješ da igraš sa nekom ekipom, da igrate timski uz glasovnu komunikaciju (Discord), to je tek prava stvar.

Ako hoćeš autentičan audio doživljaj iliti PTSD, probaj War Tapes V.A.L., inače preporuka za High Dynamics ako ti je WT VAL previše.

1761035057881.png

Nekada davno kad sam igrao BF1, jes da sam imao slab PC, prastare periferije i 60hz monitor, pa se nisam cimao sa ubistvima, igrao sa par ortaka, medic, ozivljavao sve po mapi, sto se uglavnom ne radi, uvek bih bio prvi na listi ili u top tri. Ovi moji iako bi imali po desetina vise ubistava od mene, skor je nagradjivao vise timsku igru.

Ovde bih igrao isto, jer cisto sumnjam da bih i pored silne nove tehnologije, imao taj trazaj rukom da rokam kao nekada. :D
Radice uskoro EA Pro, pa ko me zeli u ekipi kao pocket healera, tu sam. :D

Ovde je dobro sto mogu da trcim po mapi sa defibrillatorom u rukama i one-shootujem protivnike. :D

Nije problem u jačini, doživljaju nego je osjećaj taman kao na Steam ovom topicu što sam postovao, kao da sam pod vodom zna da bude zvuk :) Često ne čujem korake, često ne mogu da provalim odakle fijuću meci, čini mi se da je u prethodnim naslovima to sve bilo mnogo bolje. Moguće da ovo pogađe samo nas koji igramo sa bežičnim slušalicama, mada interesantno koliko vidim ovdje, niko se žalio nije.

Zvuk na VAL i bices zadovoljan pogotovo sa takvim sluskama. Drz se skvada i bicete gotovo uvek prvi. Memory leak imas sigurno ali ga ne izvaljujes vrvt😄ali svakako pun gas samo i rokaj broo

Ja igram na wireless bubicama Soundpeats Capsule 3 pro +, nisam primetio taj problem ali kapiram o cemu pricas.

Kvalitet zvuka je odličan, naročito tačnost detekcije koraka. Koristim Razer Barracuda X. Sprint u čučnju pravi manje buke tako da ga treba koristiti.

@BitrAtE najbolja all around puska u igri je M4A1 u Carabine kategoriji.
Inace ja nemam problem sa zvukom ali u nekim situacijama ne mogu da razaznam da li mi neprijatelj prilazi sa leve ili desne strane odnosno ispred ili iza mene. Ali slusalice mi nisu dobre za te stvari pa se nisam bunio.

Nazad
Vrh Dno